Tnuva Slim, lactatele care îţi reduc foamea

Alimentatia sanatoasa este obiectivul multora dintre noi, insa a manca sanatos la birou este uneori foarte dificil: mult de lucru, orar prelungit, situatii neasteptate, intalniri interminabile. Iata doar cateva exemple de motive care pot favoriza alegerea unor alimente nesanatoase drept sursa de energie la birou.

Soia: 9 lucruri pe care le ştiai mai puţin

Părerile sunt împărţite în privinţa consumului de soia, astfel că unii specialişti recomandă un consum fără grijă, în timp ce alţii trag un semnal de alarmă şi ne sugerează că ar trebui să o excludem din alimentaţie. Află avantajele şi dezavantajele acestui aliment!

Ce vor oamenii să ştie despre mâncarea pe care o consumă în restaurant?

În 2011, Raportul Global Privind Meniurile prezintă o imagine a obiceiului de a servi masa în oraş. Studiul anual a fost efectuat prin intervievarea unui eşantion reprezentativ de persoane, din şapte ţări: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, China, Germania, Rusia, Brazilia şi Turcia.Raportul demonstrează că nevoia de mai multă informaţie este necesară în toate ţările. 90% dintre persoanele intervievate în ţările nonoccidentale– şi o majoritate clară în ţările occidentale – şi-au exprimat dorinţa de a le fi puse la dispoziţie informaţii suplimentare atunci când mănâncă în oraş, pentru a putea alege, în cunoştinţă de cauză, preparatele pe care le consumă. Unul dintre motivele importante din spatele acestei dorinţe pare să fie aspiraţia de a avea un stil de viaţă sănătos. O majoritate covârşitoare a celor intervievaţi în ţările occidentale şi peste 70% în ţările non-occidentale susţin că informaţiile privind conţinutul nutriţional al preparatelor ar putea influenţa alegerile pe care le fac atunci când mănâncă în oraş. Tot ei indică faptul că acest lucru i-ar încuraja să opteze pentru ceva mai sănătos. În toate ţările este resimţită nevoia mai multor informaţii atunci când se serveşte masa în oraş. Totuşi, nevoia este mai stringentă în ţările non-occidentale. Primele trei lucruri pe care oamenii vor să le cunoască sunt: provenienţa ingredientelor, modul de preparare şi valoarea nutriţionalăa preparatelor. În China, oamenii au fost foarte interesaţi atât de siguranţa produselor consumate, cât şi de condiţiile de igienă în care au fost preparate.„Aş vrea să ştiu de unde provin ingredientele: sunt ele de provenienţă organică, sunt sigure pentru consum?” (China)„Dacă s-ar putea, aş dori să aflu mai multe despre calitatea ingredientelor şi conţinutul caloric al mâncării.” (Rusia)„Vreau informaţii despre ingredientele folosite la prepararea mâncării şi despre igiena din bucătărie.” (Brazilia)Principalul motiv pentru care informaţiile nutriţionale sunt importante ţine de faptul că ele ar putea ajuta oamenii să facă alegeri mai sănătoase.În Marea Britanie (75%), China (80%) şi Brazilia (63%), consumatorii intervievaţi consideră că informațiile nutriţionale le-ar influenţa alegerile.„Aş consuma preparate sănătoase pentru a-mi echilibra greutatea" (Brazilia)Majoritatea celor intervievaţi au afirmat că ar lua decizii mai sănătoase atunci când aleg ce să mănânce, dacă le-ar fi aduse la cunoştinţă informaţiinutriţionale.În toate ţările participante, grăsimile, caloriile, conservanţii şi aditivii alimentari se află pe primele locuri în topurile de nutrienţi şi ingrediente despre care oamenii vor să afle mai multe atunci când servesc masa în oraş. În Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, sarea este, de asemenea, un important subiect de discuţie. În China, oamenii ar dori să afle mai multe despre vitaminele şi proteinele din mesele lor.Cea mai mare nevoie de informaţii pare să fie resimţită în lumea non-occidentală, unde oamenii solicită mai multă transparenţă şi mai multe informaţii despre preparatele pe care le consumă. Oamenii recunosc faptul că există suficiente opţiuni sănătoase, dar susţin, de asemenea, că şi-ar dori un mic impuls pentru a le fi mai uşor să facă alegeri mai sănătoase atunci când mănâncă în oraş. Cu toate acestea, nu pare să existe un acord clar asupra modului în care aceste informaţii ar trebui să fie transmise. Fie sub forma simbolurilor sau sub forma unor mesaje, găsirea unei soluţii eficiente pentru a satisface nevoile consumatorilor rămâne o provocare pentru industria gastronomică.Dintre cei chestionaţi, majoritatea consideră că oferirea unei soluţii este responsabilitatea celor din industria soluţiilor gastronomice (cum ar fia maeştrilor bucătari din întreaga lume).Bucătarii au puterea de a schimba starea de sănătate a lumii în care trăim. Iar restaurantele, magazinele, cantinele, şcolile şi cafenelele, împreună cu serviciile de tip catering şi distribuitorii trebuie să fie parte din soluţie. Alegerile pe care le facem sunt determinate de opţiunile pe care le avem.

Slăbeşte cu urzici şi spanac!

Nu mai ai nicio scuză pentru a nu da jos kilogramele în plus! Primăvara a venit şi împreună cu ea şi o multitudine de fructe şi legume de sezon, benefice pentru siluetă şi sănătate. În plus, o cură cu legume de sezon este tot ce ai nevoie în această perioadă. Acestea stimulează detoxifierea naturală a organismului şi te ajută să pierzi din kilograme într-un mod sănătos. Iată 5 dintre acestea.

9 soluţii pentru un mic dejun de post

Ce să mănânci la micul dejun când ţii post? Află că există numeroase opţiuni sănătoase, fără să fii nevoită să apelezi la produsele nocive din comerţ, care sunt pline de chimicale. Iată cât de simplu şi de gustos poţi să-ţi prepari un mic dejun de post!

7 alimente pentru un sistem imunitar puternic

Răceşti des? De vină poate fi sistemul imunitar slăbit. Întăreşte-ţi sistemul imunitar pentru a lupta eficient împotriva bolilor. Iată ce alimente îţi recomandă dr. Luigi Gratton, membru în "Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA).

Anorexia: 6 alimente care o încurajează

Studiile arată că foarte multe fete tinere se percep ca fiind "prea grase", de aceea apariţia tulburărilor de alimentaţie este o problemă frecvent întâlnită. Află de la prof. dr. Mencinicopschi ce alimente pot să declanşeze aceste perturbări ale comportamentului alimentar!

Smochinele: 5 motive pentru a le consuma

Privite adesea drept nişte trufandale, sunt puţini aceia care le consumă în mod frecvent. Însă smochinele pot fi un tratament naturist foarte eficient. Iată 5 motive pentru care nu trebuie să le eviţi în alimentaţie.

Dr. Menci: Cum să alegi corect uleiul de măsline?

Uleiul de măsline este cel mai frecvent falsificat ulei, aflăm de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Motivul: excepţionala sa valoare alimentară şi preţul. Descoperă câteva trucuri ca să faci alegerea corectă!

Dr. Menci: 14 boli tratate cu ulei de măsline

Uleiul de măsline extravirgin este recunoscut pentru beneficiile pe care aduce asupra organismului. Află de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţia umană ce boli pot fi tratate cu ulei de măsline!

5 alimente care-ţi fac rău fără să ştii

Ai migrene, stări de oboseală permanentă, balonare sau dificultatea de a pierde din greutate? Este foarte posibil să ai intoleranţă alimentară la alimente pe care nici nu le bănuiai. Află ce surse alimentare pot determina aceste simptome!

9 alimente care îngreunează digestia

Te supără digestia? Ai remarcat că la unele alimente pe care le consumi, stomacul tău reacţionează urât şi-ţi dă semnale că este timpul să eviţi acele mâncăruri? Află care sunt alimentele cele mai neprietenoase pentru sistemul digestiv!

Morcovii te protejează împotriva cancerului

Morcovii sunt surse extraordinare de antioxidanţi şi totodată sunt cea mai bogată sursă de provitamina A. Antioxidanţii din morcovi ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, cancerului şi îmbunătăţesc vederea.

10 alimente care "aprind" dragostea

Se apropie luna martie care aduce multe motive pentru îndrăgostiţi de a sărbători. Plănuieşti o cină romantică plină de pasiune de 1 martie? Află alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masă pentru o noapte de neuitat.

5 beneficii ale consumului de grâu

Persoanele care consumă în mod regulat seminţe de cereale integrale, printre care se numără şi grâul au un risc mai mic de a face boli de inimă, diabet sau de a suferi de obezitate, arată rezultatele mai multor studii.

Dr. Menci: Ce ascunde pofta de mâncare exagerată?

Te trezeşti din senin că îţi este poftă de ceva bun, dar trebuie să ştii că acest efect este generat de anumite carenţe pe care le are organismul tău. Învaţă să-ţi asculţi corpul şi să descifrezi poftele pentru anumite alimente!

5 beneficii ale consumului de nuci

Dacă vrei să incluzi o gustare sănătoasă între mesele principale, nu ezita să alegi nucile crude care sunt considerate un superaliment datorită substanţelor nutritive din componenţa lor. Iată de ce este bine să consumi nuci!

10 beneficii ale seminţelor de in

Semințele de in și beneficiile acestora au atras atenţia numeroşilor specialişti care le recomandă pentru diverse probleme, în special cele asociate cu o digestie lentă. Convinge-te singură că merită să incluzi seminţele de in în dieta ta zilnică!

Dr. Menci: Top 10 alimente bogate în vitamina C

Vitamina C este o o vitamină solubilă în apă care se distruge uşor prin oxidare sau încălzire. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi susţine că este necesară pentru sinteza colagenului din piele, oase, dinţi, ligamente, tendoane, cartilagii şi ne dezvăluie cele mai bogate surse de vitamina C.

5 plante care favorizează digestia grăsimilor

Ajută-ţi organismul să digere mai uşor grăsimile şi proteinele! Poţi să faci acest lucru, introducând în alimentaţia ta câteva plante care sunt recunoscute pentru efectele lor digestive.

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată

;