Avocado şi matcha nu mai sunt la modă! Un nou trend culinar face senzaţie

Avocado şi matcha sunt foarte apreciate în întreaga lume, însă se pare că faima lor păleşte în faţa unui nou trend culinar care face senzaţie pe Instagram.

Se pare că avocado şi matcha nu mai sunt la modă, fiind detronate de un ingredient despre care celebra Nigella Lawson susţine că ar fi noul trend culinar care suceşte minţile, scrie The Independent. Este vorba despre frunzele de pandan, o plantă care are aromă de vanilie şi colorează intens în verde.

Este foarte popular în Asia de Sud şi Asia de Sud-Est, bucătarii folosind frunzele sau extractul de pandan în special pentru deserturi apetisante. În Sri Lanka, frunzele de pandan sunt folosite la curry-uri, iar în Thailanda puiul prăjit în frunze de pandan este un preparat foarte popular.

De asemenea, pandanul poate să fie transformat într-o pastă, care se foloseşte pentru a conferi aromă orezului.

Kuih Dadar sunt un soi de clătite groase cu pandan şi sirop din zahăr de cocos, fiind un desert foarte apreciat în Asia de Sud-Est.

Chiar dacă în Europa nu este foarte folosit acest ingredient, celebra jurnalistă şi autoare de cărţi de bucate Nigella Lawson susţine că va ajunge să fie mai apreciat decât avocado şi pudra de matcha (ceai verde).

"Cred că pandanul va fi noua matcha.
E posibil să mă înşel, însă am constatat un interes din ce în ce mai mare pentru această plantă. În America se foloseşte deja foarte des extractul de pandan pentru tot felul de prăjituri"
, explică Nigella Lawson.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod