cariera

Cele mai bune sfaturi oferite de milenialii care și-au triplat salariile în 10 ani

Doi tineri care au lucrat în marketing și au ajuns la salarii de șase cifre în zece ani dezvăluie cele mai bune moduri de a-ți mari venitul.

Inainte de a-si lansa blogul cu care au lansat o afacere, in 2017, Julien si Kiersten Saunders au lucrat in marketing, pentru o companie din domeniul hotelier. Cuplul din Atlanta, SUA, a renuntat la slujbele de pana atunci (Julien in iunie 2018, iar Kiersten in aprilie anul acesta) pentru a se concentra pe lansarea propriului site, Rich & Regular, si a urma o cariera in antreprenoriat.

N-o duceau rau nici cand lucrau in marketing, pentru ca reusisera sa-si mareasca salariile semnificativ: Julien, care a lucrat 10 ani in companie, fusese promovata de cinci ori si aproape isi triplase venitul. Kiersten, care muncea de 11 ani in firma, a fost si ea promovata de mai multe ori, ajungand pana la pozitia de director, cu un salariu triplu.

Cand au plecat din companie, amandoi aveau venituri de sase cifre, scrie CNBC.

Julien, in varsta de 39 de ani, si Kiersten, 35 de ani, spun ca solutia pentru a-ti spori averea este sa-si cresti veniturile si sa gasesti mai multe moduri de a castiga bani. Unul dintre motivele pentru care ei au renuntat la slujbele cu program de la 9:00 la 17:00 este ca nu mai doreau sa depinda de o singura sursa de venit. Ca antreprenori, au venituri tot din sase cifre si se asteapta ca pana la sfarsitul anului sa depaseasca castigurile de la fostele locuri de munca.

Julien si Kiersten spun ca este posibil sa obtii o marire de salariu chiar daca ai un singur job si muncesti de la 9:00 la 17:00, iar cel mai simplu mod de a reusi e sa ceri mai multi bani pe munca ta, ceea ce multi oameni nu fac.
Iata si celelalte sfaturi pe care ei le ofera celor care vor un salariu mai mare:

Perfectioneaza-ti aptitudinile!


Cu cat aduci mai multa valoare companiei, cu atat mai usor va fi sa ceri o marire de salariu. „Sa incerc sa raman inaintea valului a fost mereu trucul meu magic”, a spus Julien pentru programul Make It al postului de televiziune american CNBC. „Daca erau aptitudini de analiza de date sau instrumente de marketing pe care am simtit ca le pot invata si pe care alti oameni din echipa nu le intelegeau sau nu le invatau, cautam sa-mi slefuiesc aptitudinile ca sa ma pot diferentia”, a explicat el.

Poate fi destul de mult de munca – „Au fost multe nopti si weekenduri”, a spus Julien – dar dezvoltarea unor noi aptitudini de care va beneficia compania il va determina pe seful tau sa inteleaga mai usor de ce meriti mai multi bani.

Contruieste-ti o retea in afara departamentului


Nu tine legatura doar cu oamenii pe care ii vezi si cu care lucrezi in fiecare zi, recomanda Julien: „M-am asigurat mereu ca am o retea in afara departamentului meu”, spune el.

Tinand legatura si cu oameni din afara sectorului sau, el a capatat o vedere de ansamblu asupra a ceea ce se intampla in companie si a inteles cum poate contribui mai mult la obiectivele acesteia.

„Asigura-te ca aceasta retea include oameni care prelucreaza date si fac analize. Ai nevoie de cineva la care te poti duce si sa-i spui: explica-mi ce s-a urmarit prin aceasta decizie. Multi oameni doar actioneaza pe baza deciziei luate, dar odata ce ai inteles motivul si datele care au condus la luarea acestei hotarari, ramai in fata valului”, a spus el.

Toate acestea te ajuta sa gasesti noi moduri prin care poti adauga valoare echipei tale si companiei, arata Julien si Kiersten. Cu cat stii mai mult, cu atat mai mult poti oferi.
Si cu cat oferi mai mult, cu atat mai multe dovezi ii poti prezenta managerului tau cand ii ceri marirea de salariu si ii poti explica de ce o meriti. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod