Călătorie virtuală: Ușile din Maroc, un mozaic cuceritor de forme și culori

Ușile caselor se numără printre atracțiile turistice ale Marocului. Turiștii sunt atrași de modelele geometrice și florale, de culorile vii și de modelele lor tradiționale.

Dacă ajungi în Maroc, n-ai cum să nu le observi: cu arcade, cupole, culori puternice, lucrate cu migală și măiestrie, cu modele geometrice sau florale, ușile vechi ale caselor sunt o încântare pentru ochii înfometați de nou ai turiștilor.

În Marrakech e suficient să colinzi doar câteva ore pe străduțele orașului și vei vedea o sumedenie de uși vechi, redecorate, proaspăt vopsite. Mulți fotografi sau pasionați de călătorii devin obsedați de ele și nu se pot abține să nu le fotografieze una câte una.

Unele dintre cele mai interesante uși pot fi văzute în Șafșauan (Chefchaouen), supranumit "orașul albastru".

Toate sunt foarte frumoase și arată fabulos în fotografii. Drept dovadă, priviți și admirați zecile de uși fotografiate și prezentate pe blogul de călătorii Keep Calm and Wander. "Nu sunt doar interesante, ci și fotogenice! Nu poți să reziști și să treci pe lângă vreuna fără să o fotografiezi", scrie sursa citată. "Dacă voi avea o casă vreodată, cu siguranță una dintre uși va fi asemenea celor din imagini", menționează autorul.

 

Citește și: Visul unei nopți de vară.
14 imagini bucolice din Toscana

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod