Ananasul roz: ce diferă față de ananasul normal

Ananasul roz a devenit un adevărat "star" în rândul fructelor și ai putea să-l găsești în curând și în magazinul tău de lângă casă.
Nu doar că are un aspect foarte plăcut, dar acest nou sortiment de ananas este și mai sănătos, dar și mai dulce. Nu este de mirare că i-a cucerit pe toți cei pasionați de mâncare care postează fotografii pe Instagram cu alegerile lor alimentare. 

Acest nou soi de ananas este modificat genetic și este produs de companiile Dole și Del Monte Fresh, fiind cultivat în Hawaii și Jamaica, potrivit simplemost.com. Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat acest fruct pentru consum.
Noul sortiment de ananas este roz la exterior, dar și la interior.

Nuanța interesantă este dată de licopen, un fitonutrient care are proprități anticancerigene. Este aceeași substanță care le oferă culoare roșie tomatelor. "Licopenul este pigmentul care face tomatele sau pepenele să fie roșii, fiind astfel sigur pentru consum", au declarat reprezentanți FDA.

Nu doar că noul tip de ananas este sigur pentru consum, dar se pare că este și mai dulce decât ananasul obișnuit, de culoare galbenă.
Licopenul, cel care îi oferă culoare roz îi accentuează și gustul dulce.

De asemenea, ananasul roz conține mai puțină bromelaină, enzima care îți dă senzația de arsură pe limbă atunci când mănânci ananas.

Nu se știe exact când va ajunge acest fruct pe piața internațională, dar cel mai probabil va putea fi cumpărat din magazine și piețe în vara anului viitor. Fiind produs de companii gigant în materie de distribuire a fructelor exotice, ananasul roz are mari șanse să ajungă pe tarabele din întreaga lume.

Noul ananas poate te va convinge să mănânci mai des acest fruct deosebit de sănătos.
Arată excelent în farfurie, dar și în băuturile de tip smoothie sau folosit pentru a decora paharele cu cocktailuri delicioase. 


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod