Stevia - controleaza apetitul si pofta de dulciuri

Stevia este o planta dulce, mult mai dulce decat zaharul - dar nu gustul este motivul pentru care este clasificata ca fiind un supraaliment. Aceasta are capacitatea de a regla nivelul zaharului in sange (glicemia), de a infrana pofta de dulciuri si a tempera senzatia acuta de foame, fiind eficienta pentru cei care sufera de diabet sau hipoglicemie. Stevia este excelenta pentru stimularea energiei mentale si fizice si poate chiar opri bacteriile care determina cariile dentare. Mai presus de...

Ghid rapid pentru o cina in oras

Prima regula a mancatului in oras este sa va simtiti bine. Daca faceti regulat acest lucru, e bine sa aveti mai multa grija, dar daca este o placere ocazionala, nu as vrea sa va simtiti vinovat in timp ce va intoarceti acasa din cauza sosului salatei.

Patrunjelul - o pastila de multivitamine

Din punct de vedere nutritiv patrunjelul este o multivitamina culinara; un intreg depozit de substante nutrivite. Contine cantitati mari de beta caroten, vitamina B12, clorofila, calciu, mai multa vitamina C decat citricele si aproape toate celelalte substante nutritive cunoscute. Astfel, acesta ajuta mecanismele de aparare ale organismului si suprima bacteriile daunatoare deoarece este un puternic fortifiant al imunitatii.

Combina corect alimentele!

Dieta disociata este un regim de slabire foarte la moda si deci foarte mediatizat. Exista doua tipuri de diete disociate: una pe zile si cealalta pe mese.Dieta disociata pe zilePresupune consumarea aceluiasi tip de aliment si implicit principiu nutritiv pe o perioada de una sau mai multe zile. Astfel, in perioada consumarii unui singur tip de aliment, organismul va dezvolta un singur lant metabolic (corespunzator principiului alimentar consumat) iar rezultatele vor fi vizibile intr-un timp relativ scurt. Dezavantajul principal al acestei diete este ca nu poate fi aplicata pe o perioada indelungata de timp si, mai ales, nu poate fi asimilata cu un stil de viata deoarece nu furnizeaza organismului necesarul zilnic de diversi nutrienti. In plus, mai intervine si monotonia si plictiseala consumarii unui singur tip de aliment pe parcursul intregii zile. De asemenea dupa incetarea dietei exista riscul iminent al unei cresteri ponderale.Dieta disociata pe meseAceasta dieta este cea in care, la aceeasi masa, se consuma fie un singur tip de aliment, fie diverse tipuri de alimente a caror combinatie este compatibila si deci permisa. Avantajul acestei diete este ca furnizeaza toate principiile nutritive necesare organismului in fiecare zi: este diversa, are rezultate vizibile in timp scurt si poate fi adoptata ca un mod de viata.Reguli de combinare a alimentelorExista cateva reguli in ceea ce priveste combinatiile alimentare. Spre exemplu, combinatia de proteine si carbohidrati inhiba absorbtia principiilor nutritive, provocand astfel o serie de insuficiente in organism. De asemenea, mineralele si vitaminele nu sunt absorbite si se ajunge astfel la degenerarea unor tesuturi si la scaderea rezistentei si a imunitatii. Astfel apar infectiile si, implicit, bolile.Mai clar: putem, de exemplu, sa mancam branza (bogata in calciu) cu paine (bogata in carbohidrati) la aceeasi masa si, in acest fel, in intestinul subtire are loc un proces alcalin, datorat consumului de carbohidrati. Foarte putin calciu va fi disponibil sa se absoarba, intrucat in mediu bazic calciul da reactii prin care se transforma in compusi neabsorbabili. Si astfel, indiferent de cantitatea de branza consumata, putem avea o deficienta de calciu. Asadar, mediul trebuie sa fie acid si nu alcalin pentru a avea o absorbtie maxima de calciu.Iata cateva reguli pe care trebuie sa le urmezi daca adopti dieta disociata: combinatia intre carbohidrati (cartofi, paste, cereale, paine, dulciuri, etc) si grasimi (unt, sunca, smantana, etc.) este interzisa. Atentie! Nu trebuie eliminate aceste alimente, ci doar trebuie consumate la momente diferite. combinatia de carbohidrati cu proteine (carne, peste, oua, branza, etc) este interzisa; combinatia de proteine cu grasimi este permisa; carbohidratii se consuma individual, necombinati, la o masa.Astfel, respectand aceste reguli de combinare a alimentelor, putem sa avem o silueta frumoasa fara efort si sa fim plini de energie profitand din plin de tot ceea ce natura ne ofera cu generozitate.

Scapa de obiceiurile alimentare nesanatoase

Obiceiul este ceva ce faci in mod repetat, la nesfarsit. Nu trebuie sa repetati ceva de un anumit numar de ori pentru a deveni un obicei. Se transforma in obicei atunci cand faceti acel lucru in mod automat (fara sa va ganditi) si cand observati ca va este greu sa faceti altfel, daca ati dori chiar s-ar putea sa adoptati o pozitie defensiva.

Topul alimentelor detoxifiante

Organismul isi elimina in mod natural toxinele in fiecare zi. Totusi, in functie de ceea ce mancati, de felul si locul in care traiti si de particularitatile fiziologice, detoxifierea naturala are uneori nevoie de ajutor.

Alimentatia potrivita pentru grupa ta sanguina

Ca sa iti poti stabili un regim alimentar potrivit trebuie, mai intai, sa stii care sunt alimentele care iti sunt benefice. Nici o dieta nu este universal valabila si, cel mai important, nu trebuie sa te adaptezi tu dietei ci invers - sa adaptezi regimul alimentar corpului si stilului tau de viata. Se poate intampla ca o dieta care a dat rezultate la alte persoane, la tine sa nu aiba efectul scontat. O etapa importanta in alegerea regimului alimentar potrivit este stabilirea grupei sanguine si alegerea alimentatiei in functie de asta. Grupa sanguina determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care arzi caloriile, personalitatea sau rezistenta la stres. Tot grupa sanguina este motivul pentru care unii oameni isi mentin vitalitatea la varste inaintate in timp ce altii imbatranesc timpuriu sau unii sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce altii nu.GRUPA APersoanele cu grupa A au, in general, un sistem imunitar tolerant, predispozitie pentru boli cardiace si de nutritie, un tract digestiv sensibil, sunt rezistente la stres, se adapteaza usor la mediul inconjurator sau la dieta si necesita un regim vegetarian pentru a ramine in forma. Daca ai grupa A, ai tendinta de ingrasare: corpul tau retine apa si din cauza tractului intestinal greoi, al nivelului scazut de acid gastric nu poti digera carnea si aceasta se depune intr-un final sub forma de grasime.Alimente permiseLegumele si fructele nu trebuie sa lipseasca din meniul tau zilnic. Este preferabil sa consumi legumele in stare cat mai naturala, pentru a pastra valoarea nutritiva: minerale, vitamine, enzime. Poti consuma morcovi, spanac, patrunjel, praz, dovleac, usturoi, ceapa, hrean, gulii, ridichi, dar incearca sa eviti varza, cartofii, rosiile, ardeiul si maslinele.E bine sa consumi de cateva ori pe zi fructe: caise, mure, afine, cirese, smochine, grapefruit, lamii, ananas, prune insa trebuie sa eviti portocale, bananele, mango sau nuca de cocos.Arahidele, semintele de dovleac, nucile, migdalele si produsele pe baza de soia contribuie la aportul de proteine vegetale care sunt mult mai benefice pentru grupa A decit cele animale.Uleiul de masline virgin sau extravirgin este foarte benefic pentru sistemul cardio-vascular deoarece contribuie la scaderea colesterolului. Din clasa produselor lactate, este preferabil sa consumi numai produsele de fermentatie: iaurt, kefir sau sana. Alimente nepermiseTrebuie sa renunti la carne: de vita, de vitel, de porc, de oaie sau de vinat. Daca nu o poti face, consuma carne de pasare (curcan, pui sau gaina) preparata, in special, pe gratar.Se recomanda evitarea laptelui integral. Produsele lactate sunt greu digerabile de catre corpul tau si, fiind bogate in grasimi saturate, ele sunt contraindicate deoarece acest tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Painea si pastele fainoase trebuie consumate cu moderatie, in contextul in care nu le poti elimina complet din alimentatie. Este indicat sa eviti si unele bauturi: berea, ceaiul negru, bauturile alcoolice distilate si bauturile racoritoare sintetice.

Alimentatia potrivita grupei sanguine AB

Grupa AB este cea mai rar intalnita grupa sanguina (2-5% din populatie) si reprezinta fuziunea dintre caracteristicile grupei A si cele ale grupei B. Persoanele care au aceasta grupa sunt foarte adaptabile la conditiile de mediu sau la orice tip de dieta, au un tract digestiv sensibil, un sistem imunitar foarte tolerant si raspund foarte bine la stres.Alimente permiseDaca ai grupa AB, probabil ai observat ca organismul tau nu asimileaza asa cum trebuie ceea ce mananci. Asta se intampla deoarece nu ai suficient acid gastric pentru a digera cantitati mari de proteine animale si acestea se depoziteaza sub forma de grasime.Este bine sa consumi carne de miel, curcan, oaie, iepure sau, foarte benefic pentru tine, peste: cod, macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, scrumbie, melci, acestea constituind o importanta sursa de proteine. In plus, se pot consuma cat mai des. Este recomandat sa utilizezi uleiul de masline in locul grasimilor animale sau al uleiurilor rafinate.Zilnic, trebuie sa consumi legume si fructe. In primul rand, iti vor asigura necesarul de substante nutritive si, in al doilea rand, au un rol esential in prevenirea afectiunilor cardiace, imbunatatirea sistemului imunitar si chiar prevenirea cancerului. Legumele indicate pentru regimul tau alimentar sunt: castravetii, vinetele, sfecla, telina, pastarnacul, conopida, morcovii, ciupercile, usturoiul si verdeturile. La fructe, lista este mai variata: struguri, prune, cirese, ananas, caise, kiwi, lamai, smochine si grapefruit.Organismul tau tolereaza foarte bine produsele lactate, in special: iaurtul, smantana degresata, branza feta sau mozarella. Poti consuma cereale: orez, faina de ovaz, faina de orez, secara, mei, prajituri de orez, paine de secara sau paine din faina de soia.Mirodeniile si condimentele iti sunt foarte benefice, mai ales: sarea de mare, patrunjelul, hreanul si sosul de soia.Poti consuma zilnic ceaiuri din plante: musetel, echinacea, ginseng, papadie, macese si ceai verde, pe care il poti inlocui din cand in cand cu cafea, in cazul in care esti consumatoare de "licoarea magica". Este indicat sa consumi si cate un pahar de vin rosu pe zi.Daca ai grupa AB si vrei sa elimini cateva kilograme, incearca sa consumi peste, produse lactate si legume verzi.Alimente nepermiseEste de preferat sa eviti carnea de pui si carnea de vita, produsele din carne afumata sau conservata, iar daca ai probleme cu greutatea, eliminarea produselor pe baza de grau si porumb este indicata. Este bine sa renunti la ardei si masline, la unele fructe: portocale, mango, banane si la unele produse lactate: lapte batut, branza camembert, parmezan, lapte integral, unt.Pentru regimul tau alimentar, nu sunt recomandate: otetul, piperul, muraturile si nici bauturile alcoolice distilate, sucurile sintetice sau ceaiul negru.Numai respectand dieta corespunzatoare grupei tale sanguine vei putea sa iti mentii zilnic sanatatea la cote optime.In articolul urmator vei primi informatii despre regimul alimentar potrivit grupei sanguine O.

Alimentatia potrivita persoanelor cu grupa sanguina 0

Persoanele cu grupa sanguina 0 sunt mari consumatoare de carne, au un tract digestiv puternic si aciditate crescuta, sistem imunitar activ si sunt intolerante fata de schimbarile de mediu si, mai ales, de dieta. Cei cu grupa 0 manifesta o tendinta crescuta spre hipotiroidism (nivelul scazut al hormonilor tiroidieni, lipsa iodului), ceea ce poate duce la cresterea in greutate, retentie de lichide, scaderea masei musculare si oboseala. Alimente permiseDaca ai grupa 0, iti este recomandata alimentatia bazata pe proteine: carne slaba de peste, pui, vita si miel, cat mai proaspata, fara adaos de conservanti si alti aditivi. Carnea de peste (cod, pastrav, macrou, stiuca, somon) trebuie sa faca parte din meniul tau zilnic, aceasta fiind o importanta sursa de iod necesara pentru reglarea functiei tiroidiene.O alta sursa importanta de proteine si grasimi vegetale o constituie nucile si semintele crude de dovleac. Este recomandat sa folosesti numai uleiul de masline si sa consumi mari cantitati de legume si fructe. Cele mai indicate legume pentru alimentatia ta sunt: legumele verzi (spanac, urzici, patrunjel, stevie), guliile, sfecla, ardei, hrean, ceapa, rosii, ridichi, usturoi, morcovi, telina. Fructele benefice pentru tine sunt: prunele, smochinele, ananasul, ciresele negre, merele, grapefruitul, strugurii, lamaile, pepenele verde, piersicile, perele, stafidele, ciresele, kiwi si zmeura.Sunt recomandate sucurile naturale din legume sau fructe cu un continut scazut de zahar, berea si vinul rosu in cantitati moderate.Alimente nepermiseDaca ai grupa sanguina 0, trebuie sa eviti produsele din grau si produsele lactate. Produsele pe baza de grau contin gluten, substanta care incetineste metabolismul si transforma hrana in depozite de grasimi. Foarte indicat pentru tine este sa elimini din regimul tau alimentar carnea de porc si mezelurile preparate industrial.Legumele pe care trebuie sa le eviti sunt: vinetele, varza alba, varza rosie, maslinele negre, porumbul, cartofii, conopida, mustarul si avocado. Iar fructele nerecomandate sunt: murele, pepenele galben, nucile de cocos, capsunele, bananele si portocalele. Trebuie sa eviti sau sa reduci: cafeaua, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice, ceaiul negru. O alternativa excelenta pentru cafea este ceaiul verde, insa ar fi ideal sa renunti definitiv la cafea.In cazul in care grupa ta sanguina este 0 si vrei sa dai jos cateva kilograme, trebuie sa consumi peste, vita, spanac si orice legume verzi. De asemenea, trebuie sa renunti la produsele din grau, varza, conopida si fasole uscata.

Colesterolul faciliteaza dezvoltarea musculaturii

De ce Sylvester Stallone interpretandu-l pe Rocky consuma oua in timpul antrenamentului? De ce nu ar consuma piept de pui sau lapte de soia? Fiind bogate in proteine si acestea ar putea asigura o dezvoltare a masei musculare... Insa, se pare ca nu ajuta la fel de mult ca si continutul ridicat de colesterol care se gaseste in oua. Priveste filmuletul de mai jos si apoi citeste studiul realizat.

Tu mananci de suparare?

Multe femei isi varsa oful, din cand in cand, pe cate o prajitura sau o tableta de ciocolata. Se intampla adesea cand se destrama o relatie, ai ratat o promovare sau te-ai certat cu cineva drag. Este de asteptat si se acceptat mici scapari de acest gen.Alimentele pot constitui o alinare, mai ales atunci cand lumea nu pare nici pe departe roz. Dar ce se intampla daca apelezi peste masura la alimente? Cand se transforma "mancatul de suparare" intr-o tulburare de alimentatie?A simti nevoia sa mananci, pentru a-ti alina anumite trairi, poate deveni o problema daca te simti foarte des trista, furioasa, plictisita sau singura si apelezi la mancare pentru a te simti mai bine. De cele mai multe ori, a manca doar pentru confortul psihic iti produce, dupa ce mananci, sentimente de vinovatie, griji referitoare la kilogramele in plus, ducand chiar si pana la dezgust fata de propria persoana. Folosind mancare pentru a evita o confruntare sau pentru a umple anumite goluri emotionale, nu rezolva problema in sine, doar ofera un "pansament" temporar.Adaugand toate acestea la ideea complet eronata, si totusi general acceptata, ca drumul catre fericire incepe prin a fi slaba, avem cockteilul perfect pentru o depresie de zile mari. De aici si pana la tulburari grave de alimentatie e un drum destul de scurt.Daca simti ca emotiile au preluat controlul asupra alimentatiei tale, urmatoarele sfaturi te pot ajuta sa scapi din capcana:Fii atenta la ceea ce te determina sa mananciEste important sa descoperi tiparul pe care l-ai adoptat cand vine vorba de mancatul haotic si sa descoperi ce anume te determina sa mananci. Esti trista sau stresata? Cat de des ai aceste sentimente? Pentru a afla cauzele tulburarii tale de alimentatie, pastreaza un jurnal in care sa iti notezi ce mananci, ce simti in timp ce mananci si de ce ai inceput sa mananci: de foame, de suparare, de plictiseala, etc. Vei afla astfel cauzele si iti va fi mai simplu sa gasesti o solutie.Descopera alte metode de a-ti controla emotiileCand simti ca emotiile negative te coplesesc, incearca sa desenezi sau sa scrii, decat sa te indrepti direct catre frigider. Nu te izola in fata televizorului, chiar daca o punga de chipsuri si un film bun te fac sa uiti ca viata este uneori gri. Chiar si ceva atat de simplu precum o plimbare pe jos te poate face sa te simti mult mai bine. Poate ca nu ai auzit de "a dansa de suparare", dar se pare ca este o metoda eficienta. Pune muzica ta preferata si danseaza. Miscarea te ajuta sa scapi de tristete, in principal pentru ca in urma activitatii fizice este secretata in organism serotonina, "hormonul fericirii".Scapa de plictisealaMulte dintre noi isi indreapta atentia catre mancare cand nu prea e nimic interesant de facut. Daca faci asta destul de des, gandeste-te la ceva care te poate scapa de plictiseala. Cand eram copii, spuneam des parintilor ca ne-am plictisit, iar raspunsul era intotdeauna acelasi: "Pai, gaseste ceva de facut!". Aceasta regula se aplica si la maturitate. Suna un prieten, invita pe cineva la un film, citeste o carte. Important este sa faci ceva! Alege alimentele sanatoaseCe e foarte gustos, de cele mai multe ori nu este sanatos. Este un adevar trist, dar asta este. Daca pur si simplu nu poti sa te controlezi si simti neaparat nevoia de a mesteca ceva cand esti suparata, macar alege alimente sanatoase. Gaseste un aliment sanatos al carui gust sa iti placa mult, de exemplu fructe, legume, fulgi de cereale, etc. Nu iti pot oferi aceeasi satisfactie precum gustarile tale favorite, dar trebuie sa fii constienta ca abuzul repetat de astfel de alimente nesanatoase are efecte negative asupra sanatatii tale.Apeleaza la un specialistVorbind cu un specialist despre problemele tale, vei reusi sa descoperi cauzele ascunse ale acestui comportament si modalitati prin care poate fi corectat. Poti apela la medicul de familie care iti va indruma pasii catre un psiholog sau un medic nutritionist, in functie de nevoile tale.

Adio constipatie?

Constipatia este un simptom, nu o boala. Ea este cauzata de cele mai multe ori de o dereglare in modul de functionare a colonului. Obiceiurile normale legate de scaun pot varia foarte mult la oamenii sanatosi: intre de trei ori pe zi si de trei ori pe saptamana. Desi suparatoare, constipatia nu este, in general, un simptom foarte serios. Ea trebuie bineinteles tratata pentru a elimina sau macar reduce discomfortul abdominal, precum si pentru a evita eventualele complicatii. Constipatia cronica netratata poate duce la probleme mai serioase cum ar fi hemoroizii sau blocarea partiala a colonului.Iata cateva masuri pentru tratarea constipatiei. Telul tratamentului este de a restabili un scaun normal fara a folosi laxative sau clisme.Principalele masuri ce pot fi luate ar fi: o dieta bogata in fibre; mese regulate; este foarte importanta existenta micului dejun; folosirea cu moderatie a laxativelor si numai dupa indicatiile medicului; obisnuinta unui scaun zilnic; daca nu s-a obtinut un scaun dupa 2-3 zile, este desigur recomandata folosirea unui supozitor cu glicerina sau chiar a unei clisme; exercitiu fizic zilnic; pe cat posibil evitarea unor alimente si medicamente care favorizeaza constipatia (bineinteles, numai cu acordul medicului).O dieta potrivitaPrima masura impotriva constipatiei este o dieta bogata in fibre, in care se gasesc in fructe si legume. Fibrele alimentare sunt o parte din anumite alimente care trec prin intestin si colon aproape nemodificate. Fibrele nedigerate mentin apa si pastreaza scaunul moale si usor deplasabil catre rect.Taratele reprezinta invelisul exterior al boabelor de cereale, adica partea eliminata in procesul de prelucrare pentru obtinerea fainei, si este una din cele mai ieftine surse de fibre din alimentatie. Sunt lipsite de gust, dar o lingurita contine circa 2g de fibre dietetice, ceea ce reprezinta un supliment alimentar foarte recomandat.Este posibil ca la inceput sa provoace balonari, gaze sau chiar crampe abdominale, dar se recomanda folosirea in continuare a acestora, pentru ca in 2-3 saptamani scaunul va functiona mai bine, iar aceste efecte neplacute vor disparea.Hidratarea corespunzatoareEste foarte important sa se consume lichide impreuna cu fibrele. Trebuie baute circa 8 pahare de apa pe zi, inclusiv cate unul inainte de fiecare masa.Desigur ca pana la urma fluidele nu pot asigura un scaun normal fara ajutorul celorlalte elemente mentionate, pentru simplul motiv ca intestinul subtire poate sa absoarba intreaga cantitate de fluid. De aceea, fara contributia fibrelor, simpla marire a cantitatii de lichid consumate ar putea sa duca doar la marirea cantitatii de urina eliminate.Folosirea supozitoarelor si a clismelor Sunt de evitat laxativele puternice care contin sena. Folosirea regulata a acestora poate da dependenta si poate fi periculoasa pentru obiceiurile legate de scaun. Un supozitor cu glicerina poate fi folosit uneori pentru a declansa un scaun. Aceasta practica trebuie redusa treptat pana cand nu mai este deloc necesara. Este foarte importanta mentinerea unor obiceiuri regulate in ce priveste scaunul. Se recomanda obtinerea unui scaun la acelasi moment in fiecare zi. Activitatea colonului este mai accentuata dupa trezire dimineata sau dupa fiecare masa, deci necesitatea unui scaun este de obicei maxima dupa micul dejun. Este deasemenea important sa dam curs oricarei senzatii de scaun, in nici un caz sa nu amanam mersul la toaleta pentru ca intre timp necesitatea respectiva poate disparea.Pe cat posibil, este de dorit sa controlam schimbarile in rutina zilnica. Asta pentru ca de multe ori constipatia apare in timpul calatoriilor, vacantelor sau situatiilor stressante. Este bine ca in aceste perioade sa avem la dispozitie fibre si supozitoare cu glicerina.Si, nu in ultimul rand, exercitiile fizice regulate contribuie la imbunatatirea miscarilor muschilor colonului, avand consecinte cat se poate de pozitive asupra obiceiurile legate de scaun.

Fibrele alimentare asigura o digestie de nota 10

Toata lumea vorbeste despre puterea miraculoasa a fibrelor. Nutritionistii le recomanda ca parte integranta in alimentatia noastra zilnica. Daca deja ai auzit ca acestea au rolul de a regla tranzitul intestinal, trebuie sa stii si de unde sa le obtii. Paine, cereale, legume ... Descopera toate sursele pentru a adauga un plus de fibre in meniul tau!

Dieta pentru anemie

Dieta este extrem de importanta pentru tratarea anemiei, deoarece mancaruri rafinate precum: painea alba, orezul, zaharul si deserturile lasa organismul fara necesarul fier, iar acest fapt duce la excluderea acestora din dieta zilnica.

Remedii pentru anemie

Amenia poate fi definita ca o afectiune cauzata de scaderea cantitatii de hemoglobina sau a numarului de celule rosii. Aproape jumatate din sangele corpului contine celule rosii, care transporta oxigenul la tesut. Din aceasta cauza, aproximativ 100 milioane de celule noi sunt formate zilnic in maduva oaselor.

Legumele verzi combat depresia

Antidepresivele sunt panaceul folosit de catre majoritatea persoanelor care sufera de stari depresive. Insa, un studiu nou arata importanta si beneficiile pe care le poate aduce consumul adecvat de legume cu frunze verzi in cazul persoanelor depresive.

Mananca si gateste lejer

Dupa preparatele traditionale foarte bogate in calorii, specifice Sarbatorilor de iarna, ai un singur obiectiv: sa gatesti si sa mananci cat mai lejer. Cum in ultimele saptamani ai abuzat, mancand alimente care contin grasimi si zahar, sistemul tau digestiv este epuizat si simte nevoia sa se relaxeze. Urmeaza 5 sfaturi care te vor ajuta sa mananci mai lejer, fara insa a suferi de foame sau a fi nevoita sa consumi preparate dietetice fara niciun gust. 1.Fructe si legume la discretieEste regula esentiala. Valabila pe tot parcursul anului, regula spune sa consumi zilnic 10 fructe si legume si este cu atat mai importanta de urmat in luna ianuarie. Prepara un piure sau o spuma de legume, salate de cruditati, compoturi sau supe. Fructele proaspete si legumele nepreparate iti vor oferi doza de vitamine si de fibre necesara organismului pentru a indeparta efectele excesului culinar. In plus, trebuie sa stii ca fibrele, odata ajunse in stomac, iti provoaca aproape instantaneu o senzatie de satietate. Altfel spus, iti faci plinul cu fructe si legume si nu mai simti nevoia sa mananci altceva.Acest lucru este valabil si pentru supe. Hidratante, reconfortante, lejere si consistente, sunt cel mai bun aliat al tau. De asemenea, iti poti prepara sucuri delicioase de fructe si legume. Portocale, grapefruit si kiwi sunt trei dintre fructele care pe langa gustul lor savuros au avantajul ca iti asigura o doza considerabila de vitamina C, foarte eficienta pentru a te pune in forma. Poti alterna sucul de fructe cu un desert delicios: o salata care include peste 5 sortimente de fructe savuroase. 2.Mananca pasteIn incercarea de a obtine un abdomen plat, faci greseala de a elimina din alimentatia ta painea si alte glucide lente. In ciuda ideilor preconcepute, carbohidratii nu te ingrasa, asta daca nu sunt asezonati cu unt, ci iti confera o senzatie de satietate de lunga durata. Astfel vei elimina gustarile dintre mese si nu te vei mai gandi la ciocolata.Gateste paste, orez, cereale, linte, soia si legume uscate intr-un mod cat mai simplu. Adauga un strop de ulei de masline si multe mirodenii care vor da savoare mancarii tale. Joaca-te cu ierburile aromate si cu condimentele si adauga suc sau sos de rosii pentru un plus de savoare. Orezul poate fi asociat cu curry si sofran, iar pastele poti fi asezonate cu busuioc. In acest fel vei elimina cantitatea de materie grasa, in mod natural.3.Favorizeaza preparatele fara grasimiEste evident ca stomacul tau nu suporta sa mai primeasca curand preparate pline de grasimi. Cruta-l cel putin pentru un timp de friptura si carne cu sos. Adapteaza preparatele pe care le gatesti si modul de a le gati si mananca fara grasimi. Poti opta pentru: gratar, vapori, oala cu aburi, fierte sau gatite la cuptorul cu microunde. Cea mai buna varianta este carnea de pasare sau pestele la gratar. Secretul este sa nu adaugi nicio materie grasa si astfel mancarea gatita va fi extrem de lejera si cu un continut minim de calorii. Daca ti se pare ca nu are niciun gust, nu ezita sa o asezonezi cu mirodenii si plante aromatice, de preferat proaspete, sau cu un pic de ulei de masline ori suc de lamaie. Evita sa sarezi mancarea mai mult decat este necesar. 4.Respecta echilibrul alimentar Indiferent ce ar fi, nu pierde din vedere ca a manca mai lejer nu inseamna a manca mai putin. A te priva de mancare sau a sari peste mese este cea mai buna cale de a claca si de a te napusti asupra alimentelor grase sau dulci. Continua sa iei intre trei si cinci mese pe zi, bine echilibrate. Atunci cand te gandesti ce vei manca azi, adu-ti aminte de piramida de alimente care schematizeaza nevoile organismului nostru. La baza ei se afla fructele si legumele pe care le poti manca fara restrictie. Apoi urmeaza produsele pe baza de cereale care furnizeaza energie. Carnea si pestele trbuie consumate in cantitati moderate. Produsele lactate se afla in partea superioara a pirmidei, dar varful ei este reprezentat de produsele grase si dulci. Fiecare masa a ta trebuie sa se bazeze pe aceasta piramida si sa contina 5 elemente.5.Bea multa apaIn sfarsit, pentru a elimina excesul culinar al Sarbatorilor, cea mai buna strategie este sa bei cat mai mult. Apa este idispensabila organismului tau, urmand apoi ceaiul, sucurile naturale sau infuziile. Zilnic trebuie sa bei intre 1,5 si 2 litri de apa, ea fiind necesara organismului tau pentru a drena toxinele.

Obezitatea poate fi tratata

Obezitatea a devenit o problema serioasa de sanatate in majoritatea tarilor puternic industrializate, ea afectand un segment de populatie aflat in continua crestere. Obezitatea nu trebuie considerata o problema de estetica. Dimpotriva, exista inca civilizatii care considera obezitatea un semn de frumusete si prosperitate. De fapt, obezitatea este o problema de sanatate care atrage dupa sine complicatii medicale, dizabilitati temporare sau permanente, scaderea duratei de viata si, nu in ultimul rand, un cost mare pentru intreaga societate.Asadar, o persoana obeza este predispusa la o serie intreaga de complicatii medicale: generale, cardio-vasculare, legate de anestezie, pulmonare, endocrino-metabolice, osteo-articulare etc. Din punct de vedere al modului de distributie a stratului adipos excedentar, se cunosc mai multe tipuri de obezitate:Tipul I

Bucura-te de mancarurile preferate - fara calorii

Rosteste cuvintele: "mancare si confort" si spune ceea ce iti vine in minte? Poate ca este vorba despre macaroane fierbinti si branza cu crusta maro-aurie si crocanta, ciocolata siropoasa sau prajituri calde. Dar, ce spui despre o mare colina de cartofi albi si pufosi pasati si cu miros de unt topit?

Faina de ovaz in lupta cu grasimile

Odata ce ai aflat cat de benefica este faina de ovaz, niciodata nu vei mai uita ca aceasta trebuie sa faca parte din alimentatia ta zilnica. Un castron cu faina de ovaz inseamna mai mult decat confort, acesta fiind cheia succesului in lupta cu kilogramele.

Cele mai bune remedii împotriva sforăitului. Chiar funcționează!

Exerciţiile pe care Bella Hadid le face zilnic pentru a se menţine în formă

7 secrete pe care industria alimentară nu ţi le spune

10 vedete care s-au îngrăşat, dar nu le pasă de ce cred alţii

3 gustări care sunt potrivite pentru diabetici

Ce se întâmplă în corp după ce mănânci ciocolată?

Ce simptome are diabetul? 7 semne care te trimit direct la medic

6 simptome ale cancerului care sunt adesea ignorate

Vaccinul pentru diabet este programat pentru testare în 2018

Greșeli pe care le faci la duș. 5 părți ale corpului pe care e posibil să le omiți

Vrei să pari mai tânără? Sprâncenele tale sunt cheia, potrivit unui nou studiu

O oră de mișcare pe săptămână poate preveni depresia

Beneficiile surprinzătoare pentru sănătate ale vizitelor la saună

Cât de periculos este să te uiți la emisiuni sportive

Studiu. Varza de Bruxelles şi ceaiul verde combat cancerul de sân

Era obeză şi mânca de două ori pe seară. Acum arată incredibil!

Zahărul răspândeşte cancerul în corp

Top 10 alimente care scad tensiunea arterială

12 semne ale consumului de zahăr în exces

4 proprietăţi periculoase ale zahărului de care nu ştiai

Ţigările electronice cresc tensiunea arterială şi îmbolnăvesc inima

Cum te poate omorî munca?

Un studiu explică mecanismul prin care zahărul crește riscul de cancer

40% din cazurile de cancer sunt cauzate de excesul de greutate

Rihanna are probleme cu silueta: O zi slăbeşte, o zi se îngraşă

Studiu: Bărbaţii care se însoară cu femei inteligente trăiesc mai mult

E dependentă de fitness, dar mănâncă gogoşi şi prăjituri. Şi arată senzaţional!

A slăbit pentru că îi era ruşine să iasă pe stradă: Consuma 6.000 de calorii pe zi!

10 reguli de bază care te ajută să ai o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă

Pedeapsă pentru părinţii inconştienţi: Condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru că şi-au ucis bebeluşul cu lapte vegetal

;