3 substanțe nutritive pe care să le incluzi în dieta ta

Chiar dacă ești atentă mereu la ceea ce mănânci, poți rata acele substanțe nutritive de care are nevoie organismul tău pentru a funcționa normal.
Mai jos, poți regăsi trei substanțe nutritive și alimentele din care le poți obține. Mai rămâne doar să le incluzi în dieta ta.

Ce substanțe nutritive ar trebui să introduci în alimentația ta?

Complexul de vitamine B


Aceste vitamine îți protejează inima și stimulează puterea creierului. Din cele opt vitamine B, B12 și acidul folic sunt cele mai cunoscute. Vitamina B12 îți ajută organismul să transforme alimentele în energie și ai nevoie de ea pentru a produce mielina, care acoperă nervii și ajută neuronii să comunice între ei.
Deficiența de vitamina B12 a fost corelată cu probleme cognitive, cum ar fi pierderea memoriei, confuzia și depresia. Acidul folic este foarte important mai ales pentru femeile gravide. Acesta ajută la scăderea nivelului unui aminoacid care poate duce la apariția accidentelor vasculare cerebrale și bolilor cardiovasculare. Vitamina B12 poate fi regăsită în ouă, brânză, pește, lapte, iaurt și carne roșie. Acidul folic se găsește în spanac, sparanghel, fasole și varză de Bruxelles.

Vitamina D


Este bună pentru sistemul osos și pentru sistemul imunitar. Una dintre cele mai importante funcții ale acestei substanțe nutritive este îmbunătățirea capacității de absorbție a calciului.
Vitamina D este perfectă și pentru reglarea funcției imunitare. Există unele dovezi care corelează un nivel scăzut al vitaminei D cu dezvoltarea bolilor autoimunue, cum ar fi boala Crohn, artrita reumatoidă și scleroza multiplă. Vitamina D este dificil de găsit în alimente. Cea mai mare parte a vitaminei D din corpul tău este produsă ca răspuns la lumina soarelui. Însă poți consuma și gălbenuș de ou, pește uleios, suc de portocale și cereale.

Magneziu


Te ajută să adormi și să ameliorezi durerea. Deși nu va avea același efect ca un somnifer, magneziul s-a dovedit că ajută mușchii să se relaxeze și este consumat și de sportivi pentru a ameliora durerile musculare.
De asemenea, magneziul îți poate liniști și anxietatea ușoară care nu te lasă să dormi noaptea. Există anumite studii care au dezvăluit că magneziul poate calma și migrenele. Magneziul se găsește în cea mai mare parte a alimentelor bogate în fibre, cum ar fi legumele și orezul brun, care au fost înlocuite cu alimente rafinate sau prelucrate. În plus față de fibre, asigură-te că mănânci grăsimi bune care se regăsesc în semințe și nuci, fiind unele dintre cele mai importante surse de magneziu.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod