mâncare

Modalități prin care te simți sătulă mai repede

Vrei să scapi de kilogramele în plus, dar îți este mereu foame? Există câteva modalități sănătoase prin care să te simți sătulă mai repede și, prin urmare, să mănânci mai puțin.
Ți-e foame mereu? Iată câteva trucuri care te ajută să te simți sătulă mai repede și pentru o perioadă mai lungă!

1. Alege alimente bogate în fibre


Fibrele din cereale integrale, leguminoase, fructe și legume oferă multe beneficii pentru corpul nostru, cum ar fi controlul colesterolului și zahărului din sânge, hrănirea bacteriilor bune și menținerea sănătății colonului. Din cauza faptului că fibrele sunt greu de digerat, acestea controlează și apetitul nostru. Mănâncă merele cu coajă sau adaugă semințe de in în cereale sau smoothie-uri.


2. Adaugă proteine la fiecare masă și gustare


Proteinele tind să fie digerate încet, ceea ce ne ajută să ne simțim sătuli mai mult timp. De asemenea, ardem calorii suplimentare când le descompunem. Încearcă să incluzi nuci sau iaurt grecesc în dieta ta. Nu neglija micul dejun. Este foarte important să mănânci suficiente proteine la începutul zilei.

3. Mănâncă fără distracții


Nu mânca în timp ce ești distrasă, în fața televizorului sau ecranelor. Masa ar trebui să fie punctul de interes în momentul în care mănânci.
Mănâncă încet și savurează tot ceea ce deguști. Te vei simți sătulă mai repede și probabil că te vei bucura mai mult. În plus, observi aroma și textura mai bine decât atunci când te uiți la altceva și uiți că mănânci.

4. Folosește o farfurie mai mică


Porțiile de mâncare au crescut exponențial în ultimii 30 de ani, așa că nu mai știm cum ar trebui exact să arate o porție de mâncare. Folosește o farfurie mai mică la masă și vei simți în curând că te-ai săturat.
O farfurie mică îți dă impresia că ai mai multă mâncare.

5. Fă-ți un program de gustări


Încearcă să mănânci gustările și mesele principale ale zilei la ore exacte. Dacă renunți la gustări, îți va fi mult mai foame atunci când reușești să mănânci ceva. Iar impactul va consta în alegeri proaste, mâncat prea repede și prea mult. Păstrează un program regulat de alimentație și te vei simți sătulă mai repede.

6. Mănâncă supă


Dacă mănânci o supă cu un conținut scăzut de calorii înaintea felului principal de mâncare, vei reuși să reduci cantitatea de alimente pe care o consumi. Un pahar cu apă sau lapte nu poate să aibă același efect.

Sursa: http://www.besthealthmag.ca/best-eats/diet/8-ways-to-feel-full-faster/

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod