Cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecvent

Conservele de roşii şi afumăturile sunt doar două dintre cele mai cancerigene alimente pe care sigur le consumi frecvent fără să ştii că îţi pui în pericol sănătatea.
Unele alimente pe care le consumăm frecvent pot să ne pună în pericol sănătatea, din cauza substanţelor nocive din conţinutul lor. Chiar dacă poate pe unele le-ai crezut sănătoase, potrivit site-ului naturalon.com ele devin periculoase din cauza unor substanţe care se formează în timpul procesării sau în urma adaosului de aditivi nocivi. Iată 6 astfel de alimente pe care ar fi bine să le eviţi şi să găseşti alternative sănătoase:


Conservele de roşii

Roşiile gătite se numără printre alimentele cu un puternic efect anticancerigen, datorită unei substanţe numite licopen. Însă, nu acelaşi lucru se poate spune despre roşiile la conservă care se transformă într-un aliment periculos pentru sănătate cu potenţial cancerigen.
Materialul folosit în conserve conţine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce afecţiuni ce variază de la probleme de reproducere şi până la boli cardiace, diabet, cancer şi obezitate. Această substanţă se infiltrează cu uşurinţă în alimentele acide, cum ar fi roşiile.

Cea mai bună soluţie este să alegi roşiile la sticlă sau borcan atunci când nu sunt în sezon ca să le foloseşti proaspete.


Afumăturile şi mezelurile

Carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit cercetărilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri din şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%.

"Mezelurile conţin nitraţi, care odată ingeraţi în corp cresc riscul de a face cancer",
avertizează Meryl Pritchard, un nutriţionist celebru.


Crenvurştii

Conţin o mulţime de substanţe care s-au dovedit a avea efect cancerigen. Nitritul de sodiu este un conservant artificial şi a fost inclus de autorităţile europene şi nord americane pe lista substanţelor potenţial cancerigene, în special pentru tractul digestiv (stomac).
Nitratul de potasiu la temperaturi ridicate sau în stomac, poate fi convertit în nitriţi (E250). Nitriţii de sodiu reacţionează cu proteinele şi formează substanţe cancerigene numite nitrozamine.

"Din cauza conţinutului ridicat de sare şi a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, crenvurștii nu trebuie să facă parte din alimentaţia copiilor și a adulților cu afecțiuni cardiovasculare”
, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte al APC România.


Sucurile carbogazoase

Sunt aproximativ 40 de grame de zahăr într-o singură doză de suc. Dacă alegi variantele fără zahăr nu faci decât să măreşti riscul de obezitate şi diabet. Aceşti îndulcitori artificiali păcălesc creierul să creadă că a consumat zahăr şi au un impact semnificativ asupra siluetei tale.
Mai mult, îndulcitorii artificiali au fost asociaţi cu un risc crescut de infertilitate şi cancer.


Dulciurile şi alimentele care au făină albă

Metabolismul tumorilor maligne este dependent de consumul de glucoză (glucoza este forma sub care se prezintă în corp zahărul digerat), epxlică medicul David Servan Schreiber în cartea sa "Anticancer". "Când mâncăm alimente pe bază de zahăr şi făină albă nivelul de glucoză din sânge se măreşte cu rapiditate. Imediat, corpul eliberează insulina pentru a da posibilitate glucozei să intre în celule. Secreţia de insulină e însoţită de eliberarea altor molecule numite IGF (insulin like growth factor) care stimulează dezvoltarea celulelor. (...) În prezent cunoaştem faptul că aceste creşteri ale nivelului secreţiei de insulină şi IGF stimulează în mod direct dezvoltarea celulelor canceroase şi capacitatea lor de a invada ţesuturile învecinate", spune specialistul în cartea sa.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabi pe 29 Ian 2017, 15:38
    Zaharul nu e cancerigen

    De fapt consumul lui in cantitati mari e o problema de sanatate. Niciodata pe vremuri lumea nu se imbolnavea de la placinte sau cozonaci. Acum insa lumea se imbolnaveste datorita faptului ca pe langa acestea lumea consuma zahar dintr-o multime de alte surse. Sa va faceti timp sa vedeti acum in cate alimente se pune zahar incepand cu conserve, salamuri si semipreparate. Chiar si in produsele tip Vegeta fara chimicale (ca mai sunt si de acestea). Rezulta un consum imens de zahar zilnic. Si este o prostie ca numai tumorile maligne sunt dependente de glucoza. Toate celule organismului sunt dependente de glucoza, fara ea nu am supravietui. Puteti intreba orice medic. Singura chestie este ca putem metaboliza glucoza si din altceva, paine sau fructe, nu e nevoie numai de zahar care este un produs rafinat

    4
    0

  • oana pe 28 Ian 2017, 19:21
    Nu chiar totul

    Reclamele de la TV, ca sunt la cremvusti sau la orice altceva sunt platite de producatori si /sau distribuitori pentru a vinde cat mai mult, implicit pentru a face profit. Tocmai acesta este motivul pentru care abia respecta normele de fabricatie/manipulare/transport, norme care sunt oricum facute prost. Cantitatea de reclame nu este dictata de calitatea produsului, ci de cat e dipus producatorul/distribuitorul sa plateasca ptr. publicitate. De fapt, nu exista studii certe din care sa rezulte ca anumiti ingredienti cauzeaza cu certitudine cancer, in fond cauza cancerului nu e descoperita, ci doar sunt observatii bazate pe cazuistica in mare. Daca ne uitam la incidenta din ce in ce mai mare a cancerului, la ce mancam, la ce aer respiram, certitudinea ca unele substante cauzeza cancer.....ar trebui sa facem o legatura.

    4
    0

  • eugen manea pe 28 Ian 2017, 15:01
    TOTUL e cancerigen de fapt,nu?

    Adica si banala conserva de rosii e cancerigena? Daca si remwursti sunt,de ce mereu se fac reclame la tv avand ca tinta bietii copii?! Si de ce mai exista pe piataa recipiente din plastic in care se vand o multime de alimente,iclusiv conserve?!....

    8
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod