6 remedii naturiste impotriva migrenelor

Migrenele ne afecteaza pe toti la un moment dat. Majoritatea sunt trecatoare si sunt cauzate de suparari si nu au legatura cu schimbarile organice care au loc in creier. De obicei acestea ne avertizeaza ca ceva este in neregula cu corpul nostru.

Beneficiile uleiului de canepa

Cultivata inca din vremuri stravechi, canepa a constituit solutia pentru cele mai primare nevoi umane. Astfel, canepa este mentionata inca de acum 10000 ani ca sursa de hrana, dar ea era folosita si pentru tesaturi.

Soia: in ce afectiuni este indicata si contraindicata?

Ai inceput sa consumi soia? Daca nu, afla care sunt cele mai importante beneficii pe care le poate aduce asupra sanatatii tale si decide singur/a daca merita sa o introduci in regimul tau alimentar. Se spune ca soia este buna pentru o multime de afectiuni si daunatoare pentru altele. Care sunt acestea, precum si beneficiile pe care le aduce consumul de soia poti sa descoperi in randurile de mai jos.

Pepenele galben in lupta cu tiroida

Pepenele galben nu este numai unul din cele mai parfumate fructe de la noi, ci si un puternic terapeut. Fata de fratele sau, pepenele rosu, acesta are un efect racoritor foarte puternic, o actiunea reglatoare asupra apetitului, dar si efecte vitalizante puternice.

Berea

In ultima perioada medicii se confrunta cu o dilema, deoarece acestia nu stiu daca sa recomande consumul de bere

Cele mai bune 13 alimente pentru sanatatea ta

De ce sunt atat de benefice pentru sanatatea ta? Daca intrebi 5 nutritionisti diferiti sa-ti faca o lista cu cateva alimente minune pentru tine, vei avea surpriza de a obtine raspunsuri diferite. Este perfect normal, deoarece fiecare aliment asigura altceva pentru corpul tau: unele sunt bogate in proteine sau fibre, insa lipsite de vitamine si minerale, altele contin vitamine, minerale si fitonutrienti care lupta impotriva unor afectiuni, insa fara sa asigure si necesarul de proteine. Ideea...

Cum mananci echilibrat in concediu?

In vacanta suntem tentate sa renuntam la reguli, sa uitam de toate, inclusiv de obiceiurile alimentare bune. Daca tocmai te pregatesti sa pleci in concediu, cu siguranta una dintre preocuparile tale prioritare este aceea a unei alimentatii echilibrate pe durata vacantei. Indiferent unde te-ai afla, este posibil sa imbini placerea gustului cu regulile de nutritie.Atunci cand pleci in concediu, te intrebi cum poti sa iti pastrezi obiceiurile alimentare pe durata lui pentru ca vacanta sa nu iti influenteze negativ silueta. Nu trebuie sa iti faci griji in acest sens deoarece vacanta este momentul ideal pentru a-ti relua bunele obiceiuri alimentare sau pentru a asimila unele noi. Ai mai mult timp, esti relaxata si lipsita de griji si iti poti permite sa te organizezi mai bine. Vacanta este perioada in care tu devii prinipala ta preocupare si iti acorzi timpul binemeritat.Ce alimente sa alegi A manca echilibrat inseamna a manca de toate in cantitati mici astfel incat sa-ti pastrezi constanta greutatea. Echilibrul alimentar se obtine in mai multe zile, deci nu iti face probleme in cazul in care ai calcat stramb la o masa. Vei avea timp sa te revansezi. Daca te afli la mare, la munte sau in vizita la rudele, bucura-te de preparatele culinare de sezon, din acea regiune. Cat timp esti la malul marii, alege pestele, crustaceele si scoicile. Acestea sunt adevarate comori de binefacere pentru alimentatia ta, continand proteine si minerale. Le poti consuma in preparate sau ca ingrediete ale unei delicioase salate. Daca esti la munte sau ai optat pentru o pensiune dintr-un sat, alege fructele si legumele cultivate in regiune. Acum poti sa te bucuri din plin de prospetimea lor, procurandu-le direct de la sursa. Nu uita de preparatele regionale care iti vor oferi noi savori si te vor ajuta sa mananci variat. Daca simti ca farfuria ta contine prea multe calorii, nu uita de sport! In cazul in care esti adepta traseelor si faci zilnic excursii, trebuie sa adopti o alimentatie bogata, care iti confera energie, si sa bei multa apa, chir si fara a-ti fi sete. Daca ai copii si ai decis sa te insoteasca in vacanta, nu uita de micile gustari. Atunci cand pleci la drum, ia cu tine, special pentru ei, un pachet de biscuiti, un corn, un iaurt, cateva fructe sau un compot. Acum, mai mult decat oricand, te intrebi cum sa eviti aperitivele in exces si "rontaitul" dintre mese, specific perioadei de concediu. Alege preparatele rapide care nu contin grasimi sau carnea de pui si peste, fiarta sau fripta pe gratar. Pentru un plus de savoare, presara peste ea ierburi aromate si condimente. Iti stimuleaza papilele gustative si sunt o alternativa buna a maionezei. Pentru ca preparatele sa fie si mai apetisante, alege sosul pe baza de branza slaba si usturoi, patrunjel sau ceapa. Ca desert, alege briosele cu fructe, capsunele, pepenele galben sau verde. Serbetul este una dintre optiunile delicioase si echilibrate. In ceea ce priveste bauturile, favorizeaza sucurile naturale din fructe proaspete si apa minerala cu aroma de fructe. Daca vrei, poti bea si alcool, dar trebuie sa te limitezi la un singur pahar. Pentru a-l insoti, alege rosiile pitice, alunele, chipsurile sau pesmetii, cu conditia sa nu faci abuz! Indiferent de locul in care alegi sa iti petreci vacanta, acorda-ti timpul necesar pentru a servi un mic dejun consistent care sa contina glucide (paine, cereale), unt, miere de albine sau dulceata, suc de fructe, lactate si o bautura pentru a te hidrata dupa somn. Iata sase aspecte de care trebuie sa tii cont pentru a manca echilibrat in concediu: Include fructele si legumele proaspete in meniul tau zilnic. Spala-le bine inainte de a le consuma si nu le indeparta pielita care contine cele mai multe fibre si minerale. Nu elimina carbohidratii si painea care ajuta la echilibrarea aporturilor nutritionale in organism. Alterneaza sortimentele de branza si lactatele. Limiteaza includerea materiilor grase in mancarea gatita. De exemplu, alege uleiul de masline sau de rapita in locul untului sau a uleiului de floarea soarelui. Fii atenta la igiena si la calitatea produselor pe care le cumperi. Fie ca este vorba de preparate integrale sau doar de ingredientele cumparate din piata sau direct din gradinile localnicilor. Incearca sa redescoperi placerea gustului, nu te invinovati din orice si renunta la frustrari. Secretul consta in masura deci alege portiile mici!

Cum scapam de constipatie?

Constipatia este o problema gastro-intestinala frecvent intalnita. In general, un scaun la una sau doua zile este perfect normal. Care sunt simptomele, cauzele si ce poti sa faci cand esti constipat/a?

4 salate racoritoare pentru zile caniculare

Nici mancare nu-ti mai trebuie pe vremea asta caniculara? Nu mai stii ce sa mananci ca sa te mai racoresti putin? Exceptand caldura inabusitoare, trebuie sa tii minte ca organismul tau are nevoie de o dieta echilibrata care sa-i asigure necesarul de vitamine si minerale. Iata 4 salate hranitoare si racoritoare cu care te poti rasfata in aceasta vara! Si, bineinteles, lichidele sa fie pe primul loc, daca nu vrei sa te deshidratezi!

Ginsengul, ginko biloba, aloe vera ... la ce-ti folosesc?

Ai tot auzit vorbindu-se despre ele, insa nu stii in ce situatii sa le folosesti. Afla tot despre aceste remedii naturiste si in ce afectiuni poti sa beneficiezi de puterea lor vindecatoare.

10 alimente care asigura sanatatea barbatilor

Exista cateva alimente care sunt indicate pentru a-ti intari organismul si a-l proteja de bolile care-l pandesc.

Cafeina provoaca infertilitate?

Cafeaua face ba rau, ba bine... Nu mai stii nici tu ce sa crezi! Majoritatea expertilor sunt de parere ca in cazul unui om sanatos, cafeina consumata cu moderatie nu face rau. Dar, oare afecteaza ea fertilitatea femeilor si a barbatilor?

Remedii naturiste care scad colesterolul "rau"

Colesterolul este considerat unul dintre ingredientele esentiale ale organismului. Cu toate ca este necesar pentru sanatate, are o reputatie destul de proasta, fiind responsabil pentru bolile de inima.

Ce forme de calciu se absorb mai usor?

Rolul calciului in sanatatea oaselor, muschilor si in coagularea sangelui este binecunoscut si necontestat. Sursa principala de calciu din alimente este constituita de produsele lactate, insa exista situatii in care acestea nu se pot consuma (intoleranta la lactoza) sau cazuri in care absorbtia calciului alimentar este redusa si atunci se impune suplimentarea cu acest mineral. Calciul se absoarbe la nivelul intestinului subtire iar randamentul absorbtiei depinde de o serie de factori, cum ar fi pH-ul la nivel intestinal, cantitatea de vitamina D existenta in organism, nivelul de estrogen si forma si gradul de dizolvare al calciului administrat (citrat, carbonat, gluconat sau lactat).Varietatea suplimentelor cu calciu este extrem de mare si atunci este necesar ca medicul sa recomande tipul de supliment corespunzator nevoilor fiecarei persoane. Pentru adulti, cantitatea de calciu recomandata zilnic variaza intre 1000 si 1300 mg, in functie de varsta, sex, stare de sanatate, etc. In acelasi timp este important sa se cunoasca tipurile de calciu care se gasesc in suplimente: citratul de calciu: calciul este absorbit cel mai usor in mediu acid si, de aceea, sub forma de citrat, acesta este cea mai bine absorbita forma de calciu suplimentat; nu necesita pt absorbtie o cantitate suplimentara de acid din stomac si de aceea poate fi administrat oricand in timpul zilei, chiar si pe un stomac gol. Cu toate acestea, citratul de calciu furnizeaza de obicei o cantitate de calciu elementar per pastila mai mica si de aceea este necesara administrarea unui numar relativ mare de capsule pe zi, in functie de nevoi. Persoanele care sufera de hiperaciditate de reflux tolereaza mai greu citratul de calciu. carbonatul de calciu: majoritatea pastilelor de calciu de pe piata contin mineralul sub forma carbonat. Pt absorbtie este necesara o cantitate suplimentara da acid gastric, si de aceea se recomanda administrarea dupa mese. gluconatul de calciu si ratatul de calciu se absorb bine, insa furnizeaza o cantitate mica de calciu elementar. calciul provenit din dolomit, cochilie de scoica sau coral este intr-adevar natural, insa poate contine metale grele si de aceea se recomanda evitarea lor.Iata asadar ca din varietatea mare de suplimente de calciu putem alege mai usor forma de calciu de care avem intr-adevar nevoie.

Sucurile de legume: o "bomba de sanatate" pentru organism

Esti un fan al salatelor si al sucurilor proaspat stoarse din legume? Cu siguranta ai aflat ca acestea lupta eficient impotriva bolilor, insa vrei sa stii pe ce leguma sa te bazezi pentru a preveni sau a usura simptomele unei afectiuni. Acum ai posibilitatea sa profiti din plin de beneficiile pe care le aduce aceasta alegere sanatoasa.

Zece cai de a "ruina" o mancare buna!

Mancarea este un combustibil si in formele sale simple, este un amestec de diferite chimicale organizate in grupe numite proteine, carbohidrati, si grasimi. Indiferent de ce spune stiinta, oamenii sunt foarte sensibili la mancare.Mancarea este rea atunci cand nu este echilibrata, prelucrata sau falsificata de la starea sa naturala. Dar exista posibilitatea ca o mancare rea sa fie mai buna.Gandeste-te la cartofi. O jumatate de cartof mediu gatit are aproximativ 100 de calorii, fara grasime, colesterol, sau sodiu. Daca ii mananci cu tot cu coaja, cartofii sunt o buna sursa de energie si fibra, plus o cantitate de vitamine benefice si minerale; sunt bogati in special in potasiu si vitamina C. Cel mai sanatos mod de preparare a cartofilor este pe gratar, stropiti cu putin ulei de masline. Iata cateva cai de a "ruina" componentele unei mese bune si moduri de a le repara:1. Salatele: Cele mai multe restaurante ofera salate minunate, impreuna cu pui sau peste la gratar. Suna sanatos, nu? Nu te grabi pentru ca ei pot strica salata, incarcand-o cu grasime si calorii. Inlatura branza adaugata si crutoanele si te salvezi de la cateva sute de calorii. Adauga carne macra, peste sau pui la gratar. Nu manca pielea, pentru ca in piele se strang toate grasimile saturate. Adauga un sos balsamic de otet, ulei de masline, zeama de lamaie si putin piper pentru aroma. 2. Supele:Sa incepi o masa cu o supa este o strategie inteligenta de a-ti mentine greutatea in mod sanatos. O cana de supa inainte de cina iti controleaza apetitul, dar tipul de supa si marimea portiilor conteaza. Cel mai rapid mod de a ruina o supa buna este sa o incarci cu smantana si branza.Supele crema au mai multe calorii si grasimi decat supele simple. Adaugi cateva sute de calorii odata cu branza. O supa de fasole, de pui sau de legume este o alegere buna. 3. Gustarile: Puiul si pestele nu trebuie sa lipseasca din meniu atunci cand vrei sa pierzi in greutate sau cand vrei sa iti mentii sanatatea. Dar servit cu sos, uns cu unt sau prea prajit... Tocmai ai "ruinat" o mancare sanatoasa. Fript, la cuptor, sau chiar prajit in aburi inseamna sa gatesti cu un minim de grasimi sau deloc. Carnea poate ramane in meniu chiar daca esti la o cura de slabire, doar fripta, si poti mananca aproximativ o portie de o palma.4. Painea:Nu toate painile sunt facute la fel. Daca mananci paine alba, alegerea este usoara: renunta la ea. Daca este facuta din cereale integrale, poti fi indulgenta, dar nu anula o masa buna prin a o face un vehicul de grasimi. Nu uita ca un foarte rapid mod de a ruina o masa buna sau o reteta este sa adaugi ingrediente inutile in cantitati mari.5. Bauturile:Este mult mai indicat sa servesti un pahar de vin rosu la masa decat un cocktail. Bauturile mixate pot distruge o masa buna. Corpul arde alcoolul inaintea grasimilor.6. Desertul: Desertul este o sarbatorire a mesei si nu trebuie sa te privezi tot timpul de el. Serveste in cantitati moderate, dar nu zilnic, doar la ocazii speciale. Nu anula dieta prin a fi prea indulgenta. In cele din urma, este doar zahar si grasime intr-o farfurie. O buna alegere este serbetul de fructe, care are putine grasimi si calorii. Nu uita furculitele si linguritele in plus pentru a putea sa-ti imparti portia cu altcineva.

8 alimente energizante!

Te simti cam obosita si lipsita de energie in ultima vreme? Te gandesti ca este din cauza vremii atat de schimbatoare? Atunci noi iti venim in ajutor cu un truc interior! Incearca in aceasta perioada sa consumi in cantitati mai mari decat de obicei urmatoarele 10 alimente ENERGIZANTE:

Ghidul alimentelor indicate in diverse boli

Alimentatia reprezinta sursa unui organism sanatos si energic. Cu ajutorul acestui mini-ghid, TopSanatate te indruma cum sa previi sau sa reduci severitatea unei boli, consumand alimentele indicate. ASTM     ATEROSCLEROZA    CANCER MAMAR     CANCER COLORECTAL CANCER DE PROSTATA      DIABET TIP 2      HIPERTENSIUNE ARTERIALA MENOPAUZA     MIGRENA    OBOSEALA...

Cum sa mananci sanatos... la restaurant!

Nu este vorba despre un paradox, chiar daca asa ar putea parea. Daca vei fi informata, vei evita un adevarat dezastru caloric (ne referim la cateva sute de calorii pe care le poti acumula in decursul unei singure cine, luate la restaurant). Indiferent de tipul restaurantului la care mergi si de profilul acestuia, evita sa te asezi la masa fiindu-ti foarte foame. Vei manca mult mai mult decat ai face-o in alte conditii...Bineinteles, pe langa aceasta, este bine sa tii cont si de unele recomandari care variaza in functie de profilul localului pe care l-ai ales. Astfel, daca mergi la un restaurant...... Italian Evita painea. Produsele de panificatie specifice bucatariei italienesti sunt pe cat de apetisante, pe atat de bogate in calorii. Iar produsele alimentare nu mai au "nevoie" de nici un aport caloric suplimentar. Cel mai bine ar fi sa ceri chelnerului sa ia painea de pe masa. In ceea ce priveste pastele, ai doua variante: sau le eviti, sau imparti o portie la doi. Nu de alta, insa in toate localurile de acest gen, portiile sunt pantagruelice si, daca ne gandim ca sunt si foarte gustoase, ai toate "sansele" sa mananci totul... O alegere foarte buna o reprezinta supa "Minestrone", care este delicioasa si nu contine multe calorii. Evita insa "parmigiana", pentru ca este foarte bogata din punct de vedere caloric.... Chinezesc Evita preparatele prajite, rulourile cu oua si sosurile - cele mai multe calorii si grasimi se regasesc exact in acest tip de produse. De asemenea, sunt de evitat produsele alimentare pe baza de vinete, deoarece aceste legume absorb foarte mult ulei. Dupa ce am stabilit care sunt alimentele de care ar trebui sa te tii departe, iti spunem si ce este recomandabil (si, in acelasi timp, gustos): preparatele alimentare pe baza de orez brun. Singura ta grija ar trebui sa fie aceea de a nu confunda orezul prajit cu orezul brun. Pentru desert, micutele pateuri cu ravase sunt o alegere buna, pentru ca nu contin decat 30 de calorii si sunt savuroase.... Mexican Nu te atinge de tortilla, pentru ca in foarte scurt timp iti va parea rau. Adica dupa ce te urci pe cantar. Sosul salsa, foarte satios si bogat in calorii, poate fi inlocuit cu branza, guacamole (specialitate mexicana pe baza de avocado) si o crema acrisoara. Nici in ceea ce priveste enchilada nu ar trebui sa te aventurezi, pentru ca aportul caloric este considerabil. Salatele taco sunt o alegere excelenta insa, ca si fajitas (reteta traditionala mexicana, pe baza de carne de vita, pui sau porc, in functie de preferinta).

Alimentatia pentru longevitate

De multe ori auzim sau citim in ziare despre persoane care au depasit varsta de 100 de ani. Ne minunam atunci si ne gandim cum au reusit sa ajunga la aceasta varsta. In afara de componenta genetica, un rol foarte important il are stilul de viata pentru a putea mentine organismul intr-o buna stare de functionare. Si cand spunem stil de viata, ne gandim evident si la ceea ce mancam, la cata miscare facem, la cate ore de somn pe noapte avem, la felul in care stim sa abordam stresul si la cat de pozitiv privim lucrurile. Din punct de vedere alimentar, exista cateva ingrediente care nu trebuie sa lipseasca din dieta unei persoane care doreste sa-si pastreze cat mai mult sanatatea. Iata care ar fi aceste ingrediente miraculoase: Fibrele alimentare

Ce alimente conțin cele mai multe grăsimi saturate?

De ce e bine să mănânci semințe de papaya?

8 lucruri pe care trebuie să le știi despre cancerul de piele

Beneficiile oțetului din cidru de mere - chiar funcționează?

Scrub natural pentru exfoliere - 4 rețete

Înapoi la viața normală: Shannen Doherty face Pilates după ce s-a vindecat de cancer

De la burtă la pătrățele în 8 luni: Transformarea uimitoare a unui bărbat după ce a devenit tată

Jennifer Aniston se ridică după divorț: Vedeta ia lecții de box de la un antrenor cu 18 ani mai tânăr

Căţeluşi surprinşi la momentul potrivit! 15 situaţii amuzante

Incontinența urinară - 5 metode naturale care te scapă de ea

Cum să folosești uleiurile esențiale în timpul verii

Pericolul din jar: Toxinele din fumul de grătar pot ajunge în piele

Moda îți distruge sănătatea. 5 haine și accesorii care te îmbolnăvesc

Lucrezi noaptea? Consecințele pot să fie grave asupra organismului - studiu

6 efecte secundare ale pilulelor anticoncepționale

Aretha Franklin, în stare gravă: Marea cântăreață e pe moarte

Cum să scapi de pofta de ciocolată

Cum alegi făina potrivită în funcție de ceea ce vrei să gătești

Cum să scapi de părul de pe sâni?

Care sunt cele mai frecvente boli contagioase?

Prinț pentru o zi: Povestea băiatului de 7 ani care s-a căsătorit în glumă cu mama sa

Copilul nu mănâncă: Ce trebuie să faci când ai această problemă

5 alimente care produc reacții ciudate în corp

13 gustări sărace în carbohidrați. Nu-ți sabotează dieta!

Ce este, de fapt, umami?

De ce are parmezanul cristale crocante

De ce nu e bine să bei cu paiul din plastic

75% dintre românii diagnosticați cu o formă de cancer pulmonar ajung la medic în stadiu inoperabil

Un pahar nu-i bai! Alcoolul băut cu măsură previne demența

7 alimente cu mult zahăr. Nu te-ai fi gândit la așa ceva!

;