4 reguli pentru micul dejun dacă vrei să slăbești

Atunci când faci alegeri sănătoase la micul dejun, alimentele potrivite te pot ajuta să scapi de kilogramele nedorite.
Potrivit unui studiu realizat de Societatea Obezității, persoanele care consumă mai multe calorii la micul dejun și mai puține calorii la cină pot slăbi mai ușor și își pot reduce circumferința taliei. De aceea, dacă vrei să slăbești, este important să consumi un mic dejun bogat în proteine și fibre. Un mic dejun cu o pondere mare de carbohidrați te va face să-ți fie foame două ore mai târziu, din cauza faptului că aceștia cresc, după care scad nivelul zahărului din sânge.
Mai jos, am dezvăluit ce alimente consideră experții în nutriție potrivite pentru micul dejun. 

Ce alimente să mănânci la micul dejun dacă vrei să slăbești?


Alimente cu un conținut bogat de proteine


Ouăle sunt considerate perfecte pentru micul dejun, deoarece dau sentimentul de sațietate și reduc dorința de a mânca târziu gustări nesănătoase. Dacă nu îi oferi suficiente proteine organismului la micul dejun, scade masa musculară, iar metabolismul are de suferit. 

Ai putea încerca un mic dejun bogat în proteine precum: pâine integrală cu un ouă; 1/4 cană de fulgi de ovăz cu iaurt grecesc, fructe de pădure și migdale; pâine de banane; varietăți de quiche.
Și o porție de quinoa cu fructe de pădure este o opțiune perfectă pentru micul dejun.


Alimente bogate în fibre


Dacă mănânci alimente care conțin fibre, ai eliminat în mod automat sursele de carbohidrați din masa ta. Fibrele tind să încetinească procesul digestiv, ceea ce te va ajuta să te simți sătulă pentru mai mult timp și vei beneficia de o formă mai durabilă a energiei pe parcursul zilei. 

Când vine vorba de un mic dejun cu fibre, poți încerca pâinea integrală prăjită, fulgii de ovăz, fructele și legumele.


Legume


Majoritatea oamenilor nu consumă în mod regulat legume și fructe la micul dejun. Însă ar trebui să le oferim mai multă atenție acestor alimente.
Experții în nutriție spun că legumele și fructele ar trebui să constituie aproximativ jumătate din ceea ce mâncăm la orice masă. 
Dimineața, când îți faci o omletă, poți adăuga puțin spanac, ardei sau dovlecei. De asemenea, poți încerca și un smoothie cu legume și fructe.


Grăsimi sănătoase


Un alt secret pentru micul dejun care te poate ajuta să slăbești este consumul de grăsimi sănătoase. Vei beneficia de o eliberare lentă a energiei. 

Poți mânca pâine prăjită cu pastă de avocado, smoothie-uri cu nuci, fulgi de ovăz și semințe de chia sau de in.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod