Grepfrutul - Informatii nutritionale

Grepfrutul este o sursa excelenta de vitamina C, fibre, vitamina A, potasiu, folati si vitamina B5. De asemenea, contine si fitochimicale: liminoidele si licopenul. Tabel nutritional   1/2 grepfrut (123 grame) are 36,90 de calorii. Nutrienti Cantitatea Cat la % asigura din necesarul zilnic? vitamina C 46.86 mg 78.1 % fibre 1.69 g 6.8 % vitamina A 318.57 UI 6.4 % potasiu 158.67 mg 4.5 % folati 15.01 mcg 3.8 % vitamina B5 0.35 mg 3.5 % Citeste mai mult despre Grepfruit Grepfrutul - Sfaturi utile Grepfrutul - Selectarea si pastrarea Grepfrutul - Beneficii asupra sanatatii Grepfrutul - Informatii nutritionale

Telina - Selectarea si pastrarea

Alege telina care pare tare si da senzatia ca este crocanta. Trebuie sa fie destul de tare si compacta. Frunzele trebuie sa fie de un verde stralucitor si sa nu aiba pete galbene sau maronii. Verifica sa nu aiba seminte. Acestea ii dau un gust mai amar. Poti pastra telina in folie sau in punga de plastic in frigider. Daca ai taiat-o sau ai curata-o, ai grija ca atunci cand o impachetezi sa nu fie uda deoarece isi pierde din valoarea nutritiva. Nu se recomanda congelarea pentru ca in acest fel de inmoaie. Citeste mai mult despre Telina Telina - Sfaturi utile Telina - Selectarea si pastrarea Telina - Informatii nutritionale Telina - Beneficii asupra sanatatii

Pepenele - Informatii nutritionale

Pepenele galben este o sursa excelenta de vitamina A si C. De asemenea, este o sursa foarte buna de potasiu, fibre,  vitamina B3, B6 si folati. Tabel nutritional   1 pahar cu pepene galben (160 grame) are 56 de calorii. Nutrienti Cantitatea Cat la % asigura din necesarul zilnic? vitamina C 67.52 mg 112.5 % vitamina A 5158.40 IU 103.2 % potasiu 494.40 mg 14.1 % vitamina B6 0.18 mg 9.0 % folati 27.20 mcg 6.8 % fibre 1.28 g 5.1 % vitamina B3 0.92 mg 4.6 %

Sparanghel - Informatii nutritionale

Sparanghelul este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina B, vitamina C si vitamina A. De asemenea, este o sursa buna de vitamina B (B1, B2, B3 si B6), fibre, mangan, cupru, fosfor, potasiu si proteine. Tabel nutritional   1 ceasca sparanghel fiert (180 grame) are 43.20 calorii. Nutrienti Cantitatea Cat la % asigura din necesarul zilnic? vitamina K 91.80 mcg 98 % folati 262.80 mcg 65.7 % vitamina C 19.44 mg 32.4 % vitamina A 970.20 IU 19.4 % triptofan 0.05 g 15.6 % vitamina B1 0.22 mg 14.7 % vitamina B2 0.23 mg 13.5 % mangan 0.27 mg 13.5 % fibre 2.88 g 11.5 % vitamina B6 0.22 mg 11.0 % cupru 0.20 mg 10.0 % vitamina B3 1.95 mg 9.8 % fosfor 97.20 mg 9.7 % proteine 4.66 g 9.3 % potasiu 288.00 mg 8.2 % fier 1.31 mg 7.3 % zinc 0.76 mg 5.1 % magneziu 18.00 mg 4.5 % seleniu 3.06 mcg 4.4 % calciu 36.00 mg 3.6 % Citeste mai mult despre Sparanghel Sparanghel - Sfaturi utile Sparanghel - Selectarea si pastrarea Sparanghel - Beneficii asupra sanatatii Sparanghel - Informatii nutritionale

Telina - Informatii nutritionale

Telina este o sursa excelenta de vitamina C. Contine, de asemenea, fibre, potasiu, folati, molibden, mangan si vitamine B6. In telina se mai gaseste si calciu, vitamina B1, vitamina B2, magneziu, vitamina A, fosfor si fier. O tulpina de telina contine aproximativ 35 miligrame de sodiu. Tabel nutritional   o ceasca de telina (120 grame) contine 19.20 calorii. Nutrienti Cantitatea Cat la % asigura din necesarul zilnic? vitamina K 435.26 mcg 44.1 % vitamina C 8.40 mg 14.0 % potasiu 344.40 mg 9.8 % folati 33.60 mcg 8.4 % fibre 2.04 g 8.2 % molibden 6.00 mcg 8.0 % mangan 0.12 mg 5.0 % vitamina B6 0.10 mg 8.0 % calciu 48.00 mg 4.8 % vitamin B1 0.06 mg 4.0 % magnesiu 13.20 mg 3.3 % vitamina A 160.80 IU 3.2 % triptofan 0.01 g 3.1 % fosfor 30.00 mg 3.0 % vitamin B2 0.05 mg 2.9 % fier 0.48 mg 2.7 % Citeste mai mult despre Telina Telina - Sfaturi utile Telina - Selectarea si pastrarea Telina - Informatii nutritionale Telina - Beneficii asupra sanatatii

Merele - Sfaturi utile

Pentru a fi consumate proaspete, merele pot fi adaugate cu succes intr-o larga varietate de salate. De asemenea, merele pot fi adaugate in mancarurile cu orez, la prajituri, tarte sau la sosuri pentru carnea de pui si porc. Pentru ca feliile de mar sa nu devina maronii, pune feliile intr-un  bol cu apa rece unde vei adauga o lingura cu zeama de lamanie. Pentru a fi pastra proaspete un timp mai indelungat, feliile sunt depozitate in pungi de plastic. Pamantul din livezile cu meri nu trebuie ingrasat cu pesticide, deoarece fructele pot contine reziduuri de pesticide. Cantitati foarte mici de reziduuri de pesticide au fost descoperite in mai multe fructe si legume,  iar impactul negativ asupra sanatatii a fost bine cercetat. Astfel, potrivit unui studiu realizat in S.U.A,unde reziduurile de pesticide sunt o mare problema, expunerea la pesticide afecteaza functia ficatului de la prelucra toxinele, celulele producatoare de energie, dar si abilitatea transmiterii de mesaje centrilor nervosi. Citeste mai mult despre Mere Merele - Informatii nutritionale Merele - Beneficii asupra sanatatii Merele - Selectarea si pastrarea Merele - Sfaturi utile

Merele - Selectarea si pastrarea

In primul rand trebuie sa stii ca merele verzi sau galbene cu putina roseata sunt cele mai bune, fiind mult mai delicioase si parfumate.  Este indicat sa mananci marul propriu-zis si sa nu-l transformi in suc deoarece isi pierde din proprietatile nutritionale, reducandu-se astfel concentratie de fitonutrient polifenolic. De asemenea, nutritionistii ne recomanda sa consumam fructul cand ajunge la maturitate deoarece are o cantintitate mai ridicata de antioxidanti. Se pastreaza la temperatura camerei aproximativ o saptamana si la frigider 6 saptamani. Cand doresti sa servesti felii de mere, stropeste-le cu zeama de lamaie pentru a impiedica decolorarea fructului. Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti, alege fructele bine coapte. Cercetarile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca fructele bine coapte au un nivel crescut de antioxidanti. Citeste mai mult despre Mere Merele - Informatii nutritionale Merele - Beneficii asupra sanatatii Merele - Selectarea si pastrarea Merele - Sfaturi utile

Vanata - Selectarea si pastrarea

Alege vinete care sunt tari si grele pentru marimea lor. Coaja trebuie sa fie neteda si lucioasa, iar culoarea, fie ca este violet, alba sau verde, trebuie sa fie vie. Evita sa cumperi vinete care au diverse pete sau sunt deteriorate. Pentru a-ti da seama daca este ajunsa la maturitate, apasa usor pe coaja cu degetul. Daca se "strange"springs back, vanata este coapta, daca nu, inseamna ca nu este. Chiar daca pare dura, vanata este foarte perisabila si trebuie sa fii foarte atenta la felul in care o pastrezi. Vinetele sunt sensibile atat la caldura, cat si la frig. Trebuie pastrate la o temperatura de 10 grade Celsius. Pastreaza vinetele netaiate si fara a le fi spalat inainte in frigider, intr-o punga de plastic, dar doar pentru cateva zile.

Merele - Beneficii asupra sanatatii

Potrivit ultimelor cercetari, zicala: "Un mar pe zi tine doctorul departe" este perfect adevarata. Substantele nutritionale care se gasesc in mar ajuta ca acesta sa pastreza sanatatea in intregul organism. Scad nivelul colesterolului Marul contine atat fibre solubile cat si insolubile. Un mar cu coaja contine in jur de 3 g de fibre, adica mai multe de 10% din cantitatea de fibre necesara in fiecare zi. Fara coaja are 2.7 g fibre, cantitate considerabila. Cele doua tipuri de fibre continute de mar determina scaderea nivelului de colesterol, reducand riscul depunerii acestuia pe artere, astfel sunt prevenite atacurile de inima.  Potrivit unui studiu publicat in Arhivele Medicinei Interne,  fibrele insolubile inchid colesterolul LDL in tractul digestiv, strangandu-l din organism, in timp ce fibrele solubile reduc cantitatea de colesterol produsa in ficat. De asemenea, ambele categorii de fibre au activitati protectoare impotriva cancerului, chiar prin remediarea constipatiei, ducand la eliminarea substantelor toxice. Previn afectiunile cardiovasculare S-au facut studii detaliate pe flavonoizii si s-a descoperit ca acestia ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din California, coaja de mar si ceapa sunt cele mai bune surse de flavonoizii denumiti quercitina. Daca in dieta zilnica pe langa un mar mai adaugi 2 linguri cu ceapa si 4 pahare cu ceai verde (de asemenea, bogate in flavonoizi), riscul unui atac de inima este de 32% mai scazut decat in cazul persoanelor care nu consuma aceaste alimente. Beneficiile quercitinei deriva din activitatea antioxidanta, mai ales cand este combuinata cu un alt antioxidant, de exemplu vitamina C, care se gaseste in mar si ajuta la sustinerea sistemului imunitar. Regleaza nivelul zaharului din sange Fructoza este un indulcitor natural care se gaseste in mere, este un simplu zahar, dar unul lipsit de nocivitate, daca provine din mere si care ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange. Previne formarea pietrelor la rinichi Sucul de mere reduce riscul acumularii calciului si formarii pietrelor la rinichi. Un studiu realizat in Marea Britanie a arata ca femeile care consuma cel mult un litru de suc de mere, grepfrut sau portocale in fiecare zi, au pH-ul urinar crescut, dar totodata riscul formarii pietrelor la rinichi este scazut. Protectie naturala impotriva razelor solare Este cunoscuta de foarte mult timp concentratia ridicata de fenoli din coaja de mar, care au rolul de a preveni mai multe afectiuni cronice. Ultimelele studii au demonstrat ca fenolul formeaza un strat protector importiva razelor UV-B. Asa ca data viitoare cand doresti sa te expui la soare incepe prin a consuma un mar, de asemenea, este indicat ca acestea sa fie consumate in timp ce stai la plaja in loc de pranz sau de gustare. Atentie: In urma analizei a peste 85 de studii facute pe mere s-a descoperit ca acestea au o consistenta complexa si ca sunt asociate cu reducerea riscului de cancer, afectiunilor cardiovasculare,  astmului, celor 2 tipuri de diabet, holera, scaderii in greutate. Acum putea spune ca nu mar pe zi iti asigura imbunatatirea calitatii vietii.     Potrivit altor studii, merele inhiba cresterea ficatului si a celulelor canceroase de la colon. Celulele canceroase de la colon au fost tratate cu extract de mar, iar proliferarea celulelor a fost inhibata cu 43% la o doza de 50 mg/ml. Citeste mai mult despre Mere Merele - Informatii nutritionale Merele - Beneficii asupra sanatatii Merele - Selectarea si pastrarea Merele - Sfaturi utile

Merele - Informatii nutritionale

Merele sunt o sursa importanta de fitonutrienti, printre care se gasesc: flavonoizii si fenolii. In comparatie cu celelalte legume si fructe, merele au cea mai mare concentratie de compusi fenolici si cele mai mari cantitati de fenoli liberi. De asemenea, merele sunt o sursa importanta de antioxidati. Cantitatea de antioxidanti dintr-un mar cu coaja cu tot este de 100 g, cantitate echivalenta cu 1500 mg de vitamina C. Tabel nutritional   1 mar (138 grame) are 81,42 de calorii. Nutrienti Cantitatea Cat la % asigura din necesarul zilnic? fibre 3.73 g 14.9 % vitamina C 7.87 mg 13.1 % Citeste mai mult despre Mere Merele - Informatii nutritionale Merele - Beneficii asupra sanatatii Merele - Selectarea si pastrarea Merele - Sfaturi utile

Caisele - Sfaturi utile

Pentru imbunatatirea aspectului comercial, caisele uscate sunt tratate in timpul procesului de coacere cu gaz de dioxid de sulf sau cu sulfit pentru prelungirea vietii caiselor. Sulful contine compusi care adesea sunt adaugati la alimentele uscate cum sunt caisele, ca un conservant care ajuta la prevenirea oxidarii si a schimbarii culorii. Sulfitii, de regula, sunt folositi la conservarea caiselor uscate si se estimeaza ca produc reactii adverse la una din o suta de persoane.  Reactiile produse de sulfiti pot fi acute la persoanele care sufera de astm. Asociatia care se ocupa de Administrarea Alimentelor si Medicamentelor estimeaza ca 5% dintre astmatici pot suferi o reactie adversa cauzata de sulfiti. Daca caisele uscate nu ar fi tratate cu sulfit acestea ar avea o culoarea maronie si nicidecum portocalie, cu toate acestea cele maronii sunt o alegere sanatoasa. Cateva idei despre cum sa servesti caisele: 1. Adauga felii de caise la cerealele pe care le poti manaca cu lapte cald sau rece. 2. Data viitoare cand vei face clatite, umple-le cu o crema pregatita din caise coapte si putin unt.   3. Da mancarurilor cu pui sau soteurilor de legume un aspect de sarbatoare si adauga cateva felii de caise uscate. 4. Adauga caise proaspete in salata verde. Citeste mai mult despre Caise Caisele - Sfaturi utile Caisele - Selectarea si pastrarea Caisele - Beneficii asupra sanatatii

Caisele - Selectarea si pastrarea

Cand doresti sa cumperi caise, alege-le pe cele de culoarea portocalie si evita-le pe cele care sunt galbene si palide. De asemenea, fructele ar trebui sa fie putin mai moi. Daca aceatea sunt prea tari nu au fost lasate sa ajunga la maturitate. Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti, alege fructele bine coapte. Cercetarile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca fructele bine coapte au un nivel crescut de antioxidanti. Citeste mai mult despre Caise Caisele - Sfaturi utile Caisele - Selectarea si pastrarea Caisele - Beneficii asupra sanatatii

Caisele - Beneficii asupra sanatatii

Continutul ridicat de beta-caroten si licopen face din caise un important aliment pentru sanatatea inimii. Ambele componente favorizeaza oxidarea colesterolului LDL, fapt care ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Totodata, caisele contin nutrienti precum vitamina A care ajuta la imbunatatirea vederii, dar impiedica si radicalii liberi sa afecteze celulele si tesuturile. Efectele degenerative ale radicalilor liberi pot conduce la cataracta sau la dezvoltarea degenerestenta maculara. Studiile arata ca femeile care aveau un continut ridicat de vitamina A prezinta un risc cu 40% mai scazut de a dezvolta cataracta. De asemenea, caisele sunt o sursa extraordinara de fibre, lucru care aduce o multime de beneficii, printre care prevenirea contipatiei si a problemelor digestive. Protejeaza vederea Date raportate intr-un studiul publicat in Arhivele de Oftalmologie arata ca prin consumul a 3 sau mai multe fructe in fiecare zi scade riscul de aparitie a afectiunilor oculare odata cu trecerea anilor.  Degenerescenta maculara, prima cauza a piederii vederii la adulti este redusa cu 36% la persoanele care consuma minimul de fructe si legume zilnic. Daca vei consuma o banana in fiecare dimineata sau o portie de cereale cu lapte sau iaurt, sau o salata verde cu o jumatate de pahar de stafide si seara o caisa vei beneficia de efectele pozitive ale fructelor. Protejeaza impotriva cancerului de prostata Cercetatorii sustin ca daca vom consuma alimente care contin carotide si licopen plus ceai verde poti reduce riscul aparitiei cancerului de prostata. La studiul publicat in Jurnalul pentru Nutritie Clinica au participat 130 de pacienti cu cancer de prostata. Astfel, barbatii care au consumat ceai verde prezentau un risc cu 86% mai scazut de a face cancer de prostata in comparatie cu cei care au refuzat sa consume aceasta bautura. Rezultate similare au fost descoperite si la barbatii care consumau alimente bogate in licopen, cum sunt tomatele, caisele, grepfrutul, pepenele verde, papaya si guava. Barbatii care aveau o pasiune pentru aceste alimente prezentau un risc cu 82% mai scazut de a dezvolta cancer de prostata in comparatie cu cei care nu consumau alimente care contin licopen.   Consumul regulat, atata de ceai verde, cat si de alimente bogate in licopene, duce la formarea unei protectii mai puternice decat cea formata de fiecare in parte, mai noteaza cercetatorii. Sfaturi pentru a introduce ceaiul verde si alimentele bogate in licopen in dieta zilnica. 1. Pentru a avea o gustare ca la carte, amesteca intr-o caserola migdale cu caise stafidate... este sanatate pura. 2. La micul dejun serveste o jumatate de grepfrut sau un pahar cu suc din caise, papaya sau guava. 3. Adauga cateva felii de caise in salata de orez sau de fasole. 4. Incepe pranzul sau cina cu suc de tomate aromat cu cateva picaturi de suc de lamaie. 5. Pentru pranz sau cina, pregateste paste din cereale integrale cu ulei de masline, alune, branza feta si un sos consistent de tomate. Citeste mai mult despre Caise Caisele - Sfaturi utile Caisele - Selectarea si pastrarea Caisele - Beneficii asupra sanatatii

Castravetele - Sfaturi utile

Poti consuma castravetele cu coaja, dar trebuie sa-l speli foarte bine; unele persoane il prefera fara seminte. Pentru a le indeparta, taie castravetele in doua si scobeste-l usor cu o lingura. Cateva idei pentru a-l servi: Castravetele este delicios in salata, in combinatie cu alte legume; Il mai poti folosi in prepararea delicioasei supe reci gazpacho (supa rece de rosii) cu rosii, ardei, ceapa, piper si sare dupa gust; Adauga castravete in salata de ton sau de pui pentru a obtine o savoare deosebita. Citeste mai mult despre Castravetele Castravetele - Sfaturi utile Castravetele - Selectarea si pastrarea Castravetele - Beneficii asupra sanatatii Castravetele - Informatii nutritionale

Castravetele - Selectarea si pastrarea

Pentru ca sunt foarte sensibili la caldura, alege doar castraveti care sunt tinuti in caserole la frigider atunci cand mergi la cumparaturi. Trebuie sa fie tari, rotunzi la capete si sa aiba culoarea verde inchis. Evita sa cumperi castraveti galbeni si de dimensiuni mai mari. Castravetii mai mici au mai putine seminte decat cei mari. Castravetii pot fi pastrati in frigider mai multe zile. Daca nu folosesti tot castravetele in timpul unei mese, il poti impacheta in plastic sau in folie de aluminiu. Pentru a te bucura de toate proprietatile sale, ideal ar fi sa consumi castravetele intr-o zi - doua. Nu lasa castravetii la temperatura camerei mult timp deoarece se ofilesc si devin moi. Citeste mai mult despre Castravetele Castravetele - Sfaturi utile Castravetele - Selectarea si pastrarea Castravetele - Beneficii asupra sanatatii Castravetele - Informatii nutritionale

Perele - Beneficii asupra sanatatii

Ne protejeaza de radicalii liberi Atat cuprul, cat si vitamina C au actiune antioxidanta care protejeaza celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimuleaza celuele in lupta impotriva infectiilor, ucide bacteriile si virusii si regenereaza vitamina E epuizata, impulsionind astfel enzimele sa caute si sa distruga radicalii liberi. Asigura sanatatea inimii si a colonului Deoarece sunt foarte bogate in fibre, acestea reduc nivelul colesterolului "rau" si implicit riscul de boli cardiovasculare, elimina toxinele din colon si previn aparitia cancerului de colon. De regula, alimentele bogate in fibre sunt recomandate persoanelor diabetice, deoarece mentin in limite normale nivelul glicemiei. De asemenea, fibrele sunt de folos si persoanelor care sufera de constipatie. Protejeaza impotriva cancerului mamar Rezultatele unui studiu efectuat pe un esantion de 51.823 de femei aflate la postmenopauza arata ca riscul de cancer mamar este vizibil diminuat cu pana la 34% la cele care au consumat fructe bogate in fibre. Fructele cele mai bogate in fibre sunt: perele, merele, smochinele si prunele. Previn degenerescenta maculara Cu siguranta mai tii minte cand mama ta iti spunea sa mananci morcovi pentru sanatatea ochilor. Si avea dreptate, insa pe langa morcovi si fructele au o importanta esentiala de a mentine ochii sanatosi. Potrivit unui studiu publicat in Arhivele de Oftalmologie, 3 portii de fructe consumate in fiecare zi reduc cu 36% riscul de aparitie a degenerescentei maculare, principala cauza a pierderii vederii la persoanele in varsta. Daca 3 portii de fructe ti se par multe, incearca sa le folosesti pentru ornarea diverselor mancaruri. Pune bucati de pere peste cerealele pe care le mananci dimineata, in iaurtul pe post de gustare, in salatele cu verdeata si in combinatie cu pestele. Citeste mai mult despre Pere Perele - Sfaturi utile Perele - Selectarea si pastrarea Perele - Informatii nutritionale Perele - Beneficii asupra sanatatii

Castravetele - Beneficii asupra sanatatii

Hidrateaza pielea redandu-i stralucirea Castravetele asigura sanatatea tesuturilor muschilor, a tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a oaselor. Datorita continutul sau foarte mare de apa, este recomandat in tratamentele de infrumusetare, oferind pielii o hidratare naturala. Este un aliat de nadejde in tratamentele de infrumusetare Mastile naturale cu castravete sunt recunoscute si apreciate. Ele curata foarte bine tenul, il purifica si inlatura cearcanele de sub ochi. Este folosit, de asemenea, pentru tratamentele impotriva arsurilor provocate de soare. Doua componente din castravete - acidul ascorbic si acidul cafeic - previn retinerea de apa in organism, ceea ce explica folosirea castravetelui pentru ochii umflati, arsuri sau dermatite. Ajuta corpul sa absoarba apa si fibrele Folosit in salata, ajuta organismul sa retina mai bine fibrele, dar si apa. Pe langa aceasta, se mai preiau vitamina C, silica, potasiu si magneziu. Reduce tensiunea arteriala Potrivit unui studiu efectuat in cadrul DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), persoanelor care au participat la experiment si care au consumat alimente bogate in potasiu, magneziu si fibre, combinate cu alimente cu un continut caloric redus, le-a scazut tensiunea. Citeste mai mult despre Castravetele Castravetele - Sfaturi utile Castravetele - Selectarea si pastrarea Castravetele - Beneficii asupra sanatatii Castravetele - Informatii nutritionale

Telina - Beneficii asupra sanatatii

Reduce tensiunea sangelui Potentialul telinei de a reduce tensiunea a sangelui este cunoscut de catre medicina chineza inca din cele mai vechi timpuri. Telina contine substante numite phthalide care ajuta la relaxarea muschilor din jurul arterelor si permit dilatarea vaselor de sange. S-au efectuat cercetari de laborator pe animale si li s-a injectat acestora 3-n-butil phthalid - extract de telina. S-a constatat ca tensiunea sangelui a scazut cu 12 - 14%. Cercetarile sunt abia la inceput, dar se studiaza efectele telinei si asupra sanatatii omului in ceea ce priveste tensiunea arteriala. Reduce colesterolul Eficienta telinei in reducerea colesterolului a fost demonstrata tot in urma testelor efectate pe animale. In opt saptamani, solutia apoasa de telina (asemanatoare cu sucul de telina), a scazut colesterolul animalelor, marind  secretia bilei. Este un diuretic natural Semintele stramosilor telinei, care erau originari din jurul Mediteranei, erau folosite cu scop diuretic. In zilele noastre s-a deminstrat ca telina, care este bogata in potasiu si in sodiu - mineralele cele mai importante pentru reglarea balantei fluide - stimuleaza producerea urinei, ajutand organismul sa elimine excesul de lichide. Previne aparitia cancerului Telina contine substante care pot preveni formarea radicalilor liberi si afectarea celulelor de catre acestia. De asemenea, protejeaza celulele impotriva aparitiei cancerului. Unele componente ale telinei - acetilenici - impiedica dezvoltarea tumorilor. Citeste mai mult despre Telina Telina - Sfaturi utile Telina - Selectarea si pastrarea Telina - Informatii nutritionale Telina - Beneficii asupra sanatatii

Ananasul - Informatii nutritionale

Ananasul este o sursa excelenta de vitamina C si mangan. De asemenea contine si vitamina B1, vitamina B6, cupru si fibre. Tabel nutritional   1 ananas (155 grame) are 75,95 calorii Nutrienti Cantitate Cat la % asigura din necesarul zilnic? magneziu 2,56 mg 128 % vitamina C 23.87 mg 39.8 % vitamina B1 0.14 mg 9.3 % cupru 0.17 mg 8.5 % fibre 1.86 g 7.4 % vitamina B6 0.13 mg 6.5 % Citeste mai mult despre Ananas Ananasul - Sfaturi utile Ananasul - Selectarea si pastrarea Ananasul - Beneficii asupra sanatatii Ananasul - Informatii nutritionale

Conopida - Sfaturi utile

Tips-uri pentru a prepara conopida:  Pentru a prepara conopida, indeparteaza frunzele si taie partea cu flora de la baza acolo unde se intalneste cu tulpina. Poti obtine bucati de diferite dimensiuni sau le poti face pe toate uniforme. Curata bine extremitatile care pot avea diferite puncte sau pot fi murdare;  Fiarta cu seminte de secara sau cu alte plante de acest gen este o supa delicioasa; Pentru ca saute-ul sa aiba o culoare galbena-vie se adauga o lingura de sofran indian si foarte putin sofran obisnuit; Cel mai des se foloseste inflorescenta, dar foarte bune sunt si tulpina si frunzele, pe care le poti adauga in supa; Pentru a evita ca leguma sa ia o nuanta maronie din cauza reactiei fitonutrientilor cu fierul din cuptor, adauga in apa in care o pregatesti putin suc de lamaie; Conopida contine fitonutrienti care pot elimina miros de sulf atunci cand este preparata. Pentru a evita acest lucru, fierbe-o foarte putin timp. Citeste mai mult despre Conopida Conopida - Sfaturi utile Conopida - Selectarea si pastrarea Conopida - Beneficii asupra sanatatii Conopida - Informatii nutritionale

Te-ai născut cu abilități supranaturale, dar le blochezi cu aceste lucruri

Nu consuma oțet din cidru de mere dacă iei aceste medicamente!

Un exemplu de urmat! Povestea emoționantă a unui părinte divorțat

Ce se întâmplă când copiii se îmbracă singuri: Nimeni nu mai e ca ei!

Ceaiul de oregano este foarte sănătos. Cum îl prepari și la ce este bun?

6 cauze ale retenției de apă în organism

9 alimente care curăță dinții și îi albesc

6 semne care arată că ficatul tău are probleme

7 trucuri din filmele de acţiune care îţi pot fi folositoare când eşti în pericol

Anastacia, învingătoare în faţa cancerului: „Nu sunt o victimă, sunt o supravieţuitoare“

A murit de cancer de colon la 32 de ani: Doctorii i-au spus că e prea tânără ca să aibă aşa ceva

De ce se nasc bebelușii cu atât de mult păr?

Un gest frumos pentru studenţi: În fiecare an face asta!

8 lucruri pe care să nu le introduci niciodată în cuptorul cu microunde

Prinţul Harry are o iubită frumoasă şi puternică: Meghan Markle e dependentă de yoga

Primul spital privat de dermatologie-venerologie din România

Masca pentru corp care îți va face pielea frumoasă și catifelată. Cum să o prepari

Corelația dintre depresia postpartum și perioada nașterii

Greșeli pe care le fac părinții cu scaunul de mașină pentru bebeluși în timpul iernii

Studiu. De ce copiii nu ar trebui să aibă prea multe jucării

Exemplul unei femei puternice: A slăbit 136 de kilograme în 18 luni şi îşi reface pozele vechi

Apa alcalină omoară celulele canceroase. Cum să o prepari acasă

Muștele sunt mult mai scârboase decât credeam. Iată de ce!

10 copii celebri care s-au schimbat mult după ce au crescut

Semne care indică faptul că ai un organism acid

Ce afecțiuni poți trata cu apă cu lămâie?

Biopsia lichidă, un test nou extrem de util pentru bolnavii de cancer

O fetiță a aflat că mama sa are o aventură. Ce s-a întâmplat când a sunat tatăl?

Semne pe care ți le trimite Universul când ești pe calea greșită

O nouă imunoterapie decontată în România pentru cancerul pulmonar şi renal

;