Care este cel mai bun mic dejun în diminețile de iarnă?


Alegerile pe care le faci la micul dejun au o mare importanță asupra modului în care te vei simți pe parcursul zilei. Află de la un expert care e cel mai bun mic dejun!
Unii preferă un mic dejun dulce, în vreme ce alții poftesc la ceva hrănitor și savuros. Terciul de ovăz poate să satisfacă gusturile oricui, deoarece îți permite să-l combini cu ingredientele dorite. 

Potrivit medicului Șerban Damian, terciul de ovăz este cel mai bun mic dejun în sezonul rece. Micul dejun nu ar trebui să furnizeze organismului doar energie, ci să trezească și sistemul digestiv. De asemenea, după orele dormite în timpul nopții, în care stomacul nu a primit niciun aport, trebuie să-i furnizezi nutrienții necesari pentru a-și activa procesele metabolice.

„Pentru a evita gustările calorice, micul dejun trebuie să fie bogat în carbohidrați, care vor asigura un boost de energie și vor accelera metabolismul. Alimentele ar trebui să conțină proteine și fibre importante pentru activitatea sistemului digestiv, care ajută la reglarea apetitului și protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Prin urmare, alegerea ideală pentru micul dejun este terciul de ovăz, foarte bogat în vitamina B.
Un terci de ovăz cald reprezintă alegerea perfectă pentru micul dejun în diminețile reci!”, menționează Dr. Șerban Damian, expert al campaniei „Mousse și suc 100% - aici sunt vitaminele istețe!”

Medicii nutriționiști sugerează că este recomandat sa alegi și terciul de hrișcă, ovăz, mei, orz, orez brun, precum și semințe de amarant. Dacă nu ai timp să gătești dimineața, poți fierbe cu o seară înainte grăunțele spălate în termos, astfel, acestea se vor păstra calde peste noapte, iar dimineața vei mânca un terci delicios. 

O altă modalitate eficientă din punct de vedere al timpului este de a pune cerealele spălate în apă cu o seară înainte, iar dimineața e necesar doar să încălzești preparatul.
Potrivit specialiștilor, atât pentru adulți cât și pentru copii, cea mai bună alegere este terciul din cereale întregi.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;