Cum să faci cel mai bun guacamole? 6 secrete

Dacă îți place la nebunie avocado și îl consumi frecvent, află câteva secrete ca să faci cel mai bun guacamole!
De ce să cumperi guacamole gata făcut și fără niciun gust, când poți să-l prepari atât de simplu după gusturile tale? Trebuie doar să alegi avocado brun Haas, deoarece acest soi este mult mai cremos și să te asiguri că este copt bine. Atunci când apeși puțin fructul, acesta trebuie să fie precum untul. De asemenea, ca să testezi că ai un fruct bun este important să scoți acel rest de codiță, iar dacă vezi că miezul este verde-gălbui atunci poți să-l cumperi pentru că se va coace frumos.

Ca să grăbești coacerea unui avocado este bine să-l învelești în ziar/hârtie și să-l păstrezi două zile la întuneric. Poți chiar să-l învelești în hârtie alături de o banană, deoarece se spune că aceasta degajă un gaz care va grăbi procesul de coacere al fructului de avocado. 

După ce ai mai multe fructe de avocado bine coapte poți să ții cont de următoarele secrete ca să faci cel mai bun guacamole:

1. Dacă nu ai roșii gustoase, mai bine nu pune!

În sezoanele în care nu ai roșii de grădină care să aducă un plus de aromă preparatului final este de preferat să nu le mai folosești. O roșie fără gust nu va îmbunătăți cu nimic un guacamole, prin urmare mai bine evită să le folosești. 


2. Dacă pui roșii, folosește numai pulpa fără miez

Ca să obții o textură cremoasă, guacamole trebuie să conțină numai pulpa roșiilor, deoarece miezul cu sâmburi și suc poate să distrugă aspectul. 


3. Mare atenție la textura preparatului

Ca să obții cel mai bun guacamole este important să nu-l faci pastă, ci să pasezi cu furculița bucățile de avocado pentru a avea textură mai rustică. În plus, asigură-te că ai tăiat foarte mărunt ceapa, ardeiul iute și frunzele de pătrunjel sau coriandru.


4. Dacă folosești ceapă, poți să excluzi usturoiul

Ceapa tocată foarte mărunt este suficientă pentru a conferi aromă. Dacă preferi, poți să omiți usturoiul ca să obții un guacamole mai echilibrat la gust și fără să fie prea aromat de la usturoi.


5. Folosește zeamă de lime ca să ai un gust autentic

Poți să folosești și zeama de lămâie, însă cea de lime va da o aromă aparte. În plus, trebuie să o folosești într-o cantitate potrivită pentru un echilibru al aromelor.
De exemplu, poți să încerci cu 2 lingurițe de zeamă de lime la un avocado. 


6. Nu te zgârci la condimente

Folosește sare, coriandru măcinat și ardei iute ca să obții un guacamole aromat. De regulă se folosesc frunzele de coriandru, însă dacă nu agreezi aroma lor puternică poți să le înlocuiești cu pătrunjel. 


Cum să faci cel mai bun guacamole?


Ai nevoie de:
- 4 fructe de avocado bine coapte (de preferat avocado brun Haas)
- 1/2 ceașcă cu ceapă albă tocată mărunt
- 1/4 ceașcă cu frunze de coriandru sau pătrunjel tocate mărunt
- 1 ardei iute jalapeno
- 2 linguri cu zeamă de lime
- 1/4 linguriță cu semințe de coriandru măcinate
- 1 linguriță cu sare de mare.

Avocado se pisează cu furculița, după care se amestecă cu celelalte ingrediente.
În funcție de gusturile tale, mai adaugă sare sau zeamă de lămâie până când obții un guacamole perfect. 
Ca să-l păstrezi fără să se oxideze poți să pui o jumătate de ceapă tăiată peste guacamole și acoperă caserola. Va rezista aproximativ 3 zile la frigider. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod