10 reguli ca să te fereşti de indigestie

Pentru a evita problemele digestive cu ocazia sărbătorilor de Paşte trebuie să avem grijă la combinaţiile alimentare pe care le facem. Află cum trebuie să mănânci ca să nu ţi se facă rău şi să ajungi la spital!

Ouăle: 9 lucruri pe care le ştiai mai puţin

Cu ocazia sărbătorilor de Paşte, ouăle se vor afla pe mesele fiecăruia. Cum le alegi pe cele sănătoase, cum să le păstrezi pentru a nu se altera, în ce combinaţii nu fac rău şi cât de multe putem să mâncăm de Paşte?

Horoscop: Cât de uşor ţii post în funcţie de zodie

Ne aflăm în Săptămâna Patimilor şi postul reprezintă una dintre metodele prin care ne pregătim corpul pentru Sărbătoarea Învierii. Însă nu toţi avem tăria de a învinge poftele alimentare şi de a urma regulile postului.

Carnea de miel: 10 lucruri pe care le ştiai mai puţin

Carnea de miel este o soluţie bună pentru persoanele sănătoase, dacă este consumată în cantităţi moderate. Află ce conţine ea, cum o prepari sănătos, cu ce sa o asociezi şi cui îi este contraindicată!

Tnuva Slim, lactatele care îţi reduc foamea

Alimentatia sanatoasa este obiectivul multora dintre noi, insa a manca sanatos la birou este uneori foarte dificil: mult de lucru, orar prelungit, situatii neasteptate, intalniri interminabile. Iata doar cateva exemple de motive care pot favoriza alegerea unor alimente nesanatoase drept sursa de energie la birou.

Soia: 9 lucruri pe care le ştiai mai puţin

Părerile sunt împărţite în privinţa consumului de soia, astfel că unii specialişti recomandă un consum fără grijă, în timp ce alţii trag un semnal de alarmă şi ne sugerează că ar trebui să o excludem din alimentaţie. Află avantajele şi dezavantajele acestui aliment!

Ce vor oamenii să ştie despre mâncarea pe care o consumă în restaurant?

În 2011, Raportul Global Privind Meniurile prezintă o imagine a obiceiului de a servi masa în oraş. Studiul anual a fost efectuat prin intervievarea unui eşantion reprezentativ de persoane, din şapte ţări: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, China, Germania, Rusia, Brazilia şi Turcia.Raportul demonstrează că nevoia de mai multă informaţie este necesară în toate ţările. 90% dintre persoanele intervievate în ţările nonoccidentale– şi o majoritate clară în ţările occidentale – şi-au exprimat dorinţa de a le fi puse la dispoziţie informaţii suplimentare atunci când mănâncă în oraş, pentru a putea alege, în cunoştinţă de cauză, preparatele pe care le consumă. Unul dintre motivele importante din spatele acestei dorinţe pare să fie aspiraţia de a avea un stil de viaţă sănătos. O majoritate covârşitoare a celor intervievaţi în ţările occidentale şi peste 70% în ţările non-occidentale susţin că informaţiile privind conţinutul nutriţional al preparatelor ar putea influenţa alegerile pe care le fac atunci când mănâncă în oraş. Tot ei indică faptul că acest lucru i-ar încuraja să opteze pentru ceva mai sănătos. În toate ţările este resimţită nevoia mai multor informaţii atunci când se serveşte masa în oraş. Totuşi, nevoia este mai stringentă în ţările non-occidentale. Primele trei lucruri pe care oamenii vor să le cunoască sunt: provenienţa ingredientelor, modul de preparare şi valoarea nutriţionalăa preparatelor. În China, oamenii au fost foarte interesaţi atât de siguranţa produselor consumate, cât şi de condiţiile de igienă în care au fost preparate.„Aş vrea să ştiu de unde provin ingredientele: sunt ele de provenienţă organică, sunt sigure pentru consum?” (China)„Dacă s-ar putea, aş dori să aflu mai multe despre calitatea ingredientelor şi conţinutul caloric al mâncării.” (Rusia)„Vreau informaţii despre ingredientele folosite la prepararea mâncării şi despre igiena din bucătărie.” (Brazilia)Principalul motiv pentru care informaţiile nutriţionale sunt importante ţine de faptul că ele ar putea ajuta oamenii să facă alegeri mai sănătoase.În Marea Britanie (75%), China (80%) şi Brazilia (63%), consumatorii intervievaţi consideră că informațiile nutriţionale le-ar influenţa alegerile.„Aş consuma preparate sănătoase pentru a-mi echilibra greutatea" (Brazilia)Majoritatea celor intervievaţi au afirmat că ar lua decizii mai sănătoase atunci când aleg ce să mănânce, dacă le-ar fi aduse la cunoştinţă informaţiinutriţionale.În toate ţările participante, grăsimile, caloriile, conservanţii şi aditivii alimentari se află pe primele locuri în topurile de nutrienţi şi ingrediente despre care oamenii vor să afle mai multe atunci când servesc masa în oraş. În Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, sarea este, de asemenea, un important subiect de discuţie. În China, oamenii ar dori să afle mai multe despre vitaminele şi proteinele din mesele lor.Cea mai mare nevoie de informaţii pare să fie resimţită în lumea non-occidentală, unde oamenii solicită mai multă transparenţă şi mai multe informaţii despre preparatele pe care le consumă. Oamenii recunosc faptul că există suficiente opţiuni sănătoase, dar susţin, de asemenea, că şi-ar dori un mic impuls pentru a le fi mai uşor să facă alegeri mai sănătoase atunci când mănâncă în oraş. Cu toate acestea, nu pare să existe un acord clar asupra modului în care aceste informaţii ar trebui să fie transmise. Fie sub forma simbolurilor sau sub forma unor mesaje, găsirea unei soluţii eficiente pentru a satisface nevoile consumatorilor rămâne o provocare pentru industria gastronomică.Dintre cei chestionaţi, majoritatea consideră că oferirea unei soluţii este responsabilitatea celor din industria soluţiilor gastronomice (cum ar fia maeştrilor bucătari din întreaga lume).Bucătarii au puterea de a schimba starea de sănătate a lumii în care trăim. Iar restaurantele, magazinele, cantinele, şcolile şi cafenelele, împreună cu serviciile de tip catering şi distribuitorii trebuie să fie parte din soluţie. Alegerile pe care le facem sunt determinate de opţiunile pe care le avem.

Slăbeşte cu urzici şi spanac!

Nu mai ai nicio scuză pentru a nu da jos kilogramele în plus! Primăvara a venit şi împreună cu ea şi o multitudine de fructe şi legume de sezon, benefice pentru siluetă şi sănătate. În plus, o cură cu legume de sezon este tot ce ai nevoie în această perioadă. Acestea stimulează detoxifierea naturală a organismului şi te ajută să pierzi din kilograme într-un mod sănătos. Iată 5 dintre acestea.

9 soluţii pentru un mic dejun de post

Ce să mănânci la micul dejun când ţii post? Află că există numeroase opţiuni sănătoase, fără să fii nevoită să apelezi la produsele nocive din comerţ, care sunt pline de chimicale. Iată cât de simplu şi de gustos poţi să-ţi prepari un mic dejun de post!

7 alimente pentru un sistem imunitar puternic

Răceşti des? De vină poate fi sistemul imunitar slăbit. Întăreşte-ţi sistemul imunitar pentru a lupta eficient împotriva bolilor. Iată ce alimente îţi recomandă dr. Luigi Gratton, membru în "Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA).

Anorexia: 6 alimente care o încurajează

Studiile arată că foarte multe fete tinere se percep ca fiind "prea grase", de aceea apariţia tulburărilor de alimentaţie este o problemă frecvent întâlnită. Află de la prof. dr. Mencinicopschi ce alimente pot să declanşeze aceste perturbări ale comportamentului alimentar!

Smochinele: 5 motive pentru a le consuma

Privite adesea drept nişte trufandale, sunt puţini aceia care le consumă în mod frecvent. Însă smochinele pot fi un tratament naturist foarte eficient. Iată 5 motive pentru care nu trebuie să le eviţi în alimentaţie.

Dr. Menci: Cum să alegi corect uleiul de măsline?

Uleiul de măsline este cel mai frecvent falsificat ulei, aflăm de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Motivul: excepţionala sa valoare alimentară şi preţul. Descoperă câteva trucuri ca să faci alegerea corectă!

Dr. Menci: 14 boli tratate cu ulei de măsline

Uleiul de măsline extravirgin este recunoscut pentru beneficiile pe care aduce asupra organismului. Află de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţia umană ce boli pot fi tratate cu ulei de măsline!

5 alimente care-ţi fac rău fără să ştii

Ai migrene, stări de oboseală permanentă, balonare sau dificultatea de a pierde din greutate? Este foarte posibil să ai intoleranţă alimentară la alimente pe care nici nu le bănuiai. Află ce surse alimentare pot determina aceste simptome!

9 alimente care îngreunează digestia

Te supără digestia? Ai remarcat că la unele alimente pe care le consumi, stomacul tău reacţionează urât şi-ţi dă semnale că este timpul să eviţi acele mâncăruri? Află care sunt alimentele cele mai neprietenoase pentru sistemul digestiv!

Morcovii te protejează împotriva cancerului

Morcovii sunt surse extraordinare de antioxidanţi şi totodată sunt cea mai bogată sursă de provitamina A. Antioxidanţii din morcovi ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, cancerului şi îmbunătăţesc vederea.

10 alimente care "aprind" dragostea

Se apropie luna martie care aduce multe motive pentru îndrăgostiţi de a sărbători. Plănuieşti o cină romantică plină de pasiune de 1 martie? Află alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masă pentru o noapte de neuitat.

5 beneficii ale consumului de grâu

Persoanele care consumă în mod regulat seminţe de cereale integrale, printre care se numără şi grâul au un risc mai mic de a face boli de inimă, diabet sau de a suferi de obezitate, arată rezultatele mai multor studii.

Dr. Menci: Ce ascunde pofta de mâncare exagerată?

Te trezeşti din senin că îţi este poftă de ceva bun, dar trebuie să ştii că acest efect este generat de anumite carenţe pe care le are organismul tău. Învaţă să-ţi asculţi corpul şi să descifrezi poftele pentru anumite alimente!

Era obeză şi mânca de două ori pe seară. Acum arată incredibil!

Zahărul răspândeşte cancerul în corp

Top 10 alimente care scad tensiunea arterială

4 proprietăţi periculoase ale zahărului de care nu ştiai

12 semne ale consumului de zahăr în exces

Ţigările electronice cresc tensiunea arterială şi îmbolnăvesc inima

Cum te poate omorî munca?

40% din cazurile de cancer sunt cauzate de excesul de greutate

Un studiu explică mecanismul prin care zahărul crește riscul de cancer

Rihanna are probleme cu silueta: O zi slăbeşte, o zi se îngraşă

Studiu: Bărbaţii care se însoară cu femei inteligente trăiesc mai mult

E dependentă de fitness, dar mănâncă gogoşi şi prăjituri. Şi arată senzaţional!

A slăbit pentru că îi era ruşine să iasă pe stradă: Consuma 6.000 de calorii pe zi!

10 reguli de bază care te ajută să ai o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă

Pedeapsă pentru părinţii inconştienţi: Condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru că şi-au ucis bebeluşul cu lapte vegetal

Studiu: Un singur pahar de alcool pe zi crește riscul de cancer de sân

Murături sau legume la oțet? Știi care e alegerea mai sănătoasă?

5 lucruri pe care Dr. Oz le face ca să nu se îmbolnăvească

Pasta cu ingrediente naturale care albește dantura și previne cariile

Un bărbat a fost trezit după 15 ani de comă printr-o procedură de stimulare nervoasă

A murit de cancer la 13 ani. Părinţii au descoperit un mesaj secret lăsat de fiica lor

Incredibil! Au creat o mini-inimă dintr-o frunză de spanac

Meditația și yoga pot influența ADN-ul. Ce efect au asupra organismului?

A murit actriţa Olga Tudorache. Mesajul lui Florin Călinescu

Vitamina C ne face mai inteligenți. Ce efect are asupra creierului?

Alimente care îți întăresc sistemul imunitar în sezonul rece

Avertismentul unei femei: a fost la un pas de moarte din cauza unei pensule de machiaj

Știai că poți să pui ou crud în cafea? Rezultatul este incredibil

Ştiinţa confirmă: Pisicile şi câinii văd ceea ce oamenii nu pot

Femeile înșală mai mult decât bărbații conform studiilor

;