10 ingrediente originale pe care să le pui într-un sandviș

Îți plac sandvișurile, dar deja te-ai plictisit de același gust? Află ce ingrediente poți adăuga pentru a obține o savoare aparte de fiecare dată.
Până și sandvișurile au nevoie de o schimbare din când în când. Este adevărat că sunt ușor de transportat și simplu de făcut, dar dacă nu variezi alimentele folosite în curând vei ajunge să le ocolești. Un sandviș sănătos este ideal pentru masa de prânz, dar de obicei nu este considerat o opțiune gustoasă și creativă. Acum poți transforma un simplu sandviș într-un deliciu culinar folosind câteva ingrediente secrete pe care nu știai că le poți utiliza.
Banalul sandviș ar putea deveni vedeta meselor tale și în curând prietenii și alți membri ai familiei îți vor urma exemplul. 

 
Iată ce ingrediente ar trebui să incluzi în sandvișul tău:

 
1. Bacon cu glazură de miere sau sirop de arțar

Ouăle sau avocado sunt deja obișnuite în cadrul unui sandviș, dar baconul glazurat va schimba total gustul. Este suficient să rumenești feliile de bacon la cuptor, după ce ai picurat miere sau sirop de arțar pe fiecare și va avea o aromă deosebită, care îți va stimula apetitul de când începi sandvișul.

 
2. Granola

Sandvișurile cu unt de arahide sunt recomandate datorită conținutului ridicat de proteine, dar poți adăuga ceva crocant care să evidențieze aromele. Granola completează de minune savoarea untului de arahide sau migdale și aduce elementul crocant care transformă sandvișul într-o gustare interesantă.

 
3. Sos pesto

Sandvișurile cu friptură de curcan sunt consistente și previn pofta de dulciuri, dar dacă le mănânci în fiecare zi cu siguranță vrei o schimbare. Folosește sosul pesto pentru a intensifica gustul sandvișului și nu vei mai privi masa de prânz sau gustările ca pe o obligație.

 
4. Dressing din brânză cu mucegai

Poate credeai că dressingul este destinat exclusiv salatelor, însă poate îmbunătăți rapid și sandvișurile. În cazul celor care conțin carne de vită și varză murată, dressingul de brânză cu mucegai va crea un gust senzațional.
Este ușor de preparat, fiind necesar să mărunțești bine brânza și să o amesteci cu ulei de măsline și puțin suc de lămâie. 

 
5. Maioneză cu ridiche neagră

Pui maioneză la sandvișuri dar la un moment dat ți se pare că au mereu același gust? Este cazul să modifici puțin compoziția maionezei. Rade niște ridiche neagră, apoi mixează cu maioneză și adaugă la sandviș. Vei obține o aromă picantă, păstrând savoarea cremoasă pe care o dă maioneza.

 
6. Ardei copți

Dacă faci sandvișuri cu șuncă presată, friptură de porc, salam sau brânză Cheddar, ardeii copți vor armoniza aromele și ar putea transforma sandvișul în felul tău de mâncare preferat. Pune și puțin muștar Dijon și ai obținut o combinație irezistibilă care te va face să aștepți cu nerăbdare următoarea gustare.

 
7. Gem de zmeură

Un sandviș simplu cu brânză și șuncă presată poate fi îmbunătățit în câteva secunde folosind o lingură de gem de zmeură. Nu pune gemul pe suncă sau brânză, ci unge ambele felii de pâine înainte de a adăuga celelalte ingrediente.
Gustul dulce se potrivește de minune cu aroma sărată a brânzei și savoarea dată de șuncă.

 
8. Brânză rumenită la grătar

În loc să folosești felii obișnuite de brânză pentru a realiza un sandviș, mai bine rumenește-le pe grătar, cu ulei de măsline, oregano și puțin piper cayenne. Nu vei regreta schimbarea! Brânza Halloumi este ideală pentru a realiza această modificare.

 
9. Miere

Poate credeai că mierea se potrivește numai dacă pui unt și gem la sandviș, dar merge foarte bine cu friptura de vită sau de porc, mai ales dacă pui și frunze crocante de salată verde. Nu rata ocazia de a-ți îmbnătăți sandvișul cu un efort minim. În plus, mierea previne uscarea feliilor de pâine și menține sandvișul proaspăt timp de câteva ore.

 
10. Macaroane și brânză

Poate credeai că pastele nu au ce căuta într-un sandviș? Din contră, pot crea un gust cu totul special. Este suficient să pui macaroanele cu brânză, oregano, piper și măghiran între feliile de pâine integrală, apoi să ții la cuptor 5-10 minute, după ce ai ras și puțin parmezan deasupra.
Nici nu vei recunoaște banalul sandviș pe care îl mănânci zilnic!
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod