Stafidele

Stafidele sunt o gustare sanatoasa, delicioasa si plina de energie. Ca si celelalte fructe uscate, stafidele pot fi gasite pe toata perioada anului.

Afinele

Cu o savoarea care se simte de la distanta, afinele sunt unele din cele mai sanatoase fructe deoarece contin numeroase substante nutritionale care ajuta la prevenirea diferitelor afectiuni, si cu toate aceastea au un continut extrem de scazut in calorii.

Prunele uscate

Au un gust dulce si sunt bogate in nutrienti. Ca si alte fructe uscate, acestea pot fi gasite pe toata perioada anului.

Prunele

Exista putine fructe cu o culoare la fel de frumoasa si sunt la fel de suculente si gustoase precum prunele. Sezonul lor se extinde din mai pana in octombrie.

Coacazele

Coacazele fac parte din familia afinelor, insa acestea pot creste atat in salbaticie cat si cultivate si ingrisite de catre oameni. Mult timp, coacazele au fost evaluate pentru capacitatea lor de a preveni infectarea tractului urinar. Studii recente sugereaza ca acest fruct, de asemenea, este benefic pentru sanatatea orala si gastrointestinal, pentru prevenirea formarii pietrelor la rinichi, prevenirea cancerului si scaderea colesterolului rau/LDL si cresterea celui bun/HDL.

Pepenele verde

Pepenele verde este unul dintre cele mai iubite fructe din timpul verii. Desi poate fi gasit in magazine pe toata perioada anului, sezonul acestor fructe este vara, cand pepenele verde este mai dulce si de foarte buna calitate.

Smochinele

Cu toate ca smochinele uscate se gasesc in comert pe toata perioada anului, nimic nu se compara la savoare cu fructele proaspete. Acestea sunt suculente si dulci cu o textura care combina mestecarea carnii cu netezimea coajei si cu rontaitul semintelor.

Capsunile

Dulceata si frumoasa culoare a capsunilor pot face orice masa delicioasa si nu mira pe nimeni ca sunt atat de cunoscute si consumate.

Kiwi

Fiind considerat "un pachet de vitamina C", kiwi este o alegere excelenta pentru salatele de fructe. Are un aspect apetisant cu miez de un verde aprins intrepatruns de semintele negre si il putem gasi in magazine in orice anotimp.

Vanata

Vanata este unica prin textura si gustul sau. Face parte din familia Solanaceae-lor, la fel ca si rosia sau cartoful. A fost cultivata pentru prima data in China, in secolul 5 i.Hr. In Europa, mult timp dupa ce a fost adusa, a fost folosita doar ca planta decorativa.

Grepfrutul

Daca esti un fan al citricelor este imposibil sa nu-ti placa si grepfrutul, care desi are un gust usor amarui intruneste toate beneficiile portocalei si mai adauga altele noi. Desi il poti consuma tot anul, trebuie sa stii ca perioada lui cea mai favorabila este in lunile de iarna si primavara. In latina el se numeste citrus paradisi.

Pepenele galben

Nu este de mirare ca pepenele galben este unul dintre cele mai consumate fructe din lume, deoarece are o aroma si savoare aparte si un numar foarte mic de calorii. Pepenele galben este o sursa excelenta de vitamina A deoarece contine beta-caroten, care odata ajuns in organism poate fi transformat in vitamina A.

Ananasul

Ananasul face parte dintre cele mai iubite fructe tropicale. Desi sezonul lor este martie pana in iunie, ananasul poate fi gasit tot timpul anului.

Telina

Telina este o leguma comuna care poate fi tinua in casa la fel ca si morcovul, ceapa sau rosiile. Datorita aromei sale deosebite se poate folosi in salate, dar si in foarte multe feluri de mancare. Chiar daca se gaseste pe parcursul intregului an, te poti folosi de gustul savuros si de proprietatile ei cel mai mult in timpul verii cand se gasesc foarte usor toate felurile de telina.

Merele

Merele sunt o sursa foarte bogata de fibre, flavonoizi, fructoza si vitamina C. Cea mai mare cantitate de fibre se gaseste in coaja marului. Din nefericire, cand marul ajunge la maturitate, coaja acestuia este mai expusa reziduurilor de pesticide. Deoarece prin curatarea marului inseamna sa renunti la savoarea marului si la fibre, alege merele crescute cat mai natural si din zone cat mai sigure.

Caisele

Caisele sunt acele fructe portocalii incarcate cu beta-caroten si fibre, care se numara printre vestitorii verii. Uscate, congelate sau in compot caisele pot fi consumate tot anul, insa parca mai bune sunt caisele proaspete care contin cantitati semnificative de vitamina C si A.

Castravetele

Castravetele este leguma ideala pe care o poti consuma in zilele toride de vara datorita continutului foarte mare de apa. Face parte din familia Cucurbitaceae alaturi de dovlecel, dovleac, pepene galben si verde etc. Desi se gaseste pe piata pe tot parcursul anului, sezonul sau este cuprins intre lunile mai si iulie.

Conopida

Conopida este o leguma savuroasa cu putine calorii si care face parte din familia cruciferelor.

Ce sunt probioticele si de ce avem nevoie de ele?

Probioticele sunt culturi vii de bacterii asemanatoare celor care traiesc in colon si sunt folosite drept suplimente alimentare. Informatii detaliate legate de beneficiile lor asupra sanatatii, dar si despre alimentele in care se gasesc, ne ofera Prof. Univ. Dr. Radu Voiosu, Vicepresedintele Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie si Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Alege gustari sanatoase, in functie de preferinte

Indiferent ca te afli la lucru, in oras sau acasa, in fata televizorului, tentatia de a lua o mica gustare se poate dovedi mai puternica decat planurile tale de a te rezuma la cele trei mese (dietetice)...

Pericolul din jar: Toxinele din fumul de grătar pot ajunge în piele

Moda îți distruge sănătatea. 5 haine și accesorii care te îmbolnăvesc

Lucrezi noaptea? Consecințele pot să fie grave asupra organismului - studiu

6 efecte secundare ale pilulelor anticoncepționale

De ce să ai un baldachin în curte. 25 de imagini care te fac să visezi cu ochii deschiși

Cum să scapi de părul de pe sâni?

Care sunt cele mai frecvente boli contagioase?

Aretha Franklin, în stare gravă: Marea cântăreață e pe moarte

Prinț pentru o zi: Povestea băiatului de 7 ani care s-a căsătorit în glumă cu mama sa

Copilul nu mănâncă: Ce trebuie să faci când ai această problemă

Ce să faci ca să nu se lipească mâncarea de oală

De ce nu e bine să bei cu paiul din plastic

75% dintre românii diagnosticați cu o formă de cancer pulmonar ajung la medic în stadiu inoperabil

Un pahar nu-i bai! Alcoolul băut cu măsură previne demența

Cum să cureți bucătăria - 7 greșeli care afectează gustul alimentelor

Cele mai frecvente simptome ale sindromului premenstrual

Pâine veche de 14.500 de ani. Unde a fost descoperită

Ce să mănânci când ai dureri - 4 antiinflamatoare naturale

5 motive ca să mănânci mai des ouă

De ce sunt frecvent constipată? Răspunsurile unui medic

25 de persoane care au câștigat lupta împotriva kilogramelor. Transformările sunt uimitoare!

Beneficiile consumului de pepene roșu - de ce e bine să-l mănânci zilnic

Cum să faci o salată bună - 5 greșeli pe care trebuie să le eviți

Cele mai sănătoase ceaiuri - Ce să bei pentru a preveni bolile

Matthew Perry, operat de urgenţă: Starul din „Friends“, pe muchie de cuțit

10 obiceiuri care îți pot afecta articulațiile

Ce boli grave ascund migrenele - 6 riscuri

Menstruație neregulată - 5 cauze care te trimit la medic

Hrana vie, secretul unei forme fizice de invidiat: Cum a scăpat Elle Macpherson de extenuare

Cum să slăbești atunci când suferi de sindromul ovarului polichistic

;