De ce ar trebui să mănânci mai des varză de Bruxelles. 5 beneficii uimitoare

De ce ar trebui să mănânci mai des varză de Bruxelles. 5 beneficii uimitoare

Știm că legumele sunt esențiale pentru o dietă sănătoasă. Dar unele legume sunt adevărate concentrate de vitamine, minerale și compuși care fac minuni pentru starea noastră de sănătate.
Una dintre ele este varza de Bruxelles. Aceste legume care arată precum niște verze în miniatură fac parte din familia cruciferelor, la fel ca și varza obișnuită. O singură porție de varză de Bruxelles îți oferă peste 20 de vitamine și minerale. Iată câteva 

Conține substanțe care combat cancerul

varza de Bruxelles conține compuși numiți izotiocianati, care sunt recunoscuți pentru capacitatea de a neutraliza substanțele carcinogene din organism. Studiile au mai descoperit că această legumă este bogată în sulforafan, un compus care blochează enzimele ce contribuie la apariția cancerului.

Menține sănătatea oaselor

Un sfert de cană cu varză de Bruxelles îți asigură necesarul zilnic de vitamina K. Această vitamină întărește oasele și previne scăderea densității osoase care poate provoca în timp apariția osteoporozei, în special în cazul femeilor. Ajutând la fixarea calciului în oase, varza de Bruxelles este un aliat important în dieta sănătoasă a femeilor.

Este bogată în fibre

Fibrele sunt cele care ajută digestia și oferă senzația de sațietate, dar contribuie și la menținerea sănătății colonului.
Doza zilnică recomandată de fibre este de 25 de grame, iar o cană cu varză de Bruxelles îți oferă patru grame de fibre care ajută digestia.

Scade colesterolul

Cea mai bună variantă în care să gătești varza de Bruxelles este la aburi, pentru că în acest fel vei reuși să beneficiezi de proprietățile sale de a reducere a colesterolului. Fibrele din această legumă absorb acizii care contribuie la formarea colesterolului nociv numit LHL și sunt apoi eliminate din organism.

Îți mențin pielea frumoasă

Acest superaliment conține cupru, un element esențial în formarea colagenului și elastinei.
La rândul lor, aceste două proteine au rolul de a oferi elasticitate și suplețe pielii. Iar o piele elastică va fi lipsită de riduri mai mult timp și va ține la distanță efectele îmbătrânirii.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;