Nu mânca în timp ce lucrezi. O să te îngrași!

Dietele nu dau rezultatele dorite şi kilogramele se încăpăţânează să rămână “lipite” de tine? Află care sunt motivele!

Secretul unei tigăi de succes

Te-ai gandit vreodata ce rol ocupa tigaia din bucatarie in viata ta? Recunosc sincer, nici eu. Dupa o vizita la fabrica Tefal din orasul frantuzesc Rumilly, viziunea mea asupra vaselor de gatit s-a schimbat complet si irevocabil. Si pentru mine ca si pentru multe dintre voi, gatitul sanatos reprezinta una dintre prioritatile principale. Ne dorim sa folosim cat mai putina grasime la mancare sau chiar deloc, sa avem un control cat mai exact asupra alimentelor pe care le consumam, ca in final sa ne...

Ministerul Sănătăţii: 6 reguli să nu faci toxiinfecţie

Majoritatea cazurilor de toxifinfecţie alimentară apar în urma consumului de mâncare incorect gătită sau păstrată în condiţii neigienice. Ca să ne ferim de îmbolnăviri, autoritatea sanitar-veterinară a scos un ghid util pentru gospodine.

Mâncare fără foc: Reguli să te descurci în România

Mâncare naturistă, hrană vie sau "raw food". O tendinţă care face paşi timizi în România. Bucătăria fără foc pare un concept de roman, deşi ea este o realitate tot mai întâlnită în alte ţări. În mod cert, după '90 şi-a câştigat şi la noi adepţi, chiar dacă vorbim de o nişă abia în formare. Pentru aparţinătorii ei, viaţa sănătoasă se compune din alimentaţie corectă, apropiată de natură şi o filosofie în acelaşi ton.

Te omoară mâncarea modificată genetic?

Organanismele modificate genetic ne îmbolnăvesc sau ne scapă de foamete? Preocuparea tot mai mare a românilor pentru o viaţă sănătoasă reiese şi din faptul că 81% dintre români îşi doresc interzicerea cultivării organismelor modificate genetic, arată un raport recent.

Senzaţional: 5 alimente care te "bronzează"

Ce poate fi mai sexy decât o piele frumos bronzată? Cum însă soarele nu se prea arată pe cer pentru a putea merge la plajă, avem nevoie de alte soluţii. Pe lângă solar şi cremele autobronzante, există o soluţie mai sănătoasă de a obţine un bronz frumos: dieta.

Paşte fericit pentru organismul tău! 5 pericole şi 3 recomandări

Friptura de miel, sarmalele, ouăle, cozonacul şi vinul sunt doar câteva dintre alimentele care se găsesc din abundenţă pe masa de Paşte. Urmează, pentru majoritatea, o perioadă de relaxare şi ieşire din post în care ne bucurăm de prezenţa celor dragi şi de mesele copioase.

10 reguli ca să te fereşti de indigestie

Pentru a evita problemele digestive cu ocazia sărbătorilor de Paşte trebuie să avem grijă la combinaţiile alimentare pe care le facem. Află cum trebuie să mănânci ca să nu ţi se facă rău şi să ajungi la spital!

Ouăle: 9 lucruri pe care le ştiai mai puţin

Cu ocazia sărbătorilor de Paşte, ouăle se vor afla pe mesele fiecăruia. Cum le alegi pe cele sănătoase, cum să le păstrezi pentru a nu se altera, în ce combinaţii nu fac rău şi cât de multe putem să mâncăm de Paşte?

Horoscop: Cât de uşor ţii post în funcţie de zodie

Ne aflăm în Săptămâna Patimilor şi postul reprezintă una dintre metodele prin care ne pregătim corpul pentru Sărbătoarea Învierii. Însă nu toţi avem tăria de a învinge poftele alimentare şi de a urma regulile postului.

Carnea de miel: 10 lucruri pe care le ştiai mai puţin

Carnea de miel este o soluţie bună pentru persoanele sănătoase, dacă este consumată în cantităţi moderate. Află ce conţine ea, cum o prepari sănătos, cu ce sa o asociezi şi cui îi este contraindicată!

Tnuva Slim, lactatele care îţi reduc foamea

Alimentatia sanatoasa este obiectivul multora dintre noi, insa a manca sanatos la birou este uneori foarte dificil: mult de lucru, orar prelungit, situatii neasteptate, intalniri interminabile. Iata doar cateva exemple de motive care pot favoriza alegerea unor alimente nesanatoase drept sursa de energie la birou.

Soia: 9 lucruri pe care le ştiai mai puţin

Părerile sunt împărţite în privinţa consumului de soia, astfel că unii specialişti recomandă un consum fără grijă, în timp ce alţii trag un semnal de alarmă şi ne sugerează că ar trebui să o excludem din alimentaţie. Află avantajele şi dezavantajele acestui aliment!

Ce vor oamenii să ştie despre mâncarea pe care o consumă în restaurant?

În 2011, Raportul Global Privind Meniurile prezintă o imagine a obiceiului de a servi masa în oraş. Studiul anual a fost efectuat prin intervievarea unui eşantion reprezentativ de persoane, din şapte ţări: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, China, Germania, Rusia, Brazilia şi Turcia.Raportul demonstrează că nevoia de mai multă informaţie este necesară în toate ţările. 90% dintre persoanele intervievate în ţările nonoccidentale– şi o majoritate clară în ţările occidentale – şi-au exprimat dorinţa de a le fi puse la dispoziţie informaţii suplimentare atunci când mănâncă în oraş, pentru a putea alege, în cunoştinţă de cauză, preparatele pe care le consumă. Unul dintre motivele importante din spatele acestei dorinţe pare să fie aspiraţia de a avea un stil de viaţă sănătos. O majoritate covârşitoare a celor intervievaţi în ţările occidentale şi peste 70% în ţările non-occidentale susţin că informaţiile privind conţinutul nutriţional al preparatelor ar putea influenţa alegerile pe care le fac atunci când mănâncă în oraş. Tot ei indică faptul că acest lucru i-ar încuraja să opteze pentru ceva mai sănătos. În toate ţările este resimţită nevoia mai multor informaţii atunci când se serveşte masa în oraş. Totuşi, nevoia este mai stringentă în ţările non-occidentale. Primele trei lucruri pe care oamenii vor să le cunoască sunt: provenienţa ingredientelor, modul de preparare şi valoarea nutriţionalăa preparatelor. În China, oamenii au fost foarte interesaţi atât de siguranţa produselor consumate, cât şi de condiţiile de igienă în care au fost preparate.„Aş vrea să ştiu de unde provin ingredientele: sunt ele de provenienţă organică, sunt sigure pentru consum?” (China)„Dacă s-ar putea, aş dori să aflu mai multe despre calitatea ingredientelor şi conţinutul caloric al mâncării.” (Rusia)„Vreau informaţii despre ingredientele folosite la prepararea mâncării şi despre igiena din bucătărie.” (Brazilia)Principalul motiv pentru care informaţiile nutriţionale sunt importante ţine de faptul că ele ar putea ajuta oamenii să facă alegeri mai sănătoase.În Marea Britanie (75%), China (80%) şi Brazilia (63%), consumatorii intervievaţi consideră că informațiile nutriţionale le-ar influenţa alegerile.„Aş consuma preparate sănătoase pentru a-mi echilibra greutatea" (Brazilia)Majoritatea celor intervievaţi au afirmat că ar lua decizii mai sănătoase atunci când aleg ce să mănânce, dacă le-ar fi aduse la cunoştinţă informaţiinutriţionale.În toate ţările participante, grăsimile, caloriile, conservanţii şi aditivii alimentari se află pe primele locuri în topurile de nutrienţi şi ingrediente despre care oamenii vor să afle mai multe atunci când servesc masa în oraş. În Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, sarea este, de asemenea, un important subiect de discuţie. În China, oamenii ar dori să afle mai multe despre vitaminele şi proteinele din mesele lor.Cea mai mare nevoie de informaţii pare să fie resimţită în lumea non-occidentală, unde oamenii solicită mai multă transparenţă şi mai multe informaţii despre preparatele pe care le consumă. Oamenii recunosc faptul că există suficiente opţiuni sănătoase, dar susţin, de asemenea, că şi-ar dori un mic impuls pentru a le fi mai uşor să facă alegeri mai sănătoase atunci când mănâncă în oraş. Cu toate acestea, nu pare să existe un acord clar asupra modului în care aceste informaţii ar trebui să fie transmise. Fie sub forma simbolurilor sau sub forma unor mesaje, găsirea unei soluţii eficiente pentru a satisface nevoile consumatorilor rămâne o provocare pentru industria gastronomică.Dintre cei chestionaţi, majoritatea consideră că oferirea unei soluţii este responsabilitatea celor din industria soluţiilor gastronomice (cum ar fia maeştrilor bucătari din întreaga lume).Bucătarii au puterea de a schimba starea de sănătate a lumii în care trăim. Iar restaurantele, magazinele, cantinele, şcolile şi cafenelele, împreună cu serviciile de tip catering şi distribuitorii trebuie să fie parte din soluţie. Alegerile pe care le facem sunt determinate de opţiunile pe care le avem.

Slăbeşte cu urzici şi spanac!

Nu mai ai nicio scuză pentru a nu da jos kilogramele în plus! Primăvara a venit şi împreună cu ea şi o multitudine de fructe şi legume de sezon, benefice pentru siluetă şi sănătate. În plus, o cură cu legume de sezon este tot ce ai nevoie în această perioadă. Acestea stimulează detoxifierea naturală a organismului şi te ajută să pierzi din kilograme într-un mod sănătos. Iată 5 dintre acestea.

9 soluţii pentru un mic dejun de post

Ce să mănânci la micul dejun când ţii post? Află că există numeroase opţiuni sănătoase, fără să fii nevoită să apelezi la produsele nocive din comerţ, care sunt pline de chimicale. Iată cât de simplu şi de gustos poţi să-ţi prepari un mic dejun de post!

7 alimente pentru un sistem imunitar puternic

Răceşti des? De vină poate fi sistemul imunitar slăbit. Întăreşte-ţi sistemul imunitar pentru a lupta eficient împotriva bolilor. Iată ce alimente îţi recomandă dr. Luigi Gratton, membru în "Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA).

Anorexia: 6 alimente care o încurajează

Studiile arată că foarte multe fete tinere se percep ca fiind "prea grase", de aceea apariţia tulburărilor de alimentaţie este o problemă frecvent întâlnită. Află de la prof. dr. Mencinicopschi ce alimente pot să declanşeze aceste perturbări ale comportamentului alimentar!

Smochinele: 5 motive pentru a le consuma

Privite adesea drept nişte trufandale, sunt puţini aceia care le consumă în mod frecvent. Însă smochinele pot fi un tratament naturist foarte eficient. Iată 5 motive pentru care nu trebuie să le eviţi în alimentaţie.

Dr. Menci: Cum să alegi corect uleiul de măsline?

Uleiul de măsline este cel mai frecvent falsificat ulei, aflăm de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Motivul: excepţionala sa valoare alimentară şi preţul. Descoperă câteva trucuri ca să faci alegerea corectă!

Poate preveni masca chirurgicală transmiterea răcelilor?

Ce să faci atunci când nu poți adormi

Cele mai bune alimente pentru creierul bebelușului

Femeile sunt mai predispuse la depresie iarna decât bărbaţii

Diabetul de tip 2: cel mai bun exerciţiu care scade glicemia

Gigi Hadid suferă de boala Hashimoto: Vedeta are probleme cu tiroida

Cel mai bun remediu pentru tuse pe care îl poţi face acasă

Yoga ne învață cum să transformăm energia

Cum se strâmbă patinatorii: 30 de imagini amuzante surprinse pe gheaţă

Cea mai „tânără“ mamă din lume: Are 50 de ani şi face yoga la -10 grade

Poziția în care dormi îți poate afecta sănătatea

Cel mai bun ceai pentru a trata durerea în gât

Epoch Essential Oils, conectați-vă la simțurile dumneavoastră

Lipsa de fier nu trebuie ignorată! Avertisment pentru femeile însărcinate și cele înainte de menopauză

Telefonul mobil, sub semnul întrebării: Radiaţiile provoacă apariţia tumorilor la şoareci

Mai avem de învăţat: Cum se ajută furnicile în caz de inundaţie - VIDEO

Un ingredient din săpun ar putea trata malaria

De ce e bun ceaiul fierbinte pentru sănătatea ochilor?

Gest superb: Cum au salvat Kate Winslet şi DiCaprio o femeie bolnavă de cancer

Studiu: Băuturile fierbinți cresc riscul de cancer esofagian la fumători

Recuperare medicală și remodelare corporală, sub același acoperiș

6 simptome ale cancerului care sunt adesea ignorate

Dacă dormi mai mult, s-ar putea să mănânci mai puțin zahăr

De ce e bine să mergi la saună

Oamenii de știință avertizează că obezitatea poate fi contagioasă

Înghițirea apei de mare poate fi periculoasă pentru sănătate

8 efecte benefice ale rădăcinii de valeriană

Copiii care mănâncă pește sunt mai inteligenți și dorm mai bine

Studiu: Consumul zilnic de turmeric îmbunătățește memoria și starea de spirit

Exerciţiul plank sau planşa: 4 greşeli pe care să nu le faci

;