Ce se întâmplă când mănânci banane în fiecare zi?

Gustul dulce și cremos transformă bananele într-o opțiune pe placul adulților și copiilor când vine vorba despre fructe. Află cum reacționează organismul tău când mănânci banane în fiecare zi.
Bananele sunt cultivate în 107 țări și se situează pe locul patru în topul celor mai des consumate alimente. Aceste fructe sunt surse excelente de potasiu, fibre, vitamina C și vitamina B6. La prima vedere par alegerea ideală pentru orice masă sau gustare, însă nu sunt recomandate tuturor. Și, din moment ce poți consuma prea mult chiar și din alimentele sănătoase, este important să știi mai multe despre proprietățile acestor fructe. Poate te gândești că oricum au mai puține calorii decât prăjiturile sau chips-urile, însă o cantitate prea mare poate afecta organismul.

 
Iată ce efecte vei obține dacă mănânci banane în fiecare zi:

 
1. Îți asiguri mai ușor necesarul zilnic de potasiu

Potasiul este un nutrient esențial pentru funcționarea normală a organismului, folosit pentru a genera impulsurile care mențin active toate celulele. De asemenea, contribuie la menținerea unui puls constant, gestionează eliberarea insulinei pentru a controla nivelul de glicemie și menține tensiunea arterială în limitele normale.
Doza zilnică recomandată pentru adulți este de 3.500-4.700mg de potasiu, în funcție de stilul de viață și de intensitatea exercițiilor fizice efectuate. O banană de dimensiuni medii conține aproximativ 450mg de potasiu.

 
2. Previi hipertensiunea arterială

Majoritatea persoanelor se gândesc imediat la consumul de sodiu când vine vorba despre hipertensiune. De fapt, tensiunea normală este determinată de echilibrul dintre cantitatea de sodiu și potasiu din sânge.
Potrivit statisticilor, se consideră că aproximativ 2% dintre adulți consumă necesarul zilnic de potasiu, ceea ce înseamnă că acest echilibru este periclitat pentru foarte multe persoane.

 
3. Reduci riscul de cancer

Un consum frecvent de fructe și legume proaspete reduce riscul de cancer pentru că acestea conțin o cantitate ridicată de vitamine și minerale fără să să includă și mult sodiu, zahăr rafinat, conservanți sau coloranți artificiali. Bananele în mod special sunt o sursă bună de vitamina C, care neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi. În plus, conținutul ridicat de fibre diminuează riscul de cancer de colon.

 
4. Îți protejezi inima

Excesul de sodiu are un impact negativ și asupra inimii. Creșterea cantitații de potasiu și reducerea sodiului din alimentație este o schimbare cu efecte rapide pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare.
Atunci când alegi să mănânci banane în fiecare zi reduci riscul de atac de cord, precum și de accidente vasculare cerebrale. În urma studiilor realizate s-a constatat că persoanele care consumă cel puțin 4.100mg de potasiu zilnic au un risc de cardiopatie ischemică cu 49% mai redus față de persoanele care consumă mai puțin de 1.000mg. Fibrele din banane, vitamina C și vitamina B6 sunt, de asemenea, o combinație utilă pentru a menține funcțiile inimii.

 
5. Reduci problemele digestive

În momentele în care nu știi ce să alegi pentru a reduce crampele sau diareea bananele și orezul sunt opțiunile potrivite.
Bananele sunt ușor de digerat și înlocuiesc rapid electroliții pierduți. Și în zilele obișnuite aceste fructe previn constipația datorită conținutului de fibre.

 
Cine nu ar trebui să mănânce banane?

Persoanele care urmează tratamente cu betablocante pentru boli cardiace ar trebui să consume bananele cu atenție deoarece aceste medicamente cresc nivelul de potasiu din sânge. Prea mult potasiu poate periclita funcționarea rinichilor. De asemenea, se consideră că bananele pot declanșa migrene în cazul persoanelor predispuse la această afecțiune. Dacă te regăsești în aceste categorii cel mai bine este să te limitezi la o jumătate de banană pe zi pentru a evita efectele negative.

 
Există și o supradoză?

Cantitatea de potasiu necesară în fiecare zi variază de la persoană la persoană, dar în general nu trebuie să mănânci mai mult de 7-8 banane pe zi. Deși este adevărat că prea mult potasiu poate pune inima în pericol, ar fi nevoie de 400 de banane pentru a atinge acel nivel critic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată