Alimente care te pot îmbătrâni. Evită-le!

Știai că poți arăta mai tânără dacă eviți anumite alimente de câte ori este posibil? Da, ai auzit bine. Există alimente care te pot îmbătrâni. Iată care sunt acestea!

Ce alimente care te pot îmbătrâni ar trebui să eviți?


Margarină


Această alternativă populară la unt ar putea să îți deterioreze pielea. Un studiu realizat în 2001 a constatat că persoanele care au consumat în mod regulat margarină au avut mai multe riduri decât persoanele care au exclus acest aliment din dieta lor. Corelația există deoarece tipul specific de grăsime din margarină poate crește nivelul inflamației din corp.

Alimente sărate


Orice aliment cu o cantitate ridicată de sare - cărnuri procesate, supe, chipsuri - îți va usca pielea. Excesul de sare în organism atrage mai mult fluid din celule pentru a ajuta la neutralizarea sării și eliminarea acesteia din organism. În consecință, pielea devine mai uscată din cauza lipsei de lichid.
Iar acest lucru ar putea duce la o piele cu riduri.

Batoane de ciocolată


Ciocolata și batoanele de ciocolată nu sunt chiar cele mai bune pentru procesul îmbătrânirii. Pentru a înțelege cum poate îmbătrâni zahărul pielea mai repede, este important să iei în considerare cele două proteine care ajută pielea să rămână tânără: colagenul și elastina. Orice lucru care interferează cu aceste proteine va avea un efect negativ, iar zahărul este unul dintre cei mai mari dușmani ai lor. Pe măsură ce zahărul este digerat, acesta lasă în urmă resturi cunoscute sub denumirea de produse finale de glicare avansată. De-a lungul timpului, aceste resturi se adună și se atașează colagenului, lucru care poate duce la formarea ridurilor și la lăsarea pielii.
Primul pas în menținerea sănătății pielii este renunțarea la zahăr.

Alcool


Bineînțeles că nimeni nu arată bine în dimineața următoare după ce a băut prea multe cocktailuri. Dar efectele alcoolului asupra ficatului tău sunt chiar și mai dăunătoare. Atunci când ficatul tău funcționează bine, toxinele care ar putea afecta pielea sunt eliminate în mod natural din corpul tău. Dar dacă toxinele încep să se acumuleze în ficat și nu sunt descompunse în mod corespunzător, pielea ta poate dezvolta o varietate de probleme, cum ar fi acneea și ridurile.

Carbohidrați procesați


După cum ai tot auzit, carbohidrații sunt digerați în zahăr pur. Din acest motiv, stimulează resturile strânse în ficat și slăbesc integritatea colagenului și a elastinei pielii.
Totuși, asta nu înseamnă că toți carbohidrații trebuie să dispară din dieta ta. Cerealele integrale, fructele și legumele pot rămâne. Pâinea albă, produsele de patiserie și cerealele la micul dejun pot dispărea.

Vin alb


În timp ce toate alimentele îți deteriorează de obicei pielea, vinul alb te poate îmbătrâni într-un mod diferit: afectând dinții. Alcoolul îți usucă gura. Reduce cantitatea de salivă produsă, care spăla bacteriile nocive, ducând la pete și probleme. Deși ai putea crede că acea culoare întunecată a vinului roșu ar putea duce la pete pe dinți mai grave, este invers. Acidul din vinul alb face ca smalțul să devină mai poros, așa că ajungi să acumulezi mai multe pete de-a lungul timpului. Salvează-ți dinții prin spălarea acestora după fiecare pahar de vin pe care îl bei.

Cafea


S-ar putea să te bazezi pe cana de cafea de dimineață pentru a te trezi, dar este important să bei și un pahar cu apă în același timp. Cofeina poate deshidrata pielea, ceea ce accentuează aspectul ridurilor și liniilor fine.
Iar dacă adaugi frișcă sau zahăr, ai putea duce mai departe la deteriorarea colagenului din piele. 

Carnea gătită prea mult la grătar


Te-ai uitat vreodată pe carnea preparată la grătar, care avea urme negre, și te-ai întrebat cum e posibil să fie sănătoasă? Se pare că nu este. Aceasta conține adesea hidrocarburi care duc la apariția inflamației în corp. Iar inflamația distruge colagenul prețios la pielii. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod