Cel mai nou latte care face senzaţie pe Instagram. De ce este atât de negru?

Are un ingredient folosit de mii de ani în medicina alternativă, iar acum este considerată cea mai trendy băutură care face senzaţie pe Instagram.
Un latte în constrast puternic de alb şi negru a devenit viral pe reţelele de socializare. Dar ce conţine el şi de ce este atât de negru la culoare? A fost denumit "goth latte" şi este negru pentru că se foloseşte pulberea de cărbune activ sau cărbune medicinal.

După ce a făcut senzaţie turmeric latte şi matcha latte în culori puternice de galben şi respectiv verde crud, anul acesta se pare că trendul în materie de latte s-a oprit la această combinaţie între alb şi negru.
Cărbunele activ a ajuns să fie în vogă anul acesta, iar stiliştii alimentari au ajuns să-l folosească în preparate culinare pentru a obţine un contrast puternic şi neobişnuit. Aşa au apărut îngheţata neagră, chiflele negre şi acum un latte negru.

Cărbunele activ sau cărbunele medicinal este folosit de peste 10.000 de ani în medicina alternativă. El a fost recunoscut pentru proprietăţile sale benefice asupra sistemului digestiv, dar şi pentru capacitatea lui de a absorbi toxinele favorizând eliminarea lor.


Este un compus natural obţinut prin arderea unor diverse elemente de materie organică precum lemnul, nuca de cocos, coji de nuca de cocos, după care este tratat ca să devină activ.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod