5 utilizări ale cărbunelui activ

Cărbunele activ este un ingredient la modă în această perioadă. De la înghețată, la săpunuri, pastă de dinți și cocktailuri, oamenii profită de utilizările cărbunelui activ cât de mult se poate. Iată cât de versatil este acest ingredient!
De ce utilizări ale cărbunelui activ te poți bucura?

1. Deodorant și antiperspirant

Cărbunele activ poate fi folosit ca ingredient în deodorante și antiperspirante. Multe persoane sunt gata să își lase antiperspirantul normal la o parte pentru un deodorant natural. Cu toate acestea, mutarea aceasta nu are succes pentru toată lumea, deoarece detoxifierea la subraț poate aduce cu ea efecte cum ar fi transpirația excesivă sau un miros mai ciudat al acesteia. Produsele pe bază de cărbune activ te pot ajuta, deoarece acestea formează un fel de suprafața magnetică.

2.
Albirea dinților

S-ar putea să te simți puțin îngrijorată când te uiți în oglindă și vezi cum ți se înnegresc dinții de la pasta de dinți naturală, cărbunele activ îți poate albi și curăța dinții imediat. Poate părea puțin ciudat să folosești o pulbere fină neagră pentru a-ți albi dinții, dar chiar funcționează. Secretul este că acest cărbune activ elimină toxinele și petele de pe dinți.

3. Filtrarea apei

Purificatorul de apă pe care îl folosești poate sau nu să folosească cărbune activ, dar, după cum s-a dovedit, cărbunele activ poate filtra apa utilizând aceleași proprietăți care îi permit să elimine impuritățile din piele.
În acest moment, știi că proprietățile cărbunelui activ sunt perfecte pentru înlăturarea toxinelor din organism și din apă. Fă-ți o favoare și investește într-un pachet de filtre de apă pe bază de cărbune activ. Acest lucru ar putea fi util mai ales dacă locuiești într-o zonă în care apa de la robinet nu este chiar bună.

4. Tăieturi, zgârieturi, înțepături

Mierea este cunoscută pentru renumele său când vine vorba de protejarea și vindecarea tăieturilor, zgârieturilor și arsurilor, dar nu este singurul produs natural care poate avea acest efect.
Orice rană sau infecție poate fi vindecată mai repede cu ajutorul cărbunelui activ. Când vine vorba de probleme minore ale pielii, inclusiv mușcături, înțepături, tăieturi, zgârieturi, cărbunele activ poate fi aplicat local cu încredere. De asemenea, acest ingredient va reduce inflamațiile și va diminua durerile. Poți preveni infecțiile cu ajutorul pansamentelor cu cărbune activ.

5. Baie

Mingile acelea efervescente pentru baie pot fi făcute și din cărbune activ, fiind perfecte pentru detoxifiere, în timp ce te relaxezi în cadă.
Ți s-ar putea părea că te îmbăiezi în apă murdară, dar pielea va arăta și se va simți mai bine.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod