Ce sunt proteinele vegetale și care sunt beneficiile acestora

Consumarea cantității de proteine este importantă pentru starea generală de sănătate a organismului uman, însă cum putem compara proteinele vegetale cu cele care provin din dieta echilibrată a unei persoane? Iată mai multe lucruri pe care ar trebui să le știi despre proteinele vegetale!

Care este diferența dintre proteinele vegetale și proteinele animale?


Atunci când sunt digerate, proteinele sunt descompuse în aminoacizi de care au nevoie cele mai multe procese metabolice. Principala diferență dintre proteinele animale și proteinele vegetale este reprezentată de tipul de aminoacizi conținut. Proteinele animale sunt considerate complete, deoarece conțin toți aminoacizii esențiali. Proteinele vegetale sunt uneori văzute ca fiind incomplete, deoarece din acestea pot lipsi unul sau mai mulți aminoacizi.
Cu toate acestea, există diferite plante care sunt complete, cum sunt semințele de cânepă, quinoa, chlorella și polenul albinelor. În plus, este ușor să combini diferite alimente vegetale pentru a obține proteinele perfecte pentru dieta ta.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale proteinelor vegetale?


Vestea bună este că nu trebuie neapărat să fii vegetarian pentru a beneficia de o dietă bazată pe plante. Poți pur și simplu să integrezi mai multe mese vegetariene în stilul tău de viață.
Conform specialiștilor în medicină, dietele vegetariene alcătuite corespunzător, inclusiv dietele vegetariene sau vegane complete, sunt sănătoase, adecvate din punct de vedere nutrițional și pot oferi beneficii pentru sănătate în ceea ce privește prevenirea și tratarea anumitor boli. Iată de ce beneficii pentru sănătate ale proteinelor vegetale poți profita și tu!

1. Vei reduce aportul de colesterol și de grăsimi saturate nesănătoase, ceea ce va reduce riscurile de îmbolnăvire a inimii.

2.
Un număr mai mare de mese bogate în plante incluse în dieta ta scade riscul apariției anumitor forme de cancer.

3. Proteinele de origine animală nu au aproape nicio fibră. O masă vegetariană oferă o sursă bună de fibre, care va reduce nivelul colesterolului din sânge și riscurile apariției diabetului.

4. Alimentele pe bază de plante sunt mai alcaline, deoarece au un pH mai ridicat, ajutând în acest fel rinichii să rămână sănătoși și prevenind apariția pietrelor la rinichi.

5. Alimentele vegetariene scad riscurile de a face un accident vascular cerebral sau obezitatea.

Cu toate acestea, consumul exagerat de proteine a fost corelat cu apariția unor probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, afecțiunile renale (inclusiv pietrele la rinichi), osteoporoza și unele forme de cancer.
Îți poți îmbunătăți starea generală de sănătate și reduce riscul apariției problemelor de sănătate prin încorporarea mai multor preparate vegetariene sau vegane.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod