Un remediu nebănuit și delicios pentru mahmureală, total natural

Ai avut de sărbătorit ceva aseară și te-ai trezit cu o migrenă soră cu leșinul? Sunt mai multe motive pentru asta.
Alcoolul este diuretic, ceea ce înseamnă că accelerează urinarea și te deshidratează, pe cale de consecință, pentru că pierzi electroliți. Acest aspect cauzează simptomele de mahmureală precum durerea de cap, oboseala, senzația de gură uscată, greața și chiar și voma. Din cauză că alcoolul are o reacție inflamatorie asupra corpului, poți avea fluctuații de apetit, scurte pierderi de memorie și o senzație de încețoșare a minții. Ai de gând să ratezi o zi din viața ta fiind mahmură sau să încerci un smoothie delicios?

Deși timpul este singurul care rezolvă cu adevărat mahmureala, ai aici o sugestie de ajutorare.
Apa este esențială pentru rehidratare, iar nutrienții de care ai nevoie în primă fază sunt potasiul și magneziul, doi electroliți necesari pentru funcționarea bună a mușchilor și a funcției nervilor. 

Apa de cocos, bananele, avocado, spanacul, dovleacul, cartofii dulci, iaurtul, citricele și roșia sunt niște ingrediente minunate în lupta cu mahmureala. Frunzele verde închis, nucile, semințele, fasolea, peștele, cerealele integrale, puiul și ciocolata neagră de asemenea. Pentru că alcoolul îți scade glicemia, nu este momentul să te ferești de carbohidrați, dacă nu vrei să te simți slăbită.
Atenție, discutăm despre pâine din făină integrală, nu despre o amandină! Cu ajutorul cerealelor, îți revine și nivelul de vitamina B6 și tiamină pe care le pierzi când bei în exces, iar fructele readuc vitamina C la un nivel decent. 

Grăsimile îți fac rău când ești mahmură și îți încarcă și ficatul. 


Rețeta - minune împotriva mahmurelii:


200 ml apă de cocos
O jumătate de banană 
Un sfert de ceașcă de cereale integrale
Un sfert de ceașcă de piure de dovleac
O lingură de zer
O mână de spanac proaspăt
O ceașcă de gheață
Un sfert de avocado

Poți să adaugi și semințe de chia, fulgi de cocos, miere.

Pui ingredientele în blender și insiști până  devine consistența cremos - lichidă.

Aceasta este deja o rețetă minunată nu numai când ești mahmură, ci și în restul timpului. În schimb, atunci când ai nevoie de o soluție rapidă să te simți bine după o noapte grea, este primul pas pe care ar trebui să îl faci dimineața, înainte de a apela la solpadeină sau antinevralgic.
Există și anumite alimente pe care, dacă le consumi înainte de alcool, pot contribui la reducerea deshidratării și a pierderii de minerale din organism.

adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod