Paste perfecte

Cum să găteşti paste perfecte? 8 greşeli frecvente pe care trebuie să le eviţi

Clăteşti pastele cu apă rece la final? Este una dintre cele mai frecvente greşeli. Descoperă cele mai bune sfaturi ca să găteşti paste perfecte de fiecare dată!
O farfurie cu paste perfect aburinde se numără printre plăcerile multor persoane, în special atunci când nu ai mâncare preparată şi nici timp sau chef să faci ceva complicat. Pastele, de preferat cele integrale, se transformă într-o mâncare rapidă, săţioasă şi delicioasă atunci când le combini cu ingredientele tale preferate. Cu cât mai puţine ingrediente, cu atât mai bine! Dar, ca să găteşti paste perfecte de fiecare dată trebuie să eviţi unele dintre cele mai frecvente greşeli care se fac adesea.

Iată 10 dintre cele mai frecvente greşeli care te împiedică să faci paste perfecte:


1. Foloseşti o oală prea mică atunci când le pui la fiert

Atunci când foloseşti o oală prea mică pentru a fierbe pastele, apa va fi mai puţină, iar temperatura va scădea rapid atunci când adaugi pastele. Acest lucru va face ca pastele să se lipească de fundul oalei şi între ele, deoarece va dura puţin până când apa va ajunge să fiarbă din nou.
De asemenea, cantitatea mică de apă înseamnă o cantitate mai mare de amidon şi vei obţine paste lipicioase după ce le scurgi. Aceasta este una dintre cele mai frecvente greşeli care te împiedică să găteşti paste perfecte. Foloseşte cea mai mare oală/cratiţă pe care o ai şi umple-o trei sferturi cu apă pe care o laşi să fiarbă înainte de a aduăga pastele!


2. Respecţi cu sfinţenie indicaţiile de fierbere de pe pachet

Chiar dacă pe pachet ţi se sugerează să fierbi pastele timp de 10 minute, acest lucru nu trebuie respectat cu sfinţenie dacă tu iubeşti pastele al dente. În funcţie de gusturile fiecăruia, este de preferat să testezi singură pastele după 5-6 minute pentru a verifica dacă sunt aşa cum le doreşti de pătrunse.
Aceste indicaţii pe care producătorii le pun pe pachet sunt doar nişte sugestii, tu decizi cum să le prepari! Ca să găteşti paste perfecte, cea mai bună soluţie este de a fierbe pastele până când sunt pătrunse, dar puţin ferme în interior. Atunci vei obţine paste perfecte! Nu le fierbe niciodată până când sunt complet fierte şi moi!


3. Nu pui sare în apă

Sarea este un ingredient esenţial în apa în care fierbi pastele, deoarece nu vor deveni lipicioase. Ca să găteşti paste perfecte trebuie să adaugi 1-2 linguri cu sare în apă. Nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la conţinutul ridicat de sare, deoarece pastele nu o vor absorbi pe toată, însă vor rămâne ferme şi fără tendinţa de a se lipi.



4. Nu pune ulei sau unt peste pastele proaspăt scurse de apă

Acest lucru va face ca pastele să nu absoarbă bine sosul pe care l-ai pregătit pentru ele. Foarte multe persoane sunt obişnuite să stropească pastele cu ulei după ce le-au scurs, deoarece consideră că astfel le împiedică să devină lipicioase. Este un truc greşit, deoarece vei obţine paste fără gust, deoarece sosul pentru paste nu va fi absorbit. Foloseşte ulei de măsline doar atunci când combini pastele simplu cu legume înăbuşite, fără să adaugi un sos.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod