5 superalimente care nu sunt chiar atât de bune

Am tot auzit despre varza kale sau semințele de chia că au proprietăți miraculoase, însă de ce nu e bine să le consumi în cantități mari? Descoperă câteva superalimente care nu sunt chiar atât de bune!

În ultimii ani au început să fie la modă tot felul de alimente despre care nu am auzit și care nu se găseau cu atâtă ușurință mai demult.
Chiar dacă s-a demonstrat că ele sunt foarte benefice pentru sănătate, uneori se exagerează cu proprietățile lor și au tendința de a umbri alte alimente care sunt poate chiar mai sănătoase decât aceste așa-numite ”superalimente”.

Până la urmă, poți să încerci varza kale și ea aduce un aport însemnat de nutrienți, însă nu este neapărat mai sănătoasă decât spanacul pe care-l găsim cu ușurință la noi, proaspăt cules. 

Astfel că, atunci când ești tentată să încerci anumite superalimente nu trebuie să rămâi blocată la ele, ci să variezi cât mai mult meniul tău.
Iată câteva superalimente care nu sunt chiar atât de bune pe cât se vehiculează:
1 din 6

1. Varza kale

E drept că este o sursă excelentă de antioxidanți, vitaminele C, A, K, fier, acid folic și fibre, însă este ea mai sănătoasă decât spanacul? Bineînțeles că ambele sunt extrem de benefice pentru organismul nostru, însă fiecare furnizează cu totul alți nutrienți. Ce trebuie să știi este că potrivit specialiștilor se pare că spanacul furnizează o cantitate mai mare de potasiu, magneziu, fier, și fibre în comparație cu varza kale. Astfel că, chiar dacă varza kale este foarte sănătoasă pentru tine, nu trebuie să o consumi doar pe ea, ci să incluzi și alte legume cu frunze verzi.

MAI MULT DESPRE: nutritie, superalimente
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod