Ghimbir

Ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic ghimbir. Efecte spectaculoase!

Acest ingredient minune a fost folosit de secole pentru a trata diverse boli. Descoperă ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic ghimbir!
S-au descoperit peste 500 de compuşi în rădăcina de ghimbir, toţi având efecte spectaculoase asupra corpului nostru. Ghimbirul este un remediu folosit de secole pentru a trata diverse afecţiuni, iar în prezent cercetătorii au demonstrat că efectele sale pot să fie mai puternice decât a multor medicamente.

Chiar dacă nu eşti obişnuită să-l foloseşti, după ce vei citi despre efectele pe care le are asupra corpului cu siguranţă că vei găsi o soluţie pentru a-l include în alimentaţia zilnică. Fie că îl foloseşti sub formă de pulbere, proaspăt răzuit în mâncăruri sau pentru a prepara un ceai delicios sau un smoothie, ghimbirul nu trebuie să lipsească din meniul zilnic.

Este un produs pe care-l găseşti în supermarketuri, nu este foarte costisitor şi se păstrează foarte uşor pentru a-l avea mereu la îndemână.
Consumul zilnic de ghimbir are efecte spectaculoase asupra corpului, de la îmbunătăţirea digestiei şi arderea grăsimilor până la calmarea durerilor din diverse cauze, datorită proprietăţii sale de a acţiona ca un antiinflamator.


Iată ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic ghimbir:

1. Ficatul tău va fi protejat de boli

Un studiu apărut în 2012 în publicaţia Indian Journal of Pharmaceutical Sciences arată că ghimbirul şi cicoarea au un efect similar asupra ficatului, ajutând la buna lui funcţionare. În urma testelor efectuate s-a constatat că prin consumul de ghimbir funcţiile ficatului s-au îmbunătăţit, eliminarea toxinelor s-a făcut mai bine şi sângele s-a curăţat.
De asemenea, specialiştii au analizat o mostră de ţesut din ficat în urma consumului regulat de ghimbir, iar efectele au fost surprinzătoare asupra funcţiilor ficatului.

2. Nutrienţii vor fi absorbiţi mai uşor

Prin consumul zilnic de ghimbir, vitaminele şi mineralele sunt mai bine absorbite în corp. Acest efect apare datorită faptului că ghimbirul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie.

3. Împiedică depunerea colesterolului pe artere

Atunci când este consumat zilnic, ghimbirul are un efect spectaculos asupra grăsimilor din corp. El împiedică formarea depozitelor de colesterol, protejând inima de boli grave.

Iar atunci când este consumat în combinaţie de ceapa şi usturoiul, efectul protector asupra inimii este unul mult mai puternic.

 

4. Curăţă sinusurile

Dacă ai nasul mereu înfundat, ghimbirul poate să facă minuni pentru tine. Datorită unui compus care se regăseşte în compoziţia lui, ghimbirul curăţă căile nazale şi te ajută să respiri uşor.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nina pe 3 Mai 2017, 17:11
    Ghimbir

    Oare popoarelor care consuma ghimbir de secole le-a fost asa de bine?

    0
    0

  • mihaelasimion pe 23 Mar 2017, 10:31
    Intrebare

    Am o intrebare pentru doamna Iuliana. In vasul de un litru pune si apa sau lasa la macerat doar ghimbirul cu lamaia si scortisoara. Multumesc anticipat.

    1
    0

  • olea pe 4 Nov 2016, 09:47
    cultivare ghimbir

    pt IULIANA cumpara ghimbir de la magazin = cu muguri= apoi pun - l in pamint in casa pe geam acum iarna apoi la primavara in gradina , la mine in geam are aproare 1 m inaltime .

    0
    0

  • iuliana pe 23 Sep 2016, 15:30
    ghimbir

    Consum ghimbir din decembrie 2014, zilnic. Intr-un vas de 1L pun 2-3 cm de ghimbir poaspat, feliat, in care adug o lingura de miere, o jumatate de lamaie feliata si un baton de scortisoara. Las la macerat 2-3 ore dupa care consum tot lichidul. In aceasta perioada de aproape 2 ani, nu am racit, nu am avut alte probleme de sanatate. Am de 13 ani tromboflebita la ambele picioare,probleme cu glanda tiroida iar de 10 ani nu mai iau niciun medicament !! Pentru probleme majore de sanatate, merg la medic dar pentru intretinerea sanatatii apelez cu toata increderea la produsele naturale, mai ales ca eu le produc in gradina proprie(urmeaza sa cultiv ghimbir in ghivece mari pe care le voi tine in casa pe perioada iernii). Apelati cu incredere la medici dar ca sa nu ajungeti cu sanatatea in pioneze, va sfatuiesc sa mancati fructe si legume zilnic, nu toate prostiile de la fast food !

    6
    0

  • vasilica pe 11 Aug 2016, 09:08
    ghimbir

    dintre toate retetele si "plantele minune"postate ,m-am oprit asupra ghimbirului din curiozitate:nu stiam cum arata si nici daca imi va aduce vreun beneficiu(sufar de o boala cronica si m-am pricopsit si cu sinuzita tot cronica).Asa ca mi-am zis:fie ce-o fi am sa incerc si asta !si am baut toata iarna ceai de ghimbir ,apoi am dat tot pe fb. de o reteta cu ghimbir, cu lamaie si miere si am consumat zilnic cate o lingurita dimineata .Vreau sa spun ca nu am mai racit de aproape un an iar sinusurile s-au curatat foarte bine (am uitat sa va spun ca anul trecut am fost racita toata vara si toamna si am luat antibiotic in fiecare luna).Nu stiu ce efect a avut asupra altor persoane dar la mine a functionat !

    4
    0

  • gogu pe 5 Aug 2016, 09:00
    ghimbir sau chilipir

    treci la ghimbir, faci un chilipir. ce nu este in regula astazi asa se procedează

    0
    1

  • michelle pe 3 Aug 2016, 19:06
    PROSTIE

    Daca dadea toate efectele acestea ghimbirul....in loc sa prescrie medicii antibiotice sau medicamente simple ar fi prescris ghimbir. Nu va mai lasati prostiti!

    8
    5

  • gogu pe 3 Aug 2016, 11:50
    erată

    uitasem pentru cine. Pentru Ana Pauker -regina

    4
    16

  • gogu pe 3 Aug 2016, 11:43
    sincere condoleanţe famiiei şi D-zeu s-o ierte.

    ajunge o bâtă la un car de oale.

    3
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod