5 idei creative ca să găteşti altfel spanacul

Poţi să-l foloseşti pentru blatul de pizza, să faci shakshuka sau chifteluţe delicioase. Descoperă câteva idei ca să găteşti altfel spanacul!

Spanacul este foarte sănătos şi merită să-l incluzi în cât mai multe reţete, fie că-l foloseşti proaspăt sau congelat. Dacă nu îţi place mâncarea de spanac, îţi recomandăm câteva idei ca să găteşti altfel spanacul şi să îl mănânci cu poftă!

1 din 6

1. Shakshuka cu spanac

Spanacul în combinaţie cu ouăle este delicios şi foarte hrănitor. Însă, mai există şi o altă metodă ca să obţii această combinaţie, în afară de mâncarea obişnuită cu spanac. Poţi să faci o shakshuka verde delicioasă cu ochiuri, spanac şi orice alte verdeţuri/legume preferi (varză de Bruxelles răzuită, praz, zucchini/dovlecel, sparanghel, broccoli). Trebuie doar să căleşti şi să înăbuşi puţin legumele, după care spargi ouăle deasupra şi bagi tigaia puţin la cuptor cât să se gătească ouăle. Dacă nu vrei să foloseşti cuptorul, o altă opţiune este aceea de a pune un capac peste tigaie pentru a permite ouălor să se gătească mai repede la abur. Opţional, poţi să presari la final puţin parmezan. 

Este o reţetă foarte sănătoasă care furnizează proteine şi grăsimi bune din ouă plus carbohidraţi complecşi şi fibre din verdeţuri şi legume. Este perfectă pentru micul dejun sau un brunch în weekend. 

Foto şi reţetă: https://downshiftology.com
MAI MULT DESPRE: nutritie, spanac, retete cu spanac
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod