roşie

Ce înseamnă etichetele de pe fructe: Cum să te fereşti de capcanele din raft

Etichetele sau stikerele aflate pe fructe şi legume au rolul de a informa consumatorul cu privire la produsul pe care-l achiziţionează.
Cu siguranţă, ai observat măcar o dată acele etichete sau stikere aplicate pe fructe sau legume. Pe lângă faptul că acestea ilustrează un logo, au şi un cod digital. Se pare că prin acest cod, producătorii încearcă să informeze consumatorul cu privire la produsul pe care-l achiziţionează, relatează Mediafax. Iată ce reprezintă fiecare în parte.

Codurile formate din patru cifre care încep cu numărul 3 sau 4


Dacă pe stiker se regăsesc doar patru numere, înseamnă că fructul sau leguma a fost produs(ă) cu ajutorul unor tehnici agronomice modern care include şi cantităţi mari de fertilizatori şi pesticide.

Codurile formate din cinci cifre care încep cu numărul 8


Atunci când întâlneşti acest stiker înseamnă că fructul a fost modificat genetic ca parte a procesului de creştere. Cercetătorii arată că pepenii, bananele şi papaya sunt fructele cel mai des modificate genetic.

Codurile formate din cinci cifre care încep cu numărul 9


Dacă întâlneşti acest tip de cod, înseamnă că fructul a fost cultivat prin vechile metode practicate de fermieri şi strămoşi: cu propriile mâini şi fără substanţe chimice. Aceste produse sunt organice.

Fructe sau legume fără cod


De cele mai multe ori, oamenii încearcă să găsească fructe sau legume fără aceste stikere însă, acest lucru poate fi foarte periculos. Fructele care sunt importate trebuie să aibă întotdeauna o etichetă în acest fel.

Dacă produsul nu are nicio etichetă, există un motiv pentru care aceasta să fi fost înlăturată şi, cu siguranţă, nu este în favoarea ta în calitate de consumator, subliniază Mediafax.


Foto: Depositphotos, Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod