Cafeaua cu colagen. De ce să o bei şi ce efecte are?

Jennifer Aniston şi alte vedete de la Hollywood consumă cafea cu colagen ca să încetinească îmbătrânirea pielii. Ce efecte are colagenul odată ingerat în corp?
Se pare că este o adevărată modă să prepari cafeaua într-un mod inedit. După cafeaua cu unt, cafeaua cu ulei de cocos şi cafeaua cu ou crud, acum există un alt trend: cafeaua cu colagen.


Ce este colagenul?


Este una dintre cele mai importante proteine din corp, fiind principala componentă a ţesutului conjunctiv. Este o proteină alcătuită din aminoacizi importanţi şi joacă un rol important în menţinerea sănătăţii cartilajului, ligamentelor, tendoanelor, oaselor, a pielii, a unghiilor şi a dinţilor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producţia de colagen scade şi încep să apară primele riduri fine, durerile de articulaţii, scade densitatea osoasă.

Chiar dacă s-au făcut mai multe studii pentru a testa eficienţa capsulelor sau a pudrei de colagen, specialiştii sunt de părere că rezultatele nu sunt concludente şi sunt necesare mai multe teste.
Până în prezent nu există o dovadă clară că prin adăugarea colagenului în cafea sau în dieta ta, poţi să scapi de riduri. În schimb, câteva cercetări au arătat că suplimentarea dietei cu colagen e benefică pentru persoanele care suferră de artrită şi dureri articulare.


Ce se întâmplă când incluzi în dietă pudra de colagen?


Atunci când consumi colagenul în cafea sau alte preparate o faci pentru a suplimenta necesarul de colagen al corpului. Însă, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, avertizează celebrul Dr.
Oz
şi explică faptul că atunci când colagenul este ingerat ajunge să fie transformat în stomac în aminoacizi care apoi formează proteinele necesare pentru buna funcţionare a corpului. Potrivit specialistuluui, chiar dacă vei consuma colagen în cafea, este foarte posibil ca organismul să nu-l utilizeze sub această formă.


Ce se întâmplă dacă pui colagen în cafea?


La fel ca în cazul altei proteine, colagenul ingerat trece printr-o reacţie chimică, favorizând absorbţia lui. El este solubil în lichide fierbinţi, cum ar fi cafeaua.
Chiar dacă nu va schimba cu nimic gustul cafelei, dacă adaugi colagen în cafea trebuie să fii atentă la surplusul de calorii, carbohidraţi şi zaharuri pe care le aduce, avertizează Dr. Oz.

Pentru că nu are un efect dovedit împotriva ridurilor, practic prin adaosul de colagen în cafea vei suplimenta dieta cu proteine. Dacă ai deja o dietă echilibrată sau foloseşti pudre proteice nu este necesar să consumi şi colagen, spune specialistul. De asemenea, trebuie să reţii că suplimentele cu colagen sunt contraindicate copiilor, adolescenţilor, femeilor însărcinate şi celor care alăptează, precum şi persoanelor care au probleme la nivelul rinichilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod