Alimente care conțin potasiu, perfecte pentru dieta ta

Atunci când vine vorba de potasiu, ne gândim cu toții la banane. Cu toate acestea, ar trebui să știi că nu sunt singura sursă de potasiu.
Există mai multe opțiuni care s-ar putea să te surprindă, dar pe care le poți alege ca alternativă. Iată câteva alimente care conțin potasiu, ceea ce înseamnă că pot preveni depresia, insomniile, bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și tensiunea arterială ridicată!

Ce alimente care conțin potasiu sunt perfecte pentru alimentația ta?

1. Fasole


Fasolea este un aliment recomandat pentru inima ta. Poți alege tipul tău preferat de fasole pentru a aduce un aport de potasiu organismului.
În timp ce fasolea roșie conține cea mai mare cantitate de potasiu per cană (600 de miligrame), amestecă tipul tău preferat de fasole în supe, salate, ciorbe și burrito.

2. Avocado


Acest fruct adaugă o textură cremoasă și catifelată preparatelor pe care le faci. Cu toate că știi deja că acest super-aliment conține grăsimi sănătoase pentru inimă, s-a dovedit că fructul de avocado are un conținut bogat și de potasiu. Un fruct de dimensiuni medii conține aproximativ 957 de miligrame de potasiu.
În plus, fructele de avocado sunt extrem de versatile și pot fi consumate în orice parte a zilei.

3. Roșii uscate


Sigur că te poți bucura de proprietățile roșiilor crude, dar roșiile uscate oferă cea mai mare cantitate de potasiu per porție. Numai o cană de roșii uscate adăugată la pizza, paste, senvișuri sau salate oferă 1800 de miligrame de potasiu. În plus, vei beneficia și de o doză de vitamina C și fibre, care promovează sănătatea digestivă, precum și imunitatea. Poți adăuga roșii uscate chiar și în sosul de paste.

4. Cartofi


Toate varietățile de cartofi pot fi echivalentul bananelor atunci când vine vorba de potasiu. S-a demonstrat că un singur cartof de mărime medie conține aproximativ 695 de miligrame de potasiu.
Indiferent dacă alegi cartofi roșii, albi sau dulci, asigură-te că prepari un fel de mâncare sănătos. Cu alte cuvinte, încearcă să gătești la cuptor sau să fierbi cartofii, nu să îi prăjești. De asemenea, stai departe de toppingurile grase - unt, șuncă și smântână.

5. Dovleac


Este perioada perfectă pentru dovleac. Iar alimentul preferat al toamnei are un conținut bogat de antioxidanți, fibre și potasiu. O cană cu piure de dovleac conține mai mult de 900 de miligrame de potasiu.
Nu trebuie să aștepți Halloweenul pentru a te bucura de preparatele care profită de proprietățile dovleacului. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod