Sfaturi de la dieteticieni care te ajută să mănânci sănătos, chiar și în serile aglomerate

Vii acasă obosită după o zi lungă la birou. Ești epuizată și ți-e foame, așa că începi să mănânci dintr-o pungă cu chipsuri pe măsură ce planifici cina. Până să îți dai seama, aproape că te-ai săturat.

Cât de periculoase sunt bacteriile de pe telefon pentru sănătatea ta?

Toate lucrurile cu care intri în contact sunt acoperite de bacterii. Este ca și cum lumea ar fi un vas petri gigantic. Nu există niciun microorganism care să scape. Însă vestea bună este că cele mai multe microorganisme sunt fie benigne, fie benefice. Vorbind de bacterii însă, știi cât de des ar trebui să îți cureți telefonul?

Somnul te face mai fericit, îți îmbunătățește memoria și contribuie la musculatură

Ești mereu în căutarea modalităților de a-ți transforma viața? Uneori, alegem schimbări drastice de viață, obiceiuri sau abilități.

De ce să nu te simți vinovat dacă bei o bere

Te simți vinovat când bei o bere? Nu ar trebui. Contrar așteptărilor, consumul moderat de bere este chiar bun pentru organismul tău.

Ce ți se poate întâmpla dacă muncești prea mult (nu, nu primești mai mulți bani)

În momentul în care muncești prea mult, sănătatea ta poate avea de suferit, de la creșterea nivelului stresului la riscuri mai mari ale anumitor boli cronice. Cel mai recent studiu care a analizat numărul orelor de muncă a dezvăluit că diabetul de tip 2 se poate număra printre afecțiunile pe care oamenii le pot dezvolta dacă muncesc prea mult.

Bolile la care se expun însoțitorii de zbor

Însoțitorii de zbor sunt expuși unui număr de riscuri care cauzează cancer, dar puține studii au cuantificat cu adevărat aceste riscuri, iar cercetătorii sunt de părere că au de-a face cu un grup ocupațional prea puțin studiat.

Cu cât urmărești fericirea mai mult, cu atât ești mai nefericit

Încercarea de a găsi fericirea este asemănătoare cu cea de a adormi. Cu cât încerci mai mult să dormi, cu atât mai mult rămâi treaz. La fel, dacă urmărești fericirea, rămâi nefericit. Iată de ce!

De ce nu trebuie să-ți fie frică de singurătate

În societatea noastră, cei mai mulți oameni nu par a se bucura de petrecerea timpului în singurătate, în liniște, doar în propria prezență.

Ce să faci dacă ți-e frică să zbori cu avionul

Unii oameni au o teamă irațională față de lucruri care nu prezintă un pericol sau un risc real. O astfel de teamă este și teama de zbor, fiind una dintre cele mai frecvente fobii, cu o prevalență estimată de la 2,5% la 6,5% din populație.

Mișcarea poate preveni depresia la vârsta mijlocie

Aproximativ 350 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie, o sursă majoră a dizabilităților fizice și mentale. Depresia afectează puterea de muncă a oamenilor, precum și capacitatea lor de a socializa și menține relațiile. Însă se pare că mișcarea ar putea preveni depresia la vârsta mijlocie. Iată la ce concluzii au ajuns specialiștii!

Lucratul de acasă. Bun sau rău pentru sănătatea ta?

Imaginează-ți că te dai jos dimineața din pat și, în loc să alergi pe ușă în traficul de dimineață, poți ieși să faci jogging sau să îți faci micul dejun. Este visul pe care orice persoană care lucrează la birou îl are din când în când. Iar pentru mulți oameni, acest vis a devenit o realitate.

Banii nu pot cumpăra nevoile emoționale. De ce nu aduc lucrurile materiale fericirea

Trăim într-un sistem economic bazat pe consum, în care ascultăm economiștii, politicienii și specialiștii din publicitate, care ne conving că trebuie să consumăm în mod constant pentru a fi fericiți și pentru a ne simți bine în legătură cu noi înșine.

Când oamenii sunt răi, tratează-i cu bunătate

Luând în calcul interacțiunile pe care le ai în fiecare zi, s-ar putea să ajungi de multe ori la concluzia că oamenii răi sunt pretutindeni în jurul tău. Și ajungi să crezi că răutatea este considerată normală în cultura noastră.

Filosofia de viață a lui Bruce Lee - 3 sfaturi care îți schimbă viața

Care este primul lucru care îți vine în minte atunci când auzi numele Bruce Lee? Un expert în arte marțiale, care nu ar fi ezitat să ia viața oricui ar fi făcut greșeala de a se pune cu el sau familia sa.

Lucruri scârboase, dar necesare pe care le face corpul uman

Oamenii au abilitatea de a folosi limbajul pentru a comunica, se pot îndrăgosti și pot contempla ce înseamnă să fii o ființă umană. Însă corpul uman implică și unele lucruri scârboase, multe dintre ele fiind funcții corporale.

Ce se întâmplă dacă nu te mai speli pe păr câteva zile

Spălatul, uscatul și coafatul părului reprezintă câteodată un proces obositor. Dar ce se întâmplă dacă nu te mai speli pe păr pentru câteva zile? Dar săptămâni, luni sau chiar ani?

De ce nu le place școala copiilor și ce e de făcut

Copiii ies din burtica mamei cu o dorință înnăscută de a înțelege mai bine lumea în care trăiesc. Cei mici își doresc să exploreze noi perspective, să descopere realități diferite și să aibă o existență însemnată.

Cum să ai grijă de smartphone în căldura verii

În lunile de vară, până și serile sunt călduroase, însă ieși la plimbare sau vacanțe la mare, ceea ce înseamnă că smartphone-ul tău ar putea fi expus riscului avariei cauzate de căldura verii.

De ce ar trebui să programezi lecții de pian pentru copilul tău potrivit științei

Cu 88 de clape și sute de corzi interne, un pian standard produce o mulțime de sunete și tonuri unice.

Ce să-ți amintești când auzi voci negative în cap

Trecem prin diferite experiențe în viață, însă nu toate sunt exact cum ne-am dori să fie. Uneori, avem parte de rezultatele pe care le-am așteptat cu ardoare, însă alteori se poate să fim puși în fața unor situații mai puțin plăcute.