Banii nu pot cumpăra nevoile emoționale. De ce nu aduc lucrurile materiale fericirea

Trăim într-un sistem economic bazat pe consum, în care ascultăm economiștii, politicienii și specialiștii din publicitate, care ne conving că trebuie să consumăm în mod constant pentru a fi fericiți și pentru a ne simți bine în legătură cu noi înșine.
Am ajuns să credem că lucrurile materiale reprezintă singura modalitate prin care ne putem dovedi valoarea nouă și celorlalți, într-o măsură în care ajungem să îi privim de sus pe cei care au mai puține lucruri și de jos pe cei care au mai multe decât noi. Însă iată de ce nu aduc fericirea lucrurile materiale!

Motivele pentru care lucrurile materiale nu aduc fericirea


Realitatea este foarte diferită și destul de evidentă pentru persoanele care au răbdare să se oprească pentru o clipă și să observe lumea din jur. Indiferent cât de multe lucruri materiale ai avea, se pare că nu îți ajung niciodată și întotdeauna există această dorință de a avea mai mult.
Chiar și cei mai bogați oameni care au succes și posedă tot ce își pot dori caută fericirea, însă sunt victime ale capcanelor materialiste și nu o pot găsi. Însă de ce? De ce nu aduc lucrurile materiale fericirea? Ei bine, iată câteva dintre principalele motive pentru care lucrurile nu te pot face fericit!

1. Lucrurile materiale nu îți pot satisface nevoile emoționale


Ceea ce ne dorim cu adevărat în viață sunt experiențele de libertate, pace, iubire și prietenie, iar lucrurile materiale nu îți pot oferi așa ceva. Obiectele materiale îți pot satisface nevoile fizice de bază, dar, mai presus de atât, nu te pot ajuta să ajungi la vreun fel de împlinire.

2. Posesiunile te pot face nesigur


Atunci când ești atașat de posesiunile tale, ajungi să fii în mod constant îngrijorat de faptul că vor dispărea sau că se vor deteriora, așa că ești preocupat să ai grijă de ele. Prin urmare, cu cât ai mai multe posesiuni în viața ta, cu atât mai multă îngrijorare aduni.

3. Îți vei pierde timpul


Dacă te concentrezi mereu pe achiziționarea mai multor lucruri materiale, nu mai ajungi să te concentrezi pe lucrurile cu adevărat importante din viață. Călătoria vieții este una scurtă, așa că asigură-te că profiți din plin de ea!

4. Îți vei pierde banii


Cheltuirea banilor câștigați cu greu pe lucrurile care nu contribuie cu adevărat la bunăstarea ta nu reprezintă cel mai înțelept lucru pe care îl poți face. De ce nu cheltuiești banii mai bine pe ceva care să îți aducă ție și lumii un beneficiu cu adevărat?

5. Apare întotdeauna ceva nou


Indiferent cât de bune și / sau costisitoare sunt produsele pe care le ai în prezent, este foarte probabil ca acestea să devină în curând depășite de alte variante, în această societate aflată în continuă schimbare. Cu alte cuvinte, versiuni mai noi și actualizate ale lucrurilor materiale pe care le deții acum vor apărea întotdeauna pe piață și ți le vei dori.

6. Alte persoane au mai multe lucruri materiale


Orgoliul tău este pus la loc de preț atunci când vezi că ai mai multe lucruri decât alte persoane, dar adevărul este că nu poți avea întotdeauna cele mai bune, mai noi sau mai scumpe lucruri. Întotdeauna vor exista și alte persoane care au mai multe decât tine.
Iar dacă fericirea ta depinde de a deține mai multe lucruri decât alții, vei ajunge să fii mereu dezamăgit și nefericit.

7. Consumul contribuie la poluarea mediului


Ai putea crede că este bun pentru economie, dar unde crezi că ajung produsele pe care le cumperi? Vezi variante noi ale lucrurilor pe care le ai, le arunci pe cele vechi, iar acestea ajung deșeuri toxice, în depozite de deșeuri sau gropi de gunoi, poluând mai mult planeta pe care trăim.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod