Prințesa Diana, Kate Middleton

Moștenirea Prințesei Diana: 6 reguli de neclintit pe care le-a schimbat în bine

Regulile casei regale britanice păreau de neclintit. Și totuși, Prințesa Diana a avut puterea de a le schimba.

Diana a fost cel mai bun reprezentant pe care îl putea avea familia regală. A venit la momentul potrivit în această familie și și-a îndeplinit într-un mod fantastic misiunea, reușind să reapropie casa regală de oameni și să clădească o legătură specială ce avea să dureze și după plecarea ei timpurie dintre noi.

Cu toată timiditatea de care dădea dovadă la început, domnișoara Diana Spencer s-a transformat într-o femeie curajoasă și sigură pe ea, îndrăznind să încerce să facă lucrurile altfel, în maniera sa, așa cum simțea că este bine, refuzând să se conformeze unor reguli obtuze și atrăgând simpatia maselor.

A fost așa cum își dorea să fie, ridicându-se deasupra prejudecăților și ocolind formalitățile atunci când considera că acestea erau desuete. Ea a adus familia regală cu picioarele pe pământ, a umanizat-o și i-a redat strălucirea și încrederea publicului, demonstrând, împotriva tradiției, că "sângele albastru" e doar o convenție depășită și că o femeie obișnuită poate fi prințesă, la fel cum o prințesă poate fi un om ca toți oamenii.

Prințesa Diana a influențat casa regală chiar și când nu și-a propus asta. "Îmi urmez inima, nu mintea. Însă asta îmi aduce uneori necazuri. Dar trebuie să fie cineva aici care să fie aproape de oameni, să-i iubească și să le arate asta", spunea ea, cândva.
Regina și membrii Curții au primit o lecție importantă după "domnia" strălucitoare a Prințesei Diana: aceea că existența monarhiei în Marea Britanie depinde de opinia publică.

Vremurile s-au schimbat, iar familia regală a devenit mai deschisă, grație Dianei. Acum 20 de ani, ar fi fost de necrezut ca Regina să coboare din elicopter alături de James Bond, la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra, notează Bright Side. Și nu numai asta: ceremoniile care altădată se țineau în săli închise, în care se intra numai pe bază de invitație, se desfășoară acum în fața palatului regal, iar oamenii simpli sunt bineveniți să le urmărească.

Toate modurile în care Diana a încălcat protocolul au avut urmări pozitive pentru o casă regală opacă, încorsetată în reguli și tradiții seci, rece și îndepărtară de popor.
Diana nu era așa, dimpotrivă, și nici nu putea să se schimbe, așa că a adaptat regulile în felul ei, iar cei din jurul ei au fost nevoiți să o urmeze. De asta o iubește lumea și acum.

Bright Side dă ca exemplu 6 reguli ale monrahiei pe care Lady Di le-a schimbat în bine.

 

1. Și-a ales inelul de logodnă


Era o regulă ca inelele de logodnă ale cuplurilor regale să fie create de bijutieri faimoși și adesea acestea erau realizate din aceleași pietre prețioase. De pildă, inelul Reginei Elisabeta a II-a a fost creat din cel mai pur diamant extras din una dintre tiarele purtate de Prințesa Alice, mama celui care avea să devină soțul suveranei, Prințul Consort Philip.

Prințesa Diana a renunțat la această tradiție și a ales un inel care i-a plăcut, dintr-un catalog.

Desigur, inelul ei era minunat, dar, așa cum Diana a menționat, nu era foarte scump. Peste ani, inelul ei a ajuns pe mâna Ducesei de Cambridge, soția lui William.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod