Melanie Griffith continuă lupta cu cancerul de piele: Selfie-ul care arată în ce stadiu a ajuns

Fosta soție a lui Antonio Banderas, în vârstă de 61 de ani, a suportat o exfoliere a pielii de pe nas pentru îndepărtarea completă a unui carcinom.

Actrița a suferit anul trecut o operație de eliminare a unui carcinom de pe nas, dar o parte din celule nu au putut fi îndepărtate atunci. Recent, ea a suportat o nouă intervenție, de această dată o exfoliere a pielii din zona afectată, pentru ca ultimele celule cancerigene să fie scoase.

Melanie Griffitf a făcut un selfie pe care l-a postat luni pe Instagram, arătându-le fanilor ce progrese face în lupta cu cancerul de piele. "Bandajată din nou după ce am făcut exfoliere, ultimul pas pentru a rezolva carcinomul bazal celular", a scris ea lângă instantaneul în care apare cu un bandaj pe nas.

Carcinomul bazocelular (CBC) este cea mai frecventă formă de cancer al pielii, afectând în fiecare an milioane de oameni în întreaga lume.

Totodată, reprezintă cea mai răspândită formă de cancer - mai mult de o treime din toate cazurile de cancer diagnosticate în întreaga lume sunt cancere ale pielii, iar marea majoritate a acestora sunt carcinoame bazocelulare.

Carcinomul bazocelular apare în celulele bazale, aflate la baza epidermului, stratul superficial al pielii.

Expunerea de lungă durată la soare este cauza marii majorități a carcinoamelor bazocelulare, care se dezvoltă de obicei în zonele expuse ale corpului - în special fața, urechile și gâtul, dar și umerii și spatele.


Pornind de la propria experiență, Melanie Griffith a făcut un apel la toți cei care o urmăresc să își verifice pielea periodic și să ia măsuri adecvate de protecție: "Dacă cineva dintre voi are așa ceva, rezolvați. Dacă stați la soare sau sunteți expuși mult la soare, aveți grijă. Folosiți cremă de protecție solară. Mergeți la dermatolog. Dacă nu aveți, căutați sau mergeți la cea mai apropiată clinică și cereți să faceți un test. Voi reveni cu informații!", a scris actrița.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
28 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod