Beneficiile consumului de cereale

Incepand din copilarie si pana la maturitate, masa de dimineata are efecte benefice. Atunci cand la micul dejun nu iti lipsesc cerealele, asiguri organismului cantitatea optima de calciu, fier, vitamine, fibre, zinc si carbohidrati. Obtinute din porumb, grau, orez, orz sau ovaz, cerealele pentru micul dejun sunt una dintre cele mai importante surse de vitamine si substante nutritive, sunt gustoase si se prepara usor si rapid. Medicii si nutritionistii recomanda consumarea lor la orice varsta. Cerealele pentru mic dejun iti asigura necesarul zilnic de fier Cerealele sunt una dintre principalele surse de fier in alimentatia zilnica. Treizeci de grame de cereale asigura opt miligrame de fier, adica necesarul recomandat de fier pentru copiii cu varste intre 9 si 13 ani. Cantitati insemnate de fier, dar ceva mai greu asimilabile, contin radacina de patrunjel, smochinele, stafidele si caisele uscate, urzicile, cartofii fierti in coaja, migdalele si celelalte fructe cu coaja lemnoasa. Se estimeaza ca, anual, circa doua miliarde de oameni din intreaga lume sufera de anemie, iar numarul celor care au carenta de fier este mult mai mare. Afectiunea se agraveaza daca, pe langa fier, organismul are carenta de vitamina A si B12, sau de acid folic. Masurile ce se impun pentru tratarea anemiei sunt corectarea deficientelor de vitamine si minerale printr-o alimentatie sanatoasa. Cerealele pentru mic dejun ne asigura necesarul zilnic de carbohidrati Unul dintre elementele esentiale ale unei diete sanatoase trebuie sa fie carbohidratii. Acesta dieta include alimente care contin amidon, cum ar fi: cerealele, painea, pastele fainoase, orezul, cartofii, taiteii sau pizza. Ei mai sunt cunoscuti drept carbohidrati complecsi, deoarece sunt compusi din mai multe hidrocarburi si e nevoie de mai mult timp pentru a fi digerati. Toate cerealele de mic dejun sunt bogate in carbohidrati. Cantitatea de carbohidrati la 30 grame de cereale servite cu lapte partial degresat: Nestle Cornflakes - 30,8 grame; Nestle Fitness - 29,8 grame; Nestle Ciniminis - 29 de grame. De asemenea, in anotimpul rece este cu atat mai important sa ne asiguram ca ii furnizam organismului nostru necesarul zilnic de calciu. Acest element are, printre altele, rolul de a favoriza asimilarea elementelor nutritive si eliminarea reziduurilor acide, in urma procesului metabolic. Trei motive pentru a alege cereale pentru micul dejun Cerealele sunt bogate in substante nutritive si sunt o modalitate ideala de a incepe ziua, furnizand organismului substante nutritive si energie pentru activitatile zilnice (15% - 20% din necesarul zilnic de energie). Cerealele sunt imbogatite cu vitamine, calciu si fier, au un continut redus de grasimi si sunt bogate in fibre. Continutul bogat de substante nutritive si de vitamine reduce riscul aparitiei afectiunilor digestive, cardiace si a cancerului. In plus, sunt o sursa excelenta de calciu, care are rol in intarirea oaselor si a dintilor. Cercetarile realizate in ultimii ani demonstreaza ca cerealele au efecte benefice asupra dezvoltarii fizice si psihice a copiilor si contribuie la cresterea performantelor obtinute de ei la scoala. Cerealele sunt gustoase. Micul dejun pe baza de cereale este gustos si este apreciat de foarte multi copii. Cerealele variaza in sortimente si arome, astfel ca acestea se potrivesc diferitelor gusturi. Copiilor le place gustul cerealelor, care reprezinta un mic dejun sanatos, ce ii ajuta sa faca fata cu succes activitatilor din timpul zilei. Cerealele sunt un mic dejun la indemana. Cerealele sunt ideale pentru a pregati micul dejun usor si rapid. O conditie importanta pentru micul dejun este ca nu trebuie sa ia prea mult timp pentru pregatire. Cerealele sunt o solutie excelenta, pentru ca reduc foarte mult timpul de preparare a mesei de dimineata si, in plus, sunt sanatoase.

Sarea afecteaza greutatea?

Sarea de bucatarie (clorura de sodiu) nu are nici o valoare energetica si deci nu cauzeaza nici slabire si nici ingrasare corporala. Consumul excesiv de sare poate provoca o crestere temporara in greutate, in sensul retentei hidrice. Dimpotriva, consumul scazut de sare poate conduce la o pierdere ponderala datorata cresterii diurezei in absenta mineralelor din sare. Exista o serie de diete drastice care se bazeaza pe alimente care contin foarte putina sare si pierderea in greutate rezultata este cauzata practic de eliminarea excesiva a apei iar dupa ce se va reveni la alimentatia normala se va recastiga imediat aceasta "pierdere". In acelasi timp nu se poate spune despre sare ca nu are nici un impact pe termen lung asupra greutatii. De fapt, dietele bogate in sare afecteaza si presiunea sangelui, care la randul ei este asociata cu supraponderabilitatea. Acest lucru se explica prin faptul ca alimentele bogate in sare sunt si foarte incarcate caloric, au un continut mnim de fibre si sunt foarte procesate. Si invers, o dieta hiposalina va consta in general, din alimente sanatoase, hipocalorice si sunt asociate cu scaderea ponderala. Sare sau sodiu? In general, adaugam sare de bucatarie la gatit si in farfurie pentru a imbunatati gustul alimentelor. Producatorii din industria alimentara adauga insemnate cantitati de sare pentru a ameliora gustul alimentelor procesate si pentru a le conserva cat mai bine. Insa atunci cand ne uitam pe eticheta produselor alimentare, cautam de fapt cantitatea de sodiu pe care o contine respectivul produs. Asadar notiunile de sare si sodiu sunt diferite: sodiul se gaseste natural in produsele alimentare neprelucrate iar sarea de bucatarie contine si sodiu in procent de 40%. Asadar cand se adauga unui aliment, suplimentar, sare, va creste aportul de sodiu al respectivului aliment cu 40%. De ce sarea cauzeaza retentie hidrica? Organismul nostru contine o serie de electroliti (in principal sodiu si potasiu) care conduc impulsurile nervoase ce contraleaza functiile de baza ale corpului nostru. Pentru o buna functionare a organismului se impune deci ca acesti electroliti sa aiba o concentratie constanta si deci eliminarea totala a sarii din alimentatie nu este recomandata. In acelasi timp, concentratiile prea mari de electroliti aflate in circuitul sanguin, declanseaza mecanismul senzatiei de sete si de aceea se va consuma o anumita cantitate de apa pentru reechilibrare hidrica si electrolitica. Acesta este motivul pentru care foarte multe baruri si restaurante ofera gratis alune si cipsuri foarte sarate, tocmai pentru a se consuma multe lichide. Rinichii sunt cei care mentin concentratia de electroliti constanta prin cresterea sau descresterea cantitatii de apa retinute. Ca rezultat al acestei retentii hidrice in sange apare o crestere a tensiunii arteriale si este stiut faptul ca hipertensiunea arteriala reprezinta un mare factor de risc pentru sistemul cardiovascular. Asadar sarea trebuie consumata in cantitati moderate in asa fel incat sa pastram echilibrul electrolitic al organismului constant, valoarea tensiunii arteriale in limite normale si o greutate corporala care sa nu fie modificata de retentia hidrica nedorita.

Cum sa-mi activez metabolismul?

Metabolismul este procesul prin care organismul nostru combina substantele nutritive, trofinele cu oxigenul pentru a obtine energia necesara functionarii sale corespunzatoare. Aceasta energie este masurata in calorii si reprezinta pentruorganismul uman ceea ce reprezinta benzina pentru un automobil. Atunci cand principala noastra sursa de energie, zaharul din sange (glucoza), se consuma, procesul metabolic se concentreaza asupra grasimilor in vederea obtinerii energiei mentionate. Similar, atunci cand rezerva de zahar din sange este prea mare, metabolismul tinde sa depoziteze excesul de "energie" prin transformarea lui in grasimi ce urmeaza a fi utilizate altadata. Chiar si cand organismul nostru se afla in stare de repaus, el consuma totusi o cantitate de energie minima necesara pentru a asigura functionarea organelor vitale si mentinerea temperaturii sale normale. Sigur ca atunci cand facem exercitii fizice, corpul are nevoie de mai multa energie si metabolismul accelereaza pentru a i-o furniza. Dar in cea mai mare parte a timpului nu suntem foarte activi, si acesta este motivul pentru care cei mai multi dintre noi am dori un metabolism mai ridicat. Dorim sa ardem calorii tot timpul, chiar si atunci cand stam sau cand dormim. Inseamna asta o mai mare eficienta? S-a scris mult in jurul acestui subiect, al accelerarii metabolismului, si multe articole au sugerat ca un metabolism crescut este mai eficient pentru ca arde mai multe calorii. Acest lucru este foarte adevarat daca scopul este scaderea in greutate. Dar este interesant de remarcat ca un metabolism crescut este de fapt mai putin eficient, avand nevoie de mai multa hrana pentru a mentine greutatea corporala. Acest lucru este impotriva felului in care natura ne-a proiectat modul de supravietuire. Si este foarte important de remarcat ca un metabolism crescut implica o imbatranire mai rapida. Ar trebui sa ne intrebam daca este de dorit sa functionam ca un motor supraturat, dar neconectat la cutia de viteze. Este mai degraba de dorit sa ne asiguram o hranire cat mai sanatoasa, in cantitati rezonabile, insotita de un program de exercitii fizice regulate. Putem asadar mentiona cateva reguli prin care metabolismul poate fi imbunatatit in mod natural, printr-un mod de viata sanatos. 1. Mancati des, nu sariti peste mese si consumati gustari sanatoase intre mese Prin mese frecvente se evita infometarea, se asigura o sursa constanta de energie si se mentine eficienta metabolismului.Organismul uman este dotat cu un mecanism de supravietuire prin care se depoziteaza grasimea pentru a ne proteja de infometare. Atunci cand sarim peste o masa sau tinem o dieta foarte stricta, organismul crede ca urmeaza o perioada grea, de infometare si reactioneaza prompt, incetinind metabolismul pentru a conserva energia. Se conserva in special depozitele de grasime, pierderea in greutate are loc in special prin pierderea apei si a muschilor. De aceea se spune ca pentru a mari metabolismul este indicat sa mancam de 5-6 ori pe zi, 3 mese principale si gustari intre ele. In acest fel, asiguram un metabolism ridicat pe tot parcursul zilei. Sa nu uitam bineinteles ca tocmai gustarile intre mese pot fi printre cauzele cresterii in greutate. Este deci foarte important ca acestea sa fie sanatoase, portionate pentru a evita tentatia consumarii unor cantitati mari, iar mesele principale vor fi reduse cantitativ exact pentru a compensa caloriile aduse de catre gustarile intre mese. 2. Faceti exercitii fizice in mod regulat Nu numai ca efortul fizic duce la cresterea metabolismului, dar acesta din urma va ramane la cote inalte si pentru o importanta perioada de timp dupa terminarea exercitiului. Este o modalitate sigura de a arde mai multe calorii. Iar efectele benefice ale exercitiilor fizice regulate asupra sanatatii depasesc cu mult efectul de imbatranire pe care il poate avea un metabolism accelerat. 3. Imbunatatiti raportul dintre procentul de muschi si de grasime In general, activitati fizice intense cum ar fi alergarea, ard mai multe calorii decat activitati de constructie musculara cum sunt ridicarile de greutati. Dar nu trebuie uitat ca muschiul arde mai multe calorii decat grasimea. Asta inseamna ca metabolismul este cu atat mai activ cu cat masa musculara este mai mare. Asadar este bine sa alegem caile naturale si echilibrate prin care sa ne turam organismul sa arda si prin acest tratament bland, el ne va fi cel mai bun si apropiat prieten.

Dieta anti-obezitate

Obezitatea a devenit o problema serioasa de sanatate publica in majoritatea tarilor puternic industrializate, ea afectand un segment de populatie in continua crestere. Inainte de orice, obezitatea trebuie considerata mai putin o problema de estetica si mai mult o problema de sanatate care atrage dupa sine complicatii medicale, dizabilitati temporare sau permanente, scaderea duratei de viata si, nu in ultimul rand, un cost mare pentru intreaga societate. Asadar, o persoana obeza este predispusa la o serie intreaga de complicatii medicale: generale, cardio-vasculare, legate de anestezie, pulmonare, endocrino-metabolice, osteo-articulare, etc. Din punct de vedere al modului de distributie a stratului adipos excedentar se cunosc mai multe tipuri de obezitate: Tipul I - distributia excesului ponderal este "armonioasa"; Tipul II - numit si obezitate ginoida, la care grasimea este repartizata mai mult pe zona inferioara a corpului (coapse, pelvis). Acest tip de obezitate este cel mai inestetic insa asociat cu cele mai mici riscuri medicale; Tipul III - numit obezitate viscerala, la care grasimea se acumuleaza cel mai mult in organele interne, cum ar fi viscerele abdominale. Acest tip de obezitate este cel mai putin vizibil, insa riscurile pe care le implica asupra sanatatii sunt cele mai mari. Tipul IV - cunoscut si sub numele de obezitate androida, la care grasimea se depune pe partea superioara a corpului. Acest gen de obezitate este specific in general barbatilor si are consecinte destul de serioase asupra sanatatii. Pentru eliminarea obezitatii exista o strategie de tratament bine stabilita, care se aplica in functie de particularitatile fiecarui caz. Primul pas consta in evaluarea istoriei medicale a fiecarui pacient, tratamente deja incercate, obiceiuri alimentare, profile psihologice si de comportament, influente profesionale si familiale. Urmatorul pas consta in stabilirea unui program alimentar combinat cu exercitii fizice, daca e cazul, la prescrierea unei medicatii ajutatoare, chirurgia gastrica fiind o optiune in functie de decizia medicului curant. Ce este necesar sa se inteleaga de la inceput este faptul ca indiferent de forma de tratament aleasa, aceasta trebuie aplicata pe o perioada cat mai lunga de timp. Acest lucru este in general greu de acceptat de pacientii obezi, care sunt disperati sa gaseasca un tratament miracol. Eficacitatea tratamentului de lunga durata este de fapt singura garantie a succesului. Dietoterapia este prima componenta a tratamentului pacientului obez. Elaborarea unui program nutritional se bazeaza pe faptul ca fiecare individ este unic (bagaj genetic, istorie medicala, mod general de viata) si de aceea dieta trebuie personalizata in asa fel incat sa se furnizeze alimente sanatoase, variate, echilibrate nutritional in functie de nevoile fiecarui pacient. O dieta echilibrata ar trebui sa acopere urmatoarele cerinte nutritionale: 12-15% proteine, 30-35% lipide si 50-55% glucide (carbohidrati). Atunci cand pierderea ponderala este impusa, aportul caloric este redus, iar tipul alimentelor si frecventa meselor sunt principala preocupare pentru a obtine efecte durabile in timp. Glucidele consumate trebuie sa fie in majoritate complexe, iar aportul celor simple trebuie redus cat mai mult cu putinta. Glucidele trebuie sa reprezinte cel putin o jumatate din aportul total de trofine (substante alimentare) intr-o zi, intrucat ele furnizeaza energie pentru desfasurarea activitatilor fizice si de asemenea calmeaza senzatia de foame. Caloriile provenite din glucide complexe sunt in general catabolizate, consumate si nu se vor depune in rezerve de grasime. Lipidele sau grasimile sunt o sursa majora de energie pentru organismul uman, insa nu e singura si, in plus, o cantitate prea mare de grasimi (35%) in dieta este daunatoare, datorita cresterii riscului de hipercolesterolemie. Sistemul circulator este cel mai afectat, deoarece nivelul crescut al colesterolului contribuie la cresterea incidentei accidentelor vasculare si a numarului de infarcturi cardiace. Atunci cand nivelul colesterolului creste peste limita normala si pentru perioade indelungate, acesta se depune ca o ceara pe peretii interiori ai arterelor si reduce sau blocheaza circulatia sanguina. Organele care primesc sange de la aceste artere au de suferit, deoarece nu primesc suficient oxigen si nutrienti, cat ar avea nevoie. De exemplu, atunci cand circulatia cerebrala este blocata, se produc accidentele cerebrale. Colesterolul provine din doua surse: cel mai mult se produce in ficat, prin transformarea diversilor nutrienti, in special grasimi saturate. Din moment ce toate animalele isi produc propriul colesterol, cealalta parte din colesterolul uman provine direct din consumul produselor animaliere. Acest colesterol este absorbit in intestin si se adauga la cel produs de ficat. Este cunoscut faptul ca o dieta bogata in grasimi saturate conduce la cresterea productiei de colesterol din organism. Asadar, prin reducerea cantitatii de grasimi din dieta se poate mentine nivelul colesterolului sanguin total in limite normale. Grasimile din dieta ar trebui sa provina din: carne de pui sau de curcan, peste, lactate degresate partial, ulei de masline sau alune si seminte crude. Proteinele pot fi consumate in proportie de maxim 15% din ratia zilnica de trofine. Este recomandat sa se consume atat proteine din surse vegetale, cat si animale. Proteinele animale se gasesc in carne si produse din carne, peste, oua si lactate. Legumele uscate sunt bogate in proteine, la fel cerealele si painea. Necesarul de fibre, care este de circa 30-40 g/zi, este furnizat de legume, fructe si cereale. Fiecare masa ar trebuie sa contina un fruct si o leguma proaspata. Lichidele consumate trebuie sa aduca minim 1,5 litri de apa pe zi iar apa este singurul lichid cu adevarat necesar pentru organismul nostru. Odata stabilite tipul si cantitatea alimentelor, este necesara schimbarea obiceiurilor alimentare avute anterior. Astfel gustarile cvasi-permanente, cantitatile excesive de lipide si volumul prea mare de alimente consumate in timpul meselor principalele vor disparea din noul mod de viata al pacientului obez. Sunt recomandate trei mese pe zi si cate o gustare intre mese; este foarte important ca fiecare masa sa se desfasoare intr-o atmosfera relaxata, pozitiva, fara graba. Indicatiile precise si la obiect in legatura cu regulile de alegere a alimentelor si cantitatile optime, vor fi determinate de particularitatile fiecarui individ.

Alimenteaza-te sanatos in anotimpul rece

Acum, cand iarna aproape ca si-a intrat pe deplin in drepturi, este cu atat mai important sa ne asiguram ca ne alimentam sanatos, furnizandu-i organismului nostru necesarul zilnic de vitamine, minerale, carbohidrati si calciu. Aceste substante nutritive se gasesc, in procentajul optim, in delicioasele cereale pentru mic dejun, pe care iti recomandam sa le consumi cat mai des posibil - ideal, potrivit specialistilor in nutritie, ar fi de trei ori pe zi. Cerealele pentru mic dejun iti asigura necesarul zilnic de fier Cerealele sunt una dintre principalele surse de fier in alimentatia zilnica. Treizeci de grame de cereale asigura opt miligrame de fier, adica necesarul recomandat de fier pentru copiii cu varste intre 9 si 13 ani. Cantitati insemnate de fier, dar ceva mai greu asimilabile, contin radacina de patrunjel, smochinele, stafidele si caisele uscate, urzicile, cartofii fierti in coaja, migdalele si celelalte fructe cu coaja lemnoasa. Se estimeaza ca, anual, circa doua miliarde de oameni din intreaga lume sufera de anemie, iar numarul celor care au carenta de fier este mult mai mare. Afectiunea se agraveaza daca, pe langa fier, organismul are carenta de vitamina A si B12, sau de acid folic. Masurile ce se impun pentru tratarea anemiei sunt corectarea deficientelor de vitamine si minerale printr-o alimentatie sanatoasa. Cerealele pentru mic dejun ne asigura necesarul zilnic de carbohidrati Unul dintre elementele esentiale ale unei diete sanatoase trebuie sa fie carbohidratii. Acesta dieta include alimente care contin amidon, cum ar fi: cerealele, painea, pastele fainoase, orezul, cartofii, taiteii sau pizza. Ei mai sunt cunoscuti drept carbohidrati complecsi, deoarece sunt compusi din mai multe hidrocarburi si e nevoie de mai mult timp pentru a fi digerati. Toate cerealele de mic dejun sunt bogate in carbohidrati. Cantitatea de carbohidrati la 30 grame de cereale servite cu lapte partial degresat: Nestle Cornflakes - 30,8 grame; Nestle Fitness - 29,8 grame; Nestle Ciniminis - 29 de grame. De asemenea, in anotimpul rece este cu atat mai important sa ne asiguram ca ii furnizam organismului nostru necesarul zilnic de calciu. Acest element are, printre altele, rolul de a favoriza asimilarea elementelor nutritive si eliminarea reziduurilor acide, in urma procesului metabolic. Cerealele pentru mic dejun sunt o excelenta sursa de vitamine Vitaminele sunt substante organice indispensabile functionarii normale a organismului si care, cu unele exceptii, nu pot fi sintetizate in cadrul metabolismului intern. Ele regleaza metabolismul prin sistemele enzimatice, lipsa unei vitamine putand deregla intregul organism. Este important de stiut ca vitaminele nu isi pot indeplini rolul in organism in lipsa celorlalte substante nutritive, mai ales a mineralelor. Principalele vitamine prezente in continutul cerealelor sunt vitaminele complexului B (B1 - tiamina, B2 - riboflavina, B3 - vitamina PP sau nicotinamida, B5 - acidul pantotenic, B6 - piridoxina, B12 - cobalamina, acidul folic) si vitamina C. Cerealele pentru mic dejun sunt recomandate in alimentatia zilnica intrucat contin grasimi nesaturate, cantitati importante de fibre si carbohidrati. Cerealele sunt si o excelenta sursa de vitamine de tipul B, minerale - precum fier, magneziu, cupru, fosfor si zinc - si antioxidanti. Cerealele, o sursa importanta de fosfor si magneziu Ca si vitaminele, mineralele sunt foarte importante pentru buna functionare a organismului, care nu este sanatos daca aceste substante sunt in deficit. Mineralele reprezinta aproximativ 5 la suta din greutatea organismului, iar cele mai importante sunt urmatoarele: calciu, fosfor, potasiu, magneziu si sodiu. Fosforul este necesar pentru o structura normala a oaselor si a consistentei acestora (mentine sanatatea sistemului osos si a danturii). De asemenea, are un rol important in asimilarea glucozei si transformarea ei in energie. Acest element este necesar pentru functionarea normala a muschilor, sistemului nervos si pentru producerea energiei. Magneziul este necesar pentru mentinerea sanatatii sistemelor de reproducere si imunitar, ca si pentru refacerea si regenerarea tesuturilor. De asemenea, are un rol important in functionarea optima a inimii. Pentru a te asigura ca organismul tau nu este lipsit de nici una dintre aceste substante importante, consuma zilnic cereale cu lapte sau iaurt. Sunt delicioase si usor de preparat si te ajuta sa treci mult mai usor peste aceasta perioada friguroasa, fara ca sanatatea ta sa aiba de suferit. Nu este oare mult mai usor sa previi decat sa tratezi?

Solutii reale pentru obiceiuri nesanatoase de a manca

In cazul in care te confrunti cu probleme legate de greutate, obiceiurile nesanatoase de a te alimenta constituie motivul kilogramelor acumulate in plus. Daca te-ai obisnuit sa savurezi in fiecare seara un bol cu inghetata in timp ce vizionezi serialul preferat, bineinteles ca vei considera ca faci un mare sacrificiu daca renunti la acest obicei nesanatos.

Secretul frumusetii starurilor: dieta de detoxifiere

Sa traiesti intr-un mediu poluat, respirand un aer la fel de poluat, sa mananci alimente contaminate cu pesticide si hormoni si, in acelasi timp sa fii sanatos, nu se poate. Aceasta este concluzia la care ajungem de fiecare data cand ne gandim mai serios la modul nostru de viata si la adoptarea unei diete de detoxifiere. Celebritati care promoveaza aceasta dieta exista si mai ales arata minunat si sustin ca se simt la fel dupa urmarea periodica a dietei de eliminare a toxinelor: Kim Wilde, Madonna sau Carol Voderman. Toxinele sunt de fapt niste substante cu efect negativ asupra organismului si a starii generale de sanatate. Pierderea unor kilograme inestetice, ameliorarea celulitei, eliminarea senzatiei de balonare si imbunatatirea aspectului pielii sunt doar cateva beneficii pe care le aduce acest program de detoxifiere. Sustinatorii acestei diete spun ca organismul nostru este expus unei absorbtii continue de toxine care provin din: poluare, fum de tigara, pesticide, aditivi alimentari, alcool, cofeina sau alimentatie necorespunzatoare. Pe masura ce aceste toxine se depun in rezerve, apar o serie de probleme de sanatate cum ar fi: supraponderalitate, celulita, migrene, oboseala, balonare, imunitate scazuta, apetit sexual scazut, infertilitate, chisturi ovariene, alergii, depresie, constipatie, durere si stare generala de disconfort. Procesul de detoxifiere ajuta la eliminarea acestor substante nocive din organism, iar rezultatul consta in imbunatatirea tonusului general, in pierderea kilogramelor nedorite si in recuperarea mai rapida din eventualele afectiuni existente. Detoxifierea in sine presupune mai multe aspecte care variaza de la urmarea unei diete de reechilibrare organica pana la efectuarea unor sedinte de sauna, de masaj terapeutic sau de irigare a colonului. Alegeri cu... grad scazut de toxicitate Exista o serie de alimente permise si altele interzise in dieta de detoxifiere. Interzise sunt alimente cum ar fi: produsele lactate, carnea, pestele, ouale, cofeina, sarea, zaharul si alimentele procesate. Iata cateva grupe de alimente permise la micul dejun, la pranz si la cina. Cateva variante de mic dejun de detoxifiere ar putea fi: germeni de ovaz fierti cu fructe proaspete, musli cu suc proaspat de grapefruit sau salata de fructe proaspete. Pentru pranz ar putea fi considerate urmatoarele variante: supa de legume cu germeni de grau sau de ovaz, salata de cruditati cu seminte de dovleac, orez fiert cu salata de cruditati, tzatziki cu cruditati, avocado proaspat cu salata verde si zeama de lamaie, cartof copt in coaja, legume inabusite. Cina ar putea consta in unul din urmatoarele feluri: ghiveci de legume, legume pe grill cu zeama de lamaie si usturoi, porumb fiert, suc proaspat de legume, salata de telina cu miez de nuca. In afara de faptul ca poate acoperi fara probleme necesitatile nutritive ale organismului, dieta de detoxifiere mai are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele si aspectul dermal, da energie si vitalite sexuala, digestie usoara, memorie buna si capacitate de concentrare crescuta. Si toate aceste beneficii obtinute in urma unui program alimentar vegetarian se explica practic prin cresterea cantitatii de vitamine si minerale consumate; acestea ajuta la intarirea sistemului imunitar, mentin oasele puternice, ajuta digestia si reduc greutatea corporala la normalitate. Sunt aceste obiective reale si posibile? Absolut, incercati-o si veti vedea. Aveti doar de castigat!

Cerealele integrale - energie si vitalitate in anotimpul rece

Pentru a trece cu bine de anotimpul friguros si a avea energie la fel ca in orice alta perioada a anului, este necesar sa ai o alimentatie cat mai bogata in vitamine, carbohidrati, antioxidanti, fibre si minerale. Oare ce tip de aliment ti le-ar putea oferi pe toate acestea la un loc si, in plus, un gust delicios si putine calorii? Nu este nici o vrajitorie la mijloc - este vorba de cerealele integrale pentru mic dejun. Acestea nu contin multe grasimi saturate si nici colesterol, dar sunt bogate in grasimi nesaturate, fibre, carbohidrati si proteine Pe langa elementele nutritive pe care le contin si deci, aportul considerabil de energie pe care il vei avea, cerealele integrale te ajuta sa previi anumite afectiuni importante, precum diabetul si diverse boli cardiovasculare sau maligne (cum ar fi cancerul de colon, de rinichi si cel mamar). Ele regleaza presiunea sangelui, stimuleaza functiile colonului, faciliteaza procesul de digestie si schimbul celular si confera organismului un complex important de vitamine si minerale. Este recomandabil ca aproximativ jumatate din cantitatea totala de cereale pe care o consumam zilnic sa fie constituita din cereale integrale. Ideal, spun specialistii in nutritie, este sa consumi trei portii de cereale integrale pe zi. Posibilitatile de alegere sunt numeroase: paine din faina integrala, cu germeni de grau, cu seminte, orez brun, cereale integrale pentru micul dejun, orezul integral, porumbul. Prin urmare, consuma zilnic cereale integrale, cu lapte sau iaurtsi, pe cat posibil, inlocuieste painea alba cu paine cu graunte intregi de grau. Calitatile nutritive ale produselor obtinute din cereale sunt bine cunoscute. Daca nu este posibil sa consumi cereale de trei ori pe zi, nutritionistii iti sugereaza ca cel putin doua dintre mese zilnice sa contina cereale - de preferinta micul dejun si o gustare in timpul zilei - pentru a-i asigura organismului necesarul de vitamine si minerale, dar si ca parte a unui regim alimentar sanatos, fara grasimi. Cerealele integrale constituie ingredientul ideal al unui mic dejun sanatos. Atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ele confera organismului uman necesarul zilnic de vitamine si substante nutritive. Consumate dimineata, asigura un echilibru alimentar pentru intreaga zi si in plus, sunt usor de preparat.

Este medicatia solutia problemelor mele de greutate?

Se vorbeste peste tot despre medicatia de slabire si despre modul ei de functionare: unele pastile reduc apetitul, altele cresc viteza metabolismului sau mai exista unele care blocheaza absorbtia grasimilor. Deschizi o revista sau televizorul sau cauti pe internet si poti sa inveti despre medicamentele si suplimentele de slabit care te "ajuta" si in alte nenumarate privinte. Rezultatul este in mod constant acelasi: putine au efect, majoritatea nu au si cam toate sunt periculoase prin nenumaratele contraindicatii pe care le dau. Cu totii visam la magica pilula care ne va permite sa mancam cat, ce si cand vrem. Insa realitatea ne demonstreaza ca ea nu exista si ca oamenii sufera de boli mai mult sau mai putin grave nu din cauza obezitatii in mod direct ci din cauza alimentelor nesanatoase pe care le consuma. Asadar un medicament care ti-ar permite sa mananci mai mult si sa ramai suplu in acelasi timp nu ar functiona decat daca ai consuma alimente sanatoase. Si in acelasi timp, daca mananci sanatos de ce sa mai iei medicamente? Medicamentele care reduc apetitul sunt cele mai folosite de persoanele care se simt permanent infometate, din cauza alimentatiei deficitare in nutrienti. Iar lucrurile sunt chiar simple: 1. Alimentele sanatoase, cum ar fi: legumele si fructele proaspete, cerealele integrale bogate in fibre satisfac nevoile noastre cantitative intr-un mod complex, in sensul ca ele nu ne furnizeaza doar un volum alimentar suficient, ci ofera organismului sansa sa le proceseze intr-un timp mai indelungat; si astfel senzatia de satietate se instaleaza pe o perioada mai lunga. 2. Asa cum organismul poate suferi din cauza absentei unor substante, cum ar fi cofeina, el poate avea aceeasi reactie si fata de altele cum ar fi: excesul de sare, zahar sau grasime, luate evident din alimente procesate si nesanatoase. Cand acest lucru se intampla, noi il percepem ca pe o senzatie de foame, dar de fapt nu este decat dorinta corpului nostru de a-si satisface propriile dependente. 3. Organismul nostru cere o nutritie adecvata si ne semnaleaza neprimirea acesteia prin senzatia de permanenta foame. Asadar putem consuma o dieta hipercalorica formata insa din alimente nesanatoase si in acelasi timp sa ne simtim flamanzi. Asa se explica faptul ca persoanele supraponderale sunt de fapt malnutrite. Asadar se indica sa se consume o dieta cu o ratie nutrienti / numar de calorii cat mai mare si asa niciodata nu vom fi supraponderali si flamanzi, in schimb vom fi sanatosi. Revenind la medicatia de slabire, trebuie spus ca persoanele care sunt obeze din cauze medicale sunt foarte limitate ca numar. In cazul in care o persoana sanatoasa doreste totusi sa primeasca medicatie de slabire, primul pas care se face in aceasta directie este consultarea medicului. 1. Toate medicamentele de acest tip au contraindicatii si interactioneaza cu alte medicamente care ar putea fi luate. 2. Nu trebuie considerat ca medicamentele de slabit care nu necesita reteta de la medic sunt mai sigure decat cele care necesita prescriptie medicala; atentia trebuie sa fie aceeasi. 3. Nu trebuie echivalat termenul de natural sau din plante cu notiunea de supliment sigur si fara reactii adverse. Natura creeaza la fel de bine si plante otravitoare si trebuie stiut ca multe produse naturale inofensive pot deveni toxice atunci cand sunt folosite in cantitati prea mari sau sunt amestecate cu anumite alte ingrediente. Daca totusi medicul recomanda administrarea unui medicament de slabit, trebuie inteles mai ales de ce acea pastila este inlocuitorul alimentului sanatos si al execitiului fizic regulat. Ultimativ trebuie sa se schimbe modul de viata: sa se consume alimente sanatoase si sa se faca miscare, altfel orice pierdere in greutate, prin orice metoda va fi doar de scurta durata si sanatatea va fi cea care pierde din aceasta experienta.

Slabeste 8 kg in 3 saptamani!

La un moment dat te privesti in oglinda si nu iti mai place ce vezi. Simti ca privirile celorlalti iti cantaresc cele cateva kilograme in plus, nu te mai simti la fel de atragatoare, celulita a devenit si mai vizibila, iar hainele parca sunt prea stramte sau nu mai vin deloc! Ce e de facut? Doar o dieta, nu este de ajuns!Centrul de Slabire BettyBlue iti recomanda programul de SLABIRE RAPIDA.In acest program sunt combinate sedintele de electrostimulare cu impachetarile anticelulita si de slabie. Ce se intampla de fapt?Electrostimularea ajuta la tonifierea musculaturii intr-un timp foarte scurt, deoarece 45 minute de electrostimulare echivaleaza cu 6 ore de fitness! Prin tonifierea musculaturii, stratul adipos se micsoreaza iar celulita se va elimina. In acelasi timp printre alte beneficii ale acestui tratament se numara: imbunatatirea circulatiei, care duce la un echilibru al organismului nostru ajutand la eliminarea toxinelor si arderea grasimilor.Impachetarile de slabire rapida cu termosudatie ajuta la eliminarea apei retinute in corp, si chiar dupa prima sedinta puteti da jos peste 1kg si 1 cm in circumferinta!Cu ajutorul impachetarilor anticelulita cu FANGO Silhouette celulita se va elimina rapid, rezultatele facandu-se vizibile chiar dupa prima impachetare, prin nivelarea stratului de

Care dieta mi se potriveste?

Esti gata sa slabesti! Din nou. Dietele din mass media ne permit rezultate rapide, insa ce ar trebui sa ne dorim de fapt nu este doar sa slabim mai multe sau mai putine kilograme, ci pur si simplu sa adoptam niste obiceiuri alimentare care sa favorizeze si slabirea corporala. Dietele in general sunt atat de restrictive, incat in cele mai multe cazuri se dovedesc a fi un fiasco. Astfel, unele dintre ele furnizeaza atat de putine calorii ca abia se gasesc resursele energetice necesare sa fie continuate chiar si pe o perioada scurta. Cu toate acestea, s-a observat ca prin urmarea stricta a oricarei diete in care se numara caloriile si aportul de grasimi si glucide, se slabeste. Formula unica a fiecarei diete este simpla: consuma mai putine calorii decat poate arde organismul si rezultatul este slabirea. Asadar, nu este necesar sa se administreze suplimente nutritionale sau chiar medicatie pentru a avea rezultate mai bune, ci singurul lucru intelept ar fi sa se inceapa o dieta noua, echilibrata si, ce e cel mai important, care poate si trebuie sa fie urmata pentru tot restul vietii. Exista foarte putini oameni care pot face acest lucru si de aceea, adoptarea unei diete trebuie sa aiba ca principal scop orientarea in directia favorabila schimbarii modului de viata. O astfel de dieta trebuie sa ne invete sa mancam sanatos si sa ne ajute sa realizam si obiectivul legat de pierderea kilogramelor in plus. Ce mancam de fapt? Indiferent de programul nutritional ales, alimentele sanatoase, de tipul fructelor si legumelor proaspete, proteinelor din carne degresata de pui, peste sau vita, lactatelor trebuie sa fie o permanenta in dieta. Trebuie de asemenea inteles faptul ca alimentele "bogate" din punct de vedere nutritional, nu sunt doar sanatoase, ci ajuta si la pierderea ponderala si efectiv ne prelungesc viata. Din punct de vedere al variantelor de diete disponibile in media, exista intr-adevar o diversitate uriasa. Dieta hipoglucidica este cea mai in voga in momentul de fata, iar dieta hipolipidica a ocupat locul fruntas in topul dietelor de la sfarsitul anilor '90. Cea mai recomandata este insa dieta bazata pe alimente bogate in nutrienti si sarace in energie (calorii). Este important de remarcat faptul ca atunci cand se incepe un anumit program nutritional, aceste lucruri trebuie intelese pe deplin si mai ales trebuie urmate cu strictete. In functie de planul nutritional urmat si de felul in care reactioneaza organismul, este posibil ca rezultatele sa nu fie atat de rapide pe cat s-ar fi dorit. De aceea, inainte de inceperea dietei trebuie sa se stabileasca (si sa se respecte) o perioada de timp in care dieta trebuie urmata fara abatere. In felul acesta se va evita abandonarea prematura a dietei si vor creste sansele obtinerii unor rezultate pozitive. In cazul in care dieta inceputa este alterata prin consumarea unor alimente mai bogate in calorii, este suficient ca in ziua urmatoare dieta sa contina alimente mai usoare si mai sarace in calorii decat in dieta de baza. Esential este sa se inteleaga faptul ca pierderea rapida a kilogramelor este nesanatoasa si, in plus, atrage dupa sine riscul recastigarii acestora intr-un timp foarte scurt de la intreruperea dietei. Orice dieta trebuie luata treptat si nu este recomandat sa se faca schimbari prea mari intr-un timp prea scurt. Rabdarea trebuie sa fie cuvantul de ordine. Gandurile permanente la bunatatile savurate odinioara pe canapea in fata televizorului, impreuna cu presiunea dorintei de schimbare rapida, pot conduce la frustrare, descurajare si, pana la urma, abandonarea dietei. Din pacate sau din fericire, natura umana se poate obisnui cu aproape orice. Evident ca in cazul obisnuirii cu alimentatia sanatoasa si cu exercitiul fizic regulat, in mod sigur se aplica "din fericire".

Asocierea alimentelor - modalitate de controlare a greutatii

Asocierea alimentelor este o modalitate excelenta de controlare a greutatii. Ideea este ca, daca mancati un singur tip de alimente sau mai multe alimente asociindu-le corect, capacitatea dumneavoastra de digestie si abilitatea de a descompune eficient hrana ajung la parametrii maximi.

Cerealele integrale - o sursa importanta de sanatate si vitalitate

Cerealele integrale constituie un aliment preferat de multi oameni, inca de acum 10.000 de ani. Cercetarile efectuate recent au demonstrat ca cerealele integrale sunt un aliment esential pentru mentinerea sanatatii, atat prin elementele nutritive pe care le contin, cat si prin faptul ca micsoreaza riscul aparitiei unor afectiuni precum diabet, boli cardiovasculare sau maligne. Principalele surse de cereale integrale sunt painea integrala, cerealele integrale pentru micul dejun, orezul integral, porumbul, germenii de grau. Cerealele rafinate sunt continute de prajituri, painea alba, biscuitii dulci, orez, paste, pizza, etc. De ce este recomandabil sa consumam cereale integrale? - Cerealele integrale reprezinta o sursa excelenta de vitamine si minerale. Contin putine grasimi saturate si multe grasimi nesaturate.- Nu au colesterol- Sunt bogate in fibre (solubile si insolubile)- Sunt o excelenta sursa de carbohidrati si proteine- Furnizeaza organismului necesarul zilnic din complexul de vitamine B- Sunt o sursa importanta de minerale precum fier, magneziu, fosfor si zinc- Contin antioxidanti, care au efect de contracarare a radicalilor liberi. Rolul cerealelor integrale pentru buna functionare a inimii Un studiu efectuat pe un esantion de femei ajunse la menopauza a evidentiat faptul ca, prin consumul zilnic a cel putin o portie de cereale integrale, riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare este redus cu aproximativ treizeci la suta. Explicatia este ca acest tip de maladii sunt provocate, de obicei, de nivelul crescut al colesterolului, iar cerealele integrale au rol de reducere a acestuia. Cerealele integrale ne ajuta sa ne pastram silueta Persoanele care sunt ceva mai plinute au tendinta sa tina regimuri alimentare drastice si, in consecinta, nivelul de energie al organismului este mult mai scazut. De aceea, este important sa includem in alimentatie cerealele integrale. Procesul de digestie al acestora este unul mai de durata - prin urmare, senzatia de satietate apare mai repede si ne vom ridica mai repede de la masa. Cerealele integrale nu contin multe grasimi saturate, un factor important si de care trebuie sa tinem cont in perioadele de regim. Cerealele integrale contribuie la prevenirea cancerului Dat fiind faptul ca cerealele integrale au un continut important de fibre insolubile, ele reduc semnificativ riscul aparitiei cancerului de colon si, in general, a afectiunilor maligne ale sistemului digestiv. De asemenea, previn cancerul de rinichi si cel mamar. Este recomandabil sa consumam cereale integrale de trei-patru ori pe saptamana.

Cum scapam de tentatiile alimentare?

O multitudine de factori iti pot influenta poftele alimentare. Temperatura, aromele, forma delicata a unui pahar cu vin, pufaitul aparatului de cafea - toate acestea sunt niste tentatii care-ti pot gadila simturile.

Inapetenta si dieta de ingrasare

In timp ce majoritatea persoanelor active se straduiesc sa-si mentina sau sa-si reduca greutatea si respectiv apetitul, altele se straduiesc cel putin la fel de mult sa aiba pofta de mancare si sa creasca in greutate. Daca te consideri prea slaba si doresti sa cresti in greutate, nu trebuie pur si simplu sa te "indopi" cu mancare si mai ales nu cu alimente bogate in grasimi. Cresterea in greutate, ca si scaderea de altfel, poate fi un proces foarte lent. Poate deveni chiar mai dificil, daca exista predispozitia genetica de a fi slabi. Stabilirea categoriei din care facem parte (subponderal sau supraponderal) precum si a strategiei de imbunatatire a greutatii corporale, trebuie facuta de un nutritionist. Acesta ne va evalua greutatea si compozitia corporala, va analiza informatiile legate de activitatea fizica si dieta curenta, va estima necesitatile energetice suplimentare necesare unei balante energetice pozitive si va urmari evolutia si progresul dietei. Inainte de orice, pentru a lua in greutate sanatos, trebuie inteleasa diferenta dintre castigul in grasime si cel muscular. Bineinteles ca primul se obtine mult mai usor decat al doilea, dar in majoritatea cazurilor el nu este de dorit. Excesul de grasime din organism este un real inamic pentru sanatate, din cauza problemelor pe care le creeaza in special la nivel cardiovascular. In acelasi timp, corpul nostru are nevoie de o anumita cantitate de grasime pentru a proteja organele vitale, pentru a mentine un par si o piele sanatoase, pentru a asigura izolarea termica, pentru a regla colesterolul si a furniza energie muschilor. A avea sub greutatea normala poate fi nu numai de nedorit din punct de vedere estetic, dar poate duce si la aspecte mai serioase, cum ar fi slabirea sistemului imunitar, scaderea energiei, precum si probleme legate de sanatatea sistemului osos. Tesutul muscular este constituit din proteine, si totusi cresterea consumului de proteine nu va duce automat la cresterea masei musculare. Organismul nostru poate folosi o anumita cantitate de proteine in fiecare zi. Un consum de 1-2 grame de proteine/kg corp/zi reprezinta o cantitate suficienta pentru cresterea musculara si reparare a tesuturilor. Orice cantitate de proteina in plus va fi folosita drept combustibil de catre organism. Consumul de carbohidrati complecsi este de asemenea esential pentru mentinerea masei musculare. Exercitiul fizic este esential pentru a avea un corp sanatos. Pentru a dezvolta masa musculara, este indicat un program de exercitii in acest sens, program dublat de o dieta adecvata. Trebuie sa invatam cum sa adaugam muschi si forta intregului organism. Pe cat posibil trebuie minimizate exercitiile de mare intensitate, cum este alergarea, intrucat acestea ard grasimile si caloriile prea repede. Se recomanda mersul, inotul, gimnastica. Pe masura ce corpul se adapteaza la exercitiul fizic, apetitul se va adapta si el pentru a veni in intampinarea nevoilor organismului. Odihna si recuperarea sunt necesare pentru a permite organismului sa se adapteze la cresterea musculara si in greutate. In acelasi timp un control medical amanuntit este recomandat inainte de inceperea oricarui program de exercitii fizice. In special in cazul unor persoane cu afectiuni serioase, cardiace sau pulmonare, programul exercitiilor fizice trebuie stabilit de catre un specialist. Ce ar trebui sa contina regimul alimentar? Se recomanda includerea tuturor celor 4 grupuri de alimente: cereale, fructe si legume, lactate, carne si oua si seminte. Trebuie consumate alimente bogate in calorii si nutrienti. Nu exagera cu salate, apa sau lichide sarace in calorii, inainte de masa. Alimentele consumate trebuie sa aiba un aport real si sa contribuie la indeplinirea obiectivului nostru. Nu ciuguli intre mese, pentru ca acest lucru contribuie la cresterea metabolismului, ceea ce trebuie evident evitat. In schimb, trebuie marite treptat portiile din timpul meselor. In acest sens trebuie alese alimente sanatoase, sarace in grasimi, cum ar fi carnea, pestele, fasolea, cerealele, fructele si legumele. Alimente bogate in calorii si nutrienti: cereale tip musli, fructe uscate, alune, unt de arahide, iaurturi, paine, somon, oua, nuci, seminte, branza, lapte integral. Nu trebuie sa lipseasca carbohidratii: legume precum cartofi, porumb, mazare, cereale, paine integrala. Sunt de evitat cofeina si alimentele care contin zahar, pentru ca ele de fapt pot duce la scaderea apetitului. Chiar daca vrem sa ne ingrasam, trebuie sa evitam grasimile, mai ales pe cele saturate, provenite din produse de fast-food, din prajeli sau alimente foarte procesate. Se recomanda alimentele bogate in proteine si sarace in grasimi cum sunt: carnea de peste, pui si curcan, fructele si legumele. Apa! Trebuie consumati 2 litri de apa pe zi. De asemenea trebuie consumate bauturi bogate in calorii, cum ar fi sucurile si laptele, in loc de cafea, ceai sau bauturi dietetice. Dormi suficient! Somnul este cel mai simplu mijloc de recuperare si de imbunatatire a starii generale de sanatate si de cele mai multe ori este pierdut din vedere. Incearca sa dormi cel putin 8 ore pe noapte si rezultatele nu se vor lasa asteptate. Orele meselor afecteaza de asemenea compozitia organismului. Daca in ultima parte a zilei sunt consumate cantitati mari de mancare, combustibilul va fi, cel mai probabil, depozitat ca grasime. Daca in schimb, ne alimentam pe tot parcusrul zilei, vom avea energia necesara, fara a apela la resursele musculare. Cum sa castigam greutate? In concluzie, exista cateva etape care pot conduce in mod sigur si sanatos la castigul ponderal. 1) Calculeaza cate calorii consumi intr-o zi normala. Este un pas foarte important, deci incearca sa fii cat mai exacta posibil. Cantarirea la inceputul dietei este obligatorie. 2) Imediat ce ai inceput sa numeri caloriile, consuma cu 500 de kcalorii mai mult decat ai face in mod obisnuit. Sa presupunem ca in prima zi in care ai inceput numaratoarea, ai numarat 2000 de kcalorii. Pentru restul saptamanii se trece la un consum de 2500 de kcalorii. In loc de 3 mese principale este recomandat sa se consume acelasi numar de calorii mai des, pe parcursul a 5-6 mese. Ceea ce inseamna ca ar trebui sa mananci o data la 2,5 - 3 ore. 3) Fitness-ul joaca un rol esential in cresterea masei musculare si de aceea trebuie mers la sala si executat un program riguros stabilit si dirijat de un specialist in acest domeniu, instructor sau chiar medic de medicina sportiva. 4) La sfarsitul saptamanii trebuie sa ne cantarim pentru a vedea progresul. In acest fel se vor castiga in medie intre 0,5 si 1 kg pe saptamana si intre 2 si 3 kg pe luna. Orice castig ponderal mai mare de aceasta medie inseamna ca se depune prea multa grasime si este, evident nesanatos. 5) La un moment dat, pe perioada dietei se va ajunge la o greutate constanta, un palier ponderal. Pentru depasirea acestui palier si continuarea cresterii masei corporale va trebui sa se suplimenteze aportul caloric existent cu inca 250 kcal in plus. Acest lucru se va repeta la fiecare palier care dureaza minim doua saptamani.

Cerealele asigura necesarul zilnic de fibre al organismului

Fibrele din cereale sunt cele mai eficiente pentru profilaxia bolilor cardiovasculare. Asociatia medicilor americani a subliniat importanta pe care o are dieta bogata in fibre, in special micul dejun bazat pe cereale, in reducerea afectiunilor coronariene la femei. Dintre diferitele surse de fibre alimentare - cereale, legume si fructe - numai fibrele din cerealele pentru micul dejun au fost asociate cu reducerea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare. Statistic, incidenta bolilor cardiovasculare se reduce cu 37 la suta pentru fiecare suplimentare cu 5 grame a aportului de fibre din cereale. Portia zilnica de fibra Fibrele se gasesc in cereale, in legume si fructe, in cantitate diferita. De exemplu, o jumatate de farfurie de morcovi fierti contine de doua ori mai multe fibre decat aceeasi cantitate de spanac. Consumul zilnic regulat de fructe, legume si cereale asigura necesarul de fibra al organismului, care este, in medie, de 30 de grame. Pentru a asigura organismului suficienta fibra, nutritionistii americani propun ca dieta zilnica sa contina o cana de cereale si o banana la micul dejun, doua felii de paine integrala cu humus si o portocala la pranz, iar la cina - un cartof, o jumatate de castronel de cereale si 100 de grame de capsuni. Nutritionistii recomanda ca doua dintre mese zilnice sa contina cereale, de preferinta micul dejun si o gustare in timpul zilei, pentru a-i asigura organismului necesarul de fibra, dar si ca parte a unui regim alimentar sanatos, fara grasimi. Pentru a furniza organismului necesarul de fibra, trebuie luat in calcul ca o felie de paine contine aproape un gram de fibra, un morcov crud are doua grame, o banana contine trei grame, un mar sau 100 de grame de mazare verde au patru grame de fibra. O importanta cantitate de fibra se gaseste in cereale, care poate ajunge pana la 12 grame pentru o portie. Cel mai sanatos mic dejun: cerealele Nutritionistii recomanda, pentru consumul zilnic, un aport de 19 - 25 de grame de fibra la copiii intre 1 - 13 ani, 31 de grame la baietii pana in 19 ani si 26 de grame la fetele pana in 19 ani, in timp ce femeile pana in 50 de ani trebuie sa consume 25 de grame si barbatii - 38 de grame. Cercetarile specialistilor arata ca parintii nu acorda o atentie deosebita rolului esential pe care fibrele il au in sanatatea copiilor. Ca urmare, dieta acestora cuprinde cantitati reduse de fibra, expunandu-i pe copii la riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare. Cerealele, bogate in fibra si in carbohidrati si imbogatite cu vitamine, minerale, proteine si calciu, sunt ideale pentru micul dejun pentru ca ii dau energie organismului in prima parte a zilei. De asemenea, sunt indicate in cadrul unei diete sanatoase, datorita continutului redus de grasimi, sare si zahar.

Slabeste 5 kg in 2 saptamani!

Vreti sa dati jos destul de multe kg sau doar cele cateva kg in plus si sa scapati de burtica, pernite si solduri? Cum procedam in afara de traditionala dieta? Centrul de Slabire BettyBlue iti vine in ajutor, nu doar cu aparatura de ultima generatie si cu cele mai bune tratamente de pe piata ci si cu personal calificat care iti va supraveghea pe langa evolutia tratamentelor si modul de alimentatie!Pentru a slabi pana la 5 kg in 2 saptamani echipa BettyBlue iti recomanda combinarea sedintelor de electrostimulare cu impachetarile pe baza de alge marine - Thalassalgo. Electrostimularea tonifica musculatura, imbunatateste circulatia sanguina si ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Rezultatele electrostimularii se vad dupa primele 3 sedinte intensive iar dupa 12 se poate vorbi de o scadere considerabila in centimetri! Impachetarile cu alge marine - Thalssalgo ajuta la eliminarea stratului adipos si a nodulilor celulitici, iar pilea dvs va fi neteda, fara denivelari. Complexul de alge marine actioneaza de asemenea asupra circulatiei sanguine si elimina toxinele acumulate in timp, redand corpului dvs posibilitata de a functiona corect! In cazul in care doriti sa slabiti peste 5 kg in 2 saptamani cel mai adecvat tratament este cel pe baza de impachetari cu FANGO Silhouette, un namol marin care ajuta la eliminarea apei retinuta in corp, distrugerea nodulilor celulitici, estomparea vergeturilor si redarea elasticitatii pielii. Acest tip de tratament in combinatie cu electrostimularea da rezultate uimitoare, iar dvs puteti da jos pana la 15 centimetrii in circumferinta taliei dupa doar 10 sedinte! Impachetarile se fac local (talie- genunchi; talie- glezna) sau general, inclusive brate! Tratamentele cu Thalassalgo si Fango Silhouette pot fi efectuate si de catre persoane cu probleme vasculare prin aplicarea unui gel protector. Etapele unei impachetari sunt: peeling corporal professional, aplicare gel protector/ termic, aplicare masca tratament, infoliere si apoi introducere in termosauna timp de 60minute. La finalul sedintei se efectueaza un masaj usor cu crema anticelulita termoactiva- Thalssalgo SPA (menta+alge marine).Merita sa incerci si tu! Peste 1,000 de femei au incercat si au obtinut rezultate excelente, iar apoi 1 sedinta pe saptamana pentru intretinere este suficenta! Frumusetea este ceva ce tine de atitudine! Viziteaza Centrul de Slabire BettyBlue.

Slabeste si mai ales, mentine-te!

Exista nenumarate modalitati dietetice de pierdere a excesului ponderal, insa odata atinsa greutatea normala sau chiar ideala, constatam ca nu e deloc usor sa o pastram pe o perioada indelugata de timp. Singurul mod prin care greutatea corporala poate fi redusa si apoi mentinuta este acela de a schimba pentru tot restul vietii, atat obiceiurile alimentare cat si pe cele legate de activitatea fizica regulata. Este bine stiut faptul ca supraponderabilitatea si mai ales obezitatea pot creste incidenta la o serie de afectiuni: diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, diverse tipuri de cancer, osteoartrita, apnee, etc. Specialistii sustin ca chiar si o pierdere ponderala mica, de 5 - 15% din greutatea corporala, poate imbunatati simtitor starea de sanatate sau preveni numeroase afectiuni. In acelasi timp persoanele care nu au de pierdut un exces ponderal semnificativ trebuie totusi sa urmeze un regim sanatos si sustinut de alimentatie si de activitate fizica pentru a putea preveni ingrasarea si pentru a-si mentine starea de sanatate odata cu inaintarea in varsta. Asadar intr-o prima faza se pune intrebarea: Cum slabesc? Trebuie stiut mai intai ca greutatea corporala este controlata de numarul de calorii ingerate dar si de cele consumate intr-o zi. Pentru a slabi trebuie ingerate mai putine calorii decat poate consuma organismul. Acest lucru este posibil daca se stabileste si se urmeaza un plan de alimentatie sanatoasa si echilibrata dar si unul care sa presupuna exercitii fizice regulate. Din punct de vedere al programului alimentar, o dieta care restrictioneaza portiile si exclude anumite alimente este greu de urmat pe o perioada indelungata; si atunci singura alternativa este o dieta care sa tina cont de alimentele sanatoase preferate si care sa asigure suficiente calorii si nutrienti si mai ales diversitate alimentara. In acelasi timp trebuie asigurate vitaminele si mineralele din alimente si daca este cazul, ele trebuie furnizate din suplimente. Proteinele trebuie consumate in cantitate suficienta: 50 -60 g pe zi (adult) pentru a se asigura regenerarea celulara si a preveni pierderile musculare. In aceasta dieta trebuie inclusi carbohidratii complecsi (55% din aportul zilnic) proveniti din cereale integrale, fructe si legume. Grasimile alimentare nu trebuie sa depaseasca 30% din aportul zilnic total. Activitatea fizica zilnica este un real ajutor in accelerarea procesului de slabire, dar si in mentinere. In plus, imbunatateste nivelul energetic al organismului si scade incidenta la o serie de boli cronice. Trebuie inteles ca nu este necesara performanta sportiva, orice tip de miscare este bine primit de organism (de la dans, mers pe bicicleta, plimbare si pana la urcat scari). Perioada zilnica recomandata este de 30 de minute de activitate fizica moderata. Bineinteles ca daca avem de pierdut un exces ponderal mai mare, atat exercitiile cat si programul alimentar trebuie sa fie adaptate in acest sens. Si pentru ca mentinerea este esentiala, aportul alimentar din aceasta etapa trebuie sa se incadreze astfel:• 1600 Kcal / zi pentru o femeie inactiva;• 2000 Kcal /zi pentru o femeie activa sau un barbat inactiv;• 2400 kcal / zi pentru un barbat activ. Astfel, respectand aceste reguli de alimentatie sanatoasa si de activitate fizica regulata, sub indrumarea unui nutritionist si a unui instructor de sport, se pot obtine rezultate nevisate atat pe slabire cat mai ales pe mentinerea greutatii ideale in timp.

Toamna si alimentele care ingrasa cel mai mult

Cand frunzele copacilor incep sa cada, acelasi lucru se intampla si cu multe dintre dietele adoptate pe perioada verii - sunt abandonate. Nu conteaza pentru ca una dintre bucuriile pe care le aduce toamna consta tocmai in diversitatea de alimente.

Salata Libaneza (4 portii)

O combinatie interesanta care merita osteneala de a fi preparata. Incearca aceasta noua reteta!

Acestea sunt condimentele care te feresc de cancer. Tu le consumi?

E dependentă de fitness, dar mănâncă gogoşi şi prăjituri. Şi arată senzaţional!

15 alimente care curăță arterele și protejează inima de infarct

Systane Ultra, motivul ochilor sănătoși

Incredibil! Au creat o mini-inimă dintr-o frunză de spanac

A murit de cancer la 13 ani. Părinţii au descoperit un mesaj secret lăsat de fiica lor

Studiu: Un singur pahar de alcool pe zi crește riscul de cancer de sân

A mâncat sâmburi de caise ca să scape de cancer și s-a intoxicat cu cianură

A slăbit pentru că îi era ruşine să iasă pe stradă: Consuma 6.000 de calorii pe zi!

Oprah Winfrey a întinerit după ce a slăbit. Cum a dat jos 20 de kilograme

Murături sau legume la oțet? Știi care e alegerea mai sănătoasă?

5 lucruri pe care Dr. Oz le face ca să nu se îmbolnăvească

Vitamina C ne face mai inteligenți. Ce efect are asupra creierului?

Ți se pare că oricine are mai mulți prieteni decât tine? Nu ești singura!

Era obeză şi mânca de două ori pe seară. Acum arată incredibil!

Femeile înșală mai mult decât bărbații conform studiilor

Cele mai bune remedii împotriva sforăitului. Chiar funcționează!

12 vedete cu un abdomen perfect: Silueta subţire cu fitness se ţine!

Ce afecțiuni tratează apa cu lămâie?

Pedeapsă pentru părinţii inconştienţi: Condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru că şi-au ucis bebeluşul cu lapte vegetal

Frumoasă şi rapidă: Alicia Schmidt, cea mai sexy atletă din lume

De ce e bine să ţii pe noptieră o lămâie feliată?

10 imagini în care Selena Gomez a strălucit, deşi e bolnavă de lupus

Studiu. Statul prelungit în picioare este mai periculos decât munca la birou

Studiu: Bărbaţii care se însoară cu femei inteligente trăiesc mai mult

Cât de diferit este creierul femeilor de cel al bărbaților?

Ce se întâmplă dacă mănânci pătrunjel în fiecare zi?

Te înțeapă limba când mănânci fructe și legume crude? E posibil să suferi de acest sindrom!

Corelația dintre fotbalul jucat în copilărie și daunele cerebrale

Ce este Hyperemesis Gravidarum, boala de care suferă Kate Middleton

;