Salata de cruditati "Vitality" (4 portii)

Sanatate si vitalitate intr-o portie de salata...usoara, fara grasimi si rapid de preparat.

Supa-crema de broccoli (4 portii)

Supele sunt foarte importante pentru sanatatea organismului. Broccoli se gaseste din plin, asa ca nu ezita si prepara aceasta supa delicioasa.

Deliciu cu pui (2 portii)

Carnea de pui este foarte sanatoasa. Incearca acest deliciu de pui, sanatos si usor de preparat.

Salata de fructe de sezon (6 portii)

Nimic nu poate fi mai racoritor si mai usor decat o salata de fructe, care este mereu binevenita dupa o masa copioasa.

Salata de paste, porumb, rosii si busuioc

Daca tot se vorbeste despre sezonul salatelor, incearca aceasta combinatie de paste cu porumb, rosii si busuioc.

Salata de castraveti, cartofi si marar (2 portii)

Vara iti poate oferi o multitudine de combinatii gustoase. Incearca si aceasta reteta saraca in grasimi, dar delicioasa!

Importanta fibrelor pentru o viata sanatoasa

Fibrele sunt compusi care se gasesc in alimente si au un rol esential in mentinerea sanatatii organismului. Fibrele sunt carbohidrati complecsi si se intalnesc numai in produsele vegetariene, cum sunt cerealele integrale, fructele, legumele, nucile, plantele cu boabe (fasole, mazare) si semintele. Produsele de origine animala - carnea, branza si ouale - nu contin fibre. Doua tipuri de fibre Fibrele au un aport caloric redus in dieta zilnica intrucat nu sunt dizolvate de enzimele digestive. Acestea sunt clasificate in functie de reactia lor in contact cu apa. Astfel, sunt fibre insolubile, care se gasesc in invelisul grauntelor de cereale, sunt dure si nu se dizolva in apa, ci se imbiba, marindu-si volumul, si fibre solubile, mai putin voluminoase, care se dizolva in apa. Fibrele solubile se afla in fructele si legumele moi. Acestea formeaza cu apa in care se dizolva o substanta gelatinoasa, care ajuta la transportul si eliminarea din organism a substantelor toxice. Fibrele mentin organismul sanatos Atat fibrele solubile, cat si cele insolubile, sunt importante pentru prevenirea cancerului de intestin. Rolul lor este de a grabi tranzitul digestiv si, ca urmare, compusii din alimente care nu sunt necesari organismului sunt eliminati rapid. Fibrele solubile ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange, reducand astfel riscul de aparitie a infarctului. De asemenea, fibrele contribuie la scaderea riscului aparitiei unor afectiuni precum diabetul si boli ale sistemului digestiv. Fibrele sunt esentiale in conturarea unei diete pentru pierderea greutatii, deoarece creeaza senzatia de satietate si, cum nu se digera, nu suplimenteaza aportul de calorii pentru organism. Ce cantitate de fibre trebuie sa contina alimentatia zilnica? Potrivit recomandarilor unor nutritionisti din strainatate, o persoana adulta ar trebui sa consume cel putin cate 20 de grame de fibre zilnic. Pentru aceasta, se recomanda cat mai multe fructe, legume, cereale integrale, nuci, seminte si plante cu boabe. Pentru copii, este indicat ca in meniul zilnic sa se gaseasca cel putin 12 grame de fibre. Cum poti sa te asiguri ca in alimentatia ta se regaseste cantitatea optima de fibre? Consuma zilnic cereale integrale, cu lapte sau iaurt Inlocuieste painea alba cu paine cu graunte intregi de grau Consuma cat mai multe fructe (proaspete sau uscate) si legume

Slabeste cu dieta hipolipidica

Aportul de alimente bogate in lipide contribuie la cresterea greutatii corporale, din moment ce un gram de grasime aduce un numar aproape dublu de calorii comparativ cu un gram de proteine sau de glucide. Deci, fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei sa-ti micsorezi colesterolul sau pur si simplu vrei sa mananci sanatos, trebuie sa reduci aportul alimentar de grasimi. In acelasi timp, daca vrem sa slabim, nu este suficient doar sa reducem cantitatea de grasimi din dieta, ci sa avem si controlul cantitatii de alimente pe care o consumam. La nivel mondial, consumul de grasimi a crescut permanent. Astfel in anul 1850, consumul anual pe cap de locuitor era de 12,5 kg, in anul 1900, era de 17 kg iar in anul 2000, de 30 kg de grasime. Astfel se pune intrebarea: cate grasimi ar trebui consumate zilnic? Pentru adulti aportul de lipide din alimentatie trebuie sa se incadreze in intervalul 20-35% din ratia calorica zilnica. Adica pentru o persoana care consuma intr-o zi 2000 kcal, este recomandat sa se consume mai putin de 40 g de grasime. De asemenea, cantitatea de coleserol din alimentatie trebuie limitata la maxim 300 mg pe zi. La calcularea acestei cantitati ne ajuta foarte mult descrierea componentelor nutritive de pe eticheta fiecarui produs. Este foarte adevarat ca produsele bogate in lipide, cum ar fi uleiurile, maioneza, untul, sosurile, imbunatatesc gustul mancarii, insa nu trebuie sa ne cramponam de aceste gusturi, cu care am fost obisnuiti, ci sa descoperim gusturi naturale, nealterate, care aduc si un plus de sanatate organismului. Iata cateva variante de alimente bogate in grasimi benefice sanatatii, care pot da gust retetelor clasice: 1. Uleiul de masline - contine mari cantitati de vitamina A si E, are stabilitate termica mai mare decat altele, se oxideaza mai greu si rancezeste mai greu. 2. Semintele de dovleac - sunt o excelenta sursa de aminoacizi esentiali si proteine primare, sunt bogate in vitamine si minerale, in special zinc si fier. 3. Semintele de susan - sunt o foarte buna sursa de grasimi si proteine. Contin 50% grasimi, alcatuite in proportii egale din acid mononesaturat oleic si acid polinesaturat linolic, deosebit de bogat in magneziu, calciu, zinc si fier. O particularitate a uleiului de susan este prezenta sesaminei, o lignina cu actiune favorabila:a) scade absorbtia colesterolului in intestin;b) creste excretia colesterolului prin fecalec) inhiba partial sinteza colesterolului in ficat. 4. Avocado - este o sursa excelenta de acizi grasi benefici sanatatii, insa din nefericire, in Romania nu ne este foarte la indemana. 5. Alunele si nucile (nesarate, neprajite) - sunt bogate in grasimi naturale, minerale ca mangan, zinc si seleniu si cantitati insemnate de antioxidanti, care impiedica formarea radicalilor liberi si implicit a dezvoltarii tumorale. In concluzie, daca vrem sa slabim, sa ne mentinem la greutatea ideala si sa fim sanatosi, putem incepe prin a alege o dieta controlata sub aspect caloric (maxim 1700 kcal/zi), prin reducerea cantitatii de grasimi animale din dieta si prin preferarea lipidelor calitative, benefice sanatatii si siluetei.

Micul dejul - secretul siluetei

Exista studii si statistici clinice care au pus in evidenta faptul ca adultii si copiii care mananca sanatos dimineata au rezultate si performanta mai ridicata in raport cu persoanele care renunta la micul dejun. Aceste persoane obosesc mult mai repede datorita faptului ca organismul si, in special, creierul lor functioneaza cu resurse energetice limitate. In plus, atunci cand nu mancam dimineata, ni se face foarte foame inainte de pranz si din lipsa de timp bem o cafea sau mancam ceva foarte dulce, cat sa pacalim aceasta foame. Senzatia de satietate se va instala doar pentru o scurta perioada iar la pranz alegerea noastra va fi cu siguranta una nesanatoasa: fast food si dulciuri din abundenta. Nu acelasi lucru se intampla cand incepem dimineata cu o masa sanatoasa care ne va da cu siguranta tonus si energie. De asemenea, micul dejun este esential in curele de slabire. Tot studiile arata ca persoanele care mananca in mod regulat dimineata reusesc fara efort sa slabeasca si mai ales sa se mentina la greutatea dorita. Foarte multe persoane cred ca vor slabi mai usor daca sar peste mese, ceea ce este fals. Corpul nostru asteapta sa fie aprovizionat cu energie de cel putin trei ori pe zi si una dintre mese trebuie obligatoriu sa fie cea de dimineata. Ce ar trebui sa contina un mic dejun sanatos? In principiu proteine sau carbohidrati complecsi cu fibre. Proteinele pot fi luate din carne, oua, lactate sau soia. Fibrele pot fi gasite in cereale integrale si in fructe. Ce nu ar trebui sa contina micul dejun? Trebuie sa stam departe de cereale cu mult zahar (in special cele pentru copii), produse de patiserie si paine alba pentru ca acestea se digera rapid si devenim in scurt timp flamanzi si obositi. Nu acelasi lucru se intampla cu proteinele si carbohidratii complecsi, care ne dau senzatie de satietate pe o perioada indelungata. Exista foarte multe persoane care gasesc tot felul de scuze in ceea ce priveste micul dejun: 1. "Dimineata sunt mereu in intarziere" - atunci poti sa-ti iei micul dejun cu tine. Exista suficiente optiuni pentru un mic dejun sanatos si portabil care se poate consuma fie in masina, cand stai in trafic, fie imediat cand ajungi la birou. 2. "Dimineata trebuie sa pregatesc copiii si nu mai am timp si pentru mine" - fa din masa de dimineata o prioritate pentru toata familia. Planifica totul de seara, stati pentru cateva minute impreuna la masa si copii vor manca mai bine, mai sanatos si mai ce e mai important, se vor obisnui cu acest mod normal de viata. 3. "Micul dejun imi creeaza pofta de mancare" - asta se intampla numai atunci cand alegi sa mananci alimente bogate in glucide goale de nutrienti si pline de calorii: paine alba, cereale dulci si produse de patiserie. Alege proteinele sau cerealele integrale si lucrurile vor sta altfel. 4. "Nu mananc dimineata ca vreau sa slabesc" - daca prin eliminarea acestei mese atat de importante crezi ca vei reusi sa slabesti, un lucru e sigur, te inseli. E adevarat ca se limiteaza numarul de calorii ingerate, insa aportul caloric va fi furnizat tarziu, cand metabolismul nu mai este in stare catabolica (de ardere) ci in stare anabolica (de sinteza si implicit depunere). Si in loc sa slabesti de fapt, te ingrasi. Asadar, avand in vedere beneficiile de necontestat ale unui mic dejun sanatos, ar trebui sa fim dragute cu noi, sa eliminam orice scuza si sa ne rasfatam in fiecare dimineata cu o masa si sanatoasa si copioasa, care sa ne ajute sa fim tonice si in forma.

Cum "se traduce" indicele glicemic al alimentelor

Carbohidratii sau alimentele care contin glucide au fost si au ramas un subiect foarte dezbatut atat de dieteticieni cat si de persoanele care vor sa urmeze un regim alimentar echilibrat si sa se mentina in forma. Asadar carbohidratii au fost pusi la zid de sustinatorii dietelor hiperproteice si ai celor fade in general si sustinuti cu argumente pertinente de adeptii unei diete zilnice echilibrate. Un criteriu interesant de clasificare a alimentelor si demn de luat in seama cand vine vorba de glucide este indicele glicemic al acestora. Indicele glicemic este un indicator al vitezei de resorbtie sau de absorbtie a glucidelor consumate, viteza care determina intr-o mare masura valorile glicemiei postprandiale, adica valorile zaharului in sange intre doua mese. Indicele glicemic se refera la cresterea concentratiei glucozei sanguine, la trei ore dupa ingestia unui aliment continand 50g de glucide absorbabile. Acest indice este foarte putin influentat de continutul in proteine sau in grasimi al alimentului respectiv. Glucidele simple, adica mono si dizaharidele, au un indice glicemic ridicat, deoarece se absorb foarte repede, crescand mult concentratia glucozei sanguine si declansand o secretie masiva de insulina. Cateva exemple de indice glicemic: fulgi de porumb cu zahar 119, paine alba 100, paine integrala 80, mere 52, fasole, linte si mazare uscata 40. Nutritionistii de la King's College din Londra au constatat ca alimentele cu un indice glicemic scazut se insotesc de valori crescute ale colesterolului "bun", adica HDL, care protejeaza de infarct. Cercetarile din ultimii zece ani au aratat ca, in afara de efectul nociv asupra arterelor, zaharul si faina alba favorizeaza aparitia bolilor canceroase. Cresterea masiva a glicemiei dupa dulciuri si cereale rafinate determina nu numai o secretie mare de insulina, ci si o marire a factorului de crestere I, un stimulent mitogenic important al cresterii tumorale. Cercetatorii din Londra sustin ca persoanele care doresc sa-si protejeze arterele si inima, deci vor sa practice o profilaxie activa a afectiunilor coronariene, trebuie sa evite glucidele cu un indice glicemic mare, adica zaharul, mierea, painea alba, pastele fainoase si orezul decorticat, consumand alimente cu un indice glicemic scazut, adica produse cerealiere integrale, legume si zarzavaturi. In lista cu alimente sanatoase mai trebuie adaugat orzul, bogat in fibre solubile si cu proprietatea de a imbunatati sensibilitatea fata de insulina, precum si metabolismul glucozei. Produsele cerealiere care contin orz au un indice glicemic mai mic decat cele numai din grau. Asadar trebuie consumate alimente cu indice glicemic scazut si moderat cum ar fi: fructele proaspete si congelate, legumele (de evitat cele din conserva), cerealele integrale, nucile si semintele simple si germinate. Si in acest fel se poate consuma o mare diversitate de alimente, cu indice glicemic scazut, asigurandu-ne in acelasi timp sanatatea si silueta pe care ne-o dorim.

Slabeste sanatos si rapid cu fructe (I)

Exista o serie de alimente sau grupe de alimente asupra carora specialistii in nutritie emit teorii pro si contra; cand vine insa vorba de fructe, exista unanimitate: fructele sunt o bogata sursa de sanatate si energie si ajuta la pierderea rapida a excesului ponderal pentru ca ele au in compozitie nutrientii vitali de care organismul are nevoie. In plus, iata cateva motive care ar trebui sa ne stimuleze apetitul pentru fructe: reprezinta cel mai natural aliment, contine o mare cantitate de apa de care organismul are atata nevoie, sunt bogate in fibre, stimuleaza memoria, nu contin LDL (colesterol rau), previn si vindeca o serie de afectiuni si, nu in ultimul rand, iti dau o stare generala de bine dupa ce le consumi. De multe ori ne intrebam ce contin de fapt aceste fructe si care este modul lor de actiune la nivelul organismului nostru. Ne vom referi in continuare la fructele care se gasesc in piata si in supermaket pe toata perioada anului. 1. Merele - contin o mare cantitate de fibre solubile si insolubile, vitamina C, beta-caroten (daca se consuma si coaja), potasiu si bor. Merele contin pectine si fac parte din categoria fructelor alcaline. Consumul regulat de mere poate ajuta la scaderea colesterolului, previne si trateaza constipatia, artrita, reumatismul, guta si stimuleaza imunitatea. 2. Pepenele (rosu) contine 92% apa si 8% zahar. Contine minerale (fier), vitamine si fibre. Datorita continutului sau ridicat de apa pura ajuta la eliminarea acidului uric din rinichi. 3. Prunele - sunt bogate in magneziu, sodiu, fosfor, potasiu, fibre si fier. Prunele au un puternic efect laxativ, curata si detoxifica ficatul si intreg sistemul digestiv si sunt imuno-stimulatoare. Datorita continutului ridicat de fosfor, dieta cu prune are rezultate excelente in ameliorarea debilitatii cerebrale. 4. Portocalele - sunt o bogata sursa de vitamina C, sodiu, flavonoide si pectine. Intaresc sistemul de aparare al organismului, iar prin prezenta vitaminei C se imbunatateste absorbtia de fier; sunt considerate fructe anticancerigene (blocheaza transformarea nitratilor si nitritilor in nitozamine, care sunt asociate cu aparitia cancerului de stomac), ajuta la scaderea colesterolului, imbunatatesc structura peretilor celulari si ajuta la mentinerea unei bune circulatii la nivelul capilarelor. 5. Banana - este o buna sursa de potasiu, vitamine si minerale, fibre solubile, sunt indicate in dietele pediatrice dar si in regimul de slabire pentru ca sunt satioase si au un continut scazut de grasimi. Potasiul furnizat de consumul regulat de banane previne hipertensiunea arteriala. Bananele coapte consumate au un efect linistitor prin stimularea serotoninei (hormonul senzatiei de bine) si pot imbunatati calitatea somnului. De asemenea, ele sunt alimentul perfect de combatere a anemiei.

Cinci motive pentru care mananci prea mult

Cine nu-si doreste o silueta subtire, proportionata si atragatoare? Unele dintre noi au un metabolism bun, care le ajuta ca arderile din organism sa fie intense si sa nu acumuleze in greutate, in timp ce altele isi mentin forma fizica mergand la sala de fitness si incercand sa aiba o alimentatie cat mai echilibrata si saraca in grasimi. Cu toate acestea, uneori ni se intampla tuturor sa mancam mai mult decat de obicei... iar cantarul nu intarzie sa ne arate consecintele. Dar de ce ni se intampla astfel si cum am putea preveni acest lucru?Mananci pentru a combate stresul Mai devreme sau mai tarziu, presiunea pe care o resimti atat la serviciu, cat si acasa, te determina sa "devorezi" jumatate de ciocolata, chiar daca stii cat de multe calorii contine. De ce se intampla astfel? Atunci cand esti nervoasa si agitata, organismul secreta o cantitate mai mare dintr-un hormon numit cortizol. Ca raspuns la starea ta de anxietate, corpul "presupune" ca urmeaza sa fie supus unui efort fizic, pentru a te elibera de stres, astfel incat solicita "combustibil" pentru a putea face fata activitatii fizice.Se poate si altfel! Gandeste-te la cateva metode prin care ai putea contracara situatiile stresante din viata ta. Poate ca-ti asumi prea multe responsabilitati si, in acest caz, nu ezita sa-i rogi pe cei din jur sa te ajute, indiferent ca este vorba de familie sau colegii de serviciu. Aplica, ori de cate ori simti nevoia, o tehnica de relaxare cum ar fi yoga sau meditatia. Plimba-te, fa o baie prelungita, cu spumant si asculta o muzica linistitoare. Fii activa. Chiar si cinci minute de plimbare contribuie la reducerea nivelului de cortizol din organism.Ti-e foame tot timpul Daca faci parte din categoria persoanelor care la fiecare masa nu mai lasa nimic in farfurie si se consoleaza ca nu au ce face in acest sens pentru ca asa s-au nascut, ar trebui sa te mai gandesti o data. Potrivit expertilor americani in probleme de nutritie, nimeni nu se naste gurmand. A manca prea mult este doar un obicei care, asemeni altor deprinderi neplacute, poate fi combatut in interval de cateva saptamani.Se poate si altfel! Renunta la alimentele bogate in grasimi si inlocuieste-le cu cereale integrale, legume, fructe, iaurt sau carne slaba. Acestea iti vor conferi senzatie de satietate si, in plus, nu ingrasa. Evita sa mananci prea mult la o masa, adoptand mai bine procedeul "putin si des". Foloseste o farfurie mica, pune tacamurile pe masa dupa fiecare inghititura si mesteca incet. Digestia va fi mai buna si, foarte probabil, nu iti va mai fi foame atat de curand.Nu rezisti tentatiei Reclamele de la televizor, dulciurile pe care le vezi la magazin, afisele si panourile publicitare ale diferitelor restaurante... daca nu esti atenta, vei ceda adesea acestor tentatii. Si este suficient sa se intample de cateva ori... iar abdomenul tau deja nu mai arata asa cum iti doresti!Se poate si altfel! Distrage-ti atentia - telefoneaza-i unui prieten, fa o baie, asculta muzica, citeste un ziar sau, daca esti pe strada, indeparteaza-te cat mai repede de obiectul tentatiei. Mananca ceva usor si sanatos, ca de pilda un fruct. Acest lucru ar trebui sa combata senzatia de foame si tentatia unui sandvis suculent sau a unei ciocolate.Mananci pentru ca acest lucru te relaxeaza Daca te simti singura sau esti furioasa, nu este exclus sa-ti cauti alinarea in frigider. Aceasta cu atat mai mult cu cat anumite alimente sunt recunoscute ca avand proprietati de relaxare, chiar daca numai pe termen scurt. Dar, in felul acesta, nu faci decat sa eviti confruntarea cu propriile tale sentimente si trairi... ca sa nu mai spunem ca vei acumula in greutate, ceea ce, in perspectiva, nu are cum sa te faca sa te simti mai bine!Se poate si altfel! Incearca sa afli de ce ai tendinta de a te repezi la frigider atunci cand nici macar nu ti-e foame. Te plictisesti, esti singura, nemultumita? Este imposibil sa nu descoperi o metoda de a depasi aceste stari... una care sa nu aiba legatura cu alimentatia! Cand simti ca te cuprind gandurile triste, iesi la plimbare, deschide un roman captivant sau o revista. Sau... loveste perna cat de tare poti! Fii ingaduitoare cu tine insati si permite-ti un mic rasfat: o baie prelungita, cu spuma si lumanari aromate, o repriza de cumparaturi... imaginatia unei femei este inepuizabila!Nu dormi suficient Daca nu te odihnesti indeajuns, te vei simti in curand foarte obosita si, cum nu te poti culca in acel moment, ai tendinta sa-ti improspatezi resursele de energie fie band cafea, fie consumand dulciuri (despre care ai auzit ca sunt indicate in caz de epuizare fizica). Pe termen lung, un asemenea stil de viata poate conduce la dereglari hormonale si ale metabolismului. De exemplu, nivelul de leptina din organism (un hormon care "semnaleaza" creierului ca ai mancat suficient) va scadea, ca urmare a lipsei de somn. Se poate si altfel! Evita fumatul, consumul de alcool si cofeina, mai ales dupa-amiaza si seara. Inainte de culcare, fa o baie fierbinte si bea un pahar cu lapte cald sau ceai de tei. Incearca sa-ti stabilesti un program de culcare, pe care sa-l respecti cu strictete.

Saptamana 8 - Planuri de lunga durata

Mentinerea siluetei dobandite poate constitui partea cea mai grea din acest program. Adesea consideram moda si dieta ca si activitati temporare si renuntam la anumite obiceiuri sanatoase, odata ce am dobandit ceea ce ne doream - in cazul de fata silueta pe care am visat-o. Aceasta parte a programului se centreaza pe ideea de a continua obiceiurile sanatoase adoptate anterior pentru intreaga viata.

Saptamana 7 - Mananca sanatos acasa si in oras

Chiar si cele mai puternice motive de a slabi pot esua in momentul in care te vezi fara alimentele necesare pentru a urma dieta adoptata. In aceasta saptamana vei invata cum sa iti faci cumparaturile necesare pentru o cura de slabire completa si cum sa-ti modifici retele bogate in calorii in unele nutritive si sarace in calorii.

Saptamana 2 - Construieste-ti singura o dieta sanatoasa

Cateva cunostinte despre nutrientii de baza nu strica niciodata. Vei invata cum sa-i obtii cu ajutorul unei diete echilibrate si care sunt rolurile pe care le detin in organism. Stabilirea propriilor nevoi de calorii si nutrienti, analizarea dietei adoptate si construirea unui plan de masa sanatos si sarac in calorii sunt cateva dintre obiectivele acestei saptamani.

Saptamana 5 - Cauze fiziologice si psihologice care conduc la excese alimentare

Simti adesea nevoia sa consumi in exces unele alimente de care esti constienta ca sunt foarte nocive pentru organismul tau? Te-ai intrebat vreodata ce-ti declanseaza aceste pofte nebune de a manca? Te simti cumva vinovata pentru faptul ca nu le poti controla? Ce zici, nu te-ai simti mult mai bine daca ai afla ca la mijloc sunt niste motive pur biologice si ca nu ai luat-o razna cu mancatul?

Saptamana 6 - Evaluarea diverselor metode de a slabi

In aceasta saptamana vei afla totul despre cele mai populare diete, medicamente si suplimente pentru slabit si despre faimoasele programe de slabit in grup. Vei afla care sunt cele mai folositoare, eficiente si sigure metode de slabit si la care trebuie sa renunti.

Saptamana 4 - Schimba-ti obiceiul de a manca si propune-ti un tel

Acum ca ai inteles importanta unei diete sanatoase si a sportului, trebuie sa descoperi motivele care te fac sa castigi in greutate. Multi oameni stiu cum sa slabeasca, insa perioada exact urmatoare este cea mai problematica. Alegerile facute, precum si numerosi factori interni si externi influenteaza in mod deosebit obiceiul de a manca. Saptamana aceasta vei invata cum sa-ti modifici un obicei nedorit si distructiv de a manca si sa-ti recunosti propriile probleme de alimentatie. Vei invata sa...

Saptamana 3 - Sport si metabolism

Este foarte important sa retii ca nu esti "blocata" la metabolismul cu care te-ai nascut. De fapt, poti schimba si controla multe lucruri pentru a-ti "reactiva" metabolismul. Una dintre cele mai eficiente modalitati este sportul. In felul acesta te vei putea bucura din plin de beneficiile unei vieti active.

Saptamana 1 - Introducere si concepte de baza in ceea ce priveste pierderea in greutate

In prima faza trebuie sa aflii care sunt acei factori primari care accelereaza cresterea in greutate, cum sa evaluezi risurile pe care le implica obezitatea, cum sa-ti calculezi greutatea si cum sa-ti dai seama daca esti intr-adevar pregatita pentru a slabi. In caz contrar, nu vei fi decat o alta “statistica” adaugata celor anterioare.

Era obeză şi mânca de două ori pe seară. Acum arată incredibil!

Zahărul răspândeşte cancerul în corp

Top 10 alimente care scad tensiunea arterială

4 proprietăţi periculoase ale zahărului de care nu ştiai

12 semne ale consumului de zahăr în exces

Ţigările electronice cresc tensiunea arterială şi îmbolnăvesc inima

Cum te poate omorî munca?

40% din cazurile de cancer sunt cauzate de excesul de greutate

Un studiu explică mecanismul prin care zahărul crește riscul de cancer

Rihanna are probleme cu silueta: O zi slăbeşte, o zi se îngraşă

Studiu: Bărbaţii care se însoară cu femei inteligente trăiesc mai mult

E dependentă de fitness, dar mănâncă gogoşi şi prăjituri. Şi arată senzaţional!

A slăbit pentru că îi era ruşine să iasă pe stradă: Consuma 6.000 de calorii pe zi!

10 reguli de bază care te ajută să ai o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă

Pedeapsă pentru părinţii inconştienţi: Condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru că şi-au ucis bebeluşul cu lapte vegetal

Studiu: Un singur pahar de alcool pe zi crește riscul de cancer de sân

Murături sau legume la oțet? Știi care e alegerea mai sănătoasă?

5 lucruri pe care Dr. Oz le face ca să nu se îmbolnăvească

Pasta cu ingrediente naturale care albește dantura și previne cariile

Un bărbat a fost trezit după 15 ani de comă printr-o procedură de stimulare nervoasă

A murit de cancer la 13 ani. Părinţii au descoperit un mesaj secret lăsat de fiica lor

Incredibil! Au creat o mini-inimă dintr-o frunză de spanac

Meditația și yoga pot influența ADN-ul. Ce efect au asupra organismului?

A murit actriţa Olga Tudorache. Mesajul lui Florin Călinescu

Vitamina C ne face mai inteligenți. Ce efect are asupra creierului?

Alimente care îți întăresc sistemul imunitar în sezonul rece

Avertismentul unei femei: a fost la un pas de moarte din cauza unei pensule de machiaj

Știai că poți să pui ou crud în cafea? Rezultatul este incredibil

Ştiinţa confirmă: Pisicile şi câinii văd ceea ce oamenii nu pot

Femeile înșală mai mult decât bărbații conform studiilor

;