Cura de slabire si petrecerile de sarbatori

Faptul ca urmati un regim nu trebuie sa va impiedice sa luati parte la o receptie, izolandu-va de prieteni, de familie si de societate in general. La urma urmei, nu v-ati hotarat sa va petreceti restul vietii la o manastire. Aveti, totusi, dreptul de a fi prezent la petreceri si de a va bucura de distractii alaturi de prieteni.

Dieta de detoxifiere

Vrei sa tii o dieta de detoxifiere, insa nu stii cu ce sa incepi? Daca ne gandim serios la modul nostru de viata si la alimentele nocive pe care le consumam zilnic vom realiza ca acest lucru este absolut necesar din cand in cand.

Variante de meniu pentru Craciun

Cu siguranta ca fiecare vom sarbatori cum se cuvine Craciunul si ne vom infrupta din bunatatile preparate cu aceasta ocazie. O masa diferita de cea traditionala, care este faimoasa prin bogatia de grasimi saturate si colesterol poate fi optiunea perfecta pentru persoanele care tin cura de slabire.

Fitness & Life

World Class Health Academy, singurul club de cinci stele din Romania, isi pregateste pentru 28 - 29 ianurie 2006 o adevarata revolutie care te va ajuta sa scapi de gramele si kilogramele in plus si iti va oferi un intreg arsenal de tehnici si sfaturi folositoare pe termen lung.

Dulciuri "nevinovate"

Ciocolata, prajituri, bauturi dulci si alte dulciuri ne sunt la indemana tot timpul si de aceea consumarea lor cu moderatie devine din ce in ce mai problematica. Este foarte adevarat ca excluderea completa a zaharurilor din dieta nu e cea mai sanatoasa si mai comoda metoda de a te mentine suplu, insa trebuie tinut cont si de faptul ca aportul caloric adus de dulciuri se depune rapid sub forma de rezerve si astfel controlul greutatii devine dificil. De aceea este recomandat ca acest aport caloric sa fie adus de alimente bogate in nutrienti, substante fitochimice, fibre si vitamine vitale unei bune stari de sanatate. Tot adevarat este si faptul ca teoretic se sugereaza o cantitate limitata de dulciuri in dieta cotidiana, lucru destul de confuz de altfel. Practic nutritionistii recomanda ca zaharidele sa nu depaseasca 10% din aportul caloric zilnic, insa in aceasta ratie nu intra glucidele provenite din lapte sau fructe, ci doar glucidele adaugate din zahar, miere sau fructoza. De asemenea cantitatea de zahar adaugat variaza de la o persoana la alta in functie de necesarul caloric al fiecarui individ. Adultii sedentari si cei care incearca sa piarda excesul ponderal trebuie sa-si limiteze cantitatea de zahar adaugat la 40-45 grame pe zi, ceea ce ar corespunde unui aport energetic de 160-180 Kcal/zi. Fructele proaspete dar si cele uscate sunt bineinteles cea mai sanatoasa si mai la indemana sursa de zahar, insa exista totusi si o minima permisivitate la un alt fel de dulce care sa fie consumat fara vinovatie. Iata cateva astfel de exemple: Fursecuri din ovaz - 18 fursecuri 70 ml de ulei de masline presat la rece100 g de zahar brun300 g de germeni de ovaz instant10 g zahar vanilat2 g de bicarnonat de sodiu2 g de scortisoara Se incalzeste cuptorul la 150

Solutii de urgenta pentru silueta ta!

Dieta... un cuvant care ne da numeroase batai de cap. Dar ce ne facem inainte de vacante si sarbatori, cand riscul de a acumula kilograme in plus este foarte ridicat. Evident ca nu vom reusi sa slabim instantaneu si intr-o perioada foarte scurta de timp, insa exista cateva solutii usor de urmat care s-ar putea sa fie extrem de eficiente.

Delicioase, hranitoare si cu putine calorii

In perioada Sarbatorilor de iarna, cu totii parca nu avem decat doua preocupari: goana dupa cadouri si... ce (sau cat) sa mancam pentru a fi siguri ca vom arata stralucitor in toaletele pe care le-am ales.

Vrei sa slabesti? Iata sase scopuri pe care nu trebuie sa ti le propui

La sfarsitul oricarui an, ne simtim cumva datori sa "tragem linia" si sa calculam: ce ne-am propus anul trecut si ce am reusit sa realizam? Raspunsul variaza in functie de context, de noi insine, de cei din jur... Insa, in ceea ce priveste silueta, suntem parca mai decise ca oricand sa scapam de kilogramele acumulate si pentru aceasta, suntem gata de orice: sa renuntam la dulciuri pentru totdeauna, sa mergem zilnic la sala, sa tinem diete "spartane" si asa mai departe. Dar cate din aceste planuri sunt intr-adevar realizabile si - mai ales - indicate? Voi slabi considerabil in urmatoarele doua saptamani Pentru a elimina surplusul de greutate fara a-ti pune in pericol sanatatea este necesar un interval de cel putin sase saptamani. Dietele asa zis "miraculoase" dar foarte sarace in calorii poate ca te vor ajuta sa slabesti repede, insa in general regimul alimentar pe care il impun este atat de redus si de fad, incat foarte probabil vei abandona ideea in cel mai scurt timp. Ca sa nu mai spunem ca acest tip de dieta iti priveaza organismul de elementele nutritive esentiale si de aici pot aparea probleme de sanatate deloc neglijabile. Nu voi mai manca niciodata ciocolata Daca iti interzici orice aliment care iti place numai la gandul ca acesta contine multe calorii, vei constata ca esti mult mai tentata sa consumi (excesiv, chiar) acel produs. Este acelasi principiu valabil si in cazul fructului oprit. O strategie mult mai realista este aceea de a reduce treptat cantitatea de ciocolata (in general, este vorba de dulciuri, pentru ca ele sunt cele care ne tenteaza, uneori irezistibil...). Asadar, in loc de doua patratele zilnic, limiteaza-te la unul - sau, in loc de a manca ciocolata de cateva ori pe saptamana, consuma doar in week-end. Voi avea masura 60 in talie Nu este necesar sa arati precum Kate Moss sau Kylie Minogue pentru a avea o silueta subtire si armonioasa. Fiecare femeie este diferita - deci, este frumoasa in felul ei si nu exista doua femei cu aceeasi conformatie fizica. Putin probabil ca vei reusi sa ajungi la masurile ideale si, mai mult decat atat, in functie de celelalte parti ale corpului, exista riscul ca acel "60" la care visezi sa nu te avantajeze. Asadar, fixeaza-ti obiective mai realiste, in functie de tipul tau de silueta si de stilul de viata. Ceea ce este cu adevarat important este sa te simti bine in propria piele. Voi gati zilnic, pentru a nu mai consuma alimente semipreparate Crede-ma ca nu este necesar sa te transformi intr-un fel de Zana Domestica numai pentru ca ti-ai propus sa revii la silueta de odinioara. Stii foarte bine ca ritmul tau de lucru va fi cel putin la fel de alert ca si pana acum si ca, prin urmare, vor exista si perioade in care fie nu vei avea timp, fie nu vei avea chef sa gatesti. In serile cand ajungi acasa absolut epuizata dupa o zi de munca, intalniri de afaceri, sedinte si negocieri, in nici un caz nu vei mai avea dispozitia de a intra in bucatarie - decat doar pentru a incalzi in cuptorul cu microunde o pizza semipreparata sau, cel mult, pentru a amesteca intr-un bol ingredientele unei salate rapide. Voi merge in fiecare zi la sala de fitness Este cam aceeasi situatie precum in cazul precedent. Tu chiar crezi in mod serios ca vei avea timp si chef - in fiecare din cele 365 de zile ale anului - sa mergi la sala? Extrem de putin probabil. Te pot asigura ca vor fi si zile in care sala de fitness iti va parea extrem de departe ca sa mai mergi pana acolo, asa incat amenajeaza-ti acasa un spatiu special destinat acestui scop. Aceasta, ca sa nu mai spunem ca exista numeroase exercitii pe care le poti practica acasa fara a avea nevoie de nici un aparat - ci doar de imaginatie si vointa. Ma voi descurca singura Sustinerea si sprijinul efectiv al celor din jur sunt doua dintre aspectele deosebit de importante pentru a elimina surplusul de kilograme acumulate, asa incat nu ezita sa ceri ajutorul celorlalti - indiferent ca este vorba de partenerul de viata, prieteni, familie sau persoane aflate in aceeasi situatie.

Zece sfaturi pentru a nu te ingrasa in perioada sarbatorilor

Nu-i asa ca in fiecare an iti propui sa nu acumulezi in greutate in perioada Sarbatorilor de iarna? Cu toate acestea, la inceputul lunii ianuarie constati ca nu mai poti imbraca unele fuste sau sacouri? Ah, s-a intamplat inca o data sa exagerezi, desi tu ai impresia ca, dimpotriva, te-ai abtinut de la unele dulciuri sau mancaruri bogate in grasimi... Anul acesta insa, te vei tine de cuvant. Ne apropiem de o perioada care ar putea fi descrisa ca un fel de "zona crepusculara" a siluetei, pentru ca tentatiile gastronomice apar la tot pasul: petreceri desfasurate la birou, sarbatori in cadrul familiei, "reuniuni" anuale (organizate conform principiului "Macar de Craciun sa ne mai vedem si noi..."). Dar anul acesta, silueta ta va fi pregatita pentru toate acestea, urmand zece reguli simple si usor de pus in practica. Te vei cantari o data pe saptamana Chiar daca de multe ori nu-l putem suferi (mai ales atunci cand tinem dieta, pentru ca ne spune intotdeauna adevarul), cantarul iti va arata in ce masura iti respecti planul de a nu te ingrasa in aceasta perioada. Unica regula de care trebuie sa tii cont este urmatoarea: acelasi cantar, acelasi moment al zilei, aceeasi zi a saptamanii. N-ar fi rau sa alegi ziua de luni in acest scop, pentru ca in felul acesta vei incepe saptamana stiind exact cum stau lucrurile. Daca ai luat in greutate, fa-ti din asta o motivatie care sa te stimuleze in zilele urmatoare. Nu vei "trage chiulul" de la antrenamentele fizice programate Exercitiile fizce practicate cu regularitate ard caloriile si te ajuta sa-ti mentii greutatea sub control - dar numai daca esti constiincioasa. In perioada aglomerata a Sarbatorilor, ai putea fi tentata sa abandonezi programul pe care in restul anului il urmezi cu strictete. Ar fi pacat ca, in numai cateva saptamani, sa pierzi ce ai acumulat pana acum, asa incat fa tot posibilul sa nu te abati. Nu te pedepsi, renuntand complet la dulciuri Nu cadea in extrema cealalta. Ia o prajiturica, o felie de tort, cateva bomboane de ciocolata sau fursecuri. Ai grija doar sa nu exagerezi din punct de vedere cantitativ (uita de "numai asta si gata..."), dar permite-ti un mic rasfat. Savureaza gustul delicios mestecand incet, si acesta va dura mai mult timp. Daca iti impui restrictii absurde, nu este exclus ca peste putin timp sa "esuezi" intr-o cutie uriasa cu dulciuri. Nu vei spune niciodata: "Oricum am mancat mult la pranz, asa ca pot sa ma infrupt la cina Bine, s-a intamplat: ai luat o masa de pranz copioasa, in compania unor prieteni. Ai baut un pahar de vin, ai mancat cateva felii de paine si te-ai delectat cu un desert apetisant. Daca facem un calcul, vom ajunge probabil la concluzia ca ai asimilat in jur de 500 - 600 de calorii. In cazul in care vei avea si la cina un ospat similar, probabil vei adauga un aport de cel putin 1000 de calorii. Cel mai indicat este sa consideri masa de pranz ca fiind un "accident" si sa-ti reiei regimul alimentar obisnuit. Mananca ceva, inainte de a pleca la o petrecere Esti invitata la o petrecere si te pregatesti pentru aceasta ocazie: vestimentatie adecvata, machiaj si coafura alese cu atentie. Oglinda iti spune ca arati superb. Dar n-ai uitat ceva, oare? Deschide frigiderul si rontaie ceva usor, dar cu un continut bogat de proteine: iaurt, branza de vaci, o salata de pui sau de ton. In felul acesta, nu vei fi iremediabil "sedusa" de toate produsele alimentare atat de ispititoare si cu atat de multe calorii, care vor fi servite la petrecere. Ar fi bine sa te limitezi sa mananci ceva usor: creveti, cruditati sau preparate din carne de pui. Evita, pe cat posibil, mancarurile care contin sos (vei evita acumularea a sute, ba chiar mii, de calorii). Nu sta foarte aproape de bufet Pentru a evita sa cazi in capcana produselor atat de tentante (cel putin din punct de vedere optic, dar cu siguranta sunt delicioase), umple-ti farfuria cu fructe proaspete sau legume, iar din celelalte alimente, numai gusta cate putin. In principiu, incearca sa nu stai in apropiere de bufet, pentru a nu ciuguli diverse fara sa-ti dai seama. Bea cat mai multa apa Alimentele sarate, cabinele presurizate ale avioanelor, aerul cald si uscat din autoturism (doar pleci in vacanta, nu-i asa?) sunt tot atatia factori care contribuie la eliminarea mai rapida a apei din organism si, nu dupa mult timp, simti ca ti se usuca gura. Evita sucurile si sifonul (contin multe calorii) si ai incredere in clasica apa plata. Vei face cateva schimbari in alimentatia de Sarbatori Renunta la unt si inlocuieste laptele gras cu unul degresat sau, pentru a prepara diverse creme, lapte semidegresat. Transforma uleiul de masline intr-un aliat pentru pregatirea fripturilor si a salatelor. In loc de sosuri groase si bogate in calorii, foloseste legume taiate cubulete (ceapa, morcovi, telina sau chimen). Include legumele in meniu Chiar daca este numai pentru tine (cu toate ca, foarte probabil, ceilalti oaspeti vor fi si ei tentati), serveste si o garnitura de legume fierte, cum ar fi conopida sau broccoli. De asemenea, este recomandabila si fasolea verde. Aceste legume sunt bogate in calorii si, in afara de aceasta, contribuie la inducerea starii de satietate - asa incat vei manca mai putin. A mai ramas mancare dupa petrecere? Si ce-i cu asta? Probabil ca multora dintre noi ni s-a intamplat acest lucru: dupa ce oaspetii au plecat, aruncam o privire spre masa si observam ca nu s-a consumat tot ceea ce pregatisem. De aici pana la a rontai "putin"... si apoi "inca putin"... nu mai este decat un pas, insa esti foarte aproape de a acumula un numar considerabil de calorii. Ai putea sa faci acest lucru numai cu legumele sau cu salatele (in ipoteza in care acestea din urma nu contin sos). Restul, da-l unui cersetor.Un articol de Greta Harja 

Psihicul si alimentatia

Atunci cand atitudinea si comportamentul normal in raport cu alimentele, greutatea si imaginea corporala se altereaza, se pot dezvolta si instala tulburarile de alimentatie. Aceste anomalii pot afecta persoane de orice rasa, sex, nivel socio-economic sau de inteligenta. Statistic, tulburarile de alimentatie sunt mai raspandite la populatia alba, in special fiind afectate femeile din clasele de mijloc si superioara, cu varste intre 13 si 30 de ani. Debutul apare de obicei in timpul liceului si afecteaza 5-10% dintre eleve. Exista o serie de factori care influenteaza dezvoltarea tulburarilor de alimentatie. Perceptia corpului ideal feminin cat mai suplu, iar a idealului masculin cat mai conturat muscular, le determina pe anumite persoane sa-si stabileasca teluri nerealiste si sa faca eforturi anormale pentru a-si schimba structura corporala. De fapt aceste persoane se identifica cu forma corpului lor si dau atentie deosebit de mare dietelor drastice, cantaritului de mai multe ori pe zi si informatiilor de orice natura care privesc scaderea in greutate. Cu toate ca nu poate fi identificat un singur factor care sa constituie cauza tulburarilor de alimentatie, specialistii sunt de acord ca de cele mai multe ori aceste afectiuni se instaleaza dupa urmarea unor diete foarte restrictive in mod repetat. In ultimii 10 ani, numarul persoanelor diagnosticate cu astfel de tulburari a crescut continuu. Informarea populatiei prin materiale explicative referitoare la aceste tulburari, precum si intelegerea cauzelor si efectelor acestora, reprezinta primul pas in combaterea acestor afectiuni. Anorexia Este o tulburare alimentara care se manifesta printr-o frica irationala fata de cresterea greutatii corporale, printr-o dorinta exagerata de a deveni din ce in ce mai slab, precum si printr-o apreciere eronata a propriei forme corporale. Aceste trasaturi psihologice duc la pierderi drastice in greutate si la un refuz permanent de a mentine o greutate sanatoasa in raport cu varsta si inaltimea. Viata acestor persoane este condusa practic de calorii, grame de grasime sau controlul permanent al greutatii, iar incercarea celorlalti de a le ajuta este ignorata, refuzata sau privita cu repros. Bulimia nervoasa Este o tulburare de alimentatie caracteristica persoanelor normoponderale, care au accese de alimentatie compulsiva. Aceste persoane consuma necontrolat cantitati foarte mari de alimente intr-o perioada foarte scurta de timp si apoi incearca sa neutralizeze acel aport caloric prin actiuni de eliminare fortata. Aceste comportamente includ: vomatul provocat, administrarea de laxative sau diuretice, infometarea sau efortul fizic exagerat. Persoanele bulimice simt ca nu se pot opri din mancat si nici nu pot controla ce si cat mananca. Alimentatia compulsiva Este o tulburare de alimentatie care nu a fost recunoscuta de lumea medicala ca o problema separata si distincta de bulimie pana in 1997. Este similara bulimiei, in sensul ca persoanele cu aceasta tulburare consuma cantitati mari de alimente, in mod necontrolat, pe o perioada scurta de timp, doar ca nu au tendinta de a scapa de excesul caloric ingerat prin metodele mai sus amintite si deci, aceste persoane sunt supraponderale. Statistic s-a demonstrat ca 40-50% dintre obezi sufera de alimentatie compulsiva. Vestea buna este ca toate aceste tulburari pot fi tratate atata timp cat persoana in cauza, nutritionistul si psihologul vor comunica eficient si formeaza o adevarata echipa.

Beneficiile consumului de cereale

Incepand din copilarie si pana la maturitate, masa de dimineata are efecte benefice. Atunci cand la micul dejun nu iti lipsesc cerealele, asiguri organismului cantitatea optima de calciu, fier, vitamine, fibre, zinc si carbohidrati. Obtinute din porumb, grau, orez, orz sau ovaz, cerealele pentru micul dejun sunt una dintre cele mai importante surse de vitamine si substante nutritive, sunt gustoase si se prepara usor si rapid. Medicii si nutritionistii recomanda consumarea lor la orice varsta. Cerealele pentru mic dejun iti asigura necesarul zilnic de fier Cerealele sunt una dintre principalele surse de fier in alimentatia zilnica. Treizeci de grame de cereale asigura opt miligrame de fier, adica necesarul recomandat de fier pentru copiii cu varste intre 9 si 13 ani. Cantitati insemnate de fier, dar ceva mai greu asimilabile, contin radacina de patrunjel, smochinele, stafidele si caisele uscate, urzicile, cartofii fierti in coaja, migdalele si celelalte fructe cu coaja lemnoasa. Se estimeaza ca, anual, circa doua miliarde de oameni din intreaga lume sufera de anemie, iar numarul celor care au carenta de fier este mult mai mare. Afectiunea se agraveaza daca, pe langa fier, organismul are carenta de vitamina A si B12, sau de acid folic. Masurile ce se impun pentru tratarea anemiei sunt corectarea deficientelor de vitamine si minerale printr-o alimentatie sanatoasa. Cerealele pentru mic dejun ne asigura necesarul zilnic de carbohidrati Unul dintre elementele esentiale ale unei diete sanatoase trebuie sa fie carbohidratii. Acesta dieta include alimente care contin amidon, cum ar fi: cerealele, painea, pastele fainoase, orezul, cartofii, taiteii sau pizza. Ei mai sunt cunoscuti drept carbohidrati complecsi, deoarece sunt compusi din mai multe hidrocarburi si e nevoie de mai mult timp pentru a fi digerati. Toate cerealele de mic dejun sunt bogate in carbohidrati. Cantitatea de carbohidrati la 30 grame de cereale servite cu lapte partial degresat: Nestle Cornflakes - 30,8 grame; Nestle Fitness - 29,8 grame; Nestle Ciniminis - 29 de grame. De asemenea, in anotimpul rece este cu atat mai important sa ne asiguram ca ii furnizam organismului nostru necesarul zilnic de calciu. Acest element are, printre altele, rolul de a favoriza asimilarea elementelor nutritive si eliminarea reziduurilor acide, in urma procesului metabolic. Trei motive pentru a alege cereale pentru micul dejun Cerealele sunt bogate in substante nutritive si sunt o modalitate ideala de a incepe ziua, furnizand organismului substante nutritive si energie pentru activitatile zilnice (15% - 20% din necesarul zilnic de energie). Cerealele sunt imbogatite cu vitamine, calciu si fier, au un continut redus de grasimi si sunt bogate in fibre. Continutul bogat de substante nutritive si de vitamine reduce riscul aparitiei afectiunilor digestive, cardiace si a cancerului. In plus, sunt o sursa excelenta de calciu, care are rol in intarirea oaselor si a dintilor. Cercetarile realizate in ultimii ani demonstreaza ca cerealele au efecte benefice asupra dezvoltarii fizice si psihice a copiilor si contribuie la cresterea performantelor obtinute de ei la scoala. Cerealele sunt gustoase. Micul dejun pe baza de cereale este gustos si este apreciat de foarte multi copii. Cerealele variaza in sortimente si arome, astfel ca acestea se potrivesc diferitelor gusturi. Copiilor le place gustul cerealelor, care reprezinta un mic dejun sanatos, ce ii ajuta sa faca fata cu succes activitatilor din timpul zilei. Cerealele sunt un mic dejun la indemana. Cerealele sunt ideale pentru a pregati micul dejun usor si rapid. O conditie importanta pentru micul dejun este ca nu trebuie sa ia prea mult timp pentru pregatire. Cerealele sunt o solutie excelenta, pentru ca reduc foarte mult timpul de preparare a mesei de dimineata si, in plus, sunt sanatoase.

Sarea afecteaza greutatea?

Sarea de bucatarie (clorura de sodiu) nu are nici o valoare energetica si deci nu cauzeaza nici slabire si nici ingrasare corporala. Consumul excesiv de sare poate provoca o crestere temporara in greutate, in sensul retentei hidrice. Dimpotriva, consumul scazut de sare poate conduce la o pierdere ponderala datorata cresterii diurezei in absenta mineralelor din sare. Exista o serie de diete drastice care se bazeaza pe alimente care contin foarte putina sare si pierderea in greutate rezultata este cauzata practic de eliminarea excesiva a apei iar dupa ce se va reveni la alimentatia normala se va recastiga imediat aceasta "pierdere". In acelasi timp nu se poate spune despre sare ca nu are nici un impact pe termen lung asupra greutatii. De fapt, dietele bogate in sare afecteaza si presiunea sangelui, care la randul ei este asociata cu supraponderabilitatea. Acest lucru se explica prin faptul ca alimentele bogate in sare sunt si foarte incarcate caloric, au un continut mnim de fibre si sunt foarte procesate. Si invers, o dieta hiposalina va consta in general, din alimente sanatoase, hipocalorice si sunt asociate cu scaderea ponderala. Sare sau sodiu? In general, adaugam sare de bucatarie la gatit si in farfurie pentru a imbunatati gustul alimentelor. Producatorii din industria alimentara adauga insemnate cantitati de sare pentru a ameliora gustul alimentelor procesate si pentru a le conserva cat mai bine. Insa atunci cand ne uitam pe eticheta produselor alimentare, cautam de fapt cantitatea de sodiu pe care o contine respectivul produs. Asadar notiunile de sare si sodiu sunt diferite: sodiul se gaseste natural in produsele alimentare neprelucrate iar sarea de bucatarie contine si sodiu in procent de 40%. Asadar cand se adauga unui aliment, suplimentar, sare, va creste aportul de sodiu al respectivului aliment cu 40%. De ce sarea cauzeaza retentie hidrica? Organismul nostru contine o serie de electroliti (in principal sodiu si potasiu) care conduc impulsurile nervoase ce contraleaza functiile de baza ale corpului nostru. Pentru o buna functionare a organismului se impune deci ca acesti electroliti sa aiba o concentratie constanta si deci eliminarea totala a sarii din alimentatie nu este recomandata. In acelasi timp, concentratiile prea mari de electroliti aflate in circuitul sanguin, declanseaza mecanismul senzatiei de sete si de aceea se va consuma o anumita cantitate de apa pentru reechilibrare hidrica si electrolitica. Acesta este motivul pentru care foarte multe baruri si restaurante ofera gratis alune si cipsuri foarte sarate, tocmai pentru a se consuma multe lichide. Rinichii sunt cei care mentin concentratia de electroliti constanta prin cresterea sau descresterea cantitatii de apa retinute. Ca rezultat al acestei retentii hidrice in sange apare o crestere a tensiunii arteriale si este stiut faptul ca hipertensiunea arteriala reprezinta un mare factor de risc pentru sistemul cardiovascular. Asadar sarea trebuie consumata in cantitati moderate in asa fel incat sa pastram echilibrul electrolitic al organismului constant, valoarea tensiunii arteriale in limite normale si o greutate corporala care sa nu fie modificata de retentia hidrica nedorita.

Cum sa-mi activez metabolismul?

Metabolismul este procesul prin care organismul nostru combina substantele nutritive, trofinele cu oxigenul pentru a obtine energia necesara functionarii sale corespunzatoare. Aceasta energie este masurata in calorii si reprezinta pentruorganismul uman ceea ce reprezinta benzina pentru un automobil. Atunci cand principala noastra sursa de energie, zaharul din sange (glucoza), se consuma, procesul metabolic se concentreaza asupra grasimilor in vederea obtinerii energiei mentionate. Similar, atunci cand rezerva de zahar din sange este prea mare, metabolismul tinde sa depoziteze excesul de "energie" prin transformarea lui in grasimi ce urmeaza a fi utilizate altadata. Chiar si cand organismul nostru se afla in stare de repaus, el consuma totusi o cantitate de energie minima necesara pentru a asigura functionarea organelor vitale si mentinerea temperaturii sale normale. Sigur ca atunci cand facem exercitii fizice, corpul are nevoie de mai multa energie si metabolismul accelereaza pentru a i-o furniza. Dar in cea mai mare parte a timpului nu suntem foarte activi, si acesta este motivul pentru care cei mai multi dintre noi am dori un metabolism mai ridicat. Dorim sa ardem calorii tot timpul, chiar si atunci cand stam sau cand dormim. Inseamna asta o mai mare eficienta? S-a scris mult in jurul acestui subiect, al accelerarii metabolismului, si multe articole au sugerat ca un metabolism crescut este mai eficient pentru ca arde mai multe calorii. Acest lucru este foarte adevarat daca scopul este scaderea in greutate. Dar este interesant de remarcat ca un metabolism crescut este de fapt mai putin eficient, avand nevoie de mai multa hrana pentru a mentine greutatea corporala. Acest lucru este impotriva felului in care natura ne-a proiectat modul de supravietuire. Si este foarte important de remarcat ca un metabolism crescut implica o imbatranire mai rapida. Ar trebui sa ne intrebam daca este de dorit sa functionam ca un motor supraturat, dar neconectat la cutia de viteze. Este mai degraba de dorit sa ne asiguram o hranire cat mai sanatoasa, in cantitati rezonabile, insotita de un program de exercitii fizice regulate. Putem asadar mentiona cateva reguli prin care metabolismul poate fi imbunatatit in mod natural, printr-un mod de viata sanatos. 1. Mancati des, nu sariti peste mese si consumati gustari sanatoase intre mese Prin mese frecvente se evita infometarea, se asigura o sursa constanta de energie si se mentine eficienta metabolismului.Organismul uman este dotat cu un mecanism de supravietuire prin care se depoziteaza grasimea pentru a ne proteja de infometare. Atunci cand sarim peste o masa sau tinem o dieta foarte stricta, organismul crede ca urmeaza o perioada grea, de infometare si reactioneaza prompt, incetinind metabolismul pentru a conserva energia. Se conserva in special depozitele de grasime, pierderea in greutate are loc in special prin pierderea apei si a muschilor. De aceea se spune ca pentru a mari metabolismul este indicat sa mancam de 5-6 ori pe zi, 3 mese principale si gustari intre ele. In acest fel, asiguram un metabolism ridicat pe tot parcursul zilei. Sa nu uitam bineinteles ca tocmai gustarile intre mese pot fi printre cauzele cresterii in greutate. Este deci foarte important ca acestea sa fie sanatoase, portionate pentru a evita tentatia consumarii unor cantitati mari, iar mesele principale vor fi reduse cantitativ exact pentru a compensa caloriile aduse de catre gustarile intre mese. 2. Faceti exercitii fizice in mod regulat Nu numai ca efortul fizic duce la cresterea metabolismului, dar acesta din urma va ramane la cote inalte si pentru o importanta perioada de timp dupa terminarea exercitiului. Este o modalitate sigura de a arde mai multe calorii. Iar efectele benefice ale exercitiilor fizice regulate asupra sanatatii depasesc cu mult efectul de imbatranire pe care il poate avea un metabolism accelerat. 3. Imbunatatiti raportul dintre procentul de muschi si de grasime In general, activitati fizice intense cum ar fi alergarea, ard mai multe calorii decat activitati de constructie musculara cum sunt ridicarile de greutati. Dar nu trebuie uitat ca muschiul arde mai multe calorii decat grasimea. Asta inseamna ca metabolismul este cu atat mai activ cu cat masa musculara este mai mare. Asadar este bine sa alegem caile naturale si echilibrate prin care sa ne turam organismul sa arda si prin acest tratament bland, el ne va fi cel mai bun si apropiat prieten.

Dieta anti-obezitate

Obezitatea a devenit o problema serioasa de sanatate publica in majoritatea tarilor puternic industrializate, ea afectand un segment de populatie in continua crestere. Inainte de orice, obezitatea trebuie considerata mai putin o problema de estetica si mai mult o problema de sanatate care atrage dupa sine complicatii medicale, dizabilitati temporare sau permanente, scaderea duratei de viata si, nu in ultimul rand, un cost mare pentru intreaga societate. Asadar, o persoana obeza este predispusa la o serie intreaga de complicatii medicale: generale, cardio-vasculare, legate de anestezie, pulmonare, endocrino-metabolice, osteo-articulare, etc. Din punct de vedere al modului de distributie a stratului adipos excedentar se cunosc mai multe tipuri de obezitate: Tipul I - distributia excesului ponderal este "armonioasa"; Tipul II - numit si obezitate ginoida, la care grasimea este repartizata mai mult pe zona inferioara a corpului (coapse, pelvis). Acest tip de obezitate este cel mai inestetic insa asociat cu cele mai mici riscuri medicale; Tipul III - numit obezitate viscerala, la care grasimea se acumuleaza cel mai mult in organele interne, cum ar fi viscerele abdominale. Acest tip de obezitate este cel mai putin vizibil, insa riscurile pe care le implica asupra sanatatii sunt cele mai mari. Tipul IV - cunoscut si sub numele de obezitate androida, la care grasimea se depune pe partea superioara a corpului. Acest gen de obezitate este specific in general barbatilor si are consecinte destul de serioase asupra sanatatii. Pentru eliminarea obezitatii exista o strategie de tratament bine stabilita, care se aplica in functie de particularitatile fiecarui caz. Primul pas consta in evaluarea istoriei medicale a fiecarui pacient, tratamente deja incercate, obiceiuri alimentare, profile psihologice si de comportament, influente profesionale si familiale. Urmatorul pas consta in stabilirea unui program alimentar combinat cu exercitii fizice, daca e cazul, la prescrierea unei medicatii ajutatoare, chirurgia gastrica fiind o optiune in functie de decizia medicului curant. Ce este necesar sa se inteleaga de la inceput este faptul ca indiferent de forma de tratament aleasa, aceasta trebuie aplicata pe o perioada cat mai lunga de timp. Acest lucru este in general greu de acceptat de pacientii obezi, care sunt disperati sa gaseasca un tratament miracol. Eficacitatea tratamentului de lunga durata este de fapt singura garantie a succesului. Dietoterapia este prima componenta a tratamentului pacientului obez. Elaborarea unui program nutritional se bazeaza pe faptul ca fiecare individ este unic (bagaj genetic, istorie medicala, mod general de viata) si de aceea dieta trebuie personalizata in asa fel incat sa se furnizeze alimente sanatoase, variate, echilibrate nutritional in functie de nevoile fiecarui pacient. O dieta echilibrata ar trebui sa acopere urmatoarele cerinte nutritionale: 12-15% proteine, 30-35% lipide si 50-55% glucide (carbohidrati). Atunci cand pierderea ponderala este impusa, aportul caloric este redus, iar tipul alimentelor si frecventa meselor sunt principala preocupare pentru a obtine efecte durabile in timp. Glucidele consumate trebuie sa fie in majoritate complexe, iar aportul celor simple trebuie redus cat mai mult cu putinta. Glucidele trebuie sa reprezinte cel putin o jumatate din aportul total de trofine (substante alimentare) intr-o zi, intrucat ele furnizeaza energie pentru desfasurarea activitatilor fizice si de asemenea calmeaza senzatia de foame. Caloriile provenite din glucide complexe sunt in general catabolizate, consumate si nu se vor depune in rezerve de grasime. Lipidele sau grasimile sunt o sursa majora de energie pentru organismul uman, insa nu e singura si, in plus, o cantitate prea mare de grasimi (35%) in dieta este daunatoare, datorita cresterii riscului de hipercolesterolemie. Sistemul circulator este cel mai afectat, deoarece nivelul crescut al colesterolului contribuie la cresterea incidentei accidentelor vasculare si a numarului de infarcturi cardiace. Atunci cand nivelul colesterolului creste peste limita normala si pentru perioade indelungate, acesta se depune ca o ceara pe peretii interiori ai arterelor si reduce sau blocheaza circulatia sanguina. Organele care primesc sange de la aceste artere au de suferit, deoarece nu primesc suficient oxigen si nutrienti, cat ar avea nevoie. De exemplu, atunci cand circulatia cerebrala este blocata, se produc accidentele cerebrale. Colesterolul provine din doua surse: cel mai mult se produce in ficat, prin transformarea diversilor nutrienti, in special grasimi saturate. Din moment ce toate animalele isi produc propriul colesterol, cealalta parte din colesterolul uman provine direct din consumul produselor animaliere. Acest colesterol este absorbit in intestin si se adauga la cel produs de ficat. Este cunoscut faptul ca o dieta bogata in grasimi saturate conduce la cresterea productiei de colesterol din organism. Asadar, prin reducerea cantitatii de grasimi din dieta se poate mentine nivelul colesterolului sanguin total in limite normale. Grasimile din dieta ar trebui sa provina din: carne de pui sau de curcan, peste, lactate degresate partial, ulei de masline sau alune si seminte crude. Proteinele pot fi consumate in proportie de maxim 15% din ratia zilnica de trofine. Este recomandat sa se consume atat proteine din surse vegetale, cat si animale. Proteinele animale se gasesc in carne si produse din carne, peste, oua si lactate. Legumele uscate sunt bogate in proteine, la fel cerealele si painea. Necesarul de fibre, care este de circa 30-40 g/zi, este furnizat de legume, fructe si cereale. Fiecare masa ar trebuie sa contina un fruct si o leguma proaspata. Lichidele consumate trebuie sa aduca minim 1,5 litri de apa pe zi iar apa este singurul lichid cu adevarat necesar pentru organismul nostru. Odata stabilite tipul si cantitatea alimentelor, este necesara schimbarea obiceiurilor alimentare avute anterior. Astfel gustarile cvasi-permanente, cantitatile excesive de lipide si volumul prea mare de alimente consumate in timpul meselor principalele vor disparea din noul mod de viata al pacientului obez. Sunt recomandate trei mese pe zi si cate o gustare intre mese; este foarte important ca fiecare masa sa se desfasoare intr-o atmosfera relaxata, pozitiva, fara graba. Indicatiile precise si la obiect in legatura cu regulile de alegere a alimentelor si cantitatile optime, vor fi determinate de particularitatile fiecarui individ.

Alimenteaza-te sanatos in anotimpul rece

Acum, cand iarna aproape ca si-a intrat pe deplin in drepturi, este cu atat mai important sa ne asiguram ca ne alimentam sanatos, furnizandu-i organismului nostru necesarul zilnic de vitamine, minerale, carbohidrati si calciu. Aceste substante nutritive se gasesc, in procentajul optim, in delicioasele cereale pentru mic dejun, pe care iti recomandam sa le consumi cat mai des posibil - ideal, potrivit specialistilor in nutritie, ar fi de trei ori pe zi. Cerealele pentru mic dejun iti asigura necesarul zilnic de fier Cerealele sunt una dintre principalele surse de fier in alimentatia zilnica. Treizeci de grame de cereale asigura opt miligrame de fier, adica necesarul recomandat de fier pentru copiii cu varste intre 9 si 13 ani. Cantitati insemnate de fier, dar ceva mai greu asimilabile, contin radacina de patrunjel, smochinele, stafidele si caisele uscate, urzicile, cartofii fierti in coaja, migdalele si celelalte fructe cu coaja lemnoasa. Se estimeaza ca, anual, circa doua miliarde de oameni din intreaga lume sufera de anemie, iar numarul celor care au carenta de fier este mult mai mare. Afectiunea se agraveaza daca, pe langa fier, organismul are carenta de vitamina A si B12, sau de acid folic. Masurile ce se impun pentru tratarea anemiei sunt corectarea deficientelor de vitamine si minerale printr-o alimentatie sanatoasa. Cerealele pentru mic dejun ne asigura necesarul zilnic de carbohidrati Unul dintre elementele esentiale ale unei diete sanatoase trebuie sa fie carbohidratii. Acesta dieta include alimente care contin amidon, cum ar fi: cerealele, painea, pastele fainoase, orezul, cartofii, taiteii sau pizza. Ei mai sunt cunoscuti drept carbohidrati complecsi, deoarece sunt compusi din mai multe hidrocarburi si e nevoie de mai mult timp pentru a fi digerati. Toate cerealele de mic dejun sunt bogate in carbohidrati. Cantitatea de carbohidrati la 30 grame de cereale servite cu lapte partial degresat: Nestle Cornflakes - 30,8 grame; Nestle Fitness - 29,8 grame; Nestle Ciniminis - 29 de grame. De asemenea, in anotimpul rece este cu atat mai important sa ne asiguram ca ii furnizam organismului nostru necesarul zilnic de calciu. Acest element are, printre altele, rolul de a favoriza asimilarea elementelor nutritive si eliminarea reziduurilor acide, in urma procesului metabolic. Cerealele pentru mic dejun sunt o excelenta sursa de vitamine Vitaminele sunt substante organice indispensabile functionarii normale a organismului si care, cu unele exceptii, nu pot fi sintetizate in cadrul metabolismului intern. Ele regleaza metabolismul prin sistemele enzimatice, lipsa unei vitamine putand deregla intregul organism. Este important de stiut ca vitaminele nu isi pot indeplini rolul in organism in lipsa celorlalte substante nutritive, mai ales a mineralelor. Principalele vitamine prezente in continutul cerealelor sunt vitaminele complexului B (B1 - tiamina, B2 - riboflavina, B3 - vitamina PP sau nicotinamida, B5 - acidul pantotenic, B6 - piridoxina, B12 - cobalamina, acidul folic) si vitamina C. Cerealele pentru mic dejun sunt recomandate in alimentatia zilnica intrucat contin grasimi nesaturate, cantitati importante de fibre si carbohidrati. Cerealele sunt si o excelenta sursa de vitamine de tipul B, minerale - precum fier, magneziu, cupru, fosfor si zinc - si antioxidanti. Cerealele, o sursa importanta de fosfor si magneziu Ca si vitaminele, mineralele sunt foarte importante pentru buna functionare a organismului, care nu este sanatos daca aceste substante sunt in deficit. Mineralele reprezinta aproximativ 5 la suta din greutatea organismului, iar cele mai importante sunt urmatoarele: calciu, fosfor, potasiu, magneziu si sodiu. Fosforul este necesar pentru o structura normala a oaselor si a consistentei acestora (mentine sanatatea sistemului osos si a danturii). De asemenea, are un rol important in asimilarea glucozei si transformarea ei in energie. Acest element este necesar pentru functionarea normala a muschilor, sistemului nervos si pentru producerea energiei. Magneziul este necesar pentru mentinerea sanatatii sistemelor de reproducere si imunitar, ca si pentru refacerea si regenerarea tesuturilor. De asemenea, are un rol important in functionarea optima a inimii. Pentru a te asigura ca organismul tau nu este lipsit de nici una dintre aceste substante importante, consuma zilnic cereale cu lapte sau iaurt. Sunt delicioase si usor de preparat si te ajuta sa treci mult mai usor peste aceasta perioada friguroasa, fara ca sanatatea ta sa aiba de suferit. Nu este oare mult mai usor sa previi decat sa tratezi?

Solutii reale pentru obiceiuri nesanatoase de a manca

In cazul in care te confrunti cu probleme legate de greutate, obiceiurile nesanatoase de a te alimenta constituie motivul kilogramelor acumulate in plus. Daca te-ai obisnuit sa savurezi in fiecare seara un bol cu inghetata in timp ce vizionezi serialul preferat, bineinteles ca vei considera ca faci un mare sacrificiu daca renunti la acest obicei nesanatos.

Secretul frumusetii starurilor: dieta de detoxifiere

Sa traiesti intr-un mediu poluat, respirand un aer la fel de poluat, sa mananci alimente contaminate cu pesticide si hormoni si, in acelasi timp sa fii sanatos, nu se poate. Aceasta este concluzia la care ajungem de fiecare data cand ne gandim mai serios la modul nostru de viata si la adoptarea unei diete de detoxifiere. Celebritati care promoveaza aceasta dieta exista si mai ales arata minunat si sustin ca se simt la fel dupa urmarea periodica a dietei de eliminare a toxinelor: Kim Wilde, Madonna sau Carol Voderman. Toxinele sunt de fapt niste substante cu efect negativ asupra organismului si a starii generale de sanatate. Pierderea unor kilograme inestetice, ameliorarea celulitei, eliminarea senzatiei de balonare si imbunatatirea aspectului pielii sunt doar cateva beneficii pe care le aduce acest program de detoxifiere. Sustinatorii acestei diete spun ca organismul nostru este expus unei absorbtii continue de toxine care provin din: poluare, fum de tigara, pesticide, aditivi alimentari, alcool, cofeina sau alimentatie necorespunzatoare. Pe masura ce aceste toxine se depun in rezerve, apar o serie de probleme de sanatate cum ar fi: supraponderalitate, celulita, migrene, oboseala, balonare, imunitate scazuta, apetit sexual scazut, infertilitate, chisturi ovariene, alergii, depresie, constipatie, durere si stare generala de disconfort. Procesul de detoxifiere ajuta la eliminarea acestor substante nocive din organism, iar rezultatul consta in imbunatatirea tonusului general, in pierderea kilogramelor nedorite si in recuperarea mai rapida din eventualele afectiuni existente. Detoxifierea in sine presupune mai multe aspecte care variaza de la urmarea unei diete de reechilibrare organica pana la efectuarea unor sedinte de sauna, de masaj terapeutic sau de irigare a colonului. Alegeri cu... grad scazut de toxicitate Exista o serie de alimente permise si altele interzise in dieta de detoxifiere. Interzise sunt alimente cum ar fi: produsele lactate, carnea, pestele, ouale, cofeina, sarea, zaharul si alimentele procesate. Iata cateva grupe de alimente permise la micul dejun, la pranz si la cina. Cateva variante de mic dejun de detoxifiere ar putea fi: germeni de ovaz fierti cu fructe proaspete, musli cu suc proaspat de grapefruit sau salata de fructe proaspete. Pentru pranz ar putea fi considerate urmatoarele variante: supa de legume cu germeni de grau sau de ovaz, salata de cruditati cu seminte de dovleac, orez fiert cu salata de cruditati, tzatziki cu cruditati, avocado proaspat cu salata verde si zeama de lamaie, cartof copt in coaja, legume inabusite. Cina ar putea consta in unul din urmatoarele feluri: ghiveci de legume, legume pe grill cu zeama de lamaie si usturoi, porumb fiert, suc proaspat de legume, salata de telina cu miez de nuca. In afara de faptul ca poate acoperi fara probleme necesitatile nutritive ale organismului, dieta de detoxifiere mai are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele si aspectul dermal, da energie si vitalite sexuala, digestie usoara, memorie buna si capacitate de concentrare crescuta. Si toate aceste beneficii obtinute in urma unui program alimentar vegetarian se explica practic prin cresterea cantitatii de vitamine si minerale consumate; acestea ajuta la intarirea sistemului imunitar, mentin oasele puternice, ajuta digestia si reduc greutatea corporala la normalitate. Sunt aceste obiective reale si posibile? Absolut, incercati-o si veti vedea. Aveti doar de castigat!

Cerealele integrale - energie si vitalitate in anotimpul rece

Pentru a trece cu bine de anotimpul friguros si a avea energie la fel ca in orice alta perioada a anului, este necesar sa ai o alimentatie cat mai bogata in vitamine, carbohidrati, antioxidanti, fibre si minerale. Oare ce tip de aliment ti le-ar putea oferi pe toate acestea la un loc si, in plus, un gust delicios si putine calorii? Nu este nici o vrajitorie la mijloc - este vorba de cerealele integrale pentru mic dejun. Acestea nu contin multe grasimi saturate si nici colesterol, dar sunt bogate in grasimi nesaturate, fibre, carbohidrati si proteine Pe langa elementele nutritive pe care le contin si deci, aportul considerabil de energie pe care il vei avea, cerealele integrale te ajuta sa previi anumite afectiuni importante, precum diabetul si diverse boli cardiovasculare sau maligne (cum ar fi cancerul de colon, de rinichi si cel mamar). Ele regleaza presiunea sangelui, stimuleaza functiile colonului, faciliteaza procesul de digestie si schimbul celular si confera organismului un complex important de vitamine si minerale. Este recomandabil ca aproximativ jumatate din cantitatea totala de cereale pe care o consumam zilnic sa fie constituita din cereale integrale. Ideal, spun specialistii in nutritie, este sa consumi trei portii de cereale integrale pe zi. Posibilitatile de alegere sunt numeroase: paine din faina integrala, cu germeni de grau, cu seminte, orez brun, cereale integrale pentru micul dejun, orezul integral, porumbul. Prin urmare, consuma zilnic cereale integrale, cu lapte sau iaurtsi, pe cat posibil, inlocuieste painea alba cu paine cu graunte intregi de grau. Calitatile nutritive ale produselor obtinute din cereale sunt bine cunoscute. Daca nu este posibil sa consumi cereale de trei ori pe zi, nutritionistii iti sugereaza ca cel putin doua dintre mese zilnice sa contina cereale - de preferinta micul dejun si o gustare in timpul zilei - pentru a-i asigura organismului necesarul de vitamine si minerale, dar si ca parte a unui regim alimentar sanatos, fara grasimi. Cerealele integrale constituie ingredientul ideal al unui mic dejun sanatos. Atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ele confera organismului uman necesarul zilnic de vitamine si substante nutritive. Consumate dimineata, asigura un echilibru alimentar pentru intreaga zi si in plus, sunt usor de preparat.

Este medicatia solutia problemelor mele de greutate?

Se vorbeste peste tot despre medicatia de slabire si despre modul ei de functionare: unele pastile reduc apetitul, altele cresc viteza metabolismului sau mai exista unele care blocheaza absorbtia grasimilor. Deschizi o revista sau televizorul sau cauti pe internet si poti sa inveti despre medicamentele si suplimentele de slabit care te "ajuta" si in alte nenumarate privinte. Rezultatul este in mod constant acelasi: putine au efect, majoritatea nu au si cam toate sunt periculoase prin nenumaratele contraindicatii pe care le dau. Cu totii visam la magica pilula care ne va permite sa mancam cat, ce si cand vrem. Insa realitatea ne demonstreaza ca ea nu exista si ca oamenii sufera de boli mai mult sau mai putin grave nu din cauza obezitatii in mod direct ci din cauza alimentelor nesanatoase pe care le consuma. Asadar un medicament care ti-ar permite sa mananci mai mult si sa ramai suplu in acelasi timp nu ar functiona decat daca ai consuma alimente sanatoase. Si in acelasi timp, daca mananci sanatos de ce sa mai iei medicamente? Medicamentele care reduc apetitul sunt cele mai folosite de persoanele care se simt permanent infometate, din cauza alimentatiei deficitare in nutrienti. Iar lucrurile sunt chiar simple: 1. Alimentele sanatoase, cum ar fi: legumele si fructele proaspete, cerealele integrale bogate in fibre satisfac nevoile noastre cantitative intr-un mod complex, in sensul ca ele nu ne furnizeaza doar un volum alimentar suficient, ci ofera organismului sansa sa le proceseze intr-un timp mai indelungat; si astfel senzatia de satietate se instaleaza pe o perioada mai lunga. 2. Asa cum organismul poate suferi din cauza absentei unor substante, cum ar fi cofeina, el poate avea aceeasi reactie si fata de altele cum ar fi: excesul de sare, zahar sau grasime, luate evident din alimente procesate si nesanatoase. Cand acest lucru se intampla, noi il percepem ca pe o senzatie de foame, dar de fapt nu este decat dorinta corpului nostru de a-si satisface propriile dependente. 3. Organismul nostru cere o nutritie adecvata si ne semnaleaza neprimirea acesteia prin senzatia de permanenta foame. Asadar putem consuma o dieta hipercalorica formata insa din alimente nesanatoase si in acelasi timp sa ne simtim flamanzi. Asa se explica faptul ca persoanele supraponderale sunt de fapt malnutrite. Asadar se indica sa se consume o dieta cu o ratie nutrienti / numar de calorii cat mai mare si asa niciodata nu vom fi supraponderali si flamanzi, in schimb vom fi sanatosi. Revenind la medicatia de slabire, trebuie spus ca persoanele care sunt obeze din cauze medicale sunt foarte limitate ca numar. In cazul in care o persoana sanatoasa doreste totusi sa primeasca medicatie de slabire, primul pas care se face in aceasta directie este consultarea medicului. 1. Toate medicamentele de acest tip au contraindicatii si interactioneaza cu alte medicamente care ar putea fi luate. 2. Nu trebuie considerat ca medicamentele de slabit care nu necesita reteta de la medic sunt mai sigure decat cele care necesita prescriptie medicala; atentia trebuie sa fie aceeasi. 3. Nu trebuie echivalat termenul de natural sau din plante cu notiunea de supliment sigur si fara reactii adverse. Natura creeaza la fel de bine si plante otravitoare si trebuie stiut ca multe produse naturale inofensive pot deveni toxice atunci cand sunt folosite in cantitati prea mari sau sunt amestecate cu anumite alte ingrediente. Daca totusi medicul recomanda administrarea unui medicament de slabit, trebuie inteles mai ales de ce acea pastila este inlocuitorul alimentului sanatos si al execitiului fizic regulat. Ultimativ trebuie sa se schimbe modul de viata: sa se consume alimente sanatoase si sa se faca miscare, altfel orice pierdere in greutate, prin orice metoda va fi doar de scurta durata si sanatatea va fi cea care pierde din aceasta experienta.

Slabeste 8 kg in 3 saptamani!

La un moment dat te privesti in oglinda si nu iti mai place ce vezi. Simti ca privirile celorlalti iti cantaresc cele cateva kilograme in plus, nu te mai simti la fel de atragatoare, celulita a devenit si mai vizibila, iar hainele parca sunt prea stramte sau nu mai vin deloc! Ce e de facut? Doar o dieta, nu este de ajuns!Centrul de Slabire BettyBlue iti recomanda programul de SLABIRE RAPIDA.In acest program sunt combinate sedintele de electrostimulare cu impachetarile anticelulita si de slabie. Ce se intampla de fapt?Electrostimularea ajuta la tonifierea musculaturii intr-un timp foarte scurt, deoarece 45 minute de electrostimulare echivaleaza cu 6 ore de fitness! Prin tonifierea musculaturii, stratul adipos se micsoreaza iar celulita se va elimina. In acelasi timp printre alte beneficii ale acestui tratament se numara: imbunatatirea circulatiei, care duce la un echilibru al organismului nostru ajutand la eliminarea toxinelor si arderea grasimilor.Impachetarile de slabire rapida cu termosudatie ajuta la eliminarea apei retinute in corp, si chiar dupa prima sedinta puteti da jos peste 1kg si 1 cm in circumferinta!Cu ajutorul impachetarilor anticelulita cu FANGO Silhouette celulita se va elimina rapid, rezultatele facandu-se vizibile chiar dupa prima impachetare, prin nivelarea stratului de

Un exemplu de urmat! Povestea emoționantă a unui părinte divoțat

Ce se întâmplă când copiii se îmbracă singuri: Nimeni nu mai e ca ei!

Ceaiul de oregano este foarte sănătos. Cum îl prepari și la ce este bun?

6 cauze ale retenției de apă în organism

9 alimente care curăță dinții și îi albesc

6 semne care arată că ficatul tău are probleme

7 trucuri din filmele de acţiune care îţi pot fi folositoare când eşti în pericol

Anastacia, învingătoare în faţa cancerului: „Nu sunt o victimă, sunt o supravieţuitoare“

A murit de cancer de colon la 32 de ani: Doctorii i-au spus că e prea tânără ca să aibă aşa ceva

De ce se nasc bebelușii cu atât de mult păr?

Un gest frumos pentru studenţi: În fiecare an face asta!

8 lucruri pe care să nu le introduci niciodată în cuptorul cu microunde

Prinţul Harry are o iubită frumoasă şi puternică: Meghan Markle e dependentă de yoga

Primul spital privat de dermatologie-venerologie din România

Masca pentru corp care îți va face pielea frumoasă și catifelată. Cum să o prepari

Corelația dintre depresia postpartum și perioada nașterii

Greșeli pe care le fac părinții cu scaunul de mașină pentru bebeluși în timpul iernii

Studiu. De ce copiii nu ar trebui să aibă prea multe jucării

Exemplul unei femei puternice: A slăbit 136 de kilograme în 18 luni şi îşi reface pozele vechi

Apa alcalină omoară celulele canceroase. Cum să o prepari acasă

Muștele sunt mult mai scârboase decât credeam. Iată de ce!

10 copii celebri care s-au schimbat mult după ce au crescut

Semne care indică faptul că ai un organism acid

Ce afecțiuni poți trata cu apă cu lămâie?

Biopsia lichidă, un test nou extrem de util pentru bolnavii de cancer

O fetiță a aflat că mama sa are o aventură. Ce s-a întâmplat când a sunat tatăl?

Semne pe care ți le trimite Universul când ești pe calea greșită

O nouă imunoterapie decontată în România pentru cancerul pulmonar şi renal

14 imagini care demonstrează că e o misiune imposibilă să faci cumpărături cu copiii

Ce semnale de alarmă îți dă corpul dacă ai probleme cu rinichii

;