Tine dieta inainte de Sarbatori!

Specialistii spun ca recuperarea dupa Sarbatori, incepe… inainte de Sarbatori. Este foarte greu, aproape imposibil, sa rezisti bunatatilor de Craciun si de Anul Nou, asa ca este mai bine sa-ti modelezi silueta inainte de Sarbatori.
Specialistii spun ca recuperarea dupa Sarbatori, incepe… inainte de Sarbatori. Este foarte greu, aproape imposibil, sa rezisti bunatatilor de Craciun si de Anul Nou, asa ca este mai bine sa-ti modelezi silueta inainte de Sarbatori.

Ai cel putin doua motive sa faci asta: rochiile si tinutele pregatite pentru Sarbatori iti vor veni mult mai bine si, in plus, faci loc pentru cele cateva kilograme pe care inevitabil le vei acumula.  
 

Regimul hipocaloric, cel mai potrivit


Jean-Marie Bourre
, medic nutritonist si membru al Academiei Medicale din Paris, recomanda regimul hipocaloric, care sa te ajute sa pierzi intre trei si cinci kilograme, in functie de greutatea ta corporala.
“Ideea regimului dinaintea Sarbatorilor pleaca de la faptul ca, pe de o parte, te vei simti in forma, si pe de alta, elimini riscul unei acumulari exagerate de kilograme in plus. Nu in ultimul rand, mizeaza pe faptul ca nicio femeie nu va manca fara limita de Sarbatori, daca in urma cu doar cateva zile a terminat o dieta, care a dat roade si care o face sa se simta in forma, supla si frumoasa”, afirma Jean-Marie Bourre.

 
Solutia este sa alegi un regim lejer, hipocaloric, bazat pe carne, lactate si fructe, care sa te aduca pana de Ajun in plina forma. Fa exces de legume, fructe si salata, pentru ca vei fi plina de energie, de elan, vei avea un bun tonus psihic si vei duce la bun sfarsit tot ce trebuie sa faci inainte de perioada speciala de Craciun si de Anul Nou.

10 reguli pentru a-ti mentine silueta de Sarbatori


Iata zece reguli de baza pentru felul in care mananci in perioada Sarbatorilor. Lasa loc placerii de a te bucura de deliciile culinare, in conditiile in care, dupa, nu te vei fi transformat intr-un balon.
1.  Stabileste-ti limite! Organismul tau nu este invatat cu excesele, asa ca nu stie cum sa le gestioneze. In concluzie, degusta, bucura-te de bunatati, dar nu iti pierde niciodata ratiunea.
2.  Lasa mancare in farfurie! Nu iti refuza nimic, nu face comentarii de genul “este prea mult, o sa ma ingrasi”.
Accepta tot ceea ce iti este pus in farfurie, mananca tot ce vrei. Cu doua conditii: nu repeta, sub nicio forma, un fel de mancare si lasa o parte din portie, in farfurie. De ficare data!
3.  Alege mancarea cu putine calorii! Mesele de sarbatoare au meniuri sofisticate, complicate si apetisante, dar pline de calorii. Poti alege insa solutiile optime, combinatiile cu mai putine calorii. Nu zece sarmale cu smatana, ci doua sarmale, o felie de piept de curcan si o salata!
4.  Bea alcool, dar cu masura! Din mai multe motive: este bogat in calorii, stimuleaza depunerea de grasime, deshidrateaza, oboseste, creste apetitul. Toate acestea il fac nociv.
5.  Nu te abtine, daca vrei ceva din bunatatile de pe masa! Abtinerea este frustranta, este o sursa de disconfort psihic mai mare decat cele 200-300 de calorii pe care ti le aduce “pofta”!
6.   Nu iti face reprosuri! Nu te blama daca ai cazut in pacat! Redu portiile de a doua zi, fa putina miscare.
Nu exista catastrofa care sa nu poata fi reparata.
7.  Dulciuri: gusta, degusta, dar nu infuleca! Mananca incet, bucura-te de gustul bunatatilor, dar pastreaza limitele.
8.  Pastreaza ritmul celor trei mese pe zi, cu doua gustari! Nu uita regula celor cinci fructe si legume. Dieta nu inseamna privarea de la bunatati, ci respectarea unui stil de viata sanatos. Nu o tine tot intr-o petrecere si nu manca intr-una.
9.  Dieta pregatitoare pentru Sarbatori este doar o supapa de siguranta! Nu este musai sa recuperezi kilogramele pe care le-ai dat jos. Daca te ingrasi, macar ai grija sa nu depasesti cu doua-trei kilograme greutatea pe care o aveai inainte de Sarbatori.
10. Cantareste-te abia dupa Sarbatori! Nu de trei ori pe zi, nu face din asta un motiv de stres. Cantareste-te la doua zile dupa ce ai reluat un program normal de viata. Organismul are mecanisme si supape prin care poate evita acumularea de kilograme, in urma unei perioade relativ scurte de excese.
Asa ca valoarea reala a “acumularilor” se vede cel mai bine la doua zile, dupa ce festinul a incetat.

Una peste alta, bucura-te de minunata perioada a Sarbatorilor, alaturi de cei dragi.Va fi timp pentru diete si incepand cu mijlocul lui ianuarie!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod