Dieta cu... furculita

O dieta originala, care iti impune restrictii alimentare intr-un mod inedit.
O dieta originala, care iti impune restrictii alimentare intr-un mod inedit. Pentru a manca ceea ce ai in farfurie, trebuie sa folosesti exclusiv furculita. Nu ai voie sa atingi cutitul si lingura si iti este interzis sa mananci cu mana.

Dieta cu furculita (dieta Forking) este recomandata pentru o perioada de sapte zile, maxim 14, pentru ca este destul de restrictiva in ceea ce priveste alimentele pe cale le poti consuma.

Dieta a fost perfectionata de John de Graaf, scriitor si consilier nutritionist. Ca sa iti faci o idee despre imaginatia lui, afla ca el este si cel care a perfectionat ideea de vacanta in timpul serviciului.
 

Regulile de baza

Dieta cu furculita are cateva reguli de baza: nu trebuie sa cantaresti alimentele si nu este nevoie sa calculezi cantitatea de calorii. In principiu, nu exista alimente interzise, astfel ca poti beneficia de aport de glucide, lipide si proteine.

  • Micul dejun este masa principala a zilei, “masa pentru rege”, ca sa poti avea energie pe tot parcursul zilei, si tot masa de dimineata este momentul in care primesti dispensa la lingurita, ca sa-ti poti manca iaurt!
  • Pranzul este “masa printului”, suficienta, dar lipsita de exagerari, iar cina “masa saracului”.
  • Regula de fier a dietei este aceea ca nu ai voie sa folosesti sub nicio forma mana, lingura, lingurita si pentru a duce mancarea la gura.

Ce poti manca?

Poti manca toate legumele, care pot fi consumate fierte sau la cuptor, in aburi sau sote, ciuperci si masline, peste si preparate din peste, cereale preparate (orez, bulgur, grau), cruditati, carne alba, care se poate rupe in bucati cu furculita, oua moi, omlete, oua tari, orice fel de salate (pe care le mananci doar cu furculita), paste, fructe de mare, legume uscate.
 

Ce nu poti manca?

Niciun fel de produse care se duc la gura cu mana. Nu poti manca paine, biscuiti, ciocolata.
Niciun fel de mancare de gen fast-food, orice alt aliment care poate fi consumat pe strada, inghetata, ciocolata, carnea (pentru ca nu se poate manca fara cutit), prajiturile, pizza si orice aperitiv.
In categoria alimentelor care nu poti fi mancate pe perioada dietei se numara si o mare parte dintre fructele proaspete. Nu poti manca supe si sosuri, maioneze, unt, cereale, seminte (alune, migdale etc.) si nici branzeturi.
 

Dificultati si beneficii

Desi pare simpla, dieta este greu de respectat. Cel mai mare inamic este obiceiul de a duce mancarea, la gura, cu mana! Este insa o dieta care iti perimite sa te asezi la masa intr-un restaurant, care iti permite sa ciugulesti ceea ce se poate manca cu furculita, fara sa ajungi insa, in situatii caraghioase cum ar fi tentativa de a manca inghetata cu furculita…
Dieta este destul de monotona, nu ofera prea multe variatii si obliga la un consum mare de legume.

Se accepta unul - doua pahare de iaurt pe zi, doua tablete de ciocolata neagra si un mar. Masa de dimineata trebuie sa reprezinte 50 % din alimentele unei zile, pranzul 40% iar cina 10%.

Mic dejun:
o cafea, ceai sau o cana de lapte, doua oua tari si doua felii de carne slaba (sau piept de pui) sau peste in limita a 200 de grame. Poti combina la masa de dimineata un iaurt.
Pranz: peste, legume fierte, ori pui si salata, in limita a maxim 250 de grame, doua tablete de ciocolata neagra.
Gustare: un mar si un iaurt
Cina: o salata de legume
La toate acestea poti adauga pana in 250 mililitri de suc proaspat de fructe, si minim doi litri de apa sau ceai de plante neindulcit, pe zi.
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ale87 pe 16 Oct 2011, 22:07
    ganditi

    idea e ca, cand mancati cu furculita nu inghititi aceasi cantitate ca i cand mancatii cu mana sau cu lingura si senzatia de satietate apare mai repede.si automat nu mai mancati la fel de mult ca inainte.eu mai am un truc incerc sa mananc foarte incet fac pauze intre guri si chiar fuctioneaza numai mananc la fel de mult ca inainte si numai am senzatia de foame asa de repede ca inainte.o seara placuta

    2
    0

  • lucia pe 4 Apr 2011, 21:49
    Doamne, ce prostie!

    nu e nici macar coerenta sau logica, carnea de vita bine fiarta se desprinde in fasiicu furculitamai bine decat carnea alba de pui, de exemplu...o prostie, mi s-au imbarligat creerii citind articolul asta!

    1
    0

  • ionelapana pe 10 Iun 2010, 16:26
    o porcarie

    cea mai proasta dieta

    0
    0

  • coshtinootza1991 pe 13 Mai 2010, 15:27
    slabtcura cu furculita

    cine imi spune si mie reteta minune cu FURCULITZA? cautatima la id DOOLshe_coshtinootza..va rooooooooooogggggggg

    0
    0

  • felicia pe 12 Mai 2010, 00:44
    ecofit

    Am slabit cu ecofit 11kg in 4sapt.Il recomand tuturor e natural,produs de lab medica....

    2
    1

  • mira pe 4 Mai 2010, 19:25
    raspuns pt AM5006

    eu cred k dak iti vei pune in minte prostia asta de a uita de dulciuri ciocolata covrigei s.a. nu vei reusi niciodata sa slabesti,pt k se vede k iti plac foarte mult si corpul oricum are nevoie si de asa ceva...in cantitati mici evident ...nu face rau nimanui o tableta de ciocolata pe zi nu te vei ingrasa 5 kg doar din asta.oricum mult succes cu FURCULITZA =))

    0
    0

  • denisa pe 21 Apr 2010, 23:40
    interesant

    hmm.... sper ca va da rezultate. m-am ingrasat brusc( in cateva luni :D ) vreo 6 kilograme. stie cineva in cat timp voi ajunge la greutatea dorita? ( aproximare )

    0
    0

  • AM5006 pe 15 Apr 2010, 23:03
    de maine respect dieta asta:X

    sunt entuziasmata de dieta asta..chiar o s-o incerc pt ca e accesibila...sunt de acord cu renuntatul la paine,prajeli si mai ales dulciuri-covrigei,batoane de ciocolata si altele..vreau sa uit ca exista:D

    0
    0

  • FRUMY pe 15 Apr 2010, 17:43
    interesant

    lumi draga....poti folosi linguritza da numa la iaurt....eu am incercat si e o dieta super....

    0
    0

  • anita_zapacita20 pe 15 Apr 2010, 15:09
    DIETA

    da....!chiar merge ,eu am incercat si am slabit 14 kg in 3 luni.dar nu am respectat toat ceea ce zice dieta,este periculos.am mancat foarte multe legume si fructe, am eliminat DEFINITIV painea,paste ,dulciuri ,carne grasa,etc.....este cam greu dar chiar da rezultate satisfacatoare.BAFTA1

    0
    0

  • BUBU pe 15 Apr 2010, 13:25
    merge?

    Este cineva care a tinut aceasta dieta? Chiar functioneaza? daca a incercat-o cineva anuntati-ne si pe noi ca sa stim daca aruncam lingurile, linguritele si "mana" si ne dam pe furcultite!

    0
    0

  • giogio pe 15 Apr 2010, 10:48
    @lumi

    Micul dejun este masa principala a zilei, “masa pentru rege”, ca sa poti avea energie pe tot parcursul zilei, si tot masa de dimineata este momentul in care primesti DISPENSA LA LINGURITA, ca sa-ti poti manca iaurt!

    0
    0

  • lumi pe 15 Apr 2010, 09:32
    p r o s t i e

    o mare prostie!! sa va vad cum mancati iaurtul cu furculita! pofta mare

    0
    0

  • LOGIC pe 15 Apr 2010, 08:39
    Inca o prostie cu "NOUA Dieta"... furculita EXCLUSIV

    Pai oare cat se poate slabi??? Atat cat poti slabi consumand doar alimentele indicate si in articol (si intr-o gramada de alte articole), cu sau fara furculita. Atat timp cat nu se mananca paine, prajeli, dulciuri etc. se slabeste, fie ca s foloseste MANA, FURCULITA, LINGURA, LINGURITA, CUTIT. Cantitatea consumata poate fi mica si daca folosesti aceste "instrumente", depinde cum vrei TU sa ti-o dozezi. Nu e nevoie de absolut nici o furculita

    0
    0

  • Annn pe 14 Apr 2010, 22:04
    1

    cat poti slabi cu dieta asta

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod