Nu lasa iarna sa-ti afecteze silueta!

Iarna face parte dintre inamicii siluetei. Este cunoscut faptul ca multi dintre noi iau in greutate cateva kilograme in timpul lunilor de iarna. De ce? Motive sunt multe. De la mesele bogate din timpul sarbatorilor pana la lipsa activitatii fizice din zilele friguroase.
Iarna face parte dintre inamicii de temut ai siluetei. Este cunoscut faptul ca multi dintre noi iau in greutate cateva kilograme in timpul lunilor de iarna. De ce? Motive sunt multe. De la mesele bogate din timpul sarbatorilor pana la lipsa activitatii fizice din zilele friguroase.

In lumea animalelor, luarea in greutate este o parte importanta din pregatirea pentru iarna, ajutandu-le sa supravietuiasca temperaturilor foarte scazute. Omul insa, nu are nevoie de acest ajutor pentru a supravietui frigului. In prezent, omul se ingrasa din alte motive, precum comoditatea sau alimentatia nesanatoasa.


De ce luam in greutate iarna?


Vinovatul principal pare a fi vremea rece care ne tine in casa. Renuntam la activitatile fizice, metabolismul devine mai lenes si astfel kilogramele incep sa se adune.
Pe langa acestea, tentatiile culinare sunt mai mari iarna. Avem parte de mai putina lumina solara, suntem mai predispusi depresiilor si optam pentru carbohidrati, grasimi si zahar pentru a ne binedispune.  


Cum putem evita luarea in greutate?


Stim cu totii cat de greu este sa slabim si din acest motiv este mai usor sa prevenim. Insa cum? Doctorul Donnica Moore ofera cateva sfaturi pentru publicatia That's Fit.

Invinge pofta de dulce cu calciu. Exista cateva studii care indica faptul ca femeile cu un consum de cel putin 1.200 mg de calciu zilnic au tendinta de a lua in greutate mai putin si poftesc mai putin la carbohidrati.
Atentie insa din ce alimente iei necesarul de calciu, pentru a nu-ti efecta silueta.

Atentie la bauturi! Nimic nu se compara cu o bautura calda iarna. Incearca sa eviti bauturile cu un numar ridicat de calorii si opteaza pentru ceai sau cafea simpla.

Portii mici. Serveste masa din farfurii mici pentru a reduce si cantitatea de mancare de la o masa.

Cat mai multe citrice.
Raceala si gripa pot sa-ti dea peste cap planul unei alimentatii fara prea multe calorii. Incearca sa previi consumand cat mai multe citrice pentru o continutul lor bogat de vitamina C. Nu uita nici de celelalte fructe sau legume.

Consuma peste. Pestii uleiosi contin acizi grasi Omega 3 si acestia te pot ajuta in pastrarea siluetei imbunatatind metabolismul.
De asemenea te pot ajuta in lupta impotriva depresiei, frecventa in aceasta perioada.

Plimba-te in aer liber. Daca stai prea mult timp inchisa in casa, vei fi mai tentata sa gusti din bunatatile din frigider, dulciuri sau chipsuri. De asemenea, lumina solara te poate ajuta sa reduci pofta de carbohidrati si te binedispune. Este recomandat sa petreci cel putin o ora in aer liber, zilnic.

Nu renunta la programul de exercitii. In perioada iernii, avem tendinta de a renunta la exercitii sau alte activitati fizice si astfel sa luam in greutate. Acorda minim o jumatate de ora pe zi exercitiilor fizice sau altor activitati (urcatul scarilor, plimbari) care te ajuta sa te pastrezi in forma.

Nu sari peste orele de somn
.
Studiile arata ca somnul ajuta la pastrarea siluetei.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Kamelia pe 27 Ian 2010, 21:09
    Mai multe articole asemanatoare!

    Excelent articol! Nu numai pentru silueta, ci, mai ales, pentru o sanatate optima. Dar ce ne facem cu depresiile care ne chinuie tot anul, insa si mai mult in acest anotimp si mai cu seama pe vremea asta de afara care, parca, nu mai vrea sa plece de la noi, care avem si asa sufletele smochinite de tristeti, neimpliniri, amintiri dureroase. Poate stie cineva o modalitate pentru aceste afectiuni. Eu am intrerupt tratamentul pentru ca nu-l ma suporta ficatul, am apelat la cei care se ocupa de remedii Bach,dar nu mi-au raspuns si nu stiu ce sa mai inghit sa scap de atacuri de panica, stari de epuizare, lipsa de aer etc. Daca cineva doreste sa comunicam pe aceste subiecte, multumesc anticipat si astept cu placere si... seriozitate. E-mail: ionescu_kamelia@yahoo.com.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod