5 trucuri pentru a slabi cu placere!

Se pare ca moda manechinelor subnutrite este pe cale sa dispara, insa atentie la kilograme! Foarte usor acestea pot scapa de sub control, iar in doar o luna poti deja renunta la jumatate din garderoba pentru ca toate hainele te srang!

Pastele si dieta de slabire

De multi ani pastele au avut o imagine nefavorabila legata de cresterea in greutate in urma consumului lor, insa in ultima vreme PR-ul producatorilor de paste s-a schimbat in mod favorabil. Noul mesaj transmis este ca, in cantitati moderate pastele pot fi consumate fara grija deoarece ele contin fibrele necesare sa satisfaca si cea mai feroce senzatie de foame si in acelasi timp nu contin multe calorii, in schimb ofera numerosi nutrienti.Evident ca o cantitate mare de paste consumate cu mult sos si branza si eventual carne alaturi nu sunt indicate nici in dietele de slabire si nici in cele de mentinere. Nu se vor consuma nici pur si simplu fierte ci cu sos de rosii, legume proaspat taiate (ciuperci, fasole verde, broccoli, spanac) si cateva picaturi de ulei de masline (adaugate la sfarsit, in asa fel incat sa nu fie transformat termic). Astfel pastele pot fi considerate cu adevarat alimente sanatoase si care ar trebui consumate pentru beneficiile lor.Pastele din comert sunt de o mare diversitate si de aceea trebuie preferate cele facute din faina integrala deoarece au un continut ridicat de fibre alimentare, minerale si complex de vitamine B. In plus, fitoelementele continute in pastele integrale ajuta organismul sa isi mentina o greutate corporala sanatoasa.Un studiu efectuat pe un numar de 75.000 de participante pe o perioada de 12 ani a aratat ca persoanele care au consumat in mod uzual paste integrale au ajuns in timp la o greutate corporala mai mica, spre deosebire de cele care au consumat paste rezultate din faina alba rafinata si care au luat in greutate semnificativ.Tot pastele integrale sunt cele mai nutritive pentru ca ele contin tarate si germeni de cereale si astfel sunt retinute nemodificate vitaminele si mineralele (cupru, zinc, magneziu). Pastrarea si depozitare pastelor uscate pe perioade indelungate trebuie sa fie facuta in locuri racoroase si sa se evite expunerea la lumina, deoarece vitaminele B sunt fotosensibile.Preparea pastelor este simpla: trebuie fierte in apa suficienta (pentru a evita lipirea intre ele si de vasul in care sunt fierte), in care se adauga un praf de sare (pentru ca apa sa atinga o temperatura mai mare); pastele nu se acopera in timpul fierberii deoarece granulele de amidon vor absorbi prea multa apa iar dupa scurgerea apei de fierbere, pastele nu se clatesc pentru a nu pierde nutrienti valorosi.Pastele pot fi consumate si la restaurant, atata timp cat se comanda un tip de paste gatite sanatos si mai ales daca se consuma doar o jumatate din portia pe care o ofera restaurantul iar cealalta este ceruta la pachet. In acest fel se poate savura o masa.

Diete celebre, rezultate de moment

Exista multe diete populare care circula prin diverse medii. Vom incerca sa comparam in cele ce urmeaza cateva dintre dietele care in ultimii ani au facut valva pe intreg mapamondul, au fost mediatizate sub toate formele si au jucat un rol important atat la Hollywood, cat si in showbiz in general.Dieta Atkins1. Principiu: Este o dieta hiperproteica, saraca in carbohidrati. Este bine stiut faptul ca toate alimentele bogate in glucide (orezul, cartoful, pastele sau dulciurile) sunt bogate in calorii, comparativ cu carnea si ouale. Initial, scaderea ponderala se bazeaza pe eliminarea apei si apoi pe pierderea tesutului adipos.2. Eficienta: Este o dieta rapida, la care rezultatele se vad imediat, comparativ cu dietele hipolipidice si cele bogate in fibre.3. Dezavantaje:a) Dupa renuntarea la aceasta dieta, perioada de mentinere este foarte scurta si exista riscul cresterii ponderale rapide;b) Deoarece in aceasta dieta nu exista un aport suficient de fibre si carbohidrati complecsi, exista riscul aparitiei unor probleme: diaree, constipatie, ameteala, nivel energetic scazut. Pentru persoanele care urmeaza aceasta dieta pe o perioada indelungata, exista riscul aparitiei pietrelor la rinichi, a gretei, a osteoporozei si a hipercolesterolemiei. De asemenea, anumite tipuri de cancere isi pot face aparitia atata timp cat in dieta exista mult colesterol, grasimi saturate, si nu exista fibre si antioxidanti.Dieta South Beach1. Principiu: Acest program alimentar se bazeaza pe 3 faze. Faza 1 este similara dietei Atkins, adica multe proteine si putine glucide. Deosebirea este ca, in aceasta dieta proteinele trebuie sa aiba un continut scazut de colesterol si grasimi saturate. In fazele a 2-a si a 3-a se vor introduce progresiv in dieta legumele, fructele si apoi cerealele integrale.2. Eficienta: Teoretic, alimentele cu indice glicemic scazut sunt absorbite incet in sange si astfel, senzatia de satietate si pofta pentru anumite alimente interzise sunt destul de bine controlate. Si evident ca pe un aport caloric redus, se pierde in greutate.3. Dezavantaje: Ca si in cazul dietei Atkins, faza 1 conduce la pierderea kilogramelor, datorita aportului scazut de calorii si a deshidratarii. Faza a 2-a este una intermediara si abia etapa a 3-a este considerata una sanatoasa, deoarece exista aport de proteine sarace in colesterol si grasimi saturate, fructe, legume si cereale integrale. Carbohidratii cu indice glicemic ridicat (morcovi, banane, pepene, orez) nu sunt acceptati in dieta South Beach.Dieta The Zone1. Principiu: Intocmita de un medic specialist in afectiuni metabolice, aceasta dieta consta din combinarea tuturor principiilor alimentare in anumite proportii: 40% glucide; 30% lipide; 30% proteine. Creatorul acestei diete, Dr. Sears, sustine ca acest plan scade nivelul insulinei si controleaza senzatia de satietate.2. Eficienta: Acest regim este unul relativ echilibrat, furnizeaza un aport caloric relativ scazut si deci este favorizata scaderea ponderala moderata.3. Dezavantaje: Dieta nu este recomandata tinerilor si sportivilor, care au nevoie de cantitati mai mari de carbohidrati in alimentatie. In plus, acest raport 40:30:30 trebuie calculat la fiecare masa, lucru destul de dificil.Si ca sa mergem la sigur cu un regim de slabire, mai trebuie respectate cateva reguli universale:a) Dieta trebuie sa fie echilibrata: proteine cu un continut scazut de colesterol, legume si fructe proaspete din abundenta, cereale integrale;b) Atentie la marimea portiei si la motivul pentru care mancam: necesitate sau stress, oboseala, singuratate, etc;c) Si cel mai important: trebuie sa mancam pana dispare senzatia de foame si mai ales, sa ne ridicam de la masa nu excesiv de satuli.

Retete care te binedispun

Nu este o dieta, nu este ceva complicat sau scump...este un plan de meniu pentru o saptamana, care te va ajuta sa-ti incarci bateriile, sa te vitaminizezi si sa obtii un maximum de energie. In plus, este ideala pentru controlul greutatii corporale.

Reguli de combinare a alimentelor (II)

Principalul gand pe care trebuie sa-l avem atunci cand mancam este cat de bine ne aduce acel aliment sau acea combinatie alimentara. Teoria nutritiei se bazeaza pe ipoteza ca absorbtia necorespunzatoare a alimentelor cauzeaza degenerarea tesuturilor si de aceea combinarea alimentelor este cheia unui metabolism perfect.Nu este suficient sa furnizam corpului elementele necesare, ci mai important este ca ele sa fie utilizate de organism. Este foarte posibil sa te hranesti corect, insa organismul sa nu beneficieze de acesti nutrienti tocmai datorita interferentei alimentelor incompatibile la aceeasi masa. Astfel pot aparea: digestia alterata, balonarea, constipatia si nu in ultimul rand aparitia kilogramelor nedorite si a celulitei. In tabelul de mai jos sunt prezentate grupele de alimente si combinatiile corecte si mai putin corecte in care acestea se pot asocia. Grupa de alimente Combinatie corecta Combinatie gresita Fructe dulci(fructe uscate, banane, mere, pere, struguri, etc) Necombinate Fructe acideAlimente ce contin amidon (paine, cereale, cartofi, paste, orez)Proteine Fructe acide(kiwi, citrice) Combinate intre ele ZaharuriAlimente ce contin amidon (paine, cereale, cartofi, paste, orez)Proteine Legume verzi(salata verde, ardei, rosii, castraveti, varza, etc) ProteineCarbohidrati Lapte Legume uscate(cartofi, morcov, porumb, fasole uscata, mazare, etc) Legume verzi ProteineFructeGrasimi Carne(toate tipurile) Legume verzi LactateGrasimiFructe Nuci si alune Necombinate LactateAlte ProteineGrasimi Oua Legume verzi LactateAlte ProteineFructe Branza Legume verzi Legume uscateAlte ProteineFructe Lapte Necombinat ProteineLegumeAlimente ce contin Amidon Grasimi (unt, smantana, uleiuri) Legume verzi CarbohidratiAlimente ce contin Amidon Pepene(toate tipurile) Necombinat Toate alimentele Cereale Legume verzi ProteineGrasimiLapteAstfel, respectand aceste reguli de combinare a alimentelor, putem sa avem o silueta frumoasa fara efort, sa fim plini de energie, profitand din plin de tot ceea ce Natura ne ofera cu generozitate.

Slabeste mancand!

Sarbatorile Pascale se apropie si, ca in fiecare an, agitatia si stresul sunt nelipsite. Dincolo de toate acestea, care din anumite puncte de vedere au devenit o constanta in viata noastra indiferent de perioada anului, te gandesti cu bucurie, cu o fericita anticipare, la delicatesele specifice, pe care le vei savura. Dar imediat te ingrijorezi: ce se va intampla cu silueta ta?Vestea buna este ca nu ai motive de ingrijorare: cu o minima atentie acordata stilului alimentar, esti in siguranta din acest punct de vedere. Mai mult, chiar: unele dintre alimentele pe care ti le recomandam au capacitatea de a stimula metabolismul, ceea ce nu poate sa fie decat de bun augur, in special in perioada aceasta atat de bogata din punct de vedere caloric... N-ar fi rau sa le incluzi in alimentatia ta obisnuita, inclusiv dupa ce "pericolul" bunatatilor de Paste va fi trecut. Ai incercat vreodata dieta pe baza de grepfrut? Acest fruct este binecunoscut pentru proprietatile sale de ardere a grasimilor. Pe langa aceasta, o serie de studii realizate recent in strainatate au demonstrat faptul ca o jumatate de grepfrut mancata inainte de masa principala a zilei contribuie semnificativ la scaderea in greutate, prevenind depunerea grasimilor. De asemenea, sucul de grepfrut da rezultate foarte bune, dar ideal este sa consumi fructul ca atare. Nu s-a putut stabili precis motivul pentru care grepfrutul are aceste efecte, dar rezultatele sunt incontestabile. O adevarata minune a naturii, grepfrutul contine licopen, un element cu rol la prevenirea cancerului. Ah, si in caz ca dupa toate acestea amanuntul ar mai prezenta vreo importanta... un grepfrut nu are decat 39 de calorii. Nu stiu cat de mult iti plac sardinele, dar poate faptul ca acestea sunt extrem de benefice pentru sanatate si, in acelasi timp, pentru silueta, este de natura sa le faca mai agreabile. In orice caz, n-ar fi deloc rau sa le incluzi in meniu, macar de trei-patru ori pe saptamana. In primul rand, sunt o resursa considerabila de proteine, ceea ce echilibreaza glicemia si confera senzatia de satietate, concomitent stimuland si metabolismul. In al doilea rand, sunt foarte bogate in acizi grasi Omega 3, care intaresc sistemul cardiovascular si iti dau multa energie. Iar cel de-al treilea argument (deloc de neglijat) este ca se gasesc in aproape orice magazin si pot fi gatite in foarte multe moduri. Nu degeaba mananca americanii dovleac. Sa speram ca nu vom "importa" si Ziua Recunostintei, dar dovleacul ar trebui sa-si faca loc in consumul nostru frecvent. Un dovleac de dimensiuni medii este o adevarata comoara de fibre si nu are decat 40 de calorii. Este stiut faptul ca un aport crescut de fibre imbunatateste conditia fizica, inclusiv controlul greutatii. Pentru ca veni vorba, ai gustta vreodata placinta cu dovleac? Despre multiplele calitati ale uleiului de masline se cunosc multe lucruri. Tocmai din acest motiv, nu ar trebui sa-ti lipseasca. Salatele de legume cu ulei de masline reprezinta un "tezaur" de elemente nutritive, iar aportul de grasimi este, dupa cum iti dai seama, infim. Uleiul de masline este bogat grasimi mononesaturate, care optimizeaza sistemul cardiovascular, si antioxidanti. Nu este propriu-zis un aliment, dar cu siguranta e mult mai hranitor si mai benefic decat multe dintre produsele alimentare pe care (sa recunoastem!) le consumam adesea. Ceaiul verde este un stimulent natural al metabolismului si este si foarte bogat in antioxidanti. De asemenea, contribuie la functionarea optima a sistemelor circulator si digestiv si regleaza glicemia. Potrivit unor cercetari in domeniu, cantitatea optima de ceai verde este de cinci cani pe zi. Ca un extra beneficiu, ceaiul verde este un remediu excelent impotriva stresului.

Substantele fericirii

Se vorbeste mult despre faptul ca alimentatia ne influenteaza starea de spirit si, bineinteles, de sanatate. Serotonina, endorfinele si dopamina sunt trei substante neurotransmitatoare din creier care au o stransa legatura cu alimentele consumate, cu poftele si cu starea emotionala. Daca aceste substante nu sunt disponibile in organism atunci cand sunt necesare, creierul va trimite un impuls sub forma unei pofte exacerbate de un aliment care sa poata produce substanta deficitara.Iata o descriere sumara a mecanismului aparitiei poftelor exacerbate (in special de alimente dulci sau sarate) si a impactului pe care-l au asupra starii noastre emotionale.Serotonina este substanta care aduce starea de calm, fericire si satisfactie. Cantitati suficiente de serotonina disponibila in fluxul sanguin conduc la instalarea senzatiei de satietate si la reducerea semnificativa a apetitului. In acelasi timp, nivele scazute de serotonina sunt corelate cu depresia si apetitul crescut. Exista multe antidepresive care cresc disponibilitatea serotoninei, aceasta fiind un reglator emotional si un inhibitor de apetit puternic. Alimentele bogate in carbohidrati cresc la nivel cerebral, concentratia unui aminoacid esential numit triptofan, care stimuleaza formarea serotoninei. Desi consumul carbohidratilor simpli conduce la instalarea unei stari de bine si calm, creeaza totusi si un cerc vicios. Senzatia de bine creata imediat dupa consumarea alimentului dulce aduce cu sine si o crestere instantanee a energiei, insa pentru o foarte scurta durata de timp. Si astfel, aceasta senzatie de bine dispare repede si se instaleaza din nou starea de insuficienta energetica. Si atunci reapare pofta exacerbata de dulce pentru a se atinge starea de energie dorita iar cercul vicios e din ce in ce mai greu de intrerupt.Endorfinele sunt substantele opiacee naturale existente la nivel cerebral care produc senzatia de placere intensa, putand reduce sau chiar inhiba durerea. Cercetarile arata ca asocierea alimentelor cu un continut mare de zaharuri si grasimi conduc la eliberarea de endorfine. Spre exemplu, pofta de ciocolata este foarte comuna, iar prin continutul ei de grasimi, zaharuri si feniletilamina, stimuleaza eliberarea endorfinelor. Nu doar ciocolata are acest efect, ci si gogosile, covrigii, prajiturile, inghetata, produsele de patiserie, etc.Dopamina este un neurotransmitator care mareste constientizarea realitatii. Unele studii clinice sugereaza ca o dieta hiperproteica ar putea induce cresterea productiei de dopamina. In acelasi timp, o dieta bogata in proteine poate sa duca la scaderea nivelului serotoninei, ceea ce atrage dupa sine scaderea senzatiei de liniste si calm, si deci, la aparitia poftei exacerbate de alimente care cresc nivelul serotoninei (dulciuri!)Asadar, este bine de stiut care e legatura dintre alimentele pe care le consumam, chimia organismului nostru si mai ales care este mecanismul producerii substantelor care ne pot asigura starea de bine. Prin intelegerea nevoilor, sentimentelor si emotiilor noastre si prin controlarea lor intr-o maniera corespunzatoare, putem regla chimia creierului nostru si preveni aceste atitudini compulsive fata de anumite alimente.

Atentie la dieta Pascala!

Au sosit in sfarsit Sfintele Sarbatori de Paste! Pe langa zilele libere, mult asteptate sunt si mesele traditionale cu familia si prietenii. De aceea ramane un lucru important de discutat caruia probabil ii acordam o mai mica importanta: excesul de alimente din Ziua Pastelui.Pentru a ne bucura cum se cuvine de aceste Sfinte Sarbatori, ne vom grabi sa asezam pe masa cat mai multe si cat mai variate preparate si vom dori sa gustam pe rand din fiecare cate putin sau poate chiar mai mult. Asadar, putem incerca sa aflam mai exact care sunt valorile nutritive importante pe care le consumam la aceasta sarbatoare.Traditionalele meniuri preparate cu aceasta ocazie vor contine din abundenta carne de miel si oua. La protap sau la cuptor, in bors sau in drob, carnea de miel este o prezenta delicioasa a acestei perioade.Din punct de vedere nutritiv, carnea de miel este recomandata, intrucat ea contine o cantitate mare de proteine, vitamine si microelemente. De exemplu, intr-o portie de 100 g de carne de miel ne sunt furnizate urmatoarele substante nutritive, exprimate si in procente care reprezinta doza zilnica recomandata unei persoane adulte sanatoase: Energie 260 kcal 18% Vitamina B12 2,65 mcg 88% Vitamina B6 0,13 mg 13% Vitamina B3 11,5 echivalenti 74,8% Vitamina B2 0,25 mg 23% Vitamina B1 0,09 mg 10% Zinc 5,5 mg 55% Fier 2,12 mg 22% Magneziu 25 mg 11% Acid folic 20 mcg 10% Proteine 26,37 g 40%La fel si despre oua putem vorbi ca despre niste adevarate complexe energetice naturale care trebuie consumate totusi cu masura. Din analiza unui ou de marime medie - 60 g, rezulta 33,4 g albus si 16,6 g galbenus, care au urmatoarea compozitie: Energie 75 kcal Apa 37,7 ml Proteine 6,25 g Lipide 5,01 g Carbohidrati 0,61Dupa cum se vede, doua dintre cele mai consumate alimente din aceasta perioada, furnizeaza o serie de nutrienti necesari bunei functionari a organismului, insa trebuie asociate cu multe salate de sezon, preparate in abur sau, cel mai indicat, crude.Apa proaspata si fructele trebuie consumate intre mesele bazate pe carne si oua pentru a preveni constipatia si pentru a usura digestia si absorbtia nutrientilor. Este recomandata evitarea bauturilor carbogazoase dulci in timpul mesei si chiar dupa masa, pentru a limita balonarea. In ceea ce priveste alcoolul - consumul acestuia necesita o atentie sporita intrucat creeaza o serie de probleme: creste presiunea arteriala a sangelui, creste cantitatea de enzime hepatice necesare descompunerii acestuia, creste activitatea sistemului nervos central si favorizeaza aparitia tulburarilor gastro-intestinale. Cu toate acestea, de Paste se consuma mari cantitati de alcool sub diverse forme. Vinul este bautura sezonului si trebuie consumat cat mai natural, fara aditivi (pentru a evita migrenele) si de asemenea nu trebuie uitat faptul ca beneficiile sale scad cu cresterea cantitatii consumate.Iata acum si cateva sfaturi practice care pot fi aplicate dupa copioasa masa Pascala:1. Plimbare usoara dupa masa

10 delicii sarate si dulci pentru Paste

Ai inceput sa te gandesti deja la meniul pe care-l vei alege pentru sarbatorile de Paste de anul acesta? Ia in considerare si aceste cateva retete delicioase cu care poti sa-ti surprinzi placut persoanele iubite.

Cinci schimbari in dieta care vor face minuni pentru silueta

Nu cred ca mai este nevoie sa ne referim in mod expres la acest lucru: toate femeile isi doresc sa aiba o silueta cat mai armonioasa, de preferat sa nu mai acumuleze in greutate si ideal... sa nu depuna nici un efort pentru aceasta! La prima vedere pare cel putin utopic, si mai ca ne-am aduce aminte de "Povestea lenesului" a lui Ion Creanga... Interesant este insa faptul ca norocul poate fi de partea noastra si avem posibilitatea sa ne indeplinim obiectivul fara ca pentru aceasta sa fie nevoie sa mergem neaparat la sala de fitness. Tot ceea ce vei avea de facut va fi sa operezi cateva schimbari in regimul tau alimentar. Sa vedem in ce vor consta acestea... Iata o schimbare care te-ar putea surprinde in prima instanta: elimina sucurile de fructe din alimentatia zilnica. Este adevarat ca prin procesare, acestea nu isi pierd proprietatile nutritive, insa numarul de calorii acumulate va fi direct proportional. Asadar, exceptand situatia in care vrei sa castigi in greutate, mananca fructele, nu le mai bea. Renunta la un pahar de suc si vei avea cu 150 de calorii mai putin. Renunta la ulei. Uleiul de masline este cu siguranta de preferat maionezei sau numeroaselor (si bogatelor in calorii) dressing-uri pentru salata, insa n-ar trebui sa te bazezi pe acest lucru. Este mai sanatos, dar in ceea ce priveste numarul de calorii, nu se poate spune ca ar fi vreo diferenta semnificativa. Poti recurge la urmatorul procedeu: in loc de a pune in salata patru lingurite de ulei de masline, pune numai doua si adauga jumatate de ceasca de otet balsamic. Tocmai ai eliminat alte 240 de calorii. Oare mai este necesar sa-ti spun cat de nociva este maioneza si cat de nepotrivita cu imaginea unei siluete fine? Da, asa ma gandeam si eu. Interesant este faptul ca n-ar fi deloc dificil sa o eliminam din alimentatia zilnica, pentru ca exista multe mijloace prin care o putem evita. Dar nu si daca in pauza de pranz dam fuga la fast food. Stiu ca produsele de acest gen pot fi foarte apetisante, insa argumentul caloriilor ramane in continuare imbatabil: fiecare lingurita de maioneza in minus echivaleaza cu 110 calorii. Sa traiasca fibrele... si aportul lor esential in organism, care din fericire nu echivaleaza cu vreo contributie in ceea ce priveste numarul de calorii. Niciodata nu se poate spune ca am manca prea multe radacinoase si legume cu frunze verzi. O cana de pastai contine de exemplu mai putin de 40 de calorii. Axeaza-te pe mere verzi, morcovi, spanac, telina, ciuperci, ridichi si broccoli. Le poti gati in aburi, nu-si vor pierde proprietatile nutritive si nu exista restrictii in ceea ce priveste cantitatea, pentru ca numarul de calorii este cu totul nesemnificativ. Cea din urma regula este si cea mai importanta (adica nu trebuie incalcata niciodata, indiferent de circumstante): elimina complet prajelile. Un sfert de pui la rotisor, de exemplu, are "numai" 250 de calorii. In contrapartida, un piept de pui pregatit pe gratar are numai 130 de calorii.Daca vei face un calcul simplu, vei ajunge la suma de 620 de calorii pe care tocmai le-ai eliminat, si nu se poate spune ca ai fi suferit de mari privatiuni. Acum, daca vei reusi sa le transformi intr-un obicei, vei pierde in greutate in mod natural, aproape fara sa-ti dai seama.

5 pasi pentru a-ti mentine greutatea nou obtinuta!

Cand ajungi la greutatea corporala dorita, cum gasesti si modalitatea cea mai potrivita sa o mentii? Trebuie sa maresti aportul caloric imediat sau cate putin in fiecare zi?

3 retete care te ajuta sa arzi grasimile!

In mod paradoxal, poti sa mananci si slabesti in acelasi timp! Dar acest lucru nu se va intampla decat daca stii cu exactitate care dintre alimente te pot ajuta. Cum stii care sunt aliatii tai de incredere? Simplu, trebuie sa alegi alimentele: cu un indice glicemic scazut, cele care nu favorizeaza depunerea grasimilor si cele care au un continut bogat in proteine. Proteinele sunt veritabili "agenti care ard grasimile". Printr-un consum adecvat de proteine, organismul tau se va...

Dieta Dolly Parton

Aproape toate vedetele de televiziune, film, top modelele sau cantaretele arata precum niste zeite: picioare perfecte, corpuri zvelte, coafuri moderne si chipuri angelice. Sunt frumoase aparent fara efort, dar nu trebuie sa ne luam dupa aparente intotdeauna. Exceptand cateva, restul trebuie sa munceasca din greu pentru a arata bine.

Ce te impiedica sa ai silueta visata?

Buna intrebare, iti vei spune tu. Probabil ca-ti vor fi necesare cateva minute sa-ti dai raspuns la aceasta intrebare si nu este sigur ca vei ajunge "direct la sursa". La urma-urmei, nu se poate spune ca nu te straduiesti: ai un regim alimentar echilibrat, eviti grasimile si faci sport. Dar nu cumva intre acestea se strecoara cateva greseli, neconstientizate ca atare, ce-si pun in mod decisiv amprenta si iti zadarnicesc efortul?Pauzele de pranzEste de la sine inteles ca se intampla astfel: cu cat dimineata ta este mai aglomerata si ai parte de mai mult stres, cu atat pofta de mancare va fi mai mare. Te-ai putea gandi ca stresul are efect revers: nu mai ai chef de nimic, si cu atat mai putin de mancare.Dar adevarul e ca de cele mai multe ori, avem tendinta sa ne hranim din belsug la pranz (mai ales gandindu-ne ca pana spre seara nu vom mai avea ragaz). Acest lucru poate fi daunator, mai ales daca ai o munca sedentara. Incearca deci sa limitezi cat mai mult prajelile si pastele fainoase (cu alte cuvinte, marile tentatii), in favoarea unei salate asortate. De asemenea, tine cont de faptul ca un pranz "greu" va avea impact negativ asupra nivelului tau de energie si al capacitatii de concentrare.SinguratateaCam seamana a Bridget Jones, nu-i asa? Viata profesionala aglomerata ne acapareaza de multe ori si, cand ajungem seara acasa, tentatia de a-i cere frigiderului sa ne tina companie se poate dovedi irezistibila... Si cat se poate de paguboasa, dupa cum vom descoperi nu peste multa vreme.Ar fi de preferat sa iesi cat mai mult in oras (iar in cazul acesta, "rezolutia salatei" este perfect valabila), iar in eventualitatea in care urmaresti o emisiune captivanta la televizor, umple-ti farfuria cu fructe. Vei fi mult mai castigata, din toate punctele de vedere.Prea multe caloriiDaca nu mananci mult, nu inseamna ca esti la adapost. Cateodata, un sandvis suculent si (foarte) bogat in calorii este echivalent cu o mica drama in ceea ce priveste silueta noastra. Si, daca poate fi ceva mai rau de atat, multe dintre noi avem tendinta de a comanda exact asa-ceva pentru masa de pranz.Ei bine, nu exista nici un motiv pentru care sa nu te delectezi astfel, insa pregateste-ti singura sandvisul, care ar putea contine piept de pui la gratar si salata, in nici un caz cartofi prajiti sau sosuri.Activitatea fizica mareste pofta de mancareEste adevarat, insa acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa te abtii, gandindu-te ca se va anula efectul miscarii. Dimpotriva: este important sa mananci, pentru a echilibra aportul de glucoza si nivelul de energie din organism. dar mare atentie la ce alegi! Poti opta pentru cereale integrale, un pahar de iaurt si un fruct, sau o portie de orez cu legume.Stresul de la serviciuIata una dintre cele mai des intalnite scuze (adresate noua insene, atunci cand acul cantarului indica o problema). Pentru a preintampina acest lucru, la inceputul fiecarei sapatamani fa-ti provizii: cereale integrale, iaurt, zilnic procura-ti fructe proaspete. De asemenea, ai grija sa ai intotdeauna rezerve de ceai.

Pot manca dulciuri daca sunt slaba?

Indiferent de starea ta de sanatate si de forma ta fizica, zaharul este daunator. Consumat in ciocolata sau in prajituri, in bomboane sau in sucuri dulci, zaharul este format din glucoza si fructoza care se absorb instantaneu, duc la cresterea glicemiei si la eliberarea de insulina in exces. Prin repetarea frecventa a acestui mecanism, pancreasul oboseste, nu mai poate elibera suficienta insulina pentru neutralizarea glucozei, iar glucoza se acumuleaza in sange, individul fiind diagnosticat cu diabet de tip 2. In general, obezitatea este primul semnal de alarma in cazul unui consum excesiv de dulciuri. Zaharul joaca, de asemenea, un rol negativ si in sanatatea dentara. Bacteriile care se formeaza si se dezvolta pe suprafata dintelui folosesc drept sursa de energie zaharul. Ele se multiplica rapid, depunerile cresc si se transforma intr-un fel de depozit lipicios pe care saliva nu-l poate indeparta si care in timp favorizeaza aparitia cariei. Fructoza este zaharida cu cea mai mare putere de indulcire si cu actiunea cea mai nociva asupra danturii.Papilele gustative pot fi educate la orice varsta si cu putina vointa si dorinta de a fi sanatos, se pot prefera dulciurile naturale: fructele, care contin si ele diverse procente de zaharuri, insa naturale si alaturi de acestea mai contin si fibre, enzime, substante fitochimice, antioxidanti, vitamine si minerale, necesare sanatatii.Dulciurile cu indulcitori artificiali pot constitui o varianta de compromis. Desi studiile privind beneficiile sau nocivitatea indulcitorilor artificiali abunda, actiunea acestora asupra organismului nu a fost clar pronuntata de catre specialistii nutritionisti si oncologi, iar din pacate, din motive economice, statutul lor ramane in continuare controversat.Ciocolata neagra este excesiv mediatizata ca fiind benefica prin continutul mare de flavonoide, substante care previn depunerile de colesterol pe peretii vaselor de sange; insa cantitatea consumata conteaza si este limitata la 10 g pe zi. Trebuie mentionat faptul ca laptele, care este tot un ingredient al ciocolatei inhiba aceasta actiune a flavonoidelor asa ca, atentie la etichete.Consumul mare si constant de dulciuri conduce in primul rand la obezitate. In general diabetul este perceput ca o boala a zaharului, insa realitatea arata ca de fapt este si o problema a grasimilor. Prevenirea acestei boli se face in primul rand prin promovarea unei greutati corporale si a nivelului glicemiei normale.

Vedete si diete sanatoase

Celebritatile arata intotdeauna fabulos. Indiferent daca apar in filme sau pasind pe covorul rosu in timpul premierelor sau a premiilor pentru cele mai bune filme, vedetele nu inceteaza sa ne surprinda.

Functioneaza intotdeauna dietele vedetelor?

Aproape orice vedeta a avut, macar o data, numele asociat unui anumit tip de dieta. Oricata incredere sau apreciere ai avea pentru o persoana publica, nu intotdeauna recomandarile acesteia in legatura cu regimul alimentar sunt sanatoase.

Cum isi pastreaza starurile un corp de invidiat?

Majoritatea vedetelor recunosc ca nu este usor sa te mentii frumoasa, in special cand esti inconjurata in permanenta de bunatati oferite la petreceri sau evenimente speciale. Atunci cum reusesc starurile sa se mentina in forma? Mancand sanatos, echilibrat si prin sport.

Dieta-minune care "a transformat-o" pe Beyonce

Frumoasa cantareata si actrita, Beyonce Knowles, a socat pe toata lumea reusind sa slabeasca in doar zece zile, 9 kg. Cunoscuta pentru curbele ei armonioase care au constituit subiectul fanteziilor multor barbati, aceasta a fost nevoita sa piarda rapid din greutate pentru a interpreta rolul din filmul "Dreamgirls".

10 sfaturi pentru o silueta de vis!

Ai ajuns in acelasi punct in care nu mai reusesti sa slabesti? Ti se pare ca oricat de putin ai manca continui sa te ingrasi constant. Trebuie sa aduci alimentele de partea ta si nicidecum sa nu le declari razboi. Ce trebuie sa faci ca sa slabesti?

Ce corelație există între antidepresive și kilogramele în plus

Ce se întâmplă dacă rămâi îmbrăcată cu costumul de baie ud

A uitat ce vârstă are! Cum se îmbracă Halle Berry la 51 de ani

Moartea unei femei din Australia a fost corelată cu hepatita cauzată de semințele de rodie

Poziția corectă de somn: cum e bine să dormi dacă ai anumite probleme medicale?

Copiii cu această afecțiune sunt susceptibili de a ajunge în închisoare

4 idei ca să faci un desert cu cireșe fără multe calorii

Apă caldă sau apă rece? Una dintre ele dăunează sănătății

Chisturile mamare - Simptome, cauze și tratament

Infecțiile tractului urinar - Cauze și tratament

De ce apar chisturile ovariene - Simptome, cauze și tratament

Infertilitatea la bărbați - Simptome, cauze și tratament

Metoda care o ajută pe Elle Macpherson să aibă un abdomen perfect plat la 54 de ani

Întârzierea menstrei și amenoreea. Simptome, cauze și tratament

Imunoterapia oncologică în atenția pacienților, medicilor și autorităților din domeniul sănătății

Anemia în sarcina. Simptome, riscuri si tratament

Britney Spears trăieşte un vis frumos. Antrenorul care i-a devenit iubit o face fericită

Ce poți să gătești cu o conservă de ton? 5 rețete sănătoase

Cum se antrenează Jennifer Lopez: Vedeta de 48 de ani trage tare la sală

Ce se întâmplă cu corpul tău când te naști

Adevăratul motiv pentru care ai mereu călcâiele crăpate

Ce înseamnă când te mănâncă sânii? 10 cauze posibile

Simona Halep s-a calificat a treia oară în finala de la Roland Garros

4 trucuri utile în bucătărie care îţi pot uşura viaţa

10 alimente care scad colesterolul rău

Au dat „restart“ şi şi-au schimbat total viaţa. 20 de oameni admirabili

Mai tare decât cancerul: Val Kilmer va juca în „Top Gun 2“ alături de Tom Cruise

Prosoapele tale sunt mai murdare decât credeai! Iată de ce trebuie să le speli mai des

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă pâine?

Participarea la o emisiune i-a salvat viața. Un medic care a văzut-o la TV a observat că are cancer

;