5 feluri de brânză care nu-ţi sabotează dieta

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic (foto) spune că produsele lactate te ajută să pierzi cu 20% mai multă grăsime. Numai dacă ştii pe care să le alegi! Iată 5 feluri de brânză pe care le poţi consuma în siguranţă!

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic (foto) spune că produsele lactate te ajută să pierzi cu 20% mai multă grăsime. Numai dacă ştii pe care să le alegi! Iată 5 feluri de brânză pe care le poţi consuma în siguranţă!

Bem lapte din prima până în ultima zi a vieţii noastre şi bine facem, pentru că laptele este singurul aliment complet: conţine toate cele 3 categorii principale din substanţe nutritive (proteine, glucide, lipide), alături de vitamine (A, D, E, grupul B) şi minerale (calciu, fosfor, zinc şi fier).



Pe lângă lapte, brânzeturile sunt o altă resursă importantă în alimentaţia zilnică, dar şi în dietă. La acelaşi număr de calorii consumate, cei care au în dietă produse lactate pierd cu 20% mai multă grăsime. 

Brânzeturile conţin triptofan, precursorul serotoninei, care dă starea de bine la nivel central. Triptofanul din brânză se absoarbe mai bine decât cel din carne, deci regimul lactat nu dă depresie şi anxietate. Condiţia este să fim atenţi la calorii.

 Calciul din produsele lactate determină metabolismul să ardă grăsimi: calciul menţine normală rata metabolică în timpul dietei şi, în plus, se combină cu grăsimile alimentare, formând o substanţă similară cu săpunul, care nu se poate absorbi, deci se elimină. 

Brânzeturi pe care să le consumi


1. Brânza proapată de vaci are 0-3% grăsime şi 70 de calorii (slabă) sau 6-7% şi 110 calorii (grasă). 
2.

Urda şi ricotta se fabrică din zerul de la lapte, de aceea conţin puţine grăsimi, uneori chiar mai puţine decât brânza de vaci. Au mai puţin de 15% grăsime şi conţin 165 calorii/100g. 
3. Perlele de brânză cu smântână au 2-6% grăsime şi conţin 45-60 de calorii. 
4. Brânzica de casă.
5. Crema de brânză light.

Brânzeturi de evitat într-o cură de slăbire

  • Caşcavalul, parmezanul şi telemeaua au un conţinut caloric crescut, dar le poţi folosi rase pe timpul dietei pentru a limita consumul. În felul acesta impresia de volum creşte, iar satisfacţia gustului rămâne.
    De exemplu, 1 cub caşcaval (40g) = 30g brânză vaci + 7-8g unt/margarină.
  • Caşul şi mozzarella sunt brânzeturi la fel de grase ca telemeaua, doar că nu au sare. 
  • Brânza topită reprezintă sortimentul inferior al produselor lactate, fiind fabricată din brânzeturi de calitatea a doua amestecate cu mari cantităţi de grăsimi. De exemplu, 1 cub brânză topită (40g) = 30g brânză vaci + 10g unt/margarină.
  • Brânza cu mucegai are foarte multe calorii şi trebuie evitată!

 

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cecilia pe 3 Oct 2013, 20:04
    branza rasa sau cubulete

    Mie imi place mult telemeaua, o fac cubulete mici si o raspandesc prin salata mea de cruditati la care nu adaug sos deloc. Daca puneti rosii cubulete in cantitate mare si otet balsamic nu mai trebuie deloc sos sau ulei si nu mai trebuie nici sare caci rosia e sarata natural ( depinde totusi de soi ). Eventual o lingurita sau jumate de lingurita de ulei de masline.

    1
    0

  • Ana pe 13 Iun 2013, 17:06
    Dieta Diavolului .

    Buna fetelor. Eu am slabit 148 de kg in 2 ani .Acum sunt stabila la 120 de kg si ma simt foarte bine .Am tinut dieta diavolului .Adica 200 calorii pe zi .Intre timp mi-am terminat si lucrarea la cavoul familiei de la Cimitirul Sf.Vineri, din Bucuresti .Ma simt foarte bine....voi, la fel ???

    3
    7

  • dana pe 27 Ian 2011, 21:26
    dieta cu proteine

    buna Irina, crezi ca de la dieta ti s-au intimplat toate acestea? si eu tin dieta Dukan -tot proteica - de 2 saptamini, am slabit 5 kg, dar nu am nici una din simpomele de care zici tu........din contra ma simt tare bine..... sanatate!!

    4
    6

  • raluca28 pe 27 Ian 2011, 17:54
    reactii la dieta

    Eu am tinut o dieta care a dat rezulatatul scontat, adica in 3 luni am slabit 20 de kg, dar nu am tinut cont de reactiile grave pe care le-ar fi putut avea, pe care, de altfel le-am si avut. Am tinut o diata bazata pe proteine (carne, oua, castraveti, branza, cascaval, toate astea 2 saptamani, dupa 2 saptamani alte 2 saptamani cu aceeasi mancare la care se mai daugau treptat si alte alimente). Urmand aceasta dieta, slabeam pe zi ce trecea si imi placea ca se intamplase repede exact cum mi-am dorit, insa va avertizez ca cine o sa o tina vreodata o sa vada si reactiile negative ale acesteia. Eu acum am anemie, m-am reingrasat cu 20 de kg pt ca, in timp ce o tineam, am avut niste stari de ameteala, voma, tulburari de vedere, tremor, intepaturi in piept, imi simteam mainile amortite, toate acestea le resimt si acum dupa ce m-am ingrasat si nu imi este bine deloc. Am zis ca poate o fi de la inima, de la cap, nici prin gand nu mi-a trecut ca ar fi de la dieta, dar am citit despre reactii mai tarziu, dupa ce am tinut-o si nu mi-a placut deloc ce am citit. De aceea, mare atentie cand tineti orice dieta; faceti sport si o sa fiti dive si o sa aratti si sexxy, incet dar sigur si fara boli... sa aveti spor!

    2
    4

  • irina pe 27 Ian 2011, 12:32
    branzica

    Branza Fetta e ok? Eu am cumparat una care parea foarte grasa, dar avea un gust extraordinar de bun :P

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod