Dr. Bilic: 7 meniuri de mic dejun care nu îngraşă

Descoperă 7 opţiuni pe care le poţi alege pentru micul dejun, care aduc un plus de vitamine şi foarte puţine calorii. Iată care sunt recomandările medicului nutriţionist Mihaela Bilic!

Descoperă 7 opţiuni pe care le poţi alege pentru micul dejun, care aduc un plus de vitamine şi foarte puţine calorii. Iată care sunt recomandările medicului nutriţionist Mihaela Bilic!

Un mic dejun potrivit te va ajuta să-ţi începi ziua în formă maximă şi-ţi va da energie şi vitalitate pentru întreaga zi. Este dovedit că cei care servesc în mod regulat micul dejun au o tendinţa mai redusă de a consuma alimente grase şi bogate în calorii pe parcursul zilei. 

Bineînţeles, micul dejun reduce foamea de mai târziu, astfel gustările din timpul zilei se vor rări.

Micul dejun nu numai că măreşte puterea de muncă şi rezistenţa necesară desfăşurării activităţilor pe parcursul zilei, dar are şi un efect pozitiv asupra dispoziţiei generale.
 
La fiecare masă principală (mic dejun, dejun şi cină) este obligatoriu să consumăm o porţie de glucide lente (care conţin amidon), adică la micul dejun nu trebuie să lipsească: 1 felie de pâine, 3-4 linguri cereale de mic dejun sau müsli, 1 cană de lapte sau 200 g (3-4 linguri) de brânză proaspătă de vaci.

 
 

Iată câteva variante de mic dejun numai bune pentru orice siluetă

  
1. 1/2 castron de fulgi de cereale integrale + 1 cană de lapte cu 1,5% grăsime


2. 1 felie de pâine integrală cu somon afumat, 5 măsline + 1 ou fiert


3. Un alt mic dejun care nu îngraşă este si acesta: 3 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) cu cremă de brânză light + 1 roşie, 1 castravete


4. 1 felie de pâine unsă cu unt şi gem + 1 cană de lapte


5. 1 felie de pâine, 2 felii şuncă slabă (muşchi file, cotlet, piept de pui afumat) + 1 iaurt mic/150 g


6. Inca o optiune de mic dejun care nu îngraşă: 1 cutie (200 g) brânză proaspătă de vaci + 5 măsline + 1 ardei gras, 1 castravete


7. Omletă din 2 ouă (simplă sau cu şuncă, ciuperci, mărar) prăjită în tigaie antiaderentă fără ulei + 2 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) + 1 roşie.

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • matei pe 29 Apr 2013, 15:33
    meniuri

    eu am 47 de ani si am cancer de san as dori sa stiu ce mai pot sa manca as dori ni ste sfaturi.Va multumesc

    0
    1

  • cami pe 27 Mai 2012, 02:58
    curiozitate

    Am 44 de ani.In copilarie am fost slabuta precum scobitoarea,si asta foarte multi ani.Am nascut la 28 ani si a fost totul perfect ca inainte pana la 40 ani.Dupa asta,a inceput dezastrul pt mine.Am ajuns la 66 kg de la 46 cat aveam cand am nascut.Sunt disperata,chiar daca unora nu li se pare mult,eu am 1.62 inaltime si pt mine conteaza enorm ce se intampla cu corpul meu..Nu-mi explic ce este.Nu sunt gurmanda,nu consum dulciuri si nici grasimi,mananc putin,recunosc ca dezorganizat.Dar..nu inteleg de ce nu slabesc.Mi s-au triplat sanii,lumea ii admira,insa eu st disperata..De ce trebuie neaparat sa facem miscare(sport)impreuna cu dieta ca sa putem slabi?...asta e curiozitatea mea.

    0
    0

  • Nora pe 6 Iul 2011, 12:35
    Sa fim atenti

    Atentie la ABTINERE de la mancare.Daca ai „bun simt” si te informezi corect despre alimentele sanatoase poti manca normal.Am slabit 8 kg in jumatate de an cu acelas gen de alimente,schimband doar calitatea lor. Si CEL MAI IMPORTANT-ma mentin de 2 ani la aceeasi greutate.Trebuie sa cunoasteti si alimentele admise pt.bolile pe care le aveti.

    1
    0

  • ana pe 11 Feb 2011, 17:29
    am reusit sa slabesc

    eu am reusit sa slabesc 9kg cu interactiv slim,fara sa mai fac foamea.Am incercat tot felul de diete rapide si degeaba ,nu le tineam niciodata pana la capat

    2
    1

  • Udrescu Cristina pe 3 Feb 2011, 22:46
    FELICITĂRI!

    Vreau să adresez doamnei Bilic felicitări pentru profesionalismul dumneaei! Aș dori să stau în București ca să o cunosc personal.De multă vreme femeile din România aveau nevoie de un asemenea specialist. Mi-am propus ca luna aceasta să îmi cumpăr cartea pe care o văd de câte ori merg la „Real” și pe care mi-o doresc, dar nu am avut bani suficienți s-o iau.Cu respect, CRISTINA UDRECU

    0
    1

  • Adinutza pe 3 Feb 2011, 21:00
    meniu de seara....

    Draga Mihaela, "foamea "de la ora 22-23, nu trebuie sa existe, daca ai mancat la 18.30-19, maxim. Iti recomand sa faci mai repede nani, somnul slabeste, te face mai frumoasa, a doua zi vei da randament si....sigur nu-ti va fi foame dupa ce adormi. Iar daca nu poti dormi, nu manca nimic, abtine-te, bea apa sau rontaie vreun morcov...

    0
    2

  • Mihaela pe 3 Feb 2011, 20:53
    Meniuri

    Mi se pare mai interesant ce mincam seara si cum sa "ocolim" foamea de pe la ora 22-23. Acolo e o problema grava care in general nu intra in discutii. Stim cu totii ca nu este sanatos sa iei cina dupa ora 19, dar pina te culci.....mai ai minca ceva dulce. Orice. Mai sunt cazuri si cu sculatul in timpul noptii (eventual dupa mincare). Despre situatiile acestea ce parere are Dna Dr.Bilic? Nu cumva ar fi o explicatie ca in timpul zilei organismul nu este hranit destul? Sau mai sunt si alte variante? Multumesc

    0
    0

  • cirebica pe 3 Feb 2011, 16:18
    iris

    Cum sa mananc derivate de carne, sunca, cotlet etc, ptr de o perioada incoace in presa si la tv intruna auzim ca contin coloranti, euri, apa si multe altele care dauneaza grav sanatatii si sunt cancerigene.Prefer sa mananc un iaurt de casa si un fruct, ma simt mai bine.

    0
    0

  • LacramioaraD pe 3 Feb 2011, 15:46
    meniuri mic dejun

    Subscriu cele spuse de Alina.

    0
    0

  • alina pe 3 Feb 2011, 09:11
    meniuri mic dejun

    O apreciez foarte mult pe Doamna Doctor Bilic - este un adevarat profesionist - si intradevar mic dejunul are o importanta foarte mare in adoptarea unui stil de viata sanatos iar meniurile prezentate sunt de bun simt si la indemana tuturor. Numai ca noi, romanii (probabil doar unii :( ... sa nu generalizam ), suntem delasatori si suntem luati de valul zilnic al problemelor si nu acordam importanta sanatatii. Doamna Doctor asteptam cu interes si propuneri de variante de meniuri pentru dejun, cina si gustari plus orice alte sfaturi pentru adoptarea si mentinerea unui stil de viata sanatos. Ne-ar ajuta foarte mult. De asemeni, asteptam si o alta carte pe acest subiect pe viitor ... prima a fost super reusita! Cu consideratie, Alina Comsa!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod