5 motive pentru care trebuie să consumi mere zilnic

Nutriţioniştii susţin că zicala "Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă" este perfect adevarată. De ce? Iată doar 5 dintre motive.
Fructe delicioase dar şi sănătoase. Cam aceasta ar fi definiţia merelor. Nutriţioniştii susţin că zicala "Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă" este perfect adevarată. De ce? Iată doar 5 dintre motive.

1. Scad colesterolul. Merele sunt o sursă bogată in fibre, atât solubile cât şi insolubile. Specialiştii spun că fibrele contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge şi a riscul depunerii acestuia pe artere.
Astfel, o dietă bogată in mere ajută la prevenirea atacurile de inimă.

2. Previn afecţiunile cardiovasculare. Studiile au descoperit că flavonoizii ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, iar merele şi ceapa fac parte dintre cele mai bune surse. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California, daca în dieta zilnică, adaugi mere, ceapă şi ceai verde, vei reuşi să reduci riscul unui atac de inima cu 32%.

3.
Previn formarea pietrelor la rinichi
. Sucul de mere reduce riscul acumulării calciului şi astfel şi al formării pietrelor la rinichi.

4. Luptă împotriva cancerului. Potrivit cercetătorilor, nutrienţii conţinuţi de mere încetinesc dezvoltarea tumorilor. Aceştia susţin că efectele sunt mai mari în cazul în care este consumat fructul întreg.

5. Ajută la slăbit. Sunt foarte săţioase şi te ajută să mănânci mai puţin.
Cercetătorii susţin că femeile care consuma 3 mere zilnic, reuşesc să slăbească mai uşor, cu până la 40% mai mult faţă de cele care nu au acest obicei alimentar.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod