7 alimente care ţin de foame şi te ajută să slăbeşti

Ştiai că există alimente sărace in calorii care, în acelaşi timp, sunt foarte săţioase?
Ai o voinţă de fier şi eşti hotărâtă să înduri orice pentru a scăpa de afurisitele de kilograme, poziţionate exact unde nu trebuie. Aşa că ai hotărât să consumi doar salate luna aceasta pentru a slăbi. Însă, trebuie să recunoşti, că nu prea iţi potolesc foamea. Şi astfel nu vei reuşi să ţii dieta până la capăt. Ce-i de făcut în acest caz?

Există soluţii pentru această problemă. Ştiai că există alimente sărace in calorii care, în acelaşi timp, sunt foarte săţioase? Iată 7 dintre acestea.

1. Merele fac parte dintre cele mai populare fructe, la îndemâna tuturor. Pe lângă numeroasele beneficii pe care le ofera sănătăţii, aceste fructe sunt un aliat de nădejde în lupta împotriva kilogramelor. Pe lângă faptul că sunt foarte săţioase, studiile au arătat că femeile care consuma 3 mere zilnic, reuşesc să slăbească mai uşor, cu până la 40% mai mult faţă de cele care nu au acest obicei alimentar.

2. Supele reprezintă o soluţie eficientă pentru controlarea apetitului dar şi pentru slăbit. Un studiu condus de americanii de la Universitatea din Pennsylvania a descoperit că persoanele care consumă două porţii de supă săracă în calorii, zilnic, slăbesc cu aproximativ 50% mai mult decât cele care consumă acelaşi număr de calorii, însă din alte surse. Optează pentru supele de legume, sărace în calorii.

3. Ouăle. Bogate în proteine, ouăle îţi asigură o stare de saţietate pentru o perioadă lungă de timp. Cercetările efectuate au descoperit că femeile supraponderale care consumă ouă dimineaţa, mănâncă mult mai puţin în următoarele 36 de ore.

4. Fasolea trebuie inclusă în dietă dacă vrei să slăbeşti. Nu numai că e săracă în calorii, dar îţi şi potoleşte foamea. Conţine colecistokinină, hormon care diminuează apetitul. De asemenea, fasolea este o sursă bogată de fibre şi ajută la scăderea nivelului de colesterol.

5. Nucile şi migdalele sunt o sursă bogată de proteine care menţin starea de saţietate pentru o perioadă lungă de timp. Nu te lasă purtată de val şi consumă-le cu masură, pentru a nu te "încărca" cu calorii.

6. Laptele degresat s-a dovedit a fi un ajutor în menţinerea siluetei. Nutriţioniştii susţin că micul dejun care conţine lapte degresat te ajută să pofteşti mai puţin la dulciuri şi să consumi un număr mai mic de calorii pe durata zilei.

7. Peştele este un aliment sănătos şi foarte săţios. Studiile arată că cei care optează pentru peşte la masa de prânz, nu simt nevoia să mănânce foarte mult la cină.

Sfat: Pentru a adopta o dietă sănătoasă, trebuie să ţii cont, pe lângă gradul de saţietate pe care ţi-l oferă anumite alimente sau numărul de calorii, şi de calităţile nutriţionale ale acestora. Din acest motiv, nutriţioniştii recomandă alegerea cu grijă a alimentelor pentru fiecare masă, pentru a păstra atât silueta, cât şi sănătatea intacte.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vali pe 14 Oct 2010, 23:26
    diete

    deosebit articol sa se mai editeze

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod