7 trucuri pentru o siluetă sexy

Suntem femei şi întotdeauna vom avea o problemă cu greutatea. Cum scăpam de kilograme şi mai ales cum reuşim să ne păstrăm la greutatea obţinută?
Suntem femei şi întotdeauna vom avea o problemă cu greutatea. Cum scăpam de kilograme şi mai ales cum reuşim să ne păstrăm la greutatea obţinută? Pe lângă dietele binecunoscute, micile "secrete" pot spori eficienţa acestora şi ne pot ajuta să ţinem la distanţă kilogramele pierdute.
 
Iată câteva dintre trucurile care şi-au dovedit eficienţa în lupta împotriva kilogramelor.
 
1. Nu sări peste mese! Este regula numărul 1 asupra căreia nutriţioniştii atrag atenţia.
Deşi multe persoane care au probleme cu greutatea tind să renunţe la una dintre acestea (de obicei micul dejun) în dorinţa de a slăbi, medicii avertizează ca această greşeală îi poate costa. În ciuda faptului că mănâncă mai puţin, pofta de mâncare creşte şi sunt mai predispuşi să facă alegeri alimentare greşite, cu un număr de calorii mare. În plus, mesele neregulate pot afecta metabolismul şi, astfel, lupta împotrivă kilogramelor devine mai anevoioasă.
 
2. Atenţie la băuturi! Evită pe cât posibil băuturile carbogazoase dulci pentru că acestea conţin un număr ridicat de calorii.
Nutriţioniştii avertizează că acestea fac parte dintre cele mai mari surse de calorii. Optează în schimb pentru apă sau ceaiuri neîndulcite.   
 
3. Consumă apa înainte de masa, este sfatul cercetătorilor americani, care au descoperit că acest truc este foarte eficient în lupta împotriva kilogramelor.  
 
4. Acordă-ţi timp pentru odihnă. Studiile au arătat ca somnul reprezintă un aliat de nădejde în menţinerea siluetei. Aşa că întocmeşte-ţi un program fix de somn şi încearcă să nu te abaţi de la el.

 
5. Calciul te ajută să învingi pofta de dulce.
Cercetătorii au descoperit că femeile care consuma aproximativ 1.200 miligrame de calciu zilnic au tendinţa de a lua în greutate mai puţin şi poftesc mai puţin la dulciuri.
 
6. Alimentele picante stimulează arderea caloriilor. S-a dovedit că atat mâncarea picantă cât şi cafeina şi ceaiul verde cresc rata metabolismului.

7. Nu lenevi!
Nu uita că sportul face parte dintr-un stil de viaţă sănătos şi de asemenea reprezintă un duşman important al kilogramelor.
Nu contează pentru ce tip de activitate fizică optezi, important este să faci mişcare şi astfel să arzi calorii.

Dacă greutatea corporală reprezintă o problemă şi te-ai hotărât să slăbeşti, consultă un medic. Numai acesta îţi poate oferi sfaturi specializate şi te poate ajuta să ajungi la o greutate sănătoasă. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod