6 pasi pentru a evita imbatranirea cauzata de depresie

Cu toata ca depresia este comuna in randul persoanelor care au depasit varsta a doua, acesta nu este o parte inevitabila a imbatranirii.

Sa intelegem dietele naturale pentru diabet?

Numarul persoanelor cu diabet este intr-o permanenta crestere, inca de acum cativa ani, mai ales in randul copiilor. Este nevoie de o mai buna informare pe baza acestei afectiuni pentru a intelege mai bine ceea ce ea presupune si ce tratament trebuie urmat.

Dieta americana impotriva colesterolului

Colesterolul este un produs al ficatului si contribuie la normala functionare a organismului, dar influenteaza inclusiv producerea de hormoni, bila acida si vitamina D. Pentru a fi folosit de intreg organismul acesta este transferat in sange.

Vulnerabilitatea la stress este legata de celulele cerebrale

Cercetatorii au identificat mecanisme moleculare in creier, care ar putea explica de ce unele persoane sunt mai putin vulnerabile stressului declansat de situatiile dificile.

Elibereaza-ti disconfortul digestiv cu uleiul de menta

Terapia prin arome este considerata o metoda sanatoasa si eficienta cand vine in sprijinul tratarii afectiunilor digestive si durerilor de cap. Uleiul de menta este folosit de sute de ani in Grecia, ca un medicament pentru afectiunile digestive si pentru menajarea durerilor de fiere.

7 plante care fac totul pentru sanatatea ta!

Foloseste-te de cate o planta in fiecare zi pentru a afla ce inseamna sanatatea cu adevarat.

Cum sa iti reglezi ceasul biologic?

Schimbarea brusca a fusului orar sau ocuparea unui loc de munca de noapte poate produce ravagii asupra ceasului tau biologic - orologiul natural al corpului, care raspunde la semnale luminoase emise prin intermediul ochilor, si care ajuta starea de veghe.

Ziua mondiala a diabetului. Anul copilului

La nivel mondial, se estimeaza 246 milioane de persoane cu aceasta boala, iar acest numar se presupune ca va creste la valoare alarmanata de 350 milioane in urmatorii 20 de ani.

8 sfaturi pentru a trece sanatos prin viata

Mediul sanatos din care faci parte acum te poate ajuta sa iti menti o sanatate de fier in viitor. Urmeaza aceste sfaturi pentru ca sanatatea sa invinga varsta.

Lacul de unghii: chimicale care ataca unghia?

Daca optezi pentru un lac natural de unghii sau pentru unul artificial, produselele aplicate pentru a obtine imaginea pe care ti-o doresti poate duce la iritarea pielii sau poate cauza chiar o reactie alergica.

Stop arsurilor la stomac!

Arsurile la stomac afecteaza cel putin 20% din populatia lumii cel putin o data pe saptamana. In timp ce pentru unii arsurile la stomac sunt rare si nu provoaca un disconfort major, pentru altii acestea au loc frecvent.

Humira: primul anticorp monoclonal 100% uman

Acest medicament poate fi eficient si in tratarea unor afectiuni care sunt inca insuficient cunoscute. "HUMIRA reprezinta ani de cerecetare, si e parte importanta a angajamentului de a imbunatati viata oamenilor", spune Jochen Salfeld, Ph.D., divisional vice president, Biologics Research, Abbott Bioresearch Center.

Puterea benefica a antioxidantilor

Potrivit Institutului National de Cancer, antioxidantii sunt substante care protejeaza celulele de afectiunile cauzate de moleculele instabile, cunoscute drept radicali liberi.

Litiaza biliara: o afectiune fara simptome

Calculii biliari sau pietrele la bila sunt o afectiune destul de frecventa mai ales la femeile trecute de 40 de ani, care au o dieta dezechilicrata si cu alte astfel de afectiuni in istoricul familiei.

De ce sa mancam usturoi?

Usturoiul a devenit unul dintre alimentele de care ne ferim in cursul zilei, iar multi dintre noi il consuma numai cand cred ca este momentul si locul potrivit. Din cauza mirosului usturoiul pierde teren cand trebuie consumat. Afla ce pierzi cand refuzi adaugarea usturoiului la mancare.

Sforaitul: 6 pasi pentru un somn linistit

Pentru unii dintre noi aceste zgomote nocturne sunt semnul opririi temporare a respiratiei in timpul somnului. Aceasta situatie este o serioasa indispozitie, care contribuie la cresterea presiunii sangvine si care poate conduce la un atac de cord.

Cum sa prevenim cresterea colesterolului ?

In mod normal, nu ai de unde sa sti daca nivelul colesterolului este ridicat pana cand nu ajungi sa iti faci un test la sange, care sa includa profilul lipidic. Tine seama si nu uita sa iti verifici nivelul colesterolului deoarece acesta poate ascunde o multitudine de complicatii, afectiuni cardiace sau chiar moartea.

Elimina tigarile, elimina stressul!

Nicotina, niciodata, nu indeparteaza stresul, insa puterea placere-satisfactie a chimicalelor sunt eliberate in creier si iti induc aceasta senzatie, temporar. Schimband acest obicei, deja, reusesti sa elimini o imensa sursa de stress din viata ta, si anume, fumatul in sine.

Viata sub 7, in cazul diabetului de tip 2

In Romania se inregistreaza aproximativ 36000 de cazuri de diabet de tip 1, ceea ce reprezinta intre 5-10% din totalitatea cazurilor de diabet din tara, iar jumatate de milion de persoane sufera de diabet de tip 2, ceea ce reprezinta aproximativ 3% din populatie.

S-a demonstrat: Aulin nu prezinta riscuri

Comitetul pentru Produse Medicale de Uz Uman (CHMP) si Agentia Europeana pentru evaluarea Medicamentelor (EMEA) au confirmat faptul ca raportul beneficii-riscuri in cazul Nimesulide este pozitiv.