Lacul de unghii: chimicale care ataca unghia?

Daca optezi pentru un lac natural de unghii sau pentru unul artificial, produselele aplicate pentru a obtine imaginea pe care ti-o doresti poate duce la iritarea pielii sau poate cauza chiar o reactie alergica.
Cu toate ca organizatiile sfatuiesc producatorii sa nu mai foloseasca anumite ingrediente, inca, poti avea surprize neplacute, iar mainile tale vor avea de suferit.

Iata cateva dintre ingredientele periculoase:


1. Rasina de formaldehida

Aceasta se gaseste in lacul de unghii si poate cauza reactii alergice sau iritatii, mai ales daca vin in contact cu pielea. Evita produsele care contin acest ingredient daca esti alergica la rasina de formaldehida.

2. Polimeri acrilici

Acestia sunt substante primare in lacurilor de unghii artificiale. Acest ingredient primar poate provoca roseala, inflamare si durere la baza unghiei. Evita daca ai o asemenea sensibilitate.

3. Acid metacrilic

Este folosit la prepararea lacurilor de unghii pentru a ajuta polimerii acrilici sa se prinda de suprafata unghiei. Acesta arde pielea din jurul unghiei. Ai grija cand il folosesti, mai ales acasa, unde sunt copii cu varste fragede.

4. Toluen

Un solvent care se gaseste intr-o mare varietate de produse pentru ingrijirea unghiilor, cum sunt: lacul de unghii, intaritorii sau acetona. Acesta nu prezinta niciun risc daca este intr-o concentratie mai mica de 50%.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mirunaelena pe 8 Iul 2010, 16:35
    uleiul de ricin!

    uleiul de ricin ajuta la cresterea unghiilor, sa nu se mai exfolieze, le intareste, si face bine si la cuticule, numai sa nu te dai pe fata ca determina cresterea parului! nu e scump si se gaseste in farmacii. Sper ca am putut fi de folos, deoarece sunt noua pe site

    2
    1

  • ana pe 29 Iun 2010, 21:49
    pentru unghii

    eu as vrea sa am unghiile mai frumoase sunt prea mici si cu toate ca am 12 ani as vrea sa fiu mai frumoasa am mai multe botezuri si nunty unde trebuie sa cant si trebuie sa arat bine

    0
    0

  • roxana pe 21 Ian 2009, 20:38
    :*

    AHA...MS mult..

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod