De ce sa mancam usturoi?

Usturoiul a devenit unul dintre alimentele de care ne ferim in cursul zilei, iar multi dintre noi il consuma numai cand cred ca este momentul si locul potrivit. Din cauza mirosului usturoiul pierde teren cand trebuie consumat. Afla ce pierzi cand refuzi adaugarea usturoiului la mancare.
Intai de toate, trebuie spus ca usturoiul este o sursa buna de magneziu, vitamina B6, C si B1. De asemenea, acesta este bogat in fosfor, seleniu, calciu, potasiu si fier.


Reduce riscul aparitiei bolilor de inima

Principalul motiv pentru care ar trebui sa-l mancam este ca reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Studiile au demonstrat ca o dieta bogata in usturoi scade tensiunea arteriala, subtiaza sangele, scade nivelul colesterolului "rau", si creste nivelul colesterolului "bun". Toate aceste beneficii sunt datorate usturimii, care contine compusi bogati in sulf.
Acesti sulfati au rolul de a relaxa vasele de sange si de a imbunatati circulatia.

Usturoiul are si proprietatea de antioxidant natural, astfel, acesta ajuta organismul in lupta impotriva radicalilor liberi. Vitamina C, seleniul si manganul sunt antioxidanti foarte puternici care protejeaza inima.


Antiinflamator

Poate fi folosit si ca antiinflamator. Este indicat sa manaci usturoi cand esti racita, gripata sau ai atac de astm, unde este cazul. Usturoiul omoara bacteriile, chiar si pe cele care sunt rezistente la medicamente. In consecinta, usturoiul are proprietati de antibiotic, datorita continutului de alicin.
Acest compus se produce numai in momentul in care catelul de usturoi este taiat sau zdrobit. Cu cat este tocat mai marunt sau pisat mai bine, cu atat efectul terapeutic va fi mai puternic.


Reduce riscul de aparitie a cancerului de colon

Unele studii arata ca daca mananci usturoi de cateva ori pe saptamana, riscul aparitiei cancerului de colon este redus. Distrugand bacteria H.Pylori care se afla in stomac, este posibil ca usturoiul sa reduca aparitia cancerului de stomac.

Usturoiul poate combate 3 complicatii date de diabet, si anume: nefropatiile, retinopatiile si nevropatiile.
Acest lucru este datorat continutului bogat in antioxidanti.


Indicat in curele de slabire

Totodata, studiile arata ca usturoiul poate fi folosit cu succes in curele de slabit, deoarece alicinul previne ingrasarea, pe langa faptul ca scade tensiunea arteriala, nivelul insulinei si al trigliceridelor.


Vindeca acneea

Multe persoane cred ca usturoiul ajuta la vindecarea acneei. Consumul de usturoi ajuta organismul sa elimine toxinele si, astfel, sa reduca acneea. Insa, pentru acest tratament usturoiul trebuie consumat numai crud.

Poate da rezultate pozitive si impotriva durerilor de picioare, cauzate de o circulatie sangvina defectuoasa, de nivelul ridicat al colesterolului sau de tensiune arteriala mare.


Cine consuma usturoi pentru proprietatile lui curative si nu vrea ca respiratia sa-i fie urat mirositoare trebuie sa taie sau sa zdrobeasca cateii de usturoi, sa-i puna intr-o lingura si sa-i inghita cu apa, astfel, continutul va ajunge direct in stomac. Daca nu s-a rezolvat problema, mesteca cateva frunze de patrunjel sau busuioc pentru a mai reduce din miros.

Articol util:
Cele 8 binefaceri ale usturoiului
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • axinte vasile pe 30 Iun 2015, 22:02
    usturoi

    eu mananc usturoi de cand mam nascut ...acum pentru mine 2,3 catei la masa nu sunt deajuns mai ales cand e vorba de aripioare de pui ....o caciulie de usturoi portivita ,curatai cateii zdrobitii bine cu un pic de sare si puneti cate un pic de ulei ,invartiti cu o lingura de lemn ,faceti o frumoasa maioneza cremoasa si gustoasa de usturoi apoi o rasturnati peste aripioare amestecati totul si dati-va la treaba oameni !!!

    0
    0

  • axinte vasile pe 30 Iun 2015, 21:45
    usturoi

    foarte bun .....facut maioneze

    0
    0

  • gigi.gigi pe 24 Mar 2013, 18:50
    despre usturoi--miros

    dupa consumul de usturoi , bulbi-macerat in alcool, sa se manance putina radacina de patrunjel sau frunze de patrunjel si dispare 100% mirosul

    0
    1

  • gabriela pe 4 Apr 2011, 20:40
    usturoiul

    e super bun mie imi place sa il tai inn cubulete mici si sa il mananc cu cartofi prajiti sau sa imi fac mujdei cu smantana e minunat sa il incercati

    1
    2

  • alina pe 12 Sep 2009, 16:21
    eu nu inteleg

    ai mincat numai usturoi dimineata fara nimik altceva...si pe parcursul zilei tot nimik nu minacai ?sau cum ai reusit sa slabesti atit de mult intr-un timp atit d scurt ?

    8
    0

  • gizela pe 8 Apr 2009, 13:02
    salut

    marfa sa imi spuna si mie cineva mi-a recomandat o prietena sa mananc in fiecare dimineata timp de sapte zile la rand cate in catel de usturoi dar cu fiecare zi care trece sa cresc numarul lor pana ce ajumg in ziua a saptea la sapte usturoiuri mi sa recomandat ptr slabit si vreau sa va spun ca este foarte bun ma ajutat in constipatie si la slabit in cinci zile am reusit sa slabesc 5 kg si chiar ma bucur. succes celor vor sa incerce este foarte bun

    5
    1

  • ganditorul pe 8 Apr 2009, 01:03
    eu stiu

    este excelent usturoiul imbunatateste functionarea intregului organism, totusi trebuie consumat in cantitati mici 2-3 catei la o masa zdrobiti si amestecati in mancare si trebuie tinut seama si de cei din jur, ca s-ar putea sa strici niste relatii.

    2
    0

  • A pe 22 Mar 2009, 23:25

    nu-mi place usturoiul dar pt ca e atata de folositor voi incerca sa-l iau ca pe o doctorie adik pasat intr-o linguritza cu apa:))

    2
    0

  • mihaela pe 14 Nov 2007, 11:07

    Super, Mie imi place la nebunie usturoiul , pacat pentru cei care nu+l pot manca !!!!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod